Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ανάδειξη πηγών Πεντεορίων



Αξιοποίηση των πηγών του χωριού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, έχει προγραμματίσει για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου 2012, τον καθαρισμό των πηγών του χωριού μας, στην θέση Νεράκι και Κλήμα με σκοπό την αξιοποίησή τους.
     Το ραντεβού μας είναι για το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 και ώρα ...

Το ΤΕΙ Λαμίας αποφάσισε να εισηγηθεί μεταφορά του ΤΕΙ Άμφισσας στην Λαμία

Γεφύρι της Άρτας: δεν καλουπώνεται με τίποτα το άτιμο...
Το ΤΕΙ Λαμίας έκανε δεκτή την αίτηση του προσωπικού του Άμφισσας για μεταφορά του ΤΕΙ στην Λαμία. Η απόφαση αυτή δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα μιας και δεν είναι το ΤΕΙ Λαμίας που αποφασίζει σε ποια πόλη θα λειτουργήσουν οι σχολές , αλλά η ίδια η κυβέρνηση. Πάντως αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική και αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο στην μάχη να κρατηθεί το ΤΕΙ στον τόπο μας...

Είναι το Grexit ένα Plan B για την Αριστερά;



 
Aρχίζοντας από το νόμισμα δεν περιγράφεται ένα σχέδιο κοινωνικής ανατροπής, αλλά αντίθετα ένα σχέδιο (ουτοπικής) συνύπαρξης με την κυρίαρχη τάξη, στηριγμένο στην απατηλή ιδέα ότι η επιστροφή στη δραχμή θα επιτρέψει μια σχετικά ομαλή διέξοδο από την κρίση (εξαγωγικός προσανατολισμός και εσωτερική αγορά).
Ο σ. Αλέ­κος Αλα­βά­νος έχει απο­δεί­ξει ότι στα ζη­τή­μα­τα πο­λι­τι­κής εκτί­μη­σης είναι οξυ­δερ­κής. Δή­λω­σε πρό­σφα­τα: «Στην Ευ­ρώ­πη όλες οι χώρες, τα κόμ­μα­τα, οι τρά­πε­ζες, οι με­γά­λες επι­χει­ρή­σεις έχουν επε­ξερ­γα­στεί το σχέ­διο Β για την πε­ρί­πτω­ση εξό­δου της Ελ­λά­δας από την Ευ­ρω­ζώ­νη. Μόνον η Ελ­λά­δα δεν έχει ένα τέ­τοιο σχέ­διο. ...

Η κυβέρνηση δεν δίνει τα χρήματα για να λειτουργήσει η αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  «227.212 η χρηματοδότηση για έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το 2012 αντί 3.207.701 που είχαν προϋπολογισθεί και εγκριθεί»

Την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, αλλά και όλης της...

Η ΡΕΜΠΕΤΙΣΣΑ ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Από την νέα σελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας διαλέξαμε το παρακάτω επίκαιρο άρθρο μιας και πάντα οι γερμανοτσολιάδες έρχονται μαζί με κάθε κατοχή...

Ο αρχηγός τους –λέγανε– επί Γερμανών ήτανε ο Ράλλης. Έτσι έλεγε ο λαός… Αυτός τα είχε όλα σοφιστεί. Δικά του ήτανε τα τάγματα ασφαλείας — γερμανοτσολιάδες που τσι λέγανε.
«Κουκουέδες», λέει, «σκοτώνουνε. Τι κάνετ’ έτσι; Δε σκοτώνουνε Έλληνες. Καλά τους κάνουνε… Θέλετε να σας γκρεμίσουνε τσ’ εκκλησιές; Να σας πάρουνε τα κορίτσια; Για το καλό μας τσι σκοτώνουνε… για νάχουμε πατρίδα κι οικογένεια και θρησκεία… γι’ αυτό τσι σκοτώνουνε… για το καλό σας». Αν σου πω, βρε Γιώργο, ποιοι τα λέγανε αυτά στη γειτονιά δε θα το πιστέψεις.
Στη Σμύρνη αυτό οι Τούρκοι το λέγανε «γιοκλαμά», που ζώνανε μια περιφέρεια και στη γωνιά στεκούντανε ένας με τ’ αυτόματο κι απαγορευούντανε να βγεις έξω από την πόρτα σου, να μη βγεις έξω, να ’μπουνε να ψάξουνε ένα ένα σπίτι… Τότε κατάλαβα πως γερμανικό θα ’ναι το κόλπο αυτό. Ας το λέγανε οι Τούρκοι «γιοκλαμά»...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
            Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο.
Οι ταινίες που θα προβληθούν, ανήκουν στην πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή, είναι δημοφιλείς και αντανακλούν τις γαλλικές κινηματογραφικές τάσεις σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ...

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ"

Φίλοι & φίλες
Την Πέμπτη 1-11-2012 και ώρα 18.00, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου
Δελφών εισάγεται σαν 2ο θέμα η << συζήτηση για το ΕΕΤΗΔΕ & τα νέα
οικονομικά μέτρα>>
Το θέμα αυτό προωθήθηκε από την Πρωτοβουλία μας, μετά την συγκέντρωση
στις 19-9-2012 στο Δημαρχείο Ιτέας.
Καλούμε όσους συντοπίτες μπορούν να παραβρεθούν στο Δημοτικό συμβούλιο.
Φίλοι και φίλες.
Δυο αποκαλυπτικές ενέργειες των τελευταίων ημερών κάνουν να ξεχειλίζει το ποτήρι.
  Η μία, του συνδικάτου της ΔΕΗ με την οποία αποδείχτηκε ότι το ΕΕΤΗΔΕ
(χαράτσι ΔΕΗ )"ανήκει" μόνο στα κορόιδα, αφού οι μεγαλοκαρχαρίες...