Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Αστέρας Ιτέας - Βελούχι 1-1

Σε ένα αδιάφορο αγώνα με το Βελούχι, ο Αστέρας Ιτέας κατάφερε και απέσπασε την ισοπαλία στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Ο αγώνας προσφερόταν για να χρησιμοποιηθούν και νεότεροι παίκτες σε ένα ματς αδιάφορο βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες.
Στην φωτογραφία η φάση της ισοφάρισης απο τον Αστέρα Ιτέας.

Ηττα με 7-0 του Κεχαγιά απο τον Τύρναβο

Το ζήτημα της παραμονής στην κατηγορία και την είσοδό του στην επικίνδυνη ζώνη έφερε η αναμενόμενη ήττα του Κεχαγιά Προσηλίου.

Δεν συνάντησε δυσκολίες σήμερα ο Τύρναβος και νίκησε με 7-0 τον Κεχαγιά. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική καθώς ο Τύρναβος ήταν πολύ καλύτερος κι έχασε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ ενώ ο Κεχαγιάς προσπάθησε μόνο στο 1ο ημίχρονο κι έχασε 3 καλές ευκαιρίες, στη μια περίπτωση η μπάλα αποκρούστηκε απο το δοκάρι. Δοκάρι είχε και ο Τύρναβος με τον Καρκαλέτση ενώ τα γκολ πέτυχαν οι ... Κόκκινος 17', Γρηγορίου στο 22', αυτογκόλ στο 47', Κουρδής στο 50', Κόκκινος στο 66' μετά απο ωραίο συνδυασμό με Γρηγορίου και Καρκαλέτση, Κουβελάς στο 80' και Κόκκινος στο 89' μετά από ασσίστ του Κουβελά.
Τύρναβος 2005. Καραναστάσης (65' Κιόρογλου), Αθανασούλης, Β. Σκούπρας, Σιάτρας, Κολοβέτσιος (62' Κατσαβός), Κουρδής, Κοντοθανάσης(57' Ιωαννίδης), Γρηγορίου, Καρκαλέτσης, Κουβελάς, Κόκκινος.

Δεν συνάντησε προβλήματα ο διαιτητής που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Καραναστάση.
Από sporttiravos

Προκρίθηκε στον τελικό ο Ν.Ο.Ιτέας

Ύστερα από μια δίκαιη νίκη με 8-5 εναντίον του Ιωνικού Νικαίας στον μεταξύ τους αγώνα, για το ποιος θα προκριθεί στον τελικό, ο Ν.Ο. Ιτέας σφράγισε την πρόκρισή . Η πρόκρισή του στους τελικούς σημαίνει ότι ο Ν.Ο. Ιτέας θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Α΄Εθνική.
Η άλλη ομάδα που πέρασε στα τελικά ήταν ο Πανιώνιος που μας νίκησε στον μεταξύ μας αγώνα.
Ο Ν.Ο.Ιτέας νίκησε επίσης με 9-8 και την ομάδα του Τρίτωνα Αμαρουσίου το πρωί.
Η ομάδα του ... Τρίτωνα Αμαρουσίου υποβιβάστηκε στην β΄εθνική.
Ευχόμαστε στα κορίτσια να κάνουν το καλύτερο δυνατό στους τελικούς.

Παρουσίαση του βιβλίου "Μπαμπά τι είναι το ...σεξ" στην Άμφισσα

Έγινε χθες η παρουσίαση του Βιβλίου του Κώστα Στοφόρου στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Άμφισσας.
Το βιβλίο προτείνεται για όλους τους γονείς και κυρίως τους μπαμπάδες. Το γράψιμο είναι απλό, ευχάριστο στο διάβασμα και γεμάτο από εικόνες ...καθημερινής τρέλας (όπως τις ονομάζει ο συγγραφέας), που σίγουρα ζούμε όλοι στα σπίτια μας.
Είναι μια προσπάθεια βγαλμένη από την εμπειρία του συγγραφέα και την αναζήτηση με επιστημονική μέθοδο λύσεων σε απλά, η δύσκολα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας.
Στις μέρες μας οι ... γονείς παρασύρονται από τους αδυσώπητους ρυθμούς τις καθημερινότητας με αποτέλεσμα ζητήματα ανατροφής να τους βρίσκουν απροετοίμαστους.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μιά προσπάθεια που μπορεί να χρησιμεύσει στον δύσκολο αγώνα της ανατροφής των παιδιών.
Στην παρουσίαση συμμετείχε η σχολική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια των Σχολών Γονέων Θεοδοσία Καραγιάννη που ανέπτυξε το θέμα της διαφορετικότητας και η εκπαιδευτικός πληροφορικής Ειρήνη - Αγάπη Κορφιά που αναφέρθηκε σε ζητήματα προστασίας σε σχέση με το διαδύκτιο .
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ζητήματα που έθεσαν οι γονείς .
Ελπίζουμε να γίνει μια τέτοια συζήτηση ξανά στο μέλλον

Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε κύριοι και κυρίες εκδότες

Παρατηρούμε μια συνεχή αύξηση της αναγνωσιμότητας της ιστοσελίδας μας. Μαζί με εσάς αγαπητοί μας αναγνώστες, υπάρχει παρακολούθηση αυτών που προβάλουμε , γράφουμε και φωτογραφίζουμε και από τους εκδότες της περιοχής μας.
Αυτό από την μία μας δίνει χαρά, γιατί πρώτον αναγνωρίζεται έτσι έμμεσα η αξία της δουλειάς μας και δεύτερον μαθαίνουν γι αυτά που γράφουμε και όσοι δεν χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για την ενημέρωσή τους.
Αλλά από την άλλη μας στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν μας αναφέρουν τουλάχιστον σαν την πηγή της πληροφόρησης τους, αυτά τα έντυπα.
Δεν ξέρουμε αν κάποια στιγμή μας κινηθεί το ενδιαφέρον για τα ... χρήματα και τους ζητήσουμε τα ποσοστά από τις φωτογραφίες μας και τα κείμενά μας, που χρησιμοποιούν, αλλά την αναφορά της πηγής του ρεπορτάζ τους, την ζητάμε από τώρα.
Σαν παράδειγμα σας δείχνουμε το πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας που η φωτογραφία της πάρθηκε από την Ιστοσελίδα μας .

Έργα στην παιδική χαρά της Ιτέας

Έργα γίνονται στην παιδική χαρά της Ιτέας.
Βλέποντας αυτό το γεγονός δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαιρόμαστε, ή να λυπόμαστε.
Λόγους για να χαιρόμαστε έχουμε. Και μόνο το γεγονός ότι φτιάχνουν την παιδική χαρά είναι από μόνο του ένα ευχάριστο γεγονός.
Επιπλέον η παιδική χαρά, είναι από τα θέματα που έχουν απασχολήσει και την ιστοσελίδα και τους αναγνώστες της. Το γεγονός ότι αυτά που ... γράφουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, σπρώχνουν τις εξελίξεις προς τα μπροστά, όπως έγινε και με το θέμα της επισκευής της διασταύρωσης της Δεσφίνης ή του χορευτικού της Ιτέας ή το ρέμα της σκίτσας είναι θετικό.

Ο λόγος που μας κάνει να λυπόμαστε είναι το γεγονός ότι όπως και στο Πάσχα, έτσι και στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι, που δεν εργάζονταν αυτές τις ημέρες, δεν μπορούσαν να βρουν μέρος για να παίξουν τα παιδιά τους.
Στην δίπλα φωτογραφία βλέπετε γονείς που κοιτούν απογοητευμένοι για το γεγονός της κλειστής παιδικής χαράς.
Ο χώρος μέσα και γύρω από αυτήν αποτελεί τώρα μία τεράστια παγίδα. Τα σκουπίδια με τα υπολείμματα των κατασκευών που αφαιρέθηκαν δεν έχουν απομακρυνθεί με αποτέλεσμα τόσο τα παιδιά όσο και οι περαστικοί να κινδυνεύουν. Αυτό που δείχνει η τελευταία φωτογραφία είναι και το πιο σημαντικό. Παρόλα τα έργα η παιδική χαρά είναι γεμάτη από παιδιά, η μη ύπαρξη άλλης παιδικής χαράς στην Ιτέα έχει σαν αποτέλεσμα παρά τους κινδύνους τα παιδιά να χρησιμοποιούν το εργοτάξιο του ανακατασκευαζόμενου αυτού χώρου για να παίξουν.
Χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα για τα παιδιά μας.

Σχετικές αναρτήσεις μπορείτε να δείτε εδώ http://iteanet.blogspot.com/2009/04/blog-post_7926.html και εδώ http://iteanet.blogspot.com/2009/04/blog-post_13.htmlκαι εδώ http://iteanet.blogspot.com/2009/04/blog-post_21.html

Γέμισε λευκά πανιά η Ιτέα

Μία ευχάριστη νότα είχαμε σήμερα στο λιμάνι της Ιτέας. Γύρω στα είκοσι ιστιοπλοϊκά κάνανε την βόλτα τους στον κόλπο της Ιτιάς.
Ο θάλασσα ήτανε λίγο κυματώδης και είχε αεράκι, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε καθόλου την συνάντησή τους με την θάλασσα.
Περιμένοντας τους αγώνες optimist 2009 πιστεύουμε ότι θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε αυτό το θέαμα.
Η θάλασσα δίνει τόσες δυνατότητες που είναι κρίμα να τις αναγνωρίζουμε βλέποντας μόνο αυτά που κάνουν κάποιοι άλλοι .