Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Πρόστιμα και στην Φωκίδα απο το ΥΠΕΧΩΔΕ

Πρόστιμα ύψους άνω του 1,7 εκατομμυρίων ευρώ (1.758.400 ευρώ) επέβαλε το ΥΠΕΧΩΔΕ σε 44 εταιρείες από όλη τη χώρα για περιβαλλοντικές παραβάσεις μετά από εισήγηση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται σε 11 εταιρείες που βρίσκονται στο νομό Βοιωτίας, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή Ασωπού, 10 στο νομό Αττικής, 5 στο νομό Θεσσαλονίκης και 18 σε άλλους νομούς της χώρας.

Τα μεγαλύτερα πρόστιμα επιβάλλονται, 300.000 ευρώ στα Λιγνιτωρυχεία Πτολεμαΐδας και 150.000 ευρώ στα Λιγνιτωρυχεία Μαυροπηγής με έδρα το Νομό Κοζάνης, γιατί δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της σκόνης και δεν γίνεται η κατάλληλη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων.
Στην Φωκίδα επιβλήθηκε πρόστιμο 23000 ευρώ απο τον Νομάρχη στο...
CAMPING ΔΕΛΦΟΙ – Β. & Β. ΚΑΝΑΤΑΣ Ο.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΧΡΙΣΣΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ – Β’ ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Όλα τα πρόστιμα εδώ

Βίντεο με γουρούνια στους Δελφούς που τρώνε σε σκουπιδότοπο.

BINTEO NTOKOYMENTO

TA ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΤΡΩΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Τα τρία πρώτα λεπτά του βίντεο δείχνουν τα γουρούνια το υπόλοιπο τον ... αρχαιολογικό χώρο.

Δείτε το : http://www.youtube.com/watch?v=57C4Yh8jglkΔείτε τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στον προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών...1.Η Διεύθυνση του μουσείου αδιαφορεί

2.Η Νομαρχία αδιαφορεί

3.Ο Δήμος αδιαφορεί

4.Το Υπουργείο Πολιτισμού το ξέρει?

5.Οι πολίτες δεν αδιαφορούν


Το video σοκάρει πραγματικά.Είναι οι ανεξέλεγκτες χοιροτροφικές μονάδες που ντροπιάζουν τον πολιτισμό μας.Και δεν φτάνει μόνο αυτό...

Ποιος θα μας απαντήσει ποιος αγοράζει αυτά τα γουρούνια για κατανάλωση?

Αυτό το κρέας το τρώμε.....

Ντροπή και πάλι ντροπή

Βρωμιά και δυσοδία είναι λίγο....Το ντοκουμέντο τραβήχτηκε χθές.

Δείτε την περιήγηση που γίνεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο...Σας θυμίζουμε το εξής δημοσίευμα ξένης εφημερίδας που αφορά τους σκουπιδότοπους στους Δελφούς :

Οι Δελφοί έχουν μετατραπεί σε αρχαιολογικό «σκουπιδότοπο» σύμφωνα με τον «Γκάρντιαν»

25/06/2008

Αθήνα/Εθνος/Αγγελική Κώττη- Βολές πανταχόθεν δέχεται το υπουργείο Πολιτισμού για την κατάσταση στους αρχαιολογικούς χώρους και για το μειωμένο ωράριο λειτουργίας τους. Η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» σε ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρεται στην κατάρρευση των αρχαιολογικών χώρων που ανησυχεί τους Έλληνες, ενώ ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ρίχνει εξ οικείων τα βέλη στον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη με μία επιστολή του. Έκτακτο προσωπικό επιστρατεύτηκε για τη φύλαξη των σπουδαίων πολιτιστικών πετραδιών της Ελλάδας, αναφέρει ο «Γκάρντιαν», καθώς η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει την αυξανόμενη κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης των εθνικών θησαυρών. Μέσα σε πρωτοφανείς διαμαρτυρίες τουριστικών πρακτόρων και τουριστών, που έχουν εξαγριωθεί από την κατάσταση σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους, οι κυβερνώντες την περασμένη εβδομάδα έστειλαν εκατοντάδες έκτακτους σε μουσεία και ανοικτούς χώρους, συνεχίζει η εφημερίδα.

«Η κατάσταση στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς μας χώρους είναι κακή και πρέπει να διορθωθεί», παραδέχτηκε στη Βουλή ο κ. Λιάπης. Ο «Γκάρντιαν» περιγράφει την κατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, που έχει μετατραπεί σε έναν αρχαιολογικό «σκουπιδότοπο», με την έννοια του ερειπιώνα που ουδείς προσέχει, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτος ξερά χόρτα και αρχαία που έχουν αφεθεί χωρίς συντήρηση. Αναφέρεται επίσης σε όσα έγραψε τουρίστας που επισκέφθηκε τους Δελφούς και τους βρήκε κλειστούς λόγω περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας: «Το επόμενο βήμα είναι να τους κλείσετε εντελώς και πιθανώς και να τους καταχώσετε ξανά, ώστε να είστε βέβαιοι πως δεν θα είναι ποτέ ξανά προσβάσιμοι».

(Ενεργοί πολίτες)

Οι Ενεργοί Πολίτες για την πρόσφατη Φωτιά στους Δελφούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΛΦΩΝ
Δείτε τι χάλι επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών.
Που είναι η Διεύθυνση του μουσείου που θα έπρεπε να είχε μαζέψει αυτά τα ξερά χόρτα?

Σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς!!!! Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου?

Και οι τουρίστες που τα βλέπουν τι θα σκέφτονται για τη χώρα μας?Επισυνάπτονται φωτογραφίες

(ενεργοί πολίτες)...