Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΝ' ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ,ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΙΡΝ' ΑΝΤΙΔΕΡΟ ΑΠ' ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΟ ΧΕΡΙ

Μας έστειλε αναγνώστης μας το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες. καιρός είναι όλοι με μια μηχανή να τους κάνουμε και λίγο να ντραπούν.

ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΝ' ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ,ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΙΡΝ' ΑΝΤΙΔΕΡΟ ΑΠ' ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΟ ΧΕΡΙ
Κλέφτικο δημοτικό τραγούδι της Πελοποννήσου που εξυμνεί τα κατορθώματα και τον ηρωισμό των Κολοκοτρωναίων.
Ένας απ΄τους τίτλους που θα μπορούσαμε να δώσουμε στο χάλι που συμβαίνει τόσο καιρό κοντά μας σε κάποιες γειτονιές της Ιτέας και που μόνο για κατόρθωμα και ηρωισμό δεν πρόκειται. Και λέω ότι δεν πρόκειται για κατόρθωμα, γιατί οι συμπολίτες μας ''εξυπνάκηδες'' δεν κατάφεραν ακόμη να παρκάρουν μέσα στο υπνοδωμάτιό τους.
Πολλά είναι τα κοσμητικά επίθετα που θα μπορούσαν να τους χαρακτηρίσουν, αλλά δεν θα αναφέρω κανένα γιατί θα ξεχάσω πολλά και θέλω να σας δώσω τη χαρά να τα βρείτε μόνοι σας. Είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε πολλά.
Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους.
Τι κι αν βρέχει, τι κι αν ο δρόμος έχει νερά!
Είσαι υποχρεωμένη κυρία μου που τόλμησες να βγεις με το καροτσάκι και το μωρό σου να πας στην εκκλησιά την Κυριακή το πρωί, να κατέβεις στο δρόμο.Κι αν βραχείς δεν πειράζει, μέχρι να ξαναγυρίσεις στο σπίτι σου θα έχεις στεγνώσει.
Κι εσύ γιαγιά που πας με τη βροχή; Τα ΄θελες και τα΄παθες θα σου λέμε μετά.
Κι εσύ με τις πατερίτσες ή το αναπηρικό σου καροτσάκι που... πας. Δεν ξέρεις ότι δεν πρέπει να σε ξαναδεί το φως της ημέρας ανάπηρος άνθρωπος;
Μάλλον φίλοι μου είμαι υπερβολικός, μάλλον είμαι στραβόξυλο, γρινιάρης και ότι άλλο θέλετε να σκεφτείτε για μένα.
Πάντως, μάλλον ο φίλος που έχει παρκάρει μόνος του στο απέναντι πεζοδρόμιο χρειάζεται επειγόντως μαθήματα παρκαρίσματος, γιατί παρά τον τεράστιο χώρο που είχε να παρκάρει, προτίμησε να το ανεβάσει επάνω στο πεζοδρόμιο.
Και μη βιαστείτε να σκεφτείτε ότι το αυτοκίνητο αυτό ήταν παρκαρισμένο εκεί απ΄το προηγούμενο βράδυ, γιατί τον είδα με τα ίδια μου τα ματάκια .(μόλις ήρθε).
Για το άλλο χάλι μπροστά από τις τράπεζες, τους φούρνους μέχρι το ΚΤΕΛ θα αναφερθώ άλλη φορά όταν θα ΄χω και φωτογραφικό υλικό.
Πάντως η παραλιακή τις πρωινές ώρες με την ανοχή της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου στο συγκεκριμένο κομμάτι της, γίνεται μονής κατεύθυνσης. Όποιος προλάβει περνάει !!!

Υπερβολικός, στραβόξυλο, γκρινιάρης
και ότι άλλο θέλετε να σκεφτείτε.

Πρωτόκολλα κατεδάφισης στην παραλία της Ιτέας

Ξεκίνησαν να έρχονται πριν λίγες ημέρες τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης στους καταστηματάρχες για τις παράνομες κατασκευές στεγάστρων στην παραλία της πόλης.
Η υπόθεση ξεκίνησε από καταγγελίες μεταξύ των επαγγελματιών για τον χώρο που καταλαμβάνουν στην παραλία και τελικά αναδείχθηκε η παρανομία αυτών των κατασκευών.
Το ζήτημα δεν είναι απλό. Αυτή η εξέλιξη είναι καλό να αποτελέσει αφορμή για να ξεκινήσει μια κουβέντα για το πως θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τόσο των πολιτών όσο και των καταστηματαρχών.
Η Ιτέα σαν παραλιακή πόλη έχει υποχρέωση να αναπτύξει το παραλιακό της μέτωπο. Αυτό μπορεί να καταστεί σημαντική πηγή εσόδων για τον τόπο. Από την άλλη πλευρά ο τρόπος που λειτουργούν οι επαγγελματίες πολλές φορές λειτουργεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Βλέπουμε έτσι καταστήματα και περίπτερα να καταλαμβάνουν τεράστιους χώρους και να μην αφήνουν πρόσβαση στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, πολλές φορές μάλιστα ακόμα και ... πεύκα κόβονται για να εξυπηρετηθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια των επαγγελματιών ως προς την διαμόρφωση των καταστημάτων τους.
Η λύση θα ήταν να δημιουργηθεί ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της παραλίας δημιουργώντας χώρους για τους πολίτες με χώρο περιπάτου, θεατράκι, παγκάκια, παιδικές χαρές και πράσινο και παράλληλα δημιουργίας επαγγελματικών χώρων καλαίσθητων σε συγκεκριμένη έκταση που να νοικιάζονται κατόπιν στους επαγγελματίες.