Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδια στην Κοζάνη

Συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας κατά την άφιξη του Πρωθυπουργού.

Ελένη Καραΐνδρου: Μουσική για το Θέατρο

Από την εφημερίδα του Τείχιου Δωρίδας, πατρίδα της Καραΐνδρου:
Ζώντας το θέατρο από μέσα, έχω βιώσει τη στιγμή της γέννησης της παράστασης σαν στιγμή
υπέρτατης ευδαιμονίας, αλλά αντίστοιχα, η στιγμή που η παράσταση αποχαιρετάει το κοινό και αποχωρίζεται τους ηθοποιούς, είναι στιγμή βαθιάς μελαγχολίας και νιώθεις έναν κόμπο, τον κόμπο του αποχαιρετισμού.
Αυτή η αίσθηση του τέλους, του εφήμερου, που τελικά συνιστά μια θεατρική παράσταση, μετριάζεται αν κάνει κάτι κανείς για να σταματήσει το χρόνο και να κλείσει μέσα του κάποιες φευγαλέες στιγμές.
Κάποιες εικόνες, κάποιες φωνές και φυσικά κάποιες μουσικές.
Αυτές οι ηχογραφήσεις που συγκεντρώθηκαν για να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη μοναδικών στιγμών και συναντήσεων, είναι εκείνες οι πρωταρχικές μουσικές που γράφτηκαν υπό το ...

Κλείνουν 11 Ολοήμερα Σχολεία στην Φωκίδα



Δεκάδες Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία στη Στερεά Ελλάδα αναστέλλουν τη λειτουργία τους για το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011 , με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Ηλία Αναγνώστου .
Για την αναστολή της Λειτουργίας το Υπουργείο επικαλείται έλλειψη μαθητών, αλλά δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε οτι αυτή η έλλειψη προκλήθηκε ταυτόχρονα σε εκατοντάδες σχολεία. Η αλήθεια είναι ότι περικόπτουν συνεχώς τις Δημόσιες δαπάνες με πολύ δυσμενείς συνέπειες για τους εργαζόμενους που κατ εξοχήν χρησιμοποιούν τα ολοήμερα σχολεία.
Δείτε τα 11 Ολοήμερα Σχολεία της Φωκίδας που καταργούνται...

Δραστηριότητες του προοδευτικού Συλλόγου "Τα Καστέλλια"

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ»
 
 
 
Ενημέρωση-Πρόσκληση
 
Αγαπητοί φίλοι,
 
Ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» με προφανή χαρά και συγκρατημένη υπερηφάνεια σας ενημερώνει για τις δράσεις και τα επιτεύγματά του κατά το τελευταίο δίμηνο, ...

Επεισόδια στις φυλακές της Άμφισσας. Μόνο υλικές ζημιές. Έγινε χρήση χημικών ουσιών

Επεισόδια σημειώθηκαν στις φυλακές της Άμφισσας, από τα οποία προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημίες, ενώ με εισαγγελική παραγγελία έγινε χρήση χημικών ουσιών.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, άνδρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών της Άμφισσας συνέλαβαν, το πρωί, νεαρό, ο οποίος επιχείρησε να πετάξει στον προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος πακέτο, το οποίο περιείχε ...

Ποινή ισόβιας κάθειρξης σε 42χρονο για τη δολοφονία ζωέμπορου (σε χαράδρα Αντίκυρας - Δεσφίνας το φορτηγό)

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 42χρονο για τη δολοφονία και τη ληστεία του ζωέμπορου Απ. Βουλάγκα τον Μάιο του 2005.
Υπενθυμίζεται, ότι το θύμα είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια ταξιδιού που έκανε με το επαγγελματικό του φορτηγό.
Μετά από ημέρες, το θύμα εντοπίστηκε μαζί με το φορτηγό σε χαράδρα στο δρόμο ...

Καθαριότητες στο Κροκύλειο


Σήμερα όπως και την προηγούμενη εβδομάδα με την βοήθεια του συγχωριανού μας Αθανάσιου Σπυρόπουλου καθαρίστηκαν τα ρέματα στον κάτω μαχαλά ,τα αμπέλια στα οποία είχαν έρθει φερτά σκουπίδια από τα ρέματα.
Επίσης καθαρίστηκε το πλάτωμα στο διάσελο πού...