Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνταγματικά προβλήματα ο διορισμός Παπαδήμου... ΄το 1986, καταργήθηκε η δυνατότητα του ΠτΔ να διορίζει ως πρωθυπουργό εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Ο διορισμός του κ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσιάζει σημαντικά συνταγματικά προβλήματα.
Τα προβλήματα αυτά είναι δυο ειδών. Προβλήματα διαδικαστικά και προβλήματα ουσίας. Δεν θα κάνουμε μεγάλες νομικές αναλύσεις και παράθεση άρθρων του Συντάγματος, τα οποία απαιτούν μακροσκελή ανάλυση  και θα κουράσουν τον μη νομικό. Θα περιοριστούμε μόνο σε επιγραμματικές παρατηρήσεις.
Α) Διαδικαστικά προβλήματα.
Στο με αρ. 109/2011 ΠΔ, ο κ. Παπούλιας αναφέρει ότι εφάρμοσε την διάταξη για τη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να εξακριβωθεί αν μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Για να γίνει όμως αυτή η σύγκλιση, θα πρέπει είτε να έχουν…

Eγγραφές για νέους αθλητές δρόμων στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ


Άρχισαν οι εγγραφές στον Σύλλογο για νέους αθλητές δρόμων αντοχής (λάνγκ-λάουφ) η πιο φθηνή και ακίνδυνη λύση για άθληση στο χιόνι.
Αναβάσεις στο προπονητικό μας κέντρο ΒΑΡΚΟ στον Παρνασσό κάθε Σάββατο και Κυριακή,...

Συλλήψεις και αυτόφωρο για τους καταληψίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ!!..
ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ..ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΑΝΓΚΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ!!...

ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                        
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  21.11.2011

     Πριν μία βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι στις 4.11.2011, την ημέρα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, οχτώ Υπουργοί βρήκαν τον απαιτούμενο χρόνο να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον όλων των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας, εγκρίνοντας το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, για την απόφασή τους αυτή έλαβαν υπόψη τους «την με αριθμό 26/4.11.2011 γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ)», χωρίς την οποία η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν μπορούσε να υπογραφεί.
     Στις 15.11.2011 η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή» (έως σήμερα μετέχουν σε αυτή 23 Δήμοι, 1 Συνομοσπονδία, 10 Ομοσπονδίες και 62 Σύλλογοι) κατήγγειλε δημοσίως ότι η διαδικασία αυτή στην πραγματικότητα δεν έλαβε χώρα, ενώ οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις που εκπροσωπούνται...

Περιφερειακό Συμβούλιο 23/11/2011


Παρακαλούµε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ∆ηµ. Συµβουλίου Λαµίας, Αινιάνων 8, στις 23 Noεµβρίου 2011 ηµέρα Τετάρτη και ώρα 11.30 π.µ. για να λάβετε µέρος στη συνεδρίαση του Π.Σ. µε τα ακόλουθα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικών Περιφερειακού Συµβουλίου 9/27-6-2011, 10/4-7-2011 11/27-7-2011 και 12/31-8-2011.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση αύξησης ετήσιας χρηµατοδότησης για το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν.Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ». Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραµπάς Βασίλειος.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση 6ης Τροποποίησης Προϋπολογισµού έτους 2011 Περιφέρειας ...
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ : ΑΜΦΙΣΣΑ
Αριθμ. Έγκρισης Καταστ: 222/26/6/1980
Πρωτοδικείου Άμφισσας
Τ.Θ 19
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας σε συνεργασία με την Β΄Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δ/ντής Καθηγητής κος Γ. Κρεατσάς) οργανώνει ημερίδα με θέμα:...

Πως θέλετε την Οίτη;

Πως θέλετε την Οίτη;
Στη 19η σύγκληση (συνεδρίαση) του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας της 21/11/2011 συζητείται, μεταξύ άλλων, το θέμα της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή της Οίτης.
Εισηγητής είναι ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, μέλος της ΚΕΔΕ, ο οποίος επί ΚΕΔΚΕ κατείχε την θέση του υπευθύνου περιβάλλοντος.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι στην αίθουσα της οδού Αινιάνων θα δούμε ένα γνωστό σκηνικό. Από τη μία πλευρά θα βρίσκονται εκεί οι κάτοικοι του Κουμαριτσίου για να υποστηρίξουν την προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι της ΕΛΜΙΝ για να υποστηρίξουν την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Οίτη.
Πέντε χρόνια, προς το παρόν, διαιωνίζεται ένα πρόβλημα και...

Cineitea: Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη

Την Παρασκευή 25/11/2011 και ώρα 21:00 στο Δημαρχείο Ιτέας! 

Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη
Pranzo di ferragosto.

Ιταλία, 2008. Σκηνοθεσία: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο.
 Ηθοποιοί: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο, Βαλέρια ντε Φραντζίσκις, Μαρίνα Κατζιότι, Μαρία Κάλι.  75΄
'Ο Τζιοβάνι, ένας ανύπαντρος πενηντάρης, ο οποίος μένει με τη μητέρα του σ' ένα μικρό διαμέρισμα στη Ρώμη, δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμη και τα κοινόχρηστα. Έτσι αναγκάζεται να φιλοξενήσει για την αργία του Δεκαπενταύγουστου τη μητέρα του διαχειριστή, καταλήγοντας τελικά συγκάτοικος με…

Η παραδοσιακή διαχείριση των υδάτων στο χωριό Στρώμη (Βίντεο)

ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ
Υγρότοποι, Πολιτιστική Κληρονομιά και Εθνογραφικό Φιλμ Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, στις 20.00΄ Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών Είσοδος ελεύθερη Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Οργάνωση για τους Μεσογειακούς Υγροτόπους MedWet και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, παρουσιάζουν το αφιέρωμα «Υγρότοποι, Πολιτιστική Κληρονομιά και Εθνογραφικό Φιλμ».
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει δύο παρουσιάσεις και δύο προβολές:
«Ανθρωπος, Υγρότοποι και Νερό» από την Αφροδίτη Σορώτου, Μεσογειακό Ινστιτούτο για την Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA). Η διαδικασία επιτόπιας έρευνας και κινηματογράφησης μιας εθνογραφικής ταινίας με κεντρικό άξονα τον πολιτισμό και το νερό. από τον Γιώργο Πετσωτά, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού Στρώμη και τον Νίκο Σφακιανάκη, Σκηνοθέτη της ταινίας, Φεστιβάλ Εθνογραφικού ...

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών

1.Έγκριση απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης 2010 των πρώην Δήμων του Δήμου Δελφών,

2. Τα θέματα του 40ης συνεδρίασης είναι τα εξής:

  1. Συζήτηση σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται από τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., (Εισάγεται κατόπιν αιτήσεως πολιτών, κατ’ άρθρο 14 παρ. 2 Κανονισμού του Δ.Σ.)
  2. Συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άποροι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ), κατ’ άρθρο 202 παρ. 3 Ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.), (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
  3. Παράταση μίσθωσης κτηρίου που στεγάζει υπηρεσία του Δήμου Δελφών, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών)
  4. Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Δελφών οικονομικού έτους 2011, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών)...

ΠΝΙΓΗΚΕ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙΑ

Πνίγηκε σήμερα το απόγευμα Κυριακή στις 5:30 , στο Μαραθιά Δωρίδας ο Θόδωρος Καλαντζής , ηλικίας 85 ετών.

Ο Καλαντζής με καταγωγή από τη Φιλοθέη Δωρίδας, συνταξιούχος του ΙΚΑ, διέμενε τα τελευταία χρόνια στη κόρη του στο Μαραθιά, που είναι παντρεμένη με τον πρώην αντιδήμαρχο Ευπαλίου...