Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζεται η τρομουστερία για την Άμφισσα παρόλο που δεν έχει προγραμματιστεί καμία εκδήλωση για αύριο

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, φέρεται να δηλώνει ο Δηλώνει ο Νομάρχης για την αυριανή δίκη.

Τα πράγματα είναι πράγματι πολύ σοβαρά, έβγαλαν φωτογραφίες ακόμα και τους αστυνομικούς που μετά την απραξία καθόταν στο τσιπουράδικο του Μάστορα στην παραλία της Ιτέας για να δείξουν κλίμα.

Αποστολή Newsit στην 'Αμφισσα

Έρημη πόλη θυμίζει η Άμφισσα σήμερα αλλά με έντονη αστυνομική παρουσία

ενόψει της αυριανής ... πολύκροτης δίκης για την δολοφονία του Αλέξανδρού Γρηγορόπουλου.



Παρόλο που τα καταστήματα και οι καφετέριες είναι ανοικτά οι πολίτες προτιμούν να μένουν σπίτια τους αφού όπως εξηγούν στο Newsit είναι τρομοκρατημένοι.




Οχυρωμένες με λαμαρίνες παραμένουν τράπεζες, εμπορικά καταστήματα αλλά και ξενοδοχεία παρόλο που οι ομάδες των αντιεξουσιαστών που ήρθαν την Τετάρτη με πούλμαν σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φωκίδας Νίκο Τσαγκαραδάκη έχουν φύγει.
Ο κ.Τσαγκαραδάκης μιλώντας στο Νewsit δήλωσε ότι τα αστυνομικά μέτρα παραμένουν όπως χθες με ενισχυμένα μπλόκα και περιπολίες.

Μιλώντας στο Νewsit ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών Νίκος Δρόλαπας τόνισε την απαίτηση των επιχειρηματιών να μην συνεχιστεί η δίκη εδώ. Ο ίδιος μάλιστα έχει πάρει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, δίνοντας το παράδειγμα του κλίματος επικαλύπτοντας με λαμαρίνες την εξωτερική πρόσοψη του ξενοδοχείου του.





Αντιδράσεις υπάρχουν και από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής.
Έχουμε κόψει ακόμα και τα νεράντζια από τα δέντρα ενώ υπάρχουν συνεργεία του Δήμου που μαζεύουν και τις πέτρες προς αποφυγή επεισοδίων επισημαίνει ο Θύμιος Βλαχοδημητρίου, αντιδήμαρχος καθαριότητας της πόλης. Η υπόθεση της δίκης μας έχει κουράσει πολύ διότι ξαφνικά αντιμετωπίζουμε μια ετοιμότητα που ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί καταλήγει.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του είναι η έκφραση του Νομάρχη Νίκου Φουσέκη. Σε επιφυλακή και ο ίδιος, εμφανίζεται προβληματισμένος για αύριο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην περιοχή έχουν μείνει κάποιοι διαδηλωτές οι οποίοι ήρθαν με δικά τους αυτοκίνητα. Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει το πού έχουν εγκατασταθεί αφού πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό.



Από την πλευρά της οικογένειας η κα Τζίνα Τσαλικιάν αναμένεται εντός της ημέρας μαζί με τον σύντροφό της Ανδρέα Κωσταντίνου και τους συνηγόρους της. Μιλώντας στο Νewsit πριν από λίγο δήλωσε ότι η κατάσταση της μητέρας της παραμένει σταθερή γεγονός που της επιτρέπει να παραστεί στην δίκη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit έχει επιλέξει να μείνει μακριά από την πόλη της Άμφισσας εξασφαλίζοντας ηρεμία.

Επίσης εντός της ημέρας θα βρίσκονται στην περιοχή και οι μάρτυρες υπεράσπισης της οικογένειας Τσαλικιάν.

Από newsit.gr

Επιδείνωση του καιρού απο Παρασκευή

Από το πρωί σήμερα ο κάμπος της Άμφισσας είχε παγώσει (δίπλα Φωτο) αλλά ο καιρός προβλέπεται να επιδεινωθεί όπως μπορείτε να δείτε στην πρόγνωση που σας δίνουμε απο το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε την Πέμπτη 21-01-2010 / 1300 τοπική

Μέρος 1 πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη 21-01-2010 γενικά χαρακτηριστικά προειδοποιήσεις επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες στα ... κεντρικά και νότια. Χιονιά στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στα νότια. Από το βράδυ χιονιά στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα κατά τόπους στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρά. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αργότερα στα νότια καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλία έως 9 βαθμούς Κέλσιου.

Μέρος 2 πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 22-01-2010 γενικά χαρακτηριστικά προειδοποιήσεις κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι και στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο 9 και πιθανώς 10 μποφόρ.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος καιρός: νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα βορειότερα 8 με 9 και πιθανώς 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κέλσιου.
Από ΑΠΕ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κινητοποίηση ενάντια στα διόδια την Κυριακή 24/01/10 και ωρα 12



Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, με άνοιγμα των σταθμών διοδίων όλης της χώρας και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας πανελλαδικά.

Στήριξη και μαζικοποίηση της καθημερινής πρακτικής

“Δεν πληρώνουμε διόδια σε όλη την Ελλάδα”.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΡΟΜΩΝ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

http://diodiastop.blogspot.com/

Βίντεο για την δίκη απο το Λεπάντο

ΑΜΦΙΣΣΑ: ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Οι Κασσάνδρες ψάχνουν λαμαρίνα να κρυφτούν...

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ Φωτ.:ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Σε κάθε γωνιά, η αστυνομία... Αλλά η πλατεία ήταν γεμάτη. Από κόσμο που είχε κάτι να τους πει. «Σκότωσαν τον Αλέξη, ένα μικρό παιδί, κάτω η κρατική καταστολή»... Παρά τη χιλιομετρική απόσταση, τα εμπόδια που συνάντησαν στη διαδρομή, όπως οι έλεγχοι στα λεωφορεία που τους μετέφεραν αλλά και στους ίδιους τους επιβαίνοντες, ήταν όλοι εκεί....

Από την πορεία στο κέντρο της Αμφισσας Από την πορεία στο κέντρο της Άμφισσας Στην ... αστυνομοκρατούμενη Αμφισσα. Φοιτητικοί Σύλλογοι, Πρωτοβουλίες και Δράσεις Αλληλεγγύης, αντιεξουσιαστές, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, μαθητές, ανεξάρτητοι μεμονωμένοι. Μικροί και μεγάλοι. Παιδιά και γονείς.

Με σάρκα και οστά, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό τους σε μια πόλη που σχεδόν τους δαιμονοποίησε, τίμησαν τη μνήμη του 15χρονου, Αλεξανδρου Γρηγορόπουλου αποστέλλοντας με ειρηνικό τρόπο πολιτικά μηνύματα. Με ανακοινώσεις που μοίρασαν στους μουδιασμένους πολίτες της Αμφισσας, ψηφίσματα τα οποία διάβασαν και πολλά συνθήματα ...Κάθε μπλοκ και τα δικά του λόγια.

«Η Αμφισσα δεν έχει τίποτε να φοβάται από εμάς, αλλά από την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί τους αγρότες στην εξαθλίωση και τους στέλνει άνεργους στην πόλη να ψάχνουν για δουλειές. Είμαστε μαζί με τους αγρότες. Ευχόμαστε να νικήσετε» απευθύνθηκαν προς τους κατοίκους τα μέλη ομάδας διαδηλωτών ...Και κέρδισαν το χειροκρότημά τους.

Ηταν περισσότεροι από 400 οι ...ανεπιθύμητοι επισκέπτες που κατάφεραν χθες να μπουν στην πόλη. Αλυσίδα αστυνομικών επιχείρησε αρχικά να τους αποκλείσει την είσοδο, ενώ στη συνέχεια, όταν τελικά ξεκίνησε η πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο της Λεωφόρου Σαλώνων με τελικό προορισμό την κεντρική πλατεία της πόλης, οι διαδηλωτές ήταν συνεχώς υπό τον ασφυκτικό κλοιό των οργάνων της τάξης. Σε κάθε κάθετο δρόμο της λεωφόρου αλλά και στα πέριξ στενά υπήρχαν παρατεταγμένοι άνδρες των ΜΑΤ, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης είχε ζωστεί από ένστολους. Δεν υπήρχε ακάλυπτος χώρος χθες σε ολόκληρη την πόλη. Κάθε αγροτεμάχιο και άντρες των ΜΑΤ, κάθε στενό και η περιπολία του.

Κορκονέας - Σαραλιώτης στο εδώλιο Κορκονέας - Σαραλιώτης στο εδώλιο Πανό με συνθήματα αντιπαρατάχθηκαν στις ασπίδες... Κι ακόμη κι όταν στη συνέχεια ομάδα νεαρών κατευθύνθηκε προς τις φυλακές της Αμφισσας, όπου είχαν μεταφερθεί οι δύο κατηγορούμενοι, μια μικρή αντιπαράθεση -λεκτική κυρίως- που είχαν με τους αστυνομικούς έληξε γρήγορα χωρίς παρατράγουδα... Η μικροσυμπλοκή που προκλήθηκε ανάμεσα σε μικρή ομάδα πιτσιρικάδων και ανδρών των ΜΑΤ, επειδή δεν τους επέτρεψαν να περάσουν από συγκεκριμένο δρόμο, διήρκεσε λίγα λεπτά της ώρας και εκτονώθηκε με την απώθησή τους με τη φυσούνα.

Οι κάτοικοι της πόλης, που τις πρώτες πρωινές ώρες απέφευγαν τα κεντρικά σημεία, σιγά σιγά ξεθάρρεψαν κι άρχισαν να κυκλοφορούν κανονικά. Τα καταστήματα γύρω από την πλατεία λειτούργησαν κανονικά εξυπηρετώντας όλο τον κόσμο, ακόμη και τους ...τρομερούς και φοβερούς αντιεξουσιαστές. Μητέρες με τα παιδιά τους ανακατεύτηκαν με το πλήθος, χαζεύοντας τους νεολαίους από την Αθήνα που φώναζαν συνθήματα για τον Αλέξη.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε τελικά στην πόλη ήταν η φράση που ακούστηκε να λέει μια νεαρή κοπέλα, η οποία εργάζεται στην Αμφισσα αλλά μένει στη διπλανή Ιτέα και χθες χρησιμοποίησε ταξί -όπως και άλλοι υπάλληλοι- για να μην κινδυνεύσει το αυτοκίνητό της από τους «εισβολείς».

«Αδικα πλήρωσα την κούρσα»...

Αδικα, λοιπόν, τόση κινδυνολογία; Τόση ψυχική αναστάτωση, τόσα χρήματα για προστατευτικά αλουμινόφυλλα και μπάρες; Θα δείξει. Η δίκη δεν έχει καν αρχίσει... Κι αν χθες ο φόβος «μετακόμισε» από την Αμφισσα οι 300 και πλέον αστυνομικοί παραμένουν. Για να μην ...ξεχνιόμαστε.

Συνθήματα

Πάντως χθες, μέρα που ήταν, η αστυνομία και η κρατική καταστολή, αλλά προσωπικά και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, είχαν την τιμητική τους.

Αποχωρούν άπραγοι Αποχωρούν άπραγοι Χαρακτηριστικά είναι τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πόλη της Αμφισσας και τα οποία τελικά -καθώς δεν συνοδεύτηκαν από καταστροφές-δεν φάνηκε να ξενίζουν και τόσο αρκετούς από τους κατοίκους της.

«Σε κάθε γωνιά η αστυνομία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», «κάτω τα χέρια από τη νεολαία, καρφί και πρόκα στον κάθε Κορκονέα», «οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική», «το κράτος είναι ο ένοχος». Κι ακόμη «βιώνουμε τη δημοκρατία του Χρυσοχουντίδη».

Ψηφίσματα

Σε ψηφίσματα που μοιράστηκαν στην πόλη γινόταν αναφορά στην «προσπάθεια υποβάθμισης της δίκης» εξαιτίας της απόφασης να διεξαχθεί στην Αμφισσα, παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας του θύματος να γίνει η διαδικασία στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού. Καταγγελλόταν η πολιτική των «προσαγωγών, των συλλήψεων, των ξύλων και των δακρυγόνων» και απαιτούνταν «η παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη».

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές επιβιβάστηκαν στα πούλμαν με τα οποία είχαν έρθει και αποχώρησαν αργά το μεσημέρι. Στην πόλη παρέμειναν μέχρι αργά μικρές ομάδες νεαρών. *
Και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν περίπου 30 μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, με αφορμή τη δίκη του Επ. Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Καμιά ανοχή στους δολοφόνους του Αλέξη, καταδίκη στην πολιτική που τους οπλίζει» και «Η εξουσία σκοτώνει, η εξουσία δικάζει, καμιά ανοχή στις κρατικές δολοφονίας» έγραφαν τα πανό που ανήρτησαν οι συγκεντρωμένοι μπροστά στην είσοδο των δικαστηρίων.
Από enet.gr

Η Μαρία Δαμανάκη Επίτροπος

Η Μαρία Δαμανάκη επίτροπος Αλιείας

Ρεκόρ με άρωμα Ποτιδάνειας

Ο αθλητής Κώστας Φιλιππίδης που έχει προπονήτή τον χωριανό μας Δημήτρη Κυτέα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο μίτινγκ του Μάντσεστερ της Αγγλίας, καθώς απογειώθηκε στα 5.70μ. σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στο επί κοντώ, πιάνοντας παράλληλα το όριο για το παγκόσμιο της Ντόχα.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ άνηκε στον Χρήστο Παλλάκη (5.65μ.) από το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης (1995). Το σημαντικό πάντως είναι ότι ο Φιλιππίδης έχει αρχίσει να βρίσκει από νωρίς την φόρμα του, ξεκινώντας τη χρονιά με εξαιρετικό τρόπο.
Από www.potidaneia.net