Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Κοπή Πίττας Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας στο Ναύπλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται στα μέλη του τους αθλητές του και τους φίλους Ορειβάτες Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένος και δημιουργικός ο Νέος Χρόνος
ΠΙΤΤΑ 2009
Σας πληροφορούμε ότι. φέτος θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίττα μας στο Ναύπλιο την 24 & 25/01/2009 μετά από μικρή ορειβατική διαδρομή στην περιοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Σάββατο 24/01/09 αναχώρηση από ... τον Σύλλογο ώρα 7 και 45’ με δύο στάσεις στην διαδρομή άφιξη στο Ναύπλιο περίπου 14:00 ώρα.
Το ξενοδοχείο είναι στο κέντρο της πόλης . Ώρα 15 και 30’ αναχώρηση για πεζοπορία και όσοι δεν περπατήσουν ελεύθερο απόγευμα.
Η κοπή της πίττας η ώρα και ο τόπος Θα ανακοινωθούν στο ξενοδοχείο.
Κυριακή 25101109 αναχώρηση από ξενοδοχείο ώρα 9,00 προς Μυκήνες ξενάγηση στις αρχαιότητες.
Σημείωση....Για οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος η πρόταση αποφασίζετε σε συνεννόηση με τον αρχηγό και την επιτροπή της εκδρομής.
Για περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής κάθε βράδυ στο Σύλλογο.
Τιμή Το άτομο 55 ευρώ προκαταβολή 20 ευρώ
Τηλ/να επικοινωνίας 6977448727 , 6972445201 ‚2265032100
ΑΠΟ ΤΟ Δ Σ

Μελέτη για την ανάπλαση των παραλιών της Ιτέας

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προχώρησαν στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Διερεύνηση τεχνητής ανάπλασης τεσσάρων (4) αμμωδών παραλιών σε ακτές της Ιτέας».
Η Προγραμματική Σύμβαση,προβλέπει την ολοκλήρωση της μελέτης στα τέλη του Ιουνίου 2009 και έχει προϋπολογισμό 80.000 ευρώ ενώ οι πιστώσεις προέρχονται από ίδιους πόρους της Ν.Α. Φωκίδας και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Κ.Α.Π. 2008.
Οι τέσσερις συγκεκριμένες παραλίες της Ιτέας για τις οποίες εκπονείται η μελέτη είναι:...
• Μαϊάμι-Απόλαυση –Ξενία
• Βραχάκια-Κάμπινγκ Άη-Γιάννης
• Περιοχή Τροκαντερό
• Πλατεία Κίρρας-Άη Γιάννης
Η τεχνητή ανάπλαση αμμωδών παραλιών, περιλαμβάνει είτε τη δημιουργία μιας νέας αμμώδους παραλίας είτε σε άλλες περιπτώσεις τον εμπλουτισμό υφιστάμενης παραλίας, την ανάπλαση ή και την επέκτασή της.
Σε κάθε περίπτωση στόχος της μελέτης ακτομηχανικής είναι η δημιουργία αλλά πολύ περισσότερο η διατήρηση αυτών των παραλιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια μέθοδο περιβαλλοντικά φιλική η οποία περιλαμβάνει σειρά παράκτιων έργων μικρής κλίμακας και ήπιες επεμβάσεις με τις οποίες οι παραλίες γίνονται ελκυστικές ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Από StereaPress.gr