Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έλα να καθαρίσουμε την παραλία στην Ιτέα

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 9:00 π.μ.
Έλα μόνος, με φίλους σου, τα παιδιά σου να κάνουμε πιο όμορφη την παραλία της πόλης μας.
Σημείο συνάντησης στον Μόλο.
Δημοτική Κοινότητα Ιτέας σε συνεργασία με την εταιρία κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας νομού Φωκίδος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ

Λιδωρίκι, 6 Ιουνίου 2011

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου».

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Δωρίδος στο Λιδωρίκι στις 10 Ιουνίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

΄Εγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου (παραδοσιακό καφενείο) Τ.Κ. Μοναστηρακίου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)

Λήψη απόφασης για χαρακτηρισμό πιστώσεων ως...

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΙ

Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. -μουσική εκδήλωση στον προαύλιοι χώρο των ΤΕΙ λαμίας στην Άμφισσας

Βραδια αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή (14 Ιουνίου).
Διοργάνωση απο τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών "Οι Άγιοι Ανάργυροι" το Δίκτυο "Ακεσώ", το Σώμα Εθελοντών για την Υγεία Ν. Φωκίδας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.
Εθελοντική Συμμετοχή του μουσικού Γιάννη Σούφρα καθώς και dj sets απο φοιτητές και όχι μόνο!
Παράλληλη ενημέρωση για τις προοπτικές εθελοντισμού στο Ν. Φωκίδας (στην αιμοδοσία αλλά και στην σωματική/ ψυχική υγεία γενικότερα).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ
Σας ενημερώνουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας πρότεινε στην Υγειονομική Περιφέρεια το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) να αναστείλει τη λειτουργία του από το μεσημέρι και μετά τις καθημερινές και να παραμένει κλειστό Σαββατοκύριακα και αργίες.
Αυτό σημαίνει ότι το ΚΥ θα  λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι και όλα τα περιστατικά από τα πιο απλά (ένεση, μέτρηση σακχάρου-πίεσης, κλπ) έως τα πιο ...

Τώρα που είναι αντιπολίτευση καταλαβαίνουν τις ανάγκες για το κέντρο υγείας Λιδορικίου, αν ξαναβγούν κυβέρνηση θα τις ξεχάσουν.

Νέα δημοκρατία Τ.Ο. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙ 7-6-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Ο Δήμος Δωρίδος έχει έκταση 1.006,95 km2 και πληθυσμό, (σύμφωνα με την απογραφή του 2001), 16.021 κατοίκους.

Το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, (το μόνο Κ.Υ. στην ορεινή Φωκίδα), το οποίο εξυπηρετεί όλη τη Δωρίδα, έχει υποβαθμιστεί όσο ποτέ άλλοτε.

Για τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας του Κ.Υ. Λιδωρικίου, έχουν ενημερωθεί, ...

Η συζήτηση περί εκλογών

Δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ασταμάτητα ο πρωθυπουργός ότι δεν προτίθεται να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Αντιθέτως, οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που συρρέουν στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες των περισσότερων μεγάλων πόλεων της χώρας καθώς και η έντονη φραστική κριτική που ασκείται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς την πολιτική της κυβέρνησης του κόμματός τους, οδηγούν πολλά μέσα ενημέρωσης αλλά και πολιτικούς ή απλούς πολίτες να σχηματίζουν την εντύπωση ότι οι εκλογές βρίσκονται επί θύραις.
Η άποψή μας είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι ειλικρινής όταν λέει ότι δεν θέλει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Θα επιμείνει στη θέση του αυτή μέχρι τέλους, εκτός βεβαίως αν χάσει τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ή αν συμβούν εντελώς απρόοπτα και απροσδιόριστα σοβαρά γεγονότα.
Η βασική αιτία της στάσης του πρωθυπουργού είναι ότι διακατέχεται πλέον από το σύνδρομο του ...

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ Που είχαμε αυξήσεις και που μειώσεις

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Μικρή μείωση της τάξης του 5% στον πληθυσμό της εμφανίζεται να έχει η Δωρίδα από την απογραφή που έγινε τον περασμένο Μάιο

Τα στοιχεία των απογραφέων έχουν σταλεί και επεξεργάζονται από την Εθνική Στατιστική Αρχή , η οποία και θα δώσει τα επίσημα αποτελέσματα μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των συνεργατών του DORIDA NEWS , το Δ.Δ. Βαρδουσίων παρουσίασε μία αύξηση +13%, το Δ.Δ. Ευπαλίου μείωση -5%, το Δ.Δ. Λιδωρικίου μείωση -24% και το Δ.Δ. Τολοφώνας αύξηση +5%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τρείς πρωτεύουσες των πρώην Δήμων Ερατεινή, Ευπάλιο και Λιδωρίκι ...

Δελτίο τύπου για τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό Νο 149/06.06.2011
Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σήμερα ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 πρωινή συναντηθήκαμε στο γραφείο του Συλλόγου μας όλα τα Μέλη του Δ.Σ. με θέμα ένα και ΜΟΝΟ.
Συζήτηση για τις συγχωνεύσεις των Υγειονομικών μονάδων του Νομού της Φωκίδας ήτοι Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας , Κέντρο Υγείας Ιτέας και Κέντρο Υγείας Λιδορικίου.,
Μετά από μακρά διαλογική συζήτησα επί του άνω θέματος ομόφωνα το Διοικητικό ...

Σεμινάριο A΄ βοηθειών στο 2ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 το παράρτημα της ΕΟΔ Φωκίδας οργάνωσε σεμινάριο A΄ βοηθειών στο 2ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και δυστυχώς ελάχιστων γονέων.
Το παράρτημα της ΕΟΔ Φωκίδας ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς για τη φιλοξενία και την εταιρεία Δελφοί-Δίστομο για την παραχώρηση του προπλάσματος για την άσκηση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Δελτίο τύπου της Τ.Ε. της ΝΔ Ιτέας για την υγεία στην Φωκίδα

Τ.Ε. ΙΤΕΑΣ
Ιτέα 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμός στους κόλπους της Υγείας στην Φωκίδα, κυρίως δε στην περιοχή, σχετικά με το μέλλον του Κέντρου Υγείας Ιτέας αλλά και του Νοσοκομείου Άμφισσας, θέμα το οποίο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στα πλαίσια του λεγόμενου Καλλικράτη στην Υγεία.
Είναι φανερό από τις παραιτήσεις των μελών του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ότι εκτός του ελλείμματος διαχείρισης του μείζονος αυτού ...