Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Κλείστος δρόμος προς την Ποτιδάνεια



Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 18:22
Κλειστός είναι ο δρόμος προς το χωριό μας λίγο πρίν το Παλιοξάρι, λόγω καθίζησης του δρόμου. Η κυκλοφορία προς το χωριό γίνεται από παρακαμπτηρίους μέσα από το Παλιοξάρι και θέλει προσοχή.

Από potidaneia.net

Τι απέγινε η Έλι, η ταινία της Κυριακής στην Άμφισσα

Σε μια και μοναδική παράσταση την Κυριακή 14 Μαρτίου και ώρα 21:00 μμ στο
Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας η Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζει την ιρανική ταινία : “ Τι απέγινε η Έλι; “ σε σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί με τους: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέ Αλιντουστί, Γκολσιφτέ Φαραχανί
Μια χαρούμενη παρέα φίλων, νεαρά ζευγάρια με τα παιδιά τους, ξεκινά από την Τεχεράνη για ολιγοήμερες διακοπές κάπου στην Κασπία Θάλασσα. Ανάμεσα τους και η νεαρή δασκάλα νηπιαγωγείου Elly (Taraneh Alidousti) που θεωρεί τον εαυτό της ξένο, αλλά χάρη στην επιμονή της Sepideh (Golshifteh Farahani), μητέρας ενός από τους μαθητές της, ακολουθεί. Σκοπός της Sepideh είναι ... να την γνωρίσει στον Ahmad (Shahab Hosseini) που είναι πρόσφατα χωρισμένος και αναζητεί νύφη πριν επιστρέψει πίσω στη Γερμανία. Η πρώτη μέρα κυλά με συγύρισμα του σπιτιού στην παραλία, φαγητό, τραγούδι αστεία και παιχνίδια. Το επόμενο πρωί όμως, αφού η Elly έχει εκφράσει την επιθυμία της να φύγει και μετά από τη δραματική διάσωση ενός εκ των παιδιών από βέβαιο πνιγμό, αυτή εξαφανίζεται. Έφυγε χωρίς να πει τίποτα σε κανένα για να αποφύγει την Sepideh που ήθελε να την εμποδίσει ή έχει συμβεί κάτι χειρότερο;

Από την πρώτη σκηνή αψηφούνται όποιοι προϊδεασμοί μπορεί να είχε ο θεατής για την Ιρανική κοινωνία. Νέοι άνθρωποι, μοντέρνοι, φρέσκα πρόσωπα που διασκεδάζουν το ταξίδι και δημιουργούν ένα μελίσσι χαράς και πειραγμάτων. Αφού οι χαρακτήρες εγκατασταθούν στο σπίτι και τους γνωρίσουμε καλύτερα, μετά το τραγικό γεγονός η ατμόσφαιρα αλλάζει. Από ελαφριά και ευδιάθετη γίνεται σοβαρή και τεταμένη, και η κλιμάκωσή της είναι αναπόφευκτη. Μέσω του διαλόγου κυρίως, η πολυπλοκότητα της ιστορίας φτάνει σε ένα σχεδόν συναρπαστικό επίπεδο. Ένα φαινομενικά κλειστό δράμα θέτει ερωτήματα για το σωστό και το λάθος, τον καταναγκασμό που επιβάλει η κοινωνία και τα ψέματα που οι άνθρωποι λένε στους άλλους, αλλά και στους εαυτούς τους. Περιστασιακά ειπωμένα ψέματα που συσσωρεύονται με μεγάλη ταχύτητα και τελικά επιστρέφουν για να στοιχειώσουν αυτούς που τα είπαν. Κι όσο περισσότερα λέγονται τόσο έκθετοι μένουν στις συνειδήσεις τους οι χαρακτήρες.

Το «About Elly» είναι η τέταρτη ταινία του Ιρανού Asghar Farhadi και βραβεύτηκε με την Αργυρή Αρκτο (βραβείο σκηνοθεσίας) στο τελευταίο φεστιβάλ του Βερολίνου.
Από cinemanews.gr

Ο Αθλητής του ομίλου Άγγελος Σίμος της Καλοσκοπής

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας Αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Άγγελος Σίμος της Καλοσκοπής. Από εκεί διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα κομμάτι από ένα άρθρο

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ» ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γράφει ο Γιάννης Πάντος

1. Παίξε μέσα σε αθλητικά πλαίσια! Πες ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!!!!
Μετέδωσε την ανθρωπιά και την καλοσύνη μέσα από τις ποδοσφαιρικές σου προσπάθειες!

2. «Βγάλε» την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου αν τραυματιστεί οποιοσδήποτε παίχτης (συμπαίχτης ή αντίπαλος). Έτσι θα δώσεις τη δυνατότητα στο διαιτητή να ... διακόψει το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

3. Επέστρεψε τη μπάλα στην αντίπαλη ομάδα εφόσον ενήργησε όπως προαναφέρθηκε. Δικαίωσε την επιλογή της αυτή και στήριξε κάθε δυνατή ενέργεια υπέρ της υγείας, του πολιτισμού και του ήθους.

4. Άπλωσε το χέρι σου και βοήθησε τον αντίπαλο σου να σηκωθεί αν κατά την εξέλιξη της φάσης έπεσε κάτω. Νιώσε μέσα απ αυτή τη χειρονομία την ομορφιά που προσφέρει μόνο η ευγενής άμιλλα.

5. Υπάκουσε στις αποφάσεις του διαιτητή και βοήθησε με την στάση σου στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Μη διαμαρτύρεσαι για κανένα λόγο!
Άλλωστε μόνο ο αρχηγός δικαιούται να συνομιλεί με το διαιτητή υπό την προϋπόθεση πάντα ότι ο τελευταίος θα το επιτρέψει.

6. Μην προσποιείσαι τον τραυματία και μην παριστάνεις τον παίχτη που ανατρέπεται για να αποκομίσεις ποταπά αγωνιστικά οφέλη!
Ακόμη και αν καταφέρεις αυτό που επιδιώκεις σίγουρα δε θα ικανοποιηθείς αληθινά από τον τρόπο που επιτεύχθηκε.

7. Μη λογομαχείς, μην εκνευρίζεσαι, μην προκαλείς, μη βιαιοπραγείς! Στείλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας: «ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ».

8. Επιδοκίμασε κάθε καλή ενέργεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται (αντίπαλο-διαιτητή-παράγοντα). Μάθε να αξιολογείς σωστά και αντικειμενικά! Άνοιξε το δρόμο προς τον υγιή αθλητισμό.

9. Μη καθυστερείς σκόπιμα το παιχνίδι! Σεβάσου τους φιλάθλους που σε παρακολουθούν! Απέφυγε την τιμωρία του διαιτητή και δώσε χαρά και ευχαρίστηση (ικανοποίηση) στους λάτρεις του ποδοσφαίρου.

10. Επιβράβευσε τον αντίπαλο ακόμα κι αν είναι ηττημένος. Χαιρέτησε τον και δώσε του συγχαρητήρια. Και οι δυο αγωνιστήκατε όμως μια ομάδα κερδίζει. Πρέπει να μάθεις και να χάνεις. Δέξου λοιπόν κάθε αποτέλεσμα! Ανέβασε με τη στάση σου την ποιότητα του ποδοσφαίρου! Όλοι το έχουμε ανάγκη.
Από kaloskopi.gr

Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Από καιρό είχαμε παρατηρήσει μια παράξενη συμπεριφορά της έδρας του Δικαστηρίου και την είχαμε καταγράψει σαν άποψη. Σήμερα παραιτήθηκαν οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής.
Δείτε τι έγινε:
Απρόσμενη εξέλιξη στη δίκη Γρηγορόπουλου
Πέτρος Κουσουλός

Απρόσμενη εξέλιξη σημειώθηκε στην πολύκροτη δίκη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, Χρήστος Μυλωνόπουλος και Αλέξανδρος Κατσαντώνης, υπέβαλαν την παραίτησή τους από τη θέση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο κ. Μυλωνόπουλος (ο κ. Κατσαντώνης απουσίαζε από το δικαστήριο) ... είναι η πεποίθησή του ότι η διεύθυνση της διαδικασίας μεροληπτεί σε βάρος τους.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Μυλωνόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος μίλησε για «συγκαλυμμένη αίτηση εξαιρέσεως» και ζήτησε από τον συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής αν θέλει, τότε να υποβάλει ευθέως αίτηση εξαίρεσης στην πρόεδρο της έδρας.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία ζήτησε να απέχει από τη διαδικασία επειδή θεώρησε ότι προσβλήθηκε από την τοποθέτηση του κ. Μυλωνόπουλου.

Η δίκη διακόπηκε και την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συγκληθεί το αρμόδιο Τριμελές Συμβούλιο για να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση αποχής της προέδρου.

Σε περίπτωση που το αρμόδιο Συμβούλιο αποδεχθεί το αίτημα της προέδρου, τότε η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που παρουσιάστηκε με τις παραιτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, η μητέρα του αδικοχαμένου Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν, ξεκαθάρισε ότι εμμένει στη δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητεί ήδη νέους νομικούς εκπροσώπους.

Τα αποτελέσματα της S&B

Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το 2009 η S&B , σε αυτά βλέπουμε μείωση του τζίρου, συρρίκνωση των εξόδων αναπροσαρμογή του δανεισμού και μέρισμα στα επίπεδα του περσινού έτους. Δηλαδή το ίδιο μέρισμα άσχετα αν υπάρχει κρίση ή όχι.
Πως γίνεται αυτό; δείτε μερικά αποσπάσματα παρακάτω:

Ενοποιημένες πωλήσεις €336 εκατ. περίπου, μειωμένες κατά 26% για το σύνολο του έτους.
Συγκρίσιμα EBITDA και λειτουργικά κέρδη χαμηλότερα κατά 36% και 54% αντιστοίχως.
Μείωση συγκρίσιμων καθαρών λειτουργικών εξόδων κατά 14% ή €9,2 εκατ. σε σχέση με το 2008
Σημαντική βελτίωση ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες στα €87,0 εκατ. (αύξηση κατά €52,4 εκατ.)
Μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 40% ή €81,2 εκατ., δηλαδή μείωση στα €121,9 εκατ. από €203,1 εκατ. στην αρχή του έτους, που αντικατοπτρίζει ισόρροπα την εσωτερική βελτίωση των ... ταμειακών ροών και την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
Προτεινόμενο ετήσιο μέρισμα €0,12 ανά μετοχή, στα επίπεδα του 2008 αναπροσαρμοσμένα βάσει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του 2009

«Η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος το 2009 ήταν πρωτοφανής. Ενεργήσαμε γρήγορα και αποφασιστικά, υλοποιώντας μέτρα προκειμένου να προσαρμόσουμε τη δραστηριότητά μας στα νέα δεδομένα της ζήτησης, να μειώσουμε την κοστολογική μας βάση, να βελτιώσουμε τις ταμειακές ροές και να περιορίσουμε το δανεισμό μας..."

"...Πάνω από το 90% των πωλήσεων του Ομίλου προέρχεται από χώρες εκτός Ελλάδος και αυτές οι χώρες παρέχουν ενδείξεις ήπιας, αλλά συνεχιζόμενης ανάκαμψης για τις τελικές αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Είμαστε σε επαγρύπνηση σχετικά με την αυξητική τάση που παρουσιάζει η ανεργία και την αδύναμη πρωτογενή ζήτηση..."

"Ανταποκρινόμενοι στην αρνητική οικονομική συγκυρία, προχωρήσαμε γρήγορα και αποφασιστικά στην υλοποίηση πρωτοβουλιών, τόσο στον τομέα του κόστους όσο και των λειτουργικών εξόδων, που μας βοήθησαν να περιορίσουμε τις επιπτώσεις στην κερδοφορία μας από τις μειωμένες πωλήσεις. Σε ότι αφορά το κόστος, προσαρμόσαμε την παραγωγή στην επικρατούσα ζήτηση και στις ανάγκες παραγωγής των πελατών μας. Τα μέτρα που ελήφθησαν περιελάμβαναν μειώσεις σε βάρδιες και εργατοώρες, προσωρινή αναστολή δραστηριοτήτων σε επιλεγμένες μονάδες, μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και εξορθολογισμό του δικτύου παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε σε κλείσιμο τριών μονάδων στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. και μειώσαμε αντίστοιχα τον αριθμό των εργαζομένων. Επιπλέον, θέσαμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ενοποίησης των Ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων παραγωγής του κλάδου Συλλιπασμάτων Συνεχούς Χύτευσης, στοχεύοντας στη συγκέντρωση της παραγωγής κοκκωδών συλλιπασμάτων χύτευσης για τις αγορές χάλυβα της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης, στη Γερμανία. Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους και να αποφέρει περαιτέρω μείωση του αριθμού των εργαζομένων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Οι σχετικές ενέργειες συνέβαλαν σημαντικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη ιδιαίτερη υποχώρηση των όγκων πωλήσεων το 2009. Ως αποτέλεσμα, το κόστος πωλήσεων μειώθηκε κατά €91,0 εκατ., ή κατά 25,8% σε σχέση με το 2008 και το μικτό κέρδος έφθασε στα €73,8 εκατ., ή 28,6% χαμηλότερα σε σχέση με το περασμένο έτος, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός μικτού περιθωρίου 22,0%, σχεδόν ανάλογου με το 22,7% της προηγούμενης χρονιάς..."

"...Στον τομέα των λειτουργικών εξόδων, εστιάσαμε αρχικά σε κατηγορίες προαιρετικών δαπανών, αλλά οι προσπάθειές μας εντατικοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υιοθετώντας μία πιο διευρυμένη σειρά μέτρων, που περιελάμβανε τη διαχείριση και αναδιοργάνωση του προσωπικού, μείωση του χώρου των κεντρικών γραφείων και υπενοικίαση των υπολοίπων χώρων, πάγωμα μισθών και γενική μείωση των συνολικών μεταβλητών αποδοχών των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών. Το αποτέλεσμα των ενεργειών που υλοποιήθηκαν συνέβαλε στη μείωση των συνολικών συγκρίσιμων καθαρών λειτουργικών εξόδων κατά 14,1% ή κατά €9,2 εκατ., από €65,5 εκατ. το 2008 σε €56,3 εκατ. το 2009, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα σχέδιά μας. Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη έφθασαν στα €17,5 εκατ., χαμηλότερα κατά 53,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων και τα καθαρά κέρδη των μετόχων διαμορφώθηκαν σε €10,5 εκατ., και €7,3 εκατ., μειωμένα σε σχέση με το 2008 κατά 47,1% και 47,7% αντιστοίχως. Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε σε επίπεδο Ομίλου κατά 174 άτομα, ή ποσοστό 8%...."
Αν δεν καταλάβατε τίποτα και θέλετε να διαβάσετε περισσότερα θα τα βρείτε όλα ΕΔΩ

Στόν Παρνασσό που ...κυκλοφορεί

Η μικρή Λίμνη στο Λιβάδι...
Αποτέλεσμα των πυκνών
βροχοπτώσεων ήταν η
ανασύσταση ενός σημαντικού
τμήματος της Λίμνης στο
Λιβάδι της Αράχωβας. Η
λίμνη πανέμορφη σχηματίζει
ακόμη και φιορδ κατά την
πλήρωση των χερσαίων
όγκων του Λιβαδιού.
Πέρα από τη ρομαντική εκδοχή...
πάντως, αρκετοί ήταν οι
ιδιοκτήτες κατοικιών που ανησύχησαν από την άνοδο της στάθμης των νερών και φοβήθηκαν ότι τα υπόγειά τους θα γεμίσουν νερά...

Διαβάστε στον «ΠΑΡΝΑΣΣΟ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Μαρτίου:

* Τι θα γίνει με τις ιδιοκτησίες στον Παρνασσό μετά την επέκταση του Εθνικού Δρυμού; Ποιό Νομικό καθεστώς ισχύει σήμερα;

Αποκλειστική συνέντευξη του νέου προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.


* Ποιός Αυτοδιοικητικός δηλώνει στην αποκλειστική του συνέντευξη:

«...νιώθω μια τεράστα απογοήτευση για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι τοπικές κοινωνίες από το κράτος. Δεν μπορεί από εκεί που είναι στην Αθήνα, να παίρνουν αποφάσεις και να αποτυπώνουν σε κείμενα ευχολόγια.

Νομίζουν ότι είναι τόσο ικανοί να διαχειριστούν το τόσο ευαίσθητο έμψυχο υλικό που υπάρχει στην επαρχία με αποφάσεις χωρίς κανένα συναισθηματισμό.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε πλέον και θα αντισταθούμε σθεναρά, θα πολεμήσουμε εν ολίγοις, αν δούμε ότι κάνει «βλακείες» η κεντρική Εξουσία...»


* Διέξοδο για αναπτυξιακό άλμα της τοπικής οικονομίας του Παρνασσού προετοιμάζει το Δίκτυο Επιχειρήσεων Παρνασσού-Κηφισσού.

Τι δήλωσαν Αυτοδιοικητικοί και Επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση του Δικτύου...

Δραστηριότητες Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαίας Φωκίδος

-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ο Σύλλογός μας την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 στις 10.00 π.μ οργανώνει ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 5,00 ευρώ που είναι η τιμή του εισιτηρίου για την είσοδο στο μουσείο. Το κόστος της ξεναγού θα καλυφθεί από τον Σύλλογο. Ραντεβού λοιπόν στην έξοδο του μετρό στην στάση ΑΚΡΟΠΟΛΗ στις 14-03-2010 στις 10 το πρωί.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλώ μην διστάσετε να ... επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του Συλλόγου


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αιτήματος που είχαμε υποβάλει στον Δήμο, εγκρίθηκε η εκχώρηση του οικήματος του Δημοτικού Σχολείου στον Σύλλογο του χωριού μας.

Το Δημοτικό Σχολείο σε πρώτη φάση σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν γραφεία του Συλλόγου και στην συνέχεια θα αποφασίσουμε την μετέπειτα χρήση & εκμετάλλευσή του .

Παρακαλείστε όλοι εσείς που έχετε παλιό φωτογραφικό υλικό, παλιά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ή οτιδήποτε έχει σχέση με την ιστορία και λαογραφία του χωριού μας και θέλετε να τα δωρίσετε στον Σύλλογό μας, να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Περισσότερα για τον Σύλλογο και για την Ελαία Φωκίδος δείτε την καινούργια ιστοσελίδα του Συλλόγου

Δραστηριότητες του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σάββατο 13 – 03 – 2010 ορειβατική ανάβαση από ρεματιά Γαλαξιδίου
Στην Τριταία , και από παλιό μονοπάτι ...Τριταίας στην Ιτέα .
Από Καμιώτισα με το λεωφορείο στον Σύλλογο .

Ώρα αναχώρησης από τον Σύλλογο 8.00 ακριβώς .Δηλώσεις συμμετοχής
Κάθε βράδυ στο Σύλλογο τηλ.2265032100 , 6945703548 .

ΟΧΙ . ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟ
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
ΚΙΡΡΑΣ –ΔΕΛΦΩΝ , ΣΕ ΑΠΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ .
ΟΧΙ .ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .
ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ
ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΙΡΡΑΣ-ΔΕΛΦΩΝ .
ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ
ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ) .
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ . Σ
Στην Φωτογραφία μέλη του Συλλόγου τοποθετούν πινακίδες σήμανσης του αρχαίου μονοπατιού

Δήλωση του κ. Γιαννοσπύρου για τις εκλογές

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών κ. Σάββας Γιαννοσπύρος δήλωσε ότι:

«Στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων των αγορών υποτάχθηκε τελικά η κυβέρνηση επιβάλλοντας τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που ελήφθησαν από τη μεταπολίτευση και μετά .
Τα μέτρα αυτά ικανοποιούν τις διεθνείς αγορές και τους κομισάριους των Βρυξελλών αλλά βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με τις ανάγκες του λαού και της χώρας.
Είναι άδικα , μονομερή και αναποτελεσματικά .
Θα οδηγήσουν σε βαθιά ύφεση την πραγματική ...οικονομία , σε έκρηξη την ανεργία και σε οικονομικό αδιέξοδο την Ελληνική Οικογένεια.

Η ΠΟΣΤ καταγγέλλει τα άδικα μέτρα που οδηγούν:
-- Σε δραματική μείωση του εισοδήματος (δώρα Χριστουγέννων , επιδόματα Πάσχα και άδειας των εργαζομένων κατά 30%),
--Σε απώλεια κατά 7% του βασικού μισθού και των επιδομάτων και
-- Σε χαμηλότερες συντάξεις.

Η συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος θα ξεπεράσει – σύμφωνα με εκτιμήσεις τους δύο μισθούς το χρόνο , λόγω και της αύξησης του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης αλλά και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Βαρύ πλήγμα δέχονται οι 70.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ . Η περικοπή της επιχορήγησης του ταμείου κατά 10% οδηγεί σε αυτόματη μείωση των συντάξεων . Μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες για τους εν ενεργεία εργαζόμενους οι οποίοι θα βγουν σύντομα στη σύνταξη , λόγω της περικοπής κατά 7% του βασικού μισθού και των επιδομάτων.

Η ΠΟΣΤ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την συρρίκνωση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων. Μαζί με τη ΓΣΕΕ και σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και για να αποτρέψουμε την πολιτική της ανέχειας και της αφαίμαξης των εργαζομένων.»