Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ο Αθλητής του ομίλου Άγγελος Σίμος της Καλοσκοπής

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας Αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Άγγελος Σίμος της Καλοσκοπής. Από εκεί διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα κομμάτι από ένα άρθρο

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ» ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γράφει ο Γιάννης Πάντος

1. Παίξε μέσα σε αθλητικά πλαίσια! Πες ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!!!!
Μετέδωσε την ανθρωπιά και την καλοσύνη μέσα από τις ποδοσφαιρικές σου προσπάθειες!

2. «Βγάλε» την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου αν τραυματιστεί οποιοσδήποτε παίχτης (συμπαίχτης ή αντίπαλος). Έτσι θα δώσεις τη δυνατότητα στο διαιτητή να ... διακόψει το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

3. Επέστρεψε τη μπάλα στην αντίπαλη ομάδα εφόσον ενήργησε όπως προαναφέρθηκε. Δικαίωσε την επιλογή της αυτή και στήριξε κάθε δυνατή ενέργεια υπέρ της υγείας, του πολιτισμού και του ήθους.

4. Άπλωσε το χέρι σου και βοήθησε τον αντίπαλο σου να σηκωθεί αν κατά την εξέλιξη της φάσης έπεσε κάτω. Νιώσε μέσα απ αυτή τη χειρονομία την ομορφιά που προσφέρει μόνο η ευγενής άμιλλα.

5. Υπάκουσε στις αποφάσεις του διαιτητή και βοήθησε με την στάση σου στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Μη διαμαρτύρεσαι για κανένα λόγο!
Άλλωστε μόνο ο αρχηγός δικαιούται να συνομιλεί με το διαιτητή υπό την προϋπόθεση πάντα ότι ο τελευταίος θα το επιτρέψει.

6. Μην προσποιείσαι τον τραυματία και μην παριστάνεις τον παίχτη που ανατρέπεται για να αποκομίσεις ποταπά αγωνιστικά οφέλη!
Ακόμη και αν καταφέρεις αυτό που επιδιώκεις σίγουρα δε θα ικανοποιηθείς αληθινά από τον τρόπο που επιτεύχθηκε.

7. Μη λογομαχείς, μην εκνευρίζεσαι, μην προκαλείς, μη βιαιοπραγείς! Στείλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας: «ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ».

8. Επιδοκίμασε κάθε καλή ενέργεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται (αντίπαλο-διαιτητή-παράγοντα). Μάθε να αξιολογείς σωστά και αντικειμενικά! Άνοιξε το δρόμο προς τον υγιή αθλητισμό.

9. Μη καθυστερείς σκόπιμα το παιχνίδι! Σεβάσου τους φιλάθλους που σε παρακολουθούν! Απέφυγε την τιμωρία του διαιτητή και δώσε χαρά και ευχαρίστηση (ικανοποίηση) στους λάτρεις του ποδοσφαίρου.

10. Επιβράβευσε τον αντίπαλο ακόμα κι αν είναι ηττημένος. Χαιρέτησε τον και δώσε του συγχαρητήρια. Και οι δυο αγωνιστήκατε όμως μια ομάδα κερδίζει. Πρέπει να μάθεις και να χάνεις. Δέξου λοιπόν κάθε αποτέλεσμα! Ανέβασε με τη στάση σου την ποιότητα του ποδοσφαίρου! Όλοι το έχουμε ανάγκη.
Από kaloskopi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου