Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Παραιτήθηκαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Από καιρό είχαμε παρατηρήσει μια παράξενη συμπεριφορά της έδρας του Δικαστηρίου και την είχαμε καταγράψει σαν άποψη. Σήμερα παραιτήθηκαν οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής.
Δείτε τι έγινε:
Απρόσμενη εξέλιξη στη δίκη Γρηγορόπουλου
Πέτρος Κουσουλός

Απρόσμενη εξέλιξη σημειώθηκε στην πολύκροτη δίκη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, Χρήστος Μυλωνόπουλος και Αλέξανδρος Κατσαντώνης, υπέβαλαν την παραίτησή τους από τη θέση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο κ. Μυλωνόπουλος (ο κ. Κατσαντώνης απουσίαζε από το δικαστήριο) ... είναι η πεποίθησή του ότι η διεύθυνση της διαδικασίας μεροληπτεί σε βάρος τους.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Μυλωνόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος μίλησε για «συγκαλυμμένη αίτηση εξαιρέσεως» και ζήτησε από τον συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής αν θέλει, τότε να υποβάλει ευθέως αίτηση εξαίρεσης στην πρόεδρο της έδρας.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία ζήτησε να απέχει από τη διαδικασία επειδή θεώρησε ότι προσβλήθηκε από την τοποθέτηση του κ. Μυλωνόπουλου.

Η δίκη διακόπηκε και την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συγκληθεί το αρμόδιο Τριμελές Συμβούλιο για να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση αποχής της προέδρου.

Σε περίπτωση που το αρμόδιο Συμβούλιο αποδεχθεί το αίτημα της προέδρου, τότε η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που παρουσιάστηκε με τις παραιτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, η μητέρα του αδικοχαμένου Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν, ξεκαθάρισε ότι εμμένει στη δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητεί ήδη νέους νομικούς εκπροσώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου