Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κοινή δράση για την διαχρονική υποβάθμιση στο Λαρνάκι Ιτέας

Η περιοχή Λαρνάκι Ιτέας, που έχει μετατραπεί εδώ και δεκαετίες σε εργοτάξιο φορτοεκφόρτωσης βωξίτη, ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας να ανανεώσει για 10 χρόνια τη σύμβαση μίσθωσης στη μεταλλευτική εταιρία S&B. Ο χώρος που εγκαταστάθηκε η S&B και το μπάζωμα της θάλασσας έγιναν τα δύσκολα χρόνια της χούντας χωρίς την συμμετοχή της κοινωνίας στην λήψη των αποφάσεων. Οι απαράδεκτες συνθήκες έχουν συνέπειες στο περιβάλλον, στην υγεία, την οικονομία, την φυσιογνωμία της περιοχής. Το Λαρνάκι είναι μια σκληρή ...

Πώς ο Σταμάτης από εργάτης γης έγινε ... τελικά εργάτης γης παρέχων υπεραξίαν

Ένα διήγημα του Αντώνη Κακάρα, απ’ τη Γραβιά, στο σημερινό Ριζοσπάστη. Επίκαιρο και με έντονο τοπικό ενδιαφέρον.

Ο Σταμάτης πείσθηκε πως στην πόλη θα ‘χει τύχη καλύτερη, του το ‘λεγε εξάλλου ο μπάρμπας του αυτοπροσώπως, θα σταμάταγε να ξεχερσώνει χειμώνα καλοκαίρι το λόγγο, Θα ‘χω κατά τας εορτάς τουλάχιστον σχόλη επομένως και μίαν ευκαιρίαν διά τα κορίτσια, σκέφτηκε, όχι πάντα βέβαια γιατί κάτι έπρεπε να βάζει στην μπάντα από το μεροκάματο, άλλο αν τελικά του ‘ρχονταν ίσα βάρκα ίσα νερά.

Πέρναγε ο καιρός, τα ‘βαλε κάτω, προβληματίστηκε. Βαρέθηκε να περιμένει τις ...

ΚΑΤΑΛΑΝΟ-ΑΡΑΓΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


ΚΑΤΑΛΑΝΟ-ΑΡΑΓΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ PRESENCIA CATALANO-ARAGONESA
ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ EN SALONA


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ * MUNICIPIO DE DELFOS

6 ΜΑΪΟΥ 2011 * 6 DE MAYO DE 2011

Πριν 700 χρόνια (1311) άρχιζε για την περιοχή μας η περίοδος της Καταλανοκρατίας που διήρκησε ως το 1394, όταν τα Σάλωνα κυριεύτηκαν από τους Τούρκους.

Την ταραγμένη περίοδο με την ...

Στο ΚΑΣ αύριο Τρίτη το λιμάνι της Σωληνουργείας Κορίνθου

Συνεχίζεται το σίριαλ των επανεξετάσεων για τις παράνομες λιμενικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Σωληνουργεία Κορίνθου στον όρμο Νούσας στη Θίσβη Βοιωτίας. Για 4η συνεχόμενη φορά τα τελευταία 3 χρόνια και χωρίς κανένα νέο στοιχείο, άλλη μια αίτηση θεραπείας της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ. Α.Ε. θα απασχολήσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
Για τις παράνομες λιμενικές εγκαταστάσεις υπάρχει σειρά αρνητικών γνωμοδοτήσεων από...

Το ρέμα της Σκίτσας, ρεπορταζ του Λεπάντο



Ένταση στο λιμάνι της Ναυπάκτου από την πορεία του ΠΑ.ΜΕ

Φώτο από Nafpaktia.com
Ο κόσμος στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πιο λίγος απο ότι έπρεπε. Μήπως συμφωνούν οι εργαζόμενοι με τα οικονομικά μέτρα;
Δεν νομίζουμε.

Απλά αυτοί που θα έπρεπε να ενώνουν τον κόσμο συνεχίζουν να τον χωρίζουν. Αυτοί που θα έπρεπε να τον εμπνέουν συνεχίζουν να τον απογοητεύουν.
Τέσσερις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και ξεχωριστές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα. Συνεχίζεται η μάχη χαρακωμάτων.

Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο ποιος θα κερδίσει την μάχη κυριαρχίας στην αριστερά, τον ενδιαφέρει να παλέψει και να κερδίσει ενάντια στην καταστροφή της ζωής του που την βλέπει να έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά.
Όποιος και να κερδίσει τέτοιες μάχες  που δεν αφορούν τον κόσμο ,αφού δεν έχουν στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αλλά την κομματική επιβίωση, το αποτέλεσμα θα είναι η ήττα.
Κοινή δράση και κοινή ελπίδα είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε αυτό το τσουνάμι που έρχεται καταπάνω μας.
Δείτε τι έγινε στην Ναύπακτο...

Καύσιμα τέλος για τα περιπολικά της Φωκίδας

altΣτέγνωσαν από καύσιμα τα περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.  
Ο ιδιοκτήτης του συμβεβλημένου πρατηρίου αρνήθηκε να εφοδιάσει τα οχήματα αφού ο ίδιος δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους 5 μήνες.

 Ευρυτανία και Φωκίδα είναι χωρίς καύσιμα, στην Θήβα η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα, στην Φθιώτιδα τα περιπολικά του πρώτου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με έδρα την Σκάλα Αταλάντης φτάνει στην Λαμία για να εφοδιαστεί...

Επιστολή Ασημακόπουλου για τον Βιολογικό της Άμφισσας

«ΛΑΘΟΣ» ;-«ΑΦΕΛΕΙΑ»;- «ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ»-; -«ΔΟΛΟΣ» ;
ή «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ»;

Στο όνομα της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ της Διοίκησης του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν.2
Κυρίες και κύριοι: Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κυρίες και κύριοι: Πολίτες του Νέου Δήμου Δελφών.
Απευθύνομαι εκ νέου σε σας για να γνωρίζετε την κάθε αλήθεια, σχετικά με θέματα που απασχόλησαν την πρώην Δημοτική Αρχή και που σήμερα συνεχίζουν, « με κάποιο τρόπο», να είναι στην επικαιρότητα με αναληθή δημοσιοποίηση και πρακτική.
Θα μου επιτρέψετε λοιπόν μια σύντομη ιστορική αναδρομή στον Βιολογικό Καθαρισμό λυμάτων του Δήμου Άμφισσας.
Ο βιολογικός Καθαρισμός Αστικών λυμάτων ξεκίνησε ...

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Για ενημέρωση των ακροατών – αναγνωστών σας, σας γνωρίζουμε ότι οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους στις εξετάσεις Μαΐου 2011, για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, στην Υπηρεσία μας, θα εξετασθούν:
Για την Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Γερμανική  Γλώσσα, στο εξεταστικό Κέντρο που θα λειτουργήσει στο Διδακτήριο του Γενικού Λυκείου Άμφισσας. Κ. Καραμανλή 1- Άμφισσα. Τηλ. 22650 28475 ή 22650 29115
Το Πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:...

Να επανεξεταστεί η εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ από τους ελαιοπαραγωγούς, ζητάει η βουλευτής Τόνια Αντωνίου

Με τις υγείες μας. 10,9 ευρώ το στρέμμα πληρωμή για τους αγρότες της περιοχής μας.

 Να επανεξετάσει το θέμα της εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ που πληρώνουν σήμερα οι ελαιοπαραγωγοί καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετική ερώτησή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα κ. Τόνια Αντωνίου.
Αναλυτικά η ερώτηση της κας Αντωνίου
«Όπως αναφέρεται και σε σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας, οι ...

ΞΕΦΤΙΛΑ Πρώτα ο μαθητής, ... στο σπίτι και όχι στο σχολείο

ΞΕΦΤΙΛΑ
  • κι ενώ δεν στέγνωσαν ακόμη τα σάλια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας, που έφτυναν καθηγητές και δασκάλους και τους καλούσαν να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών από απεργίες, καταλήψεις, θεομηνίες...
  • κι ενώ δεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι από τις υπογραφές για το κλείσιμο 2.000 σχολείων πανελλαδικά (101 στη Στερεά),
  • κι ενώ ηχεί  ακόμη η αλαζονική τους απάντηση στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία εκπαιδευτικών που τους εγκαλούσαν για τη διάλυση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ότι δήθεν η ομοσπονδία δεν ενδιαφέρεται για τα σχολειά και τους μαθητές, όπως ...

Κρατείστε τη στολή, όχι τη ρόμπα. Τη μέρα που οι αστυνομικοί στο Ρίο περιφρουρούσαν την καταβολή των διοδίων και όχι τη νομιμότητα, ένας πυροσβέστης έπεσε νεκρός κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνουν αστυνομικοί: Να εμποδίσει μια ληστεία. Βλέπετε οι αστυνομικοί ήταν στα διόδια και έκαναν τον εισπράκτορα.


Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,
Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα.
Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.
Οπότε ας αφήσουμε τις πλάκες και ας μιλήσουμε σοβαρά. Θεωρείτε σοβαρό, έλληνες αστυνομικοί, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, να βρίσκονται στα διόδια και να ...

Είχε διαρρήξει τη μισή Άμφισσα!

Επί δυο ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας να βάλουν στο χέρι έναν νεαρό τσιγγάνο «μετρ» των διαρρήξεων, που είχε λεηλατήσει ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από… 40 σπίτια στην περιοχή της Άμφισσας. Και τελικά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να τον συλλάβουν στην εθνική οδό Θερμοπυλών – Άμφισσας.
Ο νεαρός κακοποιός αναζητούνταν από τις πρώτες κλοπές που είχε κάνει το 2010, καθώς άφηνε ανενόχλητος τα ...

Τα 45α Δελφίνια στο Κολυμβητήριο της Ιτέας το Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Ναυτικός ΄Όμιλος Ιτέας, διοργανώνει στο Κολυμβητήριο της Ιτέας το Σάββατο 7 Μαΐου 2011,τα 45α Δελφίνια και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μας , η οποία θα διεξαχθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα των αγώνων...

Επιστροφή στο χωριό: Βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων Α/συνέχεια και του Συλλόγου «Τα Καστέλλια»

xorioafisahalfΒιβλιοπαρουσίαση  της συλλογής εκδόσεων «Επιστροφή στο χωριό – Δέκα ιστορίες που ξεχώρισαν» από τις εκδόσεις Α/συνέχεια και το Σύλλογο «Τα Καστέλλια».
Τρίτη 3 Μαΐου   [19:30]
Ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» και οι εκδόσεις Α/ συνέχεια σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Επιστροφή στο χωριό- 10 ιστορίες που ξεχώρισαν», στον Χώρο Πολιτισμού @Ρουφ.
Το βιβλίο περιλαμβάνει 10 βραβευμένα διηγήματα -10 διαφορετικές ματιές σε ένα θέμα...
Η Συλλογή Διηγημάτων «Επιστροφή στο χωριό – Δέκα ιστορίες που ξεχώρισαν» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Α/συνέχεια και περιλαμβάνει τα δέκα καλύτερα διηγήματα του Α΄ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» που οργάνωσε και υλοποίησε ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια». Έργα νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία συγγραφέων, γνωστότερων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων, που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 94 διηγήματα που μετείχαν στο διαγωνισμό!
Ιστορίες για το χωριό και τη σχέση μας με αυτό, για το ...

Το Μέτωπο πετά το γάντι για «κοινή έκφραση της Αριστεράς»


«Πρωτοβουλία για την μετωπική δράση και έκφραση της Αριστεράς» ανέλαβε το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης το οποίο απηύθυνε εγγράφως πρόσκληση -για συζήτηση με βάση 4 άξονες- σε δυνάμεις από το ΚΚΕ έως το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πέρα ...

Τέλος στα μαθητικά δρομολόγια από Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Δεν θα πάνε τους μαθητές στα σχολεία τα ΚΤΕΛ, σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις
Πλήρες αδιέξοδο στις σχέσεις περιφέρειας Στερεάς – υπεραστικών ΚΤΕΛ, βάζει σε περιπέτειες εκατοντάδες μαθητές και της οικογένειες τους, καθώς από αύριο το πρωί τα λεωφορεία δεν θα πάνε στις στάσεις να παραλάβουν τους μαθητές για να τους μεταφέρουν στα σχολεία τους....

Αριστερή πολυδιάσπαση και ατομισμός, του Γιώργου Ρούση


Χρόνια τώρα, όπως πολλοί άλλοι αριστεροί, πασχίζω να ανακαλύψω τις αιτίες της μάστιγας της πολυδιάσπασης της αριστεράς.
Δύσκολο και πολύ σοβαρό εγχείρημα, γι' αυτό και όσα παραθέτω εδώ πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν σκόρπιες σκέψεις που χρήζουν περαιτέρω συλλογικής επεξεργασίας.
Πέρα λοιπόν από τα τετριμμένα αλλά και σ' έναν βαθμό σωστά, ότι αυτή η πολυδιάσπαση αντανακλά την κοινωνική διαστρωμάτωση, ή ακόμη ότι αποτελεί ...

Μουσουνίτσα και χιόνια


Σε αυτό το βίντεο θα δείτε πολλές φωτογραφίες από το χωριό Μουσουνίτσα και από τα βουνά Βαρδούσια, την Γκιώνα και την Οίτη. Επίσης Θα δείτε πολλές φωτογραφίες με χιόνι, οι οποίες ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα μέσα και έξω από το χωριό καθώς και στις γύρω ορεινές περιοχές.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://mousounitsa.freehostia.com/
και το blog μας http://mousounitsavillage.blogspot.com/