Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στο Χρισσό


Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάσκουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει».
Μαρία Μοντεσσόρι.



Υπό την αιγίδα της Τοπικής Κοινότητας Χρισσού και της Δημοτικής Ενότητας Δελφών...


Αυτοδιοικητικό Κίνημα . Εκδήλωση στην Στρώμη. Ποιος μπορεί να βάλλει όρια στην μεταλλευτική δραστηριότητα

Μέχρι χθες η αντιμετώπιση που υπήρχε από τις αρχές του τόπου, σε Βουλευτικό σε Δημοτικό αλλά και Περιφερειακό επίπεδο για θέματα που σχετίζονταν με την άσκηση της μεταλλείας στην περιοχή ήταν μονοδιάστατη.
Στις ομιλίες τους βέβαια υπήρχε πάντα η επανάληψη σαν ρεφρέν τραγουδιού της υποθετικής τους οριοθέτησης κάπου ανάμεσα στο δίλημμα να υπάρχει μόνο μεταλλευτική δραστηριότητα ή να μην υπάρχει καθόλου. Όμως οι μεταλλευτικοί νόμοι , οι οριστικές παραχωρήσεις, οι άδειες για επιφανειακές και υπόγειες εξορύξεις , οι άδειες για εκατοντάδες γεωτρήσεις, ...

Δίκη για τεράστια έκταση στον Παρνασσό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Εταιρεία Mελέτης Δημοτικών Προβλημάτων Δαύλειας» γνωστοποιεί ότι τη Δευτέρα 07-11-2011 θα διεξαχθεί στο Εφετείο Λαμίας (Μεταβατική Έδρα Λιβαδειάς) η δίκη σε δεύτερο βαθμό μεταξύ αφ’ ενός μεν του Ελληνικού Δημοσίου αφ’ ετέρου δε της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ Δαύλειας.

Η υπόθεση αφορά στη διεκδίκηση, μιας ασύλληπτα μεγάλης έκτασης, χιλιάδων στρεμμάτων, δημόσιου χαρακτήρα στον Παρνασσό, ως ...

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καταρρέει

Πέμπτη και Παρασκευή συλλαλητήρια στο Σύνταγμα
 Πέμπτη και Παρασκευή συλλαλητήρια στο Σύνταγμα

Τις άμεσες αντιδράσεις κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, έχουν προκαλέσει οι καλπάζουσες εξελίξεις, που δημιούργησε η απόφαση για δημοψήφισμα και παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 6μμ, με ομιλήτρια την γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους της Αττικής σε συμπόρευση ώστε να παρέμβει ο ίδιος ο λαός πιο...

Πληθαίνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Φωκίδα


Πρωτοβουλίες για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι, αναλαμβάνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας μαζί με συνδικάτα, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και εκλεγμένους συμβούλους του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων για μεγάλο χρονικό διάστημα οξύνεται μέρα με τη μέρα και εκατοντάδες εργαζόμενοι κι οι οικογένειές τους έρχονται αντιμέτωποι με την εξαθλίωση.
Σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου: Στο δήμο ...

Ενα δημοψήφισμα εδώ και τώρα μπορεί να αποτρέψει και την σχεδιαζόμενη εκτροπή από το πολιτικό σύστημα.


Ο τρόμος μπροστά στο ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να πει ΟΧΙ στην ευρωζώνη και στην ελεγχόμενη πτώχευση με δημοψήφισμα, έχει οδηγήσει το σύνολο του πολιτικού σκηνικού σε κατάσταση γενικευμένης παράκρουσης. Και τι δεν ακούσαμε: ότι είναι «αντισυνταγματικό» το δημοψήφισμα, ότι «τσουβαλιάζει» διαφορετικές λογικές, ότι αποτελεί «εκβιασμό», ότι είναι παραπειστικό γιατί δεν υπάρχει καθαρό ερώτημα να τεθεί και άλλες τέτοιες ανοησίες και φαιδρότητες.
Εμείς απλά ρωτάμε: τι πιο δημοκρατικό και ξεκάθαρο από το να ρωτηθεί απευθείας ο λαός με το αν συμφωνεί με την «λύση» που προωθεί η ευρωζώνη ή όχι; Ένα πιθανό ΟΧΙ δεν βάζει φρένο και δεν θέτει ανυπέρβλητα όρια στην όποια κυβέρνηση προσπαθήσει να ακολουθήσει την πεπατημένη; Δεν δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την αποτροπή της κυρίαρχης πολιτικής, ναι ή όχι; Προφανώς και δημιουργεί. Γι’ αυτό άλλωστε και το σύμπαν του πολιτικού κόσμου ουρλιάζει εναντίον του δημοψηφίσματος.
Τι σημασία έχει για ποιον λόγο ο ΓΑΠ έφερε το δημοψήφισμα στην ημερήσια διάταξη; Βοηθά ή δεν ...

Ο Φωκικός έγινε ΠΑΕ, για λίγες ακόμα μέρες διαθέσιμα τα εισιτήρια διαρκείας.


"Το Δ.Σ του Φωκικού, ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μετατροπής της ομάδας από ΤΑΠ σε ΠΑΕ. Ο Φωκικός πραγματοποίησε την έναρξη εργασιών στην εφορία και απέκτησε το ΑΦΜ της ΠΑΕ. Πλέον είναι θέμα της Ένωσης να προχωρήσει στον ορισμό, βάσει του προγράμματος, των αγώνων του ...

Επιδρομή λύκων στην ορεινή Φωκίδα


ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κινδυνεύουν από τους λύκους οι κάτοικοι και οι κτηνοτρόφοι στην τοπική κοινότητα  Πανουργιά του δήμου Καλλιέων Φωκίδας.
Όπως καταγγέλλουν, στο lamiastar.gr  λύκοι έχουν αποδεκατίσει τα κοπάδια τους ενώ επιτίθενται και σε άλλα κατοικίδια αφού πρόσφατα βρήκαν νεκρό και ένα άλογο. Οι ...

H "χρυσή" ληστεία στα Άσπρα Σπίτια εξιχνιάστηκε


Η ληστεία είχε γίνει στις 11 Φεβρουαρίου του 2011, στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας. Πίσω από το χτύπημα κρύβονταν συνολικά 7 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές. Όπως διαπιστώθηκε,...