Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τι έγινε πρίν την δολοφονία των υπαλλήλων μέσα στο κατάστημα κάτεργο της marfin

Θα κάνει ο κ.Βγενόπουλος την αυτοκριτική του; Θα του αποδωθούν ποινικές ευθύνες;
από εργαζόμενος στη Marfin Bank 7:02μμ, Τετάρτη 5 Μαΐου 2010
(Τροποποιήθηκε 7:33μμ, Τετάρτη 5 Μαΐου 2010)

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας ... συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.
Από athens.indymedia.


Στο παρακάτω βίντεο ο Βγενόπουλος κατά την επίσκεψη του στην μοιραία Τράπεζα. Χαμογελάει την στιγμή που όσοι βρίσκονται εκεί τον βρίζουν.

KAΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ. Αύριο Πέμπτη ώρα 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
05-05-2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 05/05/2010 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους. Σε πολλούς κλάδους και χώρους του Ιδιωτικού Τομέα η συμμετοχή των εργαζομένων έφθασε στο 100%. Το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα ήταν το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ.
Πανεργατικό αίτημα της Απεργίας ήταν να αλλάξουν ριζικά οι κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς και οι όροι και οι ... προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών της Τρόικας ( Ε.Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ ) οι οποίοι επέβαλαν ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ και τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες περιοριστικές πολιτικές στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας.
Εκφράστηκε με τον πιο έντονο τρόπο, η αντίθεση των εργαζομένων:
Α) στα άδικα και σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία οδηγούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στην εξαθλίωση αλλά και την οικονομία σε βαθύτατη ύφεση και στην εκτόξευση της ανεργίας.
Β) στην ανατροπή του εργασιακού θεσμικού πλαισίου και μάλιστα με τον απαράδεκτο αντιδημοκρατικό τρόπο των υπουργικών αποφάσεων.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ακύρωση αυτών των μέτρων και «δεσμών». Απαιτούν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι οικονομικά ισχυροί και όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγική θέση της χώρας.
Στην απεργία μας παρευρέθηκαν και απηύθυναν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκπρόσωποι από την ΣΕΣ, DGB, CGT, FO, CFDT Γαλλίας και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.
Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αντεργατική πολιτική.
Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία των απεργών προς τη Βουλή των Ελλήνων όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.
Αύριο Πέμπτη 6/5/2010 και ώρα 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου
(05/05/2010)

“Τραγικά περιστατικά κατά το Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ”

Η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μετρά σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων.
Οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν καμία σχέση με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματα τους.
Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας και των βανδαλισμών που εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων.
Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της τυφλής βίας.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Επίθεση στην ακροδεξιά για προβοκάτσια από την Παπαρήγα σοβαρές καταγγελίες, καταδίκη και από τον ΣΥΡΙΖΑΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ...
«Εντοπίσαμε στην πορεία μέλη της Χρυσής Αυγής με σημαίες του ΠΑΜΕ» κατήγγειλε στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα. Σκληρή κόντρα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στην γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για τα σημερινά επεισόδια. Μάλιστα, συνέδεσε τα σημερινά επεισόδια ... με τις δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ τις τελευταίες ημέρες περί, όπως είπε ο ίδιος, μη αποδοχής του Συντάγματος.

Άμεση ήταν η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία μέσα σε κλίμα κατακραυγής από τους βουλευτές του ΚΚΕ, χαρακτήρισε τον Γ. Καρατζαφέρη προβοκάτορα.
“Δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα paybook” δήλωσε η κυρία Παπαρήγα.
“Αφοπλίσαμε μέλη της Χρυσής Αυγής”
Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε ότι στην πορεία εντοπίστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία ήταν εφοδιασμένα με σημαίες του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

«Δεν έχω όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται και ένας από τους λόγους είναι ότι δεν λειτουργούν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης. Δεν θα προκαλέσω ερώτηση σε εσάς, μπορεί να μην είστε σε θέση να μου απαντήσετε, πιθανόν να μην έχετε και εσείς, δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια.
Ωστόσο, επειδή είμαι και μάρτυρας των γεγονότων έξω από τη Βουλή, θέλω να κάνω την εξής τοποθέτηση: Οι εργαζόμενοι οι οποίοι δέχονται μια πρωτοφανέρωτη επίθεση, χειρότερη δεν έχει συμβεί μετά το 1974, είναι σε θέση να διαχωρίσουν το συστηματικό πολιτικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την έκφραση της διαμαρτυρίας τους, έναν αγώνα που μπορεί να πάρει πολλές μορφές πάλης ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορούν να το διαχωρίσουν σαφέστατα από κάθε σχεδιασμό υπονόμευσης των αγώνων, από κάθε προβοκάτσια που δημιουργεί αθώα θύματα και δίνουν τη δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό συκοφάντησης των αγώνων, που τους δίνουν τη δυνατότητα και τα επιχειρήματα να πραγματοποιήσουν αυτή τη συκοφάντηση.
Εμείς λέμε ότι ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθεί από την προβοκάτσια, αλλά να πάρει όλα τα μέτρα να περιφρουρήσει τους αγώνες του και μάλιστα αγώνες που πρέπει να έχουν αφετηρία τους χώρους δουλειάς. Εκεί πονάει πιο πολύ. Η αφετηρία της μάχης πρέπει να είναι στον τόπο δουλειάς όπου εκεί ολοκληρώνεται σε πανελλαδικό αγώνα.
Και πρέπει να πω το εξής: Αρκετά η ενοχοποίηση του λαού. Έχει ενοχοποιηθεί για την κρίση, έχει ενοχοποιηθεί για όλα, δεν μπορεί το οργανωμένο και υπεύθυνο λαϊκό κίνημα να ενοχοποιείται για ενέργειες που δεν ξέρω από ποια παρασκήνια ετοιμάζονται. Η προβοκάτσια δεν θα περάσει. Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

«Βεβαίως είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή μας.
Εμείς δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα pay book.
Δεύτερο, δεν κρύβουμε τα λόγια μας, τις θέσεις μας και τις προθέσεις μας. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Αυτό που λέμε το πιστεύουμε και ανοιχτά το λέμε και το κάνουμε.
Εγώ λέω να έρθουν μάρτυρες όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν και τα κανάλια έξω από τη Βουλή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν χρυσαυγίτες, γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως «να καεί, να καεί η Βουλή» και πήγαμε, τους αφοπλίσαμε, τους πήραμε και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Τους καταγγείλαμε, έγιναν αλυσίδες και όση ώρα ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Ίσως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλει ό,τι επιβάλει.

Ο λαός έχει δικαίωμα με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα.
Δεν καταλάβαμε δηλαδή, τόσα χρόνια η Βουλή δεν αλλάζει το Σύνταγμα; Και βεβαίως ένα Σύνταγμα που το έχουμε καταψηφίσει λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για την δημιουργία αλλαγής αυτού του Συντάγματος. Αλλά από εκεί και πέρα είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις ντόμπρα και καθαρά να λες αυτό το Σύνταγμα είναι αντεργατικό και αντιλαϊκό και άλλο πράγμα να είσαι επαγγελματίας, ούτε καν συναισθηματικός, προβοκάτορας».


ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ.
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Χαιρετίζουμε την πρωτοφανή και μεγαλειώδη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, καθώς και τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις που ήταν οι μεγαλύτερες σε όγκο που έγιναν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό τους και απαιτούμαι την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν την αφετηρία νέων πιο μαζικών αγώνων των εργαζομένων ενάντια στα πιο βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση, με τη βαθιά αντικοινωνική της πολιτική και την προσφυγή στον μηχανισμό των ΔΝΤ-Ε.Ε. πυροδοτεί την κοινωνική σύγκρουση.

To Γραφείο Τύπου

Roadhouse Blues Club στην Ιτέα


Σάββατο, 8 Μαΐου 2010 στις 21:00

Live βραδιά Κιθάρας
με πολλές εκπλήξεις

Τρείς νεκροί στην Αθήνα

Τρεις νεκροί στην Αθήνα σήμερα .
Οι νεκροί είναι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες εργαζόμενοι στην Τράπεζα Μarfin Εγνατία που πήρε φωτιά πιθανότατα από μολότοφ .

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας, πέταξαν μπιτόνι με βενζίνη στο εσωτερικό της και μετά βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες.

Έξι εργαζόμενοι εντός του κτιρίου της τράπεζας εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά. Τέσσερις κατέφυγαν σε μπαλκόνι, από όπου και απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, τα τρία άτομα δεν κατάφεραν να βρουν καταφύγιο και εξέπνευσαν από ασφυξία.

Πυροσβέστες εξακολουθούσαν μέχρι πριν από λίγο να ερευνούν τον χώρο. Τα τρία άτομα εξέπνευσαν, όταν ο καπνός, με μία αιφνιδιαστική στροφή του ... αέρα, συγκεντρώθηκε σε συγκεκριμένο σημείο του κτιρίου.

Ο θάνατος των τριών εργαζομένων προσδίδει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης. Η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας στις 15:00 ήταν αυτή της γενικευμένης έντασης με πετροπόλεμο, ρίψεις μολότοφ και συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος και επεισόδια στους γύρω δρόμους και επί της οδού Σταδίου.

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωνε στην Ομοσπονδιακή Βουλή της χώρας της πως το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ελλάδα, ενώ η εφημερίδα «Χουριέτ» της Τουρκίας τιτλοφορούσε «Εξέγερση στην Ελλάδα».

Περισσότεροι από 150.000 διαδηλωτές στην Αθήνα!


Πάνω από 150.000 κόσμος λένε οι πληροφορίες ότι μετέχουν στην πορεία της Αθήνας και μάλιστα έξω από την βουλή είναι διαδηλωτές που φωνάζουν: κλέφτες κλέφτες


Δείτε βίντεο που οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι την βουλή και απωθούνται απο τα ΜΑΤ...
Πατήστε ΕΔΩ

και άλλο βίντεο

Η σημερινή Απεργιακή Κινητοποίηση στην Φωκίδα 5/5/2010Η σημερινή κινητοποίηση στην Φωκίδα αγκάλιασε όλους τους κλάδους εργαζομένων, απήργησαν οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι ενώ και τα καταστήματα της Ιτέας και της Άμφισσας έμειναν σήμερα κλειστά.
Η Απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην Άμφισσα στις 10:30 και συμμετείχε πολύς κόσμος για τα ... δεδομένα των συγκεντρώσεων της περιοχή
Όταν ξεκινήσαμε το πρωί από την Ιτέα για να πάμε στην Άμφισσα για την συγκέντρωση όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά μετά από απόφαση του εμπορικού συλλόγου της Ιτέας . Ήταν κλειστά ακόμα και τα καταστήματα με κινέζικα προϊόντα με αποτέλεσμα τα μόνα ανοικτά καταστήματα να είναι αυτά των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Ο Ιωσιηφίδης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ήταν ο ομιλητής της συγκέντρωση και κατά την προσφιλή του τακτική μίλησε με φόντο τα κομματικά του σύμβολα


Ο κόσμος στην Συγκέντρωση ήταν γύρω στα 350 άτομα αρκετά μαζική συγκέντρωση για τα δεδομένα της περιοχής και το γεγονός ότι αρκετοί προτίμησαν να πάνε στην συγκέντρωση στην Αθήνα.
Μέλη του ΠΑΜΕ κατά την διάρκεια της πορείας στους δρόμους της Άμφισσας μπαίνουν μέσα στο Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας που λειτουργεί παρά τις αποφάσεις των εργαζομένων και των καταστηματαρχών της περιοχής και βγάζουν διάφορους που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιτέας έκαναν δυνατή την παρουσία τους στην πορεία που ακολούθησε και συσπείρωσαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων πίσω από τα πανό τους.θα ακολουθήσει βίντεο.

Μήνυμα της Επιτροπής Αγώνα για την ΙτέαΜήνυμα της Επιτροπής Αγώνα για την Ιτέα
Διαβάστε παρακάτω ...

Όχι στην άδικη και οπισθοδρομική συνένωση

8 δήμων σε έναν «υπερδήμο» στην Παρνασσίδα.

Όχι σ΄αυτούς που αποφασίζουν για εμάς αντί για εμάς

Αγωνιζόμαστε

για την ίση και δίκαιη μεταχείριση της τοπικής μας κοινωνίας

για το μέλλον του Δήμου μας

και των πολιτών του

Άδικη και απαράδεκτη χαρακτηρίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιτέας και την τοπική κοινωνία η πρόταση για την Χωροταξική κατανομή στον Νομό Φωκίδας που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση στα πλαίσια της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το οπισθοδρομικό καθεστώς της δημιουργίας ενός υπερδήμου στα όρια της πάλαι ποτέ επαρχίας Παρνασσίδας, καταστρατηγεί όλα τα κριτήρια και τις αρχές της μεταρρύθμισης και αναιρεί κάθε αρχή ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των τοπικών κοινωνιών των οποίων η βούληση αγνοείται επιδεικτικά, παρά τις εκπεφρασμένες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Για μία ακόμη φορά, μετά τον «Καποδίστρια» το 1997, τα κέντρα αποφάσεων προχωρούν, ερήμην των πολιτών του Δήμου Ιτέας, σε σχέδια που θα οπισθοδρομήσουν και θα επιφέρουν ένα ακόμη καίριο χτύπημα στον πλέον αναπτυσσόμενο Δήμο του Νομού Φωκίδας.

Αυτή τη φορά διεκδικούμε ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει και θα παλέψουμε για την ανατροπή της πρότασης/τροχοπέδης της ανάπτυξής μας.

Η Επιτροπή Αγώνα

400 ποδήλατα δωρεάν στους πολίτες της Ναυπάκτου

Ειδικότερα παραδίδονται προς τους πολίτες 400 νέα ποδήλατα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν, εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στην αρμόδια υπηρεσία.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο. Ένα έργο που αλλάζει τη Ναύπακτο, αλλά και τη νοοτροπία όλων μας» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα Επικοινωνίας ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.
Όπως ο ίδιος είπε «η Ναύπακτος γίνεται επιτέλους μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, αφού ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ γίνεται πράξη, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες. Από σήμερα αλλάζουμε νοοτροπία, αφήνουμε το αυτοκίνητο και προστατεύουμε τον ποδηλατόδρομο. Είναι υπόθεση όλων μας να ... ζούμε σε μία πόλη φιλική και ανθρώπινη».

Τα ποδήλατα θα παρέχονται με την υπογραφή συμβολαίου μακροχρόνιας μίσθωσης, χωρίς κόστος, με την υποχρέωση όμως να επιστρέφονται στον Δήμο μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στις υποχρεώσεις των πολιτών θα συμπεριλαμβάνεται η ορθή χρήση και η συντήρηση των ποδηλάτων. Η διανομή ποδηλάτων ξεκινά άμεσα με την ολοκλήρωση του έργου.
Με την χρήση των ποδηλάτων μειώνονται οι ρύποι, το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα στάθμευσης ενώ παράλληλα οι πολίτες χρησιμοποιούν ένα οικονομικό και οικολογικό μέσο που βελτιώνει την υγεία τους.
«Ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας γίνεται πράξη. Με την προμήθεια των 400 ποδηλάτων ουσιαστικά ξεκινά η χρήση ενός σημαντικού έργου για τη Ναύπακτο. Ο ποδηλατόδρομος μήκους 5.7 Km, που περιλαμβάνει το παραλιακό μέτωπο της πόλης, το ιστορικό και εμπορικό κέντρο και τα σημαντικότερα σημεία της Ναυπάκτου σε συνδυασμό με τα έργα ανάπτυξης δημιουργούν ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών έτοιμο να παραδοθεί στους κατοίκους της Ναυπάκτου και τους επισκέπτες της πόλης μας. Η Ναύπακτος αλλάζει. Η πόλη μας γίνεται φιλική και ανθρώπινη για όλους».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει η Ναύπακτος μια από τις πιο φιλικές πόλεις για χρήση ποδηλάτου στην Ελλάδα αλλά και να γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση των κατοίκων στην χρήση των ποδηλάτων ώστε να ξεκινήσει στο μέλλον η υλοποίηση ενός μοντέρνου συστήματος αυτοματοποιημένης μίσθωσης ποδηλάτων 3ης γενιάς, τόσο για τους πολίτες, όσοι και για τους επισκέπτες, τόνισε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι το έργο του ποδηλατόδρομου χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολόκληρου από Κοινοτικούς Πόρους μέσω του Υπουργείου Μεταφορών και είναι ένας από τους δέκα ποδηλατοδρόμους που εξασφαλίστηκαν και υλοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Στη συνέντευξη τύπου ο Αντιδήμαρχος Ν. Κούμπιος κάνοντας ειδική αναφορά στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, τόνισε πως βοηθά σημαντικά στην τόνωση της εμπορικής κίνησης και της βελτίωσης του κυκλοφοριακού φόρτου στο εμπορικό κέντρο της πόλης και κάλεσε ταυτόχρονα τους πολίτες για μία ακόμη φορά να συμβάλλουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο στην εφαρμογή του μέτρου. Επίσης ανέφερε ότι σε ότι αφορά τους μόνιμους κατοίκους, δε θα δοθούν ειδικές κάρτες στάθμευσης, εφόσον τα στοιχεία τους είναι ήδη καταγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό αρχείο του συστήματος λειτουργίας.

Σ. Σ. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου.


Διαβάστε περισσότερα: http://acarnania.blogspot.com/2010/05/400.html#ixzz0mzq48mMc

Πανηγύρι στην Ερατεινή
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΪΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ,

ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!

Γενική Απεργία 5 Μαίου 2010Η ελλάδα απεργεί