Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Απεργία εξωτερικών φρουρών Φυλακών

Σε 48ωρη απεργία, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα, κατέβηκαν οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των φυλακών όλης της χώρας.

Η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

- Για την ακύρωση της προκήρυξης προσλήψεων, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των εξωτερικών ... φρουρών δεν ξεπερνάει τους 1.600, ενώ με βάση τις πραγματικές ανάγκες θα έπρεπε να είναι 3.000

και

- Για την μείωση του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, λόγω της οποίας δεν τηρούνται, πλέον, τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των φυλακών.
Από .zougla.gr

Την Κυριακή 28 Μαρτίου ανοίγουμε όλα τα διόδια και το κλείσιμο των διοδίων Ρίου Αντιρίου που έγινε απο το ΠΑΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Κυριακή 28 Μαρτίου ανοίγουμε όλα τα διόδια
Ενώ συντελείται η μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού μας κάποιοι συνεχίζουν να κερδοφορούν προκλητικά σε βάρος μας. Το σύμπλεγμα μεγαλοκατασκευαστικού - τραπεζικού κεφαλαίου συνεχίζει μέσα στην κρίση να αποκομίζει τεράστια κέρδη επιβάλλοντας συνεχώς χαράτσια στους εργαζόμενους της χώρας μας. Οι πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται τις εθνικές μας οδούς είναι προκλητικές ακόμα και στις περιπτώσεις που εξαγγέλλουν ότι δε θα προχωρήσουν σε αυξήσεις διοδίων (βλ. περίπτωση Μπόμπολα – Αττικής Οδού με 1.000.000 € έσοδα από διόδια την ημέρα!!!) αφού γνωρίζουμε καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη αυξάνοντας τις τιμές και τους σταθμούς διοδίων και ανεβάζοντας στα ύψη το καθημερινό κόστος... μετακίνησης πολιτών κι επαγγελματιών. Γνωρίζουμε τις αιμοβόρες κερδοσκοπικές διαθέσεις όλων αυτών των κυρίων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και οι όψιμες ευαισθησίες τους δε μας πείθουν.



Καλούμε κάθε σκεφτόμενο πολίτη, κάθε σύλλογο, επιτροπή και φορέα που θέλει να αντιδράσει

Την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι ανοίγουμε τους σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα για να

- για να πάψει η αισχροκέρδεια και η κοροϊδία σε βάρος του λαού μας

- να πληρώσουν την κρίση τα καρτέλ των κατασκευαστικών και των τραπεζών, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας κλέβουν παρέα με όλες τις κυβερνήσεις

- να πάρουν πίσω τα νέα μέτρα που σα μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να βουλιάξουν την κοινωνία και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι διεθνείς και ντόπιοι ληστές


http://www.akribeia-stop.gr/

Δείτε και http://indy.gr/other-press/ta-trela-kerdi-tis-attiks-odoy

Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2010

Μια θαυμάσια αγωνιστική παρουσία με πολλά μετάλλια και διακρίσεις
τιμή στη μνήμη του Νίκου Καραπάνου

Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2010

Μετά από 7 μήνες στον ίδιο χώρο που μας άφησε ο φίλος και προπονητής Νίκος Καραπάνος, στο ξενοδοχείο Παλίρροια στη Χαλκίδα, τα «παιδιά» του έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, καταφέρνοντας να επιστρέψουν στην Άμφισσα με πλήθος μεταλλίων.
Το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη Χαλκίδα το... 22ο Ατομικό και το 8ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας αντίστοιχα.
Συμμετείχαν περίπου 160 αθλητές, οι οποίοι είχαν προκριθεί από τα αντίστοιχα Νομαρχιακά Πρωταθλήματα από τους νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας και Εύβοιας.
Για άλλη μια φορά η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος και ο κ. Γιώργος Τσουνής προσωπικά έκαναν μια θαυμάσια διοργάνωση και ήταν ομολογουμένως το καλύτερο περιφερειακό πρωτάθλημα που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα από πάσης απόψεως.
Η συγκομιδή των ομάδων μας για το Ατομικό Πρωτάθλημα ήταν : 7 χρυσά, 2 αργυρά και 7 χάλκινα μετάλλια.
ΧΡΥΣΑ: Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (Β΄ Δημοτικού), Οικονόμου Παναγιώτης (Δ΄ Δημοτικού), Πουρνάρα Κατερίνα (1ο κορίτσι, Δ΄ Δημοτικού), Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (ΣΤ΄ Δημοτικού), Τσαμαντάνη Ελένη-Μαρίνα (1οκορίτσι, ΣΤ΄ Δημοτικού), Μαγκλάρας Θεμιστοκλής-Παναγιώτης (Α΄ Γυμνασίου), Μεγαλιός Κωστής (Γ΄ Γυμνασίου).
ΑΣΗΜΕΝΙΑ: Πουρνάρα Σταυρίνα (2ο κορίτσι, Γ΄ Δημοτικού), Καλλία Βασιλική (2ο κορίτσι, Α΄ Γυμνασίου)
ΧΑΛΚΙΝΑ: Τζίντζηρα Φωτεινή (3ο κορίτσι, Α΄ Δημοτικού), Ξηρός Νικόλαος (Β΄ Δημοτικού), Καστανά Ευαγγελία (3ο κορίτσι, Β΄ Δημοτικού), Λύτρα Πένυ (3ο κορίτσι, Δ΄ Δημοτικού), Ανδρέου Ευστάθιος-Ανδρέας (ΣΤ΄ Δημοτικού), Στεργίου Μιχαήλ-Βασίλειος (Α΄ Γυμνασίου), Οικονόμου Νικόλαος (Γ΄ Γυμνασίου)


Πολύ καλές επιδόσεις έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές μας , αναλυτικά
Α΄ Δημοτικού: Τσικνής Παρασκευάς 11ος , Γ΄ Δημοτικού: Τσικνής Οδυσσέας 9ος Ντόκος Σπυρίδων 11ος , Δ΄ Δημοτικού: Παλάντζας Σταμάτης 7ος , Τσικνής Θεόδωρος 14ος Ε΄ Δημοτικού : Λύτρας Ιωάννης 4ος Κυριανάκης Παναγιώτης 5οςΤσικνής Ευθύμιος 17ος Καρβούνη Μαρία –Ήλια 19η ΣΤ΄ Δημοτικού : Ταγκαλής Αγαπητός 5ος Ντόκος Ευθύμιος 13ος Κυριανάκη Ελένη Α΄ Γυμνασίου : Κυριακίδης Σέργιος 5ος Β΄ Γυμνασίου:
Κατσένιος Δημήτριος 5ος
Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του σχολικού σκακιού στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια σημείωσαν οι ομάδες .
1η και 2η θέση για το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας και 1ηθέση για το 1ο Γυμνάσιο Άμφισσας.
Η ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας (Παπακωνσταντίνου Δημήτριος, Δεδούσης Αθανάσιος, Παπακωνσταντίνου Γεώργιος, Τσαμαντάνη Ελένη-Μαρίνα) συνεχίζοντας την παράδοση κατέλαβε για 4ησυνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στα Ομαδικά. Πολύ σημαντική εμφάνιση έκανε και το 2ο ΔΣ Άμφισσας ( Ανδρέου Ευστάθιος-Ανδρέας, Οικονόμου Παναγιώτης, Κυριανάκης Παναγιώτης, Πουρνάρα Κατερίνα) που ισοβάθμησε με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας αλλά με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατετάγη δεύτερο κερδίζοντας για πρώτη φορά την πρόκρισή του στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπου για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν δύο ομάδες δημοτικών από την Άμφισσα.
Τεράστια επιτυχία ήταν η κατάκτηση της 1η θέσης από το 1ο Γυμνάσιο Άμφισσας (Μαγκλάρας Θεμιστοκλής-Παναγιώτης, Στεργίου Μιχαήλ-Βασίλειος, Κυριακίδης Σέργιος, Κατσένιος Δημήτριος, Καλλία Βασιλική), που επίσης προκρίθηκε στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Σημαντική ήταν και η εμφάνιση της ομάδας του Ενιαίου Λυκείου Άμφισσας (Κάζαγλης Δημήτριος-Στέφανος, Κυριακίδης Βλαδίμηρος, Μαγκλάρας Αριστείδης) που κατέλαβε την 3η θέση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην σελίδα του διοργανωτήwww.skakistikiakadimia.gr
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον επικεφαλής διαιτητή κ. Παναγιώτη Μεγαλιό, για την άριστη διαιτησία του , για άλλη μια φορά το διοργανωτή κ. Γεώργιο Τσουνή για τη φιλοξενία του, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Παλίρροια για την προσφορά της αίθουσας των αγώνων και όλους όσους βοήθησαν την άψογη πραγματικά διοργάνωση , αντάξια του επιπέδου σκακιού που παίζουν οι αθλητές στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους γονείς τους που βοηθούν την προσπάθεια της νεολαίας της πόλης μας.
22o Ατομικό Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Αν. Στερεάς & Εύβοιας 2010
22o Ατομικό Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Αν. Στερεάς & Εύβοιας 2010 Α
22o Ατομικό Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Αν. Στερεάς & Εύβοιας 2010 Τελετή Λήξης
8o Ομαδικό Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Αν. Στερεάς & Εύβοιας 2010 Α
8o Ομαδικό Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Αν. Στερεάς & Εύβοιας 2010 Τελετή Λήξης

Πράσινο φως από Επιμελητήρια και ΟΤΑ, για τον Πάγκο Παραγωγού - Καταναλωτή

Επιλέγουμε τα ντόπια προϊόντα

Η ΒΙΟΖΩ προχωράει σε συμφωνία με τα βιοτεχνικά επιμελητήρια, τους αγρότες, την τοπική αυτοδιοίκηση και πολλούς άλλους φορείς στην δημιουργία δικτύου επιλογής των ντόπιων παραγόμενων προϊόντων.

Δίκτυο υποστήριξης της ποιοτικής ελληνικής παραγωγής

Ο δρόμος για τον Πάγκο Καταναλωτή - Παραγωγού άνοιξε!

Εν όψει της πρώτης επίσημης σύσκεψης των ενδιαφερόμενων φορέων, ξεκινούν και οι επαφές με ... τους ΟΤΑ, που θα παραχωρήσουν χώρο για τις απευθείας συναλλαγές των παραγωγών με τους καταναλωτές, για αγορές... χωρίς αισχροκέρδεια.

Άλλωστε οι μεγάλες παγκόσμιες ανώνυμες εταιρείες, αφού αγοράζουν κοψοχρονιά τον κόπο των ξένων εργαζόμενων, τα εισάγουν και τα πωλούν με υπέρογκες τιμές στην χώρα μας. Οι τιμές αγοράς ξεκληρίζουν τους ντόπιους παραγωγούς ενώ οι καταναλωτές αγοράζουν ακριβά.

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πετάει τα δικά της προϊόντα στις χωματερές και εισάγει άλλα προϊόντα απο το εξωτερικό ίσως πιο φθηνά αλλά πολύ κατώτερης ποιότητας...» εξήγησε μιλώντας στον «Αδέσμευτο» της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΒΙΟΖΩ Γιωργάκης Κωστής και συνέχισε:

«Το κυριότερο όμως, πρόσθεσε, «είναι ότι εξάγει ένα συνάλλαγμα το οποίο καλείται να πληρώσει με τους μισθούς μας και μειώνοντας τις κρατικές παροχές και την ποιότητα της ζωής μας.

Οι καταναλωτές μπορούν να ανατρέψουν προς το εθνικό συμφέρον τις όποιες επίσημες μεταξύ κρατών συμφωνίες που καθορίζουν τις αναλογίες εισαγωγών - εξαγωγών», σημείωσε εμφατικά.

2o Mountain Classic Rally 19 – 21 Μαρτίου 2010 στην Ναύπακτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Mountain Classic Rally στην ορεινή Ναυπακτία. Ένας αγώνας - θεσμός με απαιτητικά χιλιόμετρα σε δύσβατες διαδρομές, που απαιτούν τη μέγιστη ικανότητα των πληρωμάτων και την άριστη συντήρηση των αυτοκινήτων. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τις συναρπαστικές βαθμολογικές ανατροπές και το άριστο αγωνιστικό κλίμα, ενώ με τη συνδρομή των δήμων Ναυπάκτου και Πλατάνου οι συμμετέχοντες απήλαυσαν την υψηλού επιπέδου φιλοξενία της περιοχής. Η M.R.O.E. ευχαριστεί όλους τους αγωνιζόμενους ,τους χορηγούς και τους υποστηρικτές, αλλά και τους εκπροσώπους ...των μεγαλύτερων λεσχών του χώρου, που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και έστειλαν ένα μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης.

Οι νικητές του 2nd Mountain Classic Rally είναι:
1ος Γενικής κατάταξης Μακρυγιάννης Παράσχος - Φώτου Μαγδαληνή με Mercedes benz E 280 του 1978
2ος Γενικής κατάταξης Γκότσης Διενέκης - Γκότσης Νικόλαος με Alfa Romeo Alfetta GT του 1977
3ος Γενικής κατάταξης Μοσχοβίτης Γιώργος - Βεργίδης Μοδέστος με Porsche 911 S του 1967

Σε συνέχεια της επιτυχημένης διεξαγωγής του 1ου Mountain Classic Rally η Motor Rally Organization Events (M.R.O.E.) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπάκτου και τον Δήμο Πλατάνου θα πραγματοποιήσει το 2ο Mountain Classic Rally από 19 έως 21 Μαρτίου 2010 στον νομό Αιτωλοακαρνανίας με επίκεντρο την πόλη της Ναυπάκτου.

Η εκκίνηση θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι στις 13:00 στην Ανθήλη από το πρατήριο βενζίνης της ΕΚΟ του κ. Χατζητσοπάνη στο 7ο χιλιόμετρο επί της εθνικής οδού Λαμίας – Αθηνών απέναντι από τα Goody’ s.

Οι ορεινές διαδρομές στα Βαρδούσια, στην ορεινή Ναυπακτία με διέλευση από τα φράγματα Μόρνου, Ευήνου και από την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος την Τριχωνίδα εγγυούνται ένα αξέχαστο τριήμερο με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ναυπάκτου.

Κανονισμός αγώνα

Δήλωση συμμετοχής

Πρόγραμμα αγώνα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ ή επικοινωνώντας με τους:
- Γιώργο Ποντικογιάννη +306945903420
- Αλέξανδρο Στανίνο +306944842786

Από autocarnet.blogspot.com

Συνεχίζει αποκλεισμένο το Μοναστηράκι

Κλειστός παραμένει, από τις 9 Φεβρουαρίου, ο παραλιακός δρόμος προς το Μοναστηράκι, γεγονός που έχει επιφέρει αναστάτωση τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επιχειρηματίες του παραθαλάσσιου χωριού. Το βουνό συνεχίζει να βρίσκεται εντός του... δρόμου, και καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες πλησιάζουν, οι ντόπιοι πήραν, τις προηγούμενες ημέρες, πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών, μήπως και δοθεί άμεσα λύση, έστω και πρόσκαιρη. Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μένιος Τσιγάρας, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο χωριό, αποφασίστηκε να... γίνουν μια σειρά από συναντήσεις σε Δήμο και Νομαρχία προκειμένου να ζητηθεί επιτακτικά η προώθηση των ενεργειών. Η συνάντηση με τον δήμαρχο Τάσο Παγώνη έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας και από εκεί εξήχθη ως συμπέρασμα ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα ανήκει στη Νομαρχία Φωκίδας, οπότε το μπαλάκι περνά τώρα στα χέρια του κ. Φουσέκη.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, η Νομαρχία έχει προϋπολογίσει πίστωση για την εκπόνηση ειδικής μελέτης που θα εξετάσει το πρόβλημα από την αρχή, χωρίς όμως αυτή η διαδικασία να μπορεί να αποδώσει άμεσα για την αποκατάσταση του προβλήματος. Μπροστά στον κίνδυνο του αποκλεισμού για αρκετούς μήνες ακόμα, οι κάτοικοι απαίτησαν και τελικά επέτυχαν να γίνει δεκτό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, να πραγματοποιηθούν ορισμένες εργασίες απομάκρυνσης των βράχων που υπάρχουν στο δρόμο, προκειμένου αυτός να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία. Οι πιέσεις, όπως μας είπε ο πρόεδρος, θα συνεχιστούν, καθώς η κατάσταση, εκτός του ότι έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους κατοίκους, έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό και τις επιχειρήσεις, οι οποίες βλέπουν, από την παρουσίαση του προβλήματος και μετά, την κίνησή τους συνεχώς να πέφτει.
Από nafpaktia.com

Βγἠκαν τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

Βγήκαν τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Τι να πεις για αυτά, μια εικόνα μόνο φτάνει . Ο πρωθυπουργός στο βήμα και απο κάτω η αποθέωση και το χειροκρότημα απο τους εκπροσώπους αυτών που τους έκοψε τους μισθούς.
Η συνδικαλιστική αριστοκρατία με τα διαφορετικά συμφέροντα, για μιά ακόμη φορά απέδειξε οτι δεν έχει σχέση με τους εργαζόμενους. Καταργούν ακόμα και τον συνδικαλισμό και αυτοί εκεί, υποταγμένοι και στην ουρά ο ένας πίσω απο τον άλλο περιμένουν την σειρά τους να βρεθούν κοντά σε αυτούς που ... μοιράζουν την εξουσία.
Δείτε το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ

Γ.Σ.Ε.Ε. Δελτίο Τύπου Αποτελέσματα Εκλογικής Διαδικασίας 34ου Συνεδρίου ΓΣΕΕ
________________________________________
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με την εκλογή οργάνων διοίκησης. Στις εκλογές πήραν μέρος πέντε παρατάξεις (5).
Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

ΠΑΣΚΕ: ΨΗΦΟΙ: 230 *(228) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 22 (21) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 48,2 *(45,9)
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 12 - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 8

ΔΑΚΕ: ΨΗΦΟΙ: 118 (134) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 11 (12) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 24,69 (26,96)
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 6 - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 4

ΔΑΣ: ΨΗΦΟΙ: 100 (104) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 9 (9) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 20,92 (20,92)
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 5 - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 3

Α.Π: ΨΗΦΟΙ: 29 (31) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ:3 (3) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 6,08 (6,23)
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 2 - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 0

ΠΣΕ ΨΗΦΟΙ: 1
ΣΥΝΟΛΟ - ΨΗΦΟΙ: 478 - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 45 - ΠΟΣΟΣΤΑ: 100

Ψήφισαν 480 ,έγκυρα 478, άκυρα 2.
* Μέσα στις παρενθέσεις είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εκλογικές διαδικασίες του 33ου Συνεδρίου, τον Μάρτιο του 2007.

21/03/2010
Δελτίο Τύπου - Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ
________________________________________
« Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους έδωσαν μια αποστομωτική απάντηση.
Αύξησαν την δύναμη και την επιρροή της ΠΑΣΚΕ στη Γενική Συνομοσπονδία επικροτώντας την υπεύθυνη αγωνιστική μας στάση ενώ ταυτόχρονα μας έδωσαν σαφή εντολή να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Η άνοδος των δυνάμεων μας σε βαθμό που προσεγγίζει την αυτοδυναμία μας γεμίζει ευθύνη αλλά ταυτόχρονα και την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε όλες τις παρατάξεις και να τις καλέσουμε σε ενωτική και αποτελεσματική συνεργασία όπως επιτάσσουν οι δύσκολες συγκυρίες που βιώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας»
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Περασμένα μεγαλεία... η παλιά δυνατή έδρα του Φωκικού

Πολύ κακή εμφάνιση για την ομάδα του Φωκικού μέσα στην Άμφισσα, μίλια μακριά από τα όσα έχουμε δει ως τώρα μέσα στην Άμφισσα. Ο Φωκικός παρουσιάστηκε πολύ λίγος και δεν κατάφερε έτσι να κερδίσει μια ούτως ή άλλως ανύπαρκτη Νίκη Βόλου, η οποία αγωνίζεται για την επιβίωσή της, με πολλά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα.

Οι πολλές απουσίες (Ζυγογιάννης, Δήμας), αλλά και οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του αγώνα, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο για την έλλειψη ποιότητας που διαπιστώθηκε από την μεριά των φιλάθλων χθες. Υπενθυμίζεται ότι ...για την επόμενη αγωνιστική η Νίκη Βόλου παίρνει το παιχνίδι στα χαρτιά με την Καστοριά και έτσι οι κίτρινες... δεν άγχωσε τους παίχτες του Βόλου. Απογοητευτική ήταν και η εικόνα στις κερκίδες, αφού προφανώς οι οπαδοί του Φωκικού, είχαν άλλες ασχολίες...

Το σκορ άνοιξε στο 16' για τη Νίκη ο Γεωργιάδης, μετά από λάθος της άμυνας του Φωκικού, ενώ ο Φωκικός ισσοφάρισε στο 48' με τον Τζέκο.


Το σκορ θα μπορούσε να έχει ανοίξει ο Φωκικός ωστόσο ο διαιτητής του αγώνα κ. Σωσώνης δεν καταλόγισε πέναλτι σε ολοκάθαρη φάση.

*Στα παρατράγουδα του ματς πρεπει να αναφερθεί...ο υπερβαίνων ζήλος των αστυνομικών αρχών του γηπέδου, οι οποίοι, χωρίς να έχει υπάρξει κανένα επεισόδιο και χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κανένας λόγος, εμπόδισαν την είσοδο του Συμβουλίου και δημοσιογράφων στον χώρο των αποδητηρίων και του γραφείου του γηπέδου. Μίλησαν προκλητικά και μας θύμισαν ότι πολλές φορές... η εξουσία τρελαίνει!


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Φωκικός (Μιχάλης Κασάπης): Καντιμοίρης, Στεργίου, Θωμόπουλος (85’ Κωστακιώτης),
Δημητρίου, Σπυριδάκης, Σκαρίμπας, Φονσέκα (80’ Νικολάου), Βαβάτσικος, Γέλοβατς (72’
Τερζής), Τζέκος, Σερπάνος.

Νίκη Βόλου (Χόρχε Μπάριος): Νάνι, Κωνσταντινίδης (75’ Γκόμεζ Σάντσεζ), Μάγγος,
Μωυσίδης, Στάμος, Γεωργιάδης (78’ Γκίνης), Παπαστεργίου (90’+ Γκάλβεζ), Μοράλες,
Καρακώστας, Κουτσογιάννης, Κακαζούκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σωσώνης (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καλαμπόκης, Χουλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Στα υπόλοιπαπαιχνίδια του ομίλου ο Εορδαϊκός «αυτοκτόνησε» , καθώς δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης από τη Δόξα Κρανούλας, ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί και την γκέλα της Επανομής απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών (1-0).



Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Εορδαϊκός-Δόξα Κρανούλας 0-0
Οδυσσέας Αναγέννησης-Εθνικός Φιλιππιάδας 2-2
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Αναγέννηση Επανομής 1-0
ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Βέροια 0-2
Α.Ο. Τρίκαλα-Θερμαϊκός 2-1
Κοζάνη-Πυρσός Γρεβενών 0-1
Φωκικός-Νίκη Βόλου 1-1
Καστοριά-Μακεδονικός (0-3 α.α.)

Ρεπό: Βισαλτιακός
Από fokikos.gr

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη στη Λαμία: είμαστε σε μια ιδιόρρυθμη οικονομική κατοχή και οδηγούμαστε σε εθνικη τραγωδια

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζανης καλεσμένος στη Λαμία από το ΣΥΝ Φθιώτιδας σε συνέντευξη του στα τοπικά ΜΜΕ, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβερνηση του Πασοκ για τα οικονομικά μέτρα, στην πολιτική της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και εξέφρασε τους φόβους ότι θα ακολουθήσουν νέα σκληρότερα μέτρα που θα κατεδαφίσουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλειας, θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας, θα απελευθερώσουν τις απολύσεις και θα άρουν τη μονιμότητα.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην κατάσταση στη χώρα μας τόνισε ότι σήμερα βιώνουμε μια διπλή χρεωκοπία. Τη χρεωκοπία του δικομματισμού που με τις πολιτικές του οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου και την χρεωκοπία της ΕΕ της νεοφιλελεύθερης οικονομική της πολιτικής. Η ΕΕ έχει μια άθλια συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Ηδη η χώρα βρίσκεται ...κάτω από σκληρή οικονομική επιτήρηση. Σήμερα είμαστε σε μια ιδιόρρυθμη οικονομική κατοχή και οδηγούμαστε σε εθνικη τραγωδια για να ριξουμε τη χωρα μας στα νυχια του ΔΝΤ. Ομως τη χώρα δεν τη κυβερναει ο κ. Γιούνγκερ και η κ. Μέρκελ. Ο κ. Παπανδρέου, με δική του επιλογή, θα καταγραφεί ως ο Πρωθυπουργός της νεώτερης ιστορίας της χώρας που επί των ημερών του διαλύθηκε ο κοινωνικός ιστός της χώρας, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, διαλύθηκαν οι εργασιακές σχέσεις.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να πέσει η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επενέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει η Ελλάδα απ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1% που δανείζονται οι ιδιωτικές Τράπεζες οι οποίες στη συνέχειά, δανείζουν με ληστρικά επιτόκια ύψους 7%!, επανεθνικοποίηση του τραπεζικου συστήματος και οργάνωσης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης των πολιτών απέναντι στη επίθεση στο εισόδημα και τις κατακτήσεις των πολιτών σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, δήλωσε ότι στο σημείο που έχει φτάσει σήμερα η χώρα, χρειάζονται ριζικές αλλαγές και ρήξεις για να αλλάξει η κατάσταση. Οσο θα κινούμαστε σαν χώρα στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, πλαίσιο που μας επιβάλλει η ΕΕ, θα οδεύουμε σε μια τραγωδία.
Από altpressfthiotida

Ο Σύλλογος Αμυγδαλιωτών Δωρίδας απευθύνει έκκληση για την συνέχιση της λειτουργίας του Συλλόγου

Ή ώρα για αλλαγή σκυτάλης στο σύλλογο έφτασε. Τον Μάιο ή αλλάζουμε σελίδα............ή σταματούν τα πάντα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
Αγαπητά μέλη
Είναι ώρα περίσκεψης και ευθύνης.
Το Δ.Σ καλεί όλους σας και ιδιαίτερα τις νεώτερες γενιές με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σύλλογο και το χωριό να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδικασία ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει ένα δυναμικό νέο συμβούλιο και να εξακολουθήσει την διαχρονική επιτυχημένη ...πορεία του.

Το απερχόμενο Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που με την συμβολή τους βοήθησαν τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου.

Είναι καιρός να ανοίξει μια νέα σελίδα στο μέλλον με αρωγό μας ένα νέο σύγχρονο καταστατικό και με παρακαταθήκη το πλούσιο έργο των παλαιοτέρων.

Το Δ.Σ



Σημείωση

Οι επιθυμούντες να δηλώσουν υποψηφιότητα για εκλογή τους ως μέλη του νέου Δ.Σ οφείλουν να υποβάλλουν έγγραφη αίτηση προς το Δ.Σ με τα στοιχεία τους το αργότερο 10 ημέρες προ των αρχαιρεσιών.

Σημειώνεται οτι :

Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά και επίτιμα μέλη

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη.

Για να ασκηθούν τα δικαιώματα αυτά τα μέλη πρέπει να είναι ταμειακώς εντάξει κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών και για το έτος εντός του οποίου διενεργούνται οι αρχαιρεσίες (ετήσια συνδρομή $20,00).


Το απερχόμενο Δ.Σ του Συλλόγου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όσους με τον τρόπο τους συμπαραστάθηκαν στο έργο του για πρόοδο και αξιομνημόνευτο έργο.
Πιστεύουμε ότι κάναμε ότι μπορούσαμε παρ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.
Καλή τύχη σε όλους.
Είναι καιρός κάποιοι άλλοι πιο νέοι και πιο δραστήριοι με περισσότερες αντοχές και φρέσκες ιδέες να αναλάβουν. Τώρα όσο είναι καιρός. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα μη υποβολής υποψηφιοτήτων από μέλη μας, αφου είναι δεδομένο ότι κανείς απ το απερχόμενο Δ.Σ δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα. Αν δεν υπάρξει διάδοχο σχήμα τότε ο Σύλλογος θα υφίσταται μόνο σαν έννοια. Κι αυτό δεν πρέπει να γίνει
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του Συλλόγου

"Μπλόκο" Το περιοδικό του ΣΥΡΙΖΑ

Κυκλοφορεί από την Δευτέρα 22 Μαρτίου σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία.
Σημείωμα της συντακτικής ομάδας:
Έχουν περάσει 61 χρόνια από τότε που ο Κορνήλιος Καστοριάδης και ο Κλοντ Λεφόρ συµπύκνωσαν στον τίτλο του περιοδικού που άρχισαν να εκδίδουν τα πολιτικά διλήμματα µιας µακράς περιόδου. «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» ονομάστηκε το περιοδικό που επί δεκαπέντε χρόνια αποτέλεσε ένα βήµα πολιτικού και φιλοσοφικού διαλόγου και, παράλληλα, ένα εργαστήρι πολιτικών πρωτοβουλιών και θεωρητικού αναστοχασµού.

Στις συζητήσεις της ανοικτής συντακτικής επιτροπής για το περιοδικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη δηµόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, αρκετοί πρότειναν την επανοικειοποίηση του τίτλου, εφόσον, στις σηµερινές συνθήκες, σε συνθήκες δηλαδή παγκόσµιας οικονοµικής κρίσης και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αποτυπώνει εύγλωττα τα µεγάλα πολιτικά διλήµµατα, τις στρατηγικές τοµές. Απορρίψαµε την ιδέα, όχι µόνο γιατί δεν µπορούµε να «αναµετρηθούµε» µε το ιστορικό περιοδικό ή να συνεχίσουµε ένα τόσο µεγάλο εκδοτικό –αλλά και θεωρητικό– εγχείρηµα σαν αυτό του Σοσιαλισµός ή Βαρβαρότητα, αλλά και γιατί οι φιλοδοξίες µας είναι πιο ταπεινές και ... τα µέσα µας πιο λιτά. Χρειαζόµαστε ένα περιοδικό της Αριστεράς µάχιµο, εργαλείο για τις πολιτικές και τις κοινωνικές συγκρούσεις – αυτή ήταν η εντολή που πήραµε από τις συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιλέξαµε το «Μπλόκο» γιατί αποτυπώνει, πρώτα απ’ όλα, τη δράση, πολιτική και κοινωνική, και ταυτόχρονα την αντίσταση σε πολιτικές που επιχειρούν να κατεδαφίσουν κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις ενός αιώνα. Επιλέξαµε το «Μπλόκο» γιατί ταυτόχρονα αποτυπώνει τη δική µας διάταξη στη µάχη, την ενότητα της Αριστεράς, την ενότητα του κόσµου της εργασίας.

Γνωρίζουµε ότι το πεδίο των συγκρούσεων δεν είναι µόνο η κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και το κοινωνικό σώµα και η σφαίρα των ιδεών. Το ίδιο και η ύλη του περιοδικού: φιλοδοξεί να καλύψει όχι µόνο τον «πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και τον κοινωνικό, να δώσει βήµα σε συντρόφους και συντρόφισσες που δουλεύουν σε Τοπικές Επιτροπές, στα συνδικάτα, σε αντιρατσιστικές κινήσεις, σε κινήµατα πόλης, σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες – και είναι πολλοί και πολλές. Δεν υποτιµήσαµε και τη θεωρία, την ταξική πάλη στο επίπεδο του εποικοδοµήµατος –όπως λέγαµε παλιά–, σεβόµενοι όµως τον πλουραλισµό και την πολυχρωµία του πολιτικού µας εγχειρήµατος.

Λίγα, ελάχιστα «δείγµατα» καταφέραµε να παρουσιάσουµε σε αυτό το πρώτο δοκιµαστικό τεύχος. Στο επόµενο θα είναι σαφώς περισσότερα, µε τη δική σας συνδροµή. Έχουµε τη βεβαιότητα ότι τα σπουδαία έντυπα προκύπτουν µέσα από σπουδαίες διαδικασίες συνεισφοράς πολλών. Δανειστήκαµε από το Κοινωνικό Φόρουµ την ανοικτή, οριζόντια διαβούλευση των πολλών, και σε αυτό το τεύχος δούλεψαν από τον Δεκέµβριο περισσότερα από 90 άτοµα, που φιλοδοξούµε να γίνουν ακόµα περισσότερα στο επόµενο. Σε κάθε συνάντηση κοινοποιούσαµε ηλεκτρονικά την προηγούµενη συζήτηση, ώστε να µπορεί να την παρακολουθεί ο καθένας και η καθεµία που δεν είχε τη δυνατότητα να παρευρίσκεται. Σύντοµα φιλοδοξούµε να εγκαταστήσουµε το σάιτ του περιοδικού, έτσι ώστε η διαβούλευση να αφορά ακόµα περισσότερους και περισσότερες. Σας ζητάµε να κρίνετε το δοκιµαστικό τεύχος µε επιείκεια, µια και είµαστε στην αρχή ακόµα της αναζήτησης του εκδοτικού σχεδίου, που δεν µπορεί να προκύψει παρά µόνο µε τη δική σας συµβολή.

Και στην κλοπή εκρηκτικών στο Προσήλιο Φωκίδας εμπλέκουν τον Λάμπρο Φούντα

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΦΟΥΝΤΑ...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ,ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ...
ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ Ο ΦΟΥΝΤΑΣ;;;;
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;;;;

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ Φούντας απουσίαζε με άδεια από τη δουλειά του σχεδόν όλες τις ημέρες που σημειώθηκαν επιθέσεις της νέας γενιάς τρομοκρατών! Ηταν μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» αλλά τον Δεκέμβριο του 2008 «μεταγράφηκε» στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία προήλθε από διάσπαση του «Επαναστατικού Αγώνα». Εχει λάβει επιστολές από τέσσερις
αντιεξουσιαστές, οι οποίες περιέχουν αποσπάσματα βιβλίων από ξένους συγγραφείς που αναφέρονται στη δημιουργία αυτής της οργάνωσης και στην ανάγκη να υπάρξει ... νέο κύμα επιθέσεων. Είχε καθοριστικό ρόλο στην ένοπλη δράση και στο σπίτι του βρέθηκαν άτυποι «φάκελοι» αντιεξουσιαστών που περιείχαν σχόλια για τις κινήσεις και τις επιλογές τους. Αυτά είναι ορισμένα από τα εννέα νέα στοιχεία στον φάκελο του Λάμπρου Φούντα που έχει σχηματίσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Στο μικροσκόπιό της έχουν μπει ακόμη οι συγκεντρώσεις ομάδας αντιεξουσιαστών σε χωριό του Πηλίου, ο άγριος ξυλοδαρμός του ανθρώπου που διέφυγε από τη συμπλοκή της Δάφνης και μία απόπειρα ληστείας στη λαχαναγορά του Ρέντη τον Ιούνιο του 2009. Ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνεται ότι ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ, προκειμένου να βρουν την άκρη του νήματος στη νέα γενιά τρομοκρατών, έχουν υποκλέψει- κατόπιν εισαγγελικής άδειας- τα τηλέφωνα 170 ατόμων.

O Λάμπρος Φούντας, στο 80%90% των ημερών- κυρίως πρωινές ώρες- που σημειώθηκαν επιθέσεις ένοπλων οργανώσεων ή κλάπηκανοχήματα που χρησιμοποιούνταν σε αυτές, είχε ζητήσει άδεια από την εργασία του. Επίσης, μαρτυρίες οικείων του αναφέρουν ότι σε κρίσιμες ημερομηνίες επιθέσεων ή κλοπής εκρηκτικών, όπως αυτή στο Προσήλιο Φωκίδας το 2003, είχε εξαφανισθεί και δεν γνώριζαν πού πήγαινε.(αυτό τώρα πως το θυμούνται ;) Επιπλέον σε αρκετά βίντεο που έχουν καταγράψει ένοπλες επιθέσεις φαίνεται να εμφανίζεται ο «σωματότυπός» του, χωρίς αυτό βεβαίως να αποτελεί από μόνο του ενδεικτικό στοιχείο. Ακόμη προκύπτει ότι διατηρούσε αλληλογραφία με αντιεξουσιαστές εντός και εκτός φυλακών.

Από την ανάλυση των στοιχείων το τελευταίο δεκαήμερο, η Αστυνομία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Φούντας και ο 30χρονος Χ.Τ., που φέρεται να συμμετείχε στη συμπλοκή της Δάφνης, ήταν οι δύο «μπαλαντέρ» της νέας γενιάς τρομοκρατών. Συμμετείχαν σε χτυπήματα του «Επαναστατικού Αγώνα» και άλλων οργανώσεων που έχουν εμφανισθεί μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «οι οργανώσεις αυτές αποτελούνται από 2-3 άτομα σαν τον Φούντα, που δεν γνωρίζαμε ότι δραστηριοποιούνται,και από περίπου 15 άλλους για τους οποίους διαθέταμε πληροφορίες, αλλά τώρα έχουν εξαφανιστεί. Σε αυτές τις οργανώσεις υπήρξαν τελευταίως πολλές διασπάσεις, διαφωνίες μεταξύ των μελών τους και ορισμένα αδρανοποιήθηκαν. Αυτές οι αλλαγές αποτυπώθηκαν με την εμφάνιση των δύο οργανώσεων (“Επαναστατική Συνέχεια”- “6η Δεκέμβρη”) αλλά και από τη μη επανεμφάνιση της “Σέχτα Επαναστατών”. Ο Φούντας και ο συνεργός του ήταν αυτοί που συνέχιζαν τη δράση τους». Δάφνη, Γκύζη και... ΝΔ
Ο 30χρονος συνεργός του Λάμπρου Φούντα στη συμπλοκή της Δάφνης ήταν ύποπτος για την ΕΛ.ΑΣ. από το 2007 καθώς υπήρχαν ενδείξεις- και όχι αποδείξεις- ότι συμμετείχε σε ληστεία στου Γκύζη, όπου συνελήφθη αντιεξουσιαστής συνεργός του. Οπως περιγράφεται από αυτόπτες μάρτυρες, φορούσε αντιανεμικό μπουφάν και κουκούλα ενώ χρονομετρούσε τη ληστεία, όπως ακριβώς και η συμμορία των αποκαλούμενων «ληστών με τα μαύρα». Την άνοιξη του 2009, από υποκλοπές τηλεφώνων μέσα από τις φυλακές συγκεντρώθηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος και ο 25χρονος αδελφός του συμμετείχαν στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Διέμενε στη Νέα Κηφισιά, αλλά τώρα διαμένει σε σπίτι αντιεξουσιαστή στο Νέο Ψυχικό. Με βάση βιντεοσκοπημένο υλικό, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πιθανό ότι έδωσε το «παρών» και στη βομβιστική επίθεση στο Πεδίον του Αρεως, στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο του 2009, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οδηγίες μέσω... φυλακής
Δημιουργοί της «νέας γενιάς τρομοκρατών», όπως προκύπτει από νεότερα στοιχεία, φέρονται τουλάχιστον έξι αντιεξουσιαστές εμπλεκόμενοι σε ληστείες τραπεζών την περίοδο 2003-2007. Δύο εξ αυτών είναι κρατούμενοι και φαίνεται- από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις- ότι δίνουν εντολές μέσα από τις φυλακές. Ακόμη τρεις έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Ο έκτος- με το ψευδώνυμο «Ταξιδιώτης»- θεωρείται από τους αστυνομικούς ταμίας των ένοπλων οργανώσεων και συντονιστής τους. Ρόλο προμηθευτή όπλων και χρηματοδότη των οργανώσεων φέρονται να έχουν τουλάχιστον πέντε ποινικοί, ανάμεσά τους και ένας διάσημος για τις αποδράσεις του, ένας κρατούμενος «νονός» καθώς και ένας 32χρονος κατηγορούμενος για φόνο. Τα στοιχεία προέκυψαν από δίκτυο παρακολούθησης 170 κινητών τηλεφώνων.

Ο τρίτος άνθρωπος
Ως τρίτος άνθρωπος στην «ομάδα Φούντα» θεωρείται από τους αστυνομικούς ένας 31χρονος με το προσωνύμιο «Βένιος», ο οποίος τον Ιούνιο του 2009 είχε εμπλακεί σε ληστεία στη λαχαναγορά του Ρέντη. Συμμετείχαν επίσης ένας 28χρονος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και ένα άτομο αραβικής καταγωγής. Είχαν επιχειρήσει να ληστέψουν 50χρονο επιχειρηματία της λαχαναγοράς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροπέδες και τρεις ασύρματοι. Επιπλέον η ίδια ομάδα είχε κλέψει τρία οχήματα. Πολλά από τα ευρήματα της υπόθεσης του Ρέντη έχουν αρκετές ομοιότητες με αυτά της συμπλοκής στη Δάφνη.

Ζήτημα υψίστου ενδιαφέροντος για την ΕΛ.ΑΣ. είναι μια συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών που σημειώθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι στην πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί μιλούν για τον «μεγάλο καβγά που ίσως οδήγησε στη διάλυση της “Σέχτας Επαναστατών”». Σε αυτό το περιστατικό φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια ο προαναφερόμενος 30χρονος συνεργός του Φούντα από τους δύο εμπλεκομένους στην απόπειρα ληστείας στου Ρέντη. Πιθανολογούν ότι «ο δημόσιος ξυλοδαρμός του συνέβη διότι ίσως κάποιοι σύντροφοί του διαφώνησαν για τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα. Ισως ήταν ενέργεια για την οποία δεν συμφωνούσαν όλα τα μέλη της οργάνωσης. Για τον λόγο της συμπλοκής δεν είμαστε σίγουροι. Είναι γεγονός όμως ότι από τότε η “Σέχτα” δεν εμφανίσθηκε πάλι...».

Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε συναντήσεις αντιεξουσιαστών σε χωριό του Πηλίου, σε ξενώνα ο οποίος ανήκει στην οικογένεια νεαρής η οποία σχετίζεται με τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ξενώνα σύχναζε ο Λάμπρος Φούντας. Σε αυτές τις συναντήσεις, σύμφωνα με τους αξιωματικούς, σχεδιάζονταν οι ένοπλες επιθέσεις. Συναντήσεις υπόπτων έχουν γίνει το καλοκαίρι και σε νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Ακόμη το ενδιαφέρον των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έχει στραφεί σε ταξίδια αντιεξουσιαστών στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπου σύμφωνα με ορισμένες πηγές είχαν συναντήσεις με άτομα του αναρχικού χώρου από άλλες χώρες.

«ΧΩΡΙΣ να είμαι άρρωστος, στον θάνατο προβαίνω...».Με αυτή την ποιητική φράση ένας κρατούμενος αντιεξουσιαστής σε επιστολή που έστειλε τον Μάρτιο του 2009 στον Λάμπρο Φούντα τον παρακινούσε να προχωρήσει σε νέο κύκλο επιθέσεων για να εκδικηθεί τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αυτή και σειρά άλλων επιστολών ανήκουν στα πιο σημαντικά ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την κατοικία της οδού Αλδου Μανουτίου.Οι επιστολές βρίσκονται ήδη σε γραφολόγο για εξέταση. Σε άλλο γράμμα του ο αντιεξουσιαστής κάνει λόγο για την«επιχειρησιακή ανικανότητά μας να μεταφερθεί η εξωτερική πραγματικότητα στον χώρο της φυλακής, συντονίζοντας και άλλα άτομα στον ρυθμό της γενικευμένης εξέγερσης» . Ετερη επιστολή αντιεξουσιαστή, που είχε εμπλακεί προσφάτως σε υπόθεση ληστείας αναφέρει:«Ολα για τον πόλεμο, την εκδίκηση, τον τρόμο. Εξουσία, δικαιοσύνη, ιστορία:κάτω. Βιομήχανοι, πρίγκιπες, γερουσία, χαθείτε!».Πρόκειται για σειρά διατυπώσεων που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παραπέμπουν στη φρασεολογία προκηρύξεων της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Ακόμη από τον έλεγχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Φούντα διαπιστώθηκε ότι ερευνούσε στο Ιnternet την επέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αργεντινή, πώς κήρυξε η χώρα πτώχευση και πώς κινήθηκε η κυβέρνηση Περόν. Οπως υποστηρίζουν αξιωματικοί,«αποσπάσματα από τα έγγραφα παραπέμπουν σε τμήματα προκηρύξεων ένοπλων οργανώσεων που περιέχουν αναφορές σε διεθνή οικονομικά ζητήματα».

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΔΑ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
Από prezatv