Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Τύρναβος Αστέρας Ιτέας 3-0

Ο διαιτητής και οι επόπτες αποχωρούν από το γήπεδο

Τρεις ξεκούραστοι βαθμοί σήμερα για την ομάδα του Τυρνάβου αφού η ομάδα του Αστέρα δεν προσήλθε στο γήπεδο. Ο διαιτητής περίμενε 10 λεπτά κι έκλεισε το φύλλο αγώνα. Το παιχνίδι κατακυρώνεται στην ομάδα του Τυρνάβου με σκορ 3-0.

Για το πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΛ χθες, Δασοχώρι-Ακαδημία 0-3. Η Ακαδημία είναι 2η στη βαθμολογία με 9 βαθμούς πίσω από τη Ραψάνη που έχει 10.
Από sporttirnavos.com

Ημερίδα για τα φωτοβολταϊκά στην Αλίαρτο

Η φωτοβολταική τεχνολογία και η δυναμική της στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου
Συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου – Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6μμ

Τα Φωτοβολταικά συστήματα παράγουν ηλεκτρισμό από την ελεύθερη και άφθονη ηλιακή ενέργεια. Αποτελούν μια οικονομικά αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη λύση για τις ενεργειακές απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Το ηλιόλουστο Ελληνικό κλίμα εγγυάται υψηλές αποδόσεις ενώ η ζήτηση αιχμής για κλιματισμό τα καλοκαιρινά απογεύματα συμπίπτει με την μέγιστη προμήθεια της ηλιακής ενέργειας. Γενναιόδωρη χορηγία της ... πολιτείας και υψηλά τιμολόγια τροφοδότησης υπόσχονται γρήγορη επιστροφή κεφαλαίου και υγιείς αποδόσεις σε επενδύσεις τόσο σε οικιακές όσο και εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Θέσπιση του Φωτοβολταικού τομέα στην Ελλάδα θα δημιουργήσει μια πράσινη οικονομία με υποστήριξη χιλιάδων θέσεων εργασίας και θα επιταχύνει τη χώρα προς την επίτευξη των στόχων για τις εκπομπές CO2 και ενεργειακή ασφάλεια.
Ο Δήμος Αλιάρτου σε συνεργασία με το Dr Άγγελο Ζαχαρόπουλο του Κέντρου Βιώσιμων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου ULSTER διοργανώνει εσπερίδα ενημέρωσης με στόχο να παρέχει στους πολίτες της Αλιάρτου και των γειτονικών δήμων, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την φωτοβολταικη τεχνολογία, δυνατότητες εγκαταστάσεων σε κτίρια και πάρκα, τρέχουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες και δυνατότητες επενδύσεων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες :
o Η φωτοβολταική τεχνολογία
Ομιλητής: Dr Άγγελος Ζαχαρόπουλος, Research Fellow, Κέντρο Βιώσιμων Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο του Ulster, Β. Ιρλανδία
o Ενσωμάτωση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια
Ομιλητής: Dr Γιάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Πανεπιστήμιο Πατρών
o Μικρά πάρκα και οικιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταικών συστημάτων
Ομιλητής: Τόλης Ματθαίος, Μηχ. Μηχανικός, Manager, PST Ενεργειακές Κατασκευές
o Διαδικασία αιτήσεων για μικρά πάρκα και οικιακά φωτοβολταικά συστήματα
Ομιλητής: Γιώργος Σιδέρης, Μηχανικός, Υπεύθυνος μελετών, ΔΕΗ Λιβαδειάς
o Τι συμβαίνει στην πράξη? Η εμπειρία έως τώρα.
Ομιλητής: Δημήτρης Πίτσος, Ηλ. Μηχανολόγος, Ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου
Από Θήβα press

Άσπρισε ο Παρνασσός απο το χιόνι


Δεν ξέρω αν σας έπιασε το κρύο, ή αν δεν καταλάβατε τίποτα, πάντως απο ότι δείχνει η ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο τουριστικό αυτό βουνό που είναι ακριβώς από πάνω μας.
Δεν ξέρω αν έχετε στρώσει χαλιά, πάντως καιρός είναι να αρχίσετε να το σκέφτεστε.

Η φωτογραφία είναι απο τα Κελάρια σε υψόμετρο 1950 μέτρα

Από την Ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού κέντρου

Για την μετεγκατάσταση της "Πινακοθήκης Παπαλουκά"

Σας παρουσιάζουμε μια νέα ιστοσελίδα για τα πολιτιστικά της Άμφισσας και το σημερινό της άρθρο.

Πιστεύοντας στην μεγάλη αξία, καλλιτεχνική και όχι μόνο, της συλλογής των έργων του ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά της Δημοτικής Πινακοθήκης Άμφισσας «Σπύρος Παπαλουκάς», το blog μας ανοίγει δημόσια το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης της. Το κτήριο στα Ταμπάκικα που την φιλοξενεί είναι εντελώς ακατάλληλο για πινακοθήκη, ο εκθεσιακός του χώρος είναι πολύ μικρός, με αποτέλεσμα ένα μικρό μόνο μέρος των έργων της συλλογής να μπορεί να εκτεθεί, μόλις 20 από τα 200 έργα, αδύναμος για ένα μεγάλο εκθεσιακό πρόγραμμα, αλλά και άσχετος αισθητικά και περιβαλλοντικά με το περιεχόμενο των έργων της συλλογής. Η συγκεκριμένη θέση της Πινακοθήκης μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο ως μια προσωρινή κατάσταση. Η μετεγκατάσταση της πρέπει άμεσα να αρχίσει να συζητείται και να προβληματίζει τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς. Αναγνωρίζοντας την οικονομική στενότητα του Δήμου προτείνουμε τρία κτήρια στο κέντρο της πόλης που θα μπορούσαν με ελάχιστες μετατροπές να φιλοξενήσουν την Πινακοθήκη Παπαλουκά.Κατά αρχήν το ιστορικό ... κτήριο του παλαιού γηροκομείου της πόλης που αναπαλαιώνεται τώρα, προοριζόμενο ανοήτως για σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, και που βρίσκεται μάλιστα σε ελάχιστα μέτρα από τον Μητροπολιτικό Ναό. Αυτή τη μοναδική ευκαιρία να βγαίνεις από την πινακοθήκη των ανθιβόλων και δίπλα στο Ναό να μπορείς να θαυμάσεις τις αγιογραφίες του Παπαλουκά νομίζω την αντιλαμβανόμαστε όλοι. Το δεύτερο κτήριο είναι η παλαιά Ate Bank στην κεντρική λεωφόρο της πόλης, ένα σχετικά νέο κτήριο, με μεγάλους ανοικτούς χώρους και άνετο προαύλιο για την δημιουργία ενός καφέ ή μιας γλυπτοθήκης. Και το τρίτο προτεινόμενο κτήριο είναι η παραδοσιακή κατοικία Κορδώνη που ανήκει στον Δήμο. Είχε προταθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή για Πινακοθήκη και είχαν γίνει μάλιστα και οι σχετικές μελέτες από τον αρχιτέκτονα Δημήτριο Κουτσογιάννη. Στο blog μας τρέχει ήδη μια ανοικτή, on line, ψηφοφορία για τα τρία αυτά κτήρια, έως την 25η Φεβρουαρίου του 2010. Θα επανέλθουμε…
Από την νέα Ιστοσελίδα Εν Αμφίσση στην οποία μπορείτε να βρείτε αι άλλα ενδιαφέροντα άρθρα.

Τα στατιστικά του Οκτωβρίου του Iteanet

Πολύ μεγάλη ήτανε η αύξηση της επισκεψιμότητας και τον μήνα Οκτώβριο. Απο 16.113 που ήταν οι σελίδες που διαβάστηκαν τον Σεπτέμβριο, φτάσανε στις 21.532 τον Οκτώβριο, κάνοντας μια μεγάλη αύξηση πάνω από 30%. Αυτό το γεγονός μας κατοχυρώνει με ακόμα πιο υψηλά ποσοστά στην μεγαλύτερη σε αναγνωσιμότητα σελίδα του Νομού μας.
Οι επισκέπτες μας από 8.115 τον Σεπτέμβρη, αυξήθηκαν σε 9.621 τον Οκτώβρη σημειώνοντας αύξηση 20% σε ένα μήνα.
Το κυριότερο όμως είναι η δική σας η συμμετοχή, με τα σχόλια και τις παρεμβάσεις σας, δείχνετε να... αισθάνεστε το iteanet σαν την δικιά σας φωνή, σαν τον τόπο που μπορείτε να γράψετε ελεύθερα την άποψή σας.
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε σαν παιχνίδι στην αρχή πριν ένα χρόνο, και συνέχισε δίνοντας φωνή σε αυτούς που δεν είχαν.
Το κυριότερο άλλωστε δεν είναι να φτιάξεις ακόμα ένα μέσο που θα προβάλει τις ανακοινώσεις των μηχανισμών εξουσίας και τις επιδιώξεις τους, αυτά υπάρχουν και ίσως είναι και καλύτερα αισθητικά από το iteanet, μιας και αυτό γίνεται επι πληρωμής. Το σπουδαιότερο, είναι η προβολή της φωνής του απλού πολίτη και η κάθε προσπάθεια δραστηριοποίησής του, αυτό δεν το θέλουν όλοι και μερικούς μάλιστα τους φοβίζει.
Ευχαριστούμε τις εφημερίδες του Νομού μας που αντιγράφουν σχόλια φωτογραφίες και θέματα απο το Iteanet, δεν είχαμε ποτέ ανταγωνιστικές σχέσεις με αυτές, άσχετα με τα συναισθήματα λύπης που αισθανόμαστε όταν δεν αναφέρουν την προέλευσή του υλικού τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε ερεθίσματα στους αναγνώστες μας, αυτή είναι η δική μας επιδίωξη.
Ελπίζουμε στο μέλλον να γίνουμε καλύτεροι και να διορθώσουμε κάποια από τα προβλήματά μας, εσείς πρέπει απλώς να μας τα υποδείξετε, αν τα καταλάβουμε, θα είναι καλό για όλους μας.
Δείτε τα προηγούμενα στατιστικά

Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας στην Ιτέα



Συνεχίζεται και τελειώνει σήμερα Κυριακή 1/11, η Έκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας στο Παλαιό Δημαρχείο Ιτέας στις 6μμ με την ομιλία που θα πραγματοποιηθεί με θέμα: " Τα δελφίνια του Κορινθιακού " απο κα Κ. Σκώττη

Την έκθεση διοργανώνουν ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "ΤΗΘΥΣ",οι Πολίτες της Φωκίδας για τον Κορινθιακό και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Παραλιακής Φωκίδας.