Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Τα στατιστικά του Οκτωβρίου του Iteanet

Πολύ μεγάλη ήτανε η αύξηση της επισκεψιμότητας και τον μήνα Οκτώβριο. Απο 16.113 που ήταν οι σελίδες που διαβάστηκαν τον Σεπτέμβριο, φτάσανε στις 21.532 τον Οκτώβριο, κάνοντας μια μεγάλη αύξηση πάνω από 30%. Αυτό το γεγονός μας κατοχυρώνει με ακόμα πιο υψηλά ποσοστά στην μεγαλύτερη σε αναγνωσιμότητα σελίδα του Νομού μας.
Οι επισκέπτες μας από 8.115 τον Σεπτέμβρη, αυξήθηκαν σε 9.621 τον Οκτώβρη σημειώνοντας αύξηση 20% σε ένα μήνα.
Το κυριότερο όμως είναι η δική σας η συμμετοχή, με τα σχόλια και τις παρεμβάσεις σας, δείχνετε να... αισθάνεστε το iteanet σαν την δικιά σας φωνή, σαν τον τόπο που μπορείτε να γράψετε ελεύθερα την άποψή σας.
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε σαν παιχνίδι στην αρχή πριν ένα χρόνο, και συνέχισε δίνοντας φωνή σε αυτούς που δεν είχαν.
Το κυριότερο άλλωστε δεν είναι να φτιάξεις ακόμα ένα μέσο που θα προβάλει τις ανακοινώσεις των μηχανισμών εξουσίας και τις επιδιώξεις τους, αυτά υπάρχουν και ίσως είναι και καλύτερα αισθητικά από το iteanet, μιας και αυτό γίνεται επι πληρωμής. Το σπουδαιότερο, είναι η προβολή της φωνής του απλού πολίτη και η κάθε προσπάθεια δραστηριοποίησής του, αυτό δεν το θέλουν όλοι και μερικούς μάλιστα τους φοβίζει.
Ευχαριστούμε τις εφημερίδες του Νομού μας που αντιγράφουν σχόλια φωτογραφίες και θέματα απο το Iteanet, δεν είχαμε ποτέ ανταγωνιστικές σχέσεις με αυτές, άσχετα με τα συναισθήματα λύπης που αισθανόμαστε όταν δεν αναφέρουν την προέλευσή του υλικού τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε ερεθίσματα στους αναγνώστες μας, αυτή είναι η δική μας επιδίωξη.
Ελπίζουμε στο μέλλον να γίνουμε καλύτεροι και να διορθώσουμε κάποια από τα προβλήματά μας, εσείς πρέπει απλώς να μας τα υποδείξετε, αν τα καταλάβουμε, θα είναι καλό για όλους μας.
Δείτε τα προηγούμενα στατιστικά

6 σχόλια:

  1. Κάτι σας πείραξε βλεπω από τα σχόλιά σας, σχετικά με τις εφημερίδες, αλλά και κάποια ιστοσελίδα να υποθέσω;

    Γιατι δεν αναφέρεστε ξεκάθαρα, να μάθουμε κι εμείς οι μη γνωρίζοντες;

    Ξέρουμε την πορεία του iteanet, αλλά εκτός αυτού τι έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ψάξεις όλες οι εφημερίδες της περιοχής χρησιμοποιούν πολλές φορές, άρθρα, θέματα και κυρίως φωτογραφίες από την ιστοσελίδα μας.
    Και εμείς αναρτούμε δημοσιεύσεις άλλων, αλλά τοποθετούμε τις πηγές μας, εκτός σπάνιων εξαιρέσεων που έχουν ξεχαστεί να τοποθετηθούν λόγω αφηρημάδας, ή φόρτου εργασίας.
    Αυτό ζητάμε να γίνεται, έτσι ώστε να προβάλετε και η δική μας δουλειά για την οποία έχουμε κοπιάσει.
    Ιδιαίτερα όταν από αυτήν την εργασία μας, κάποιοι βγάζουν χρήματα τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα.
    Για το θέμα των άλλων ιστοσελίδων δεν έχουμε ασχοληθεί, έχουμε μια ξεκάθαρη πορεία με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και οπτικές επάνω στα γεγονότα, χωρίς να θέλουμε να ψαρεύουμε στα θολά νερά και χωρίς να θέλουμε να γίνουμε επαγγελματίες.
    Αυτό είναι και το πλεονέκτημά μας που μας διαφοροποιεί από άλλες εμπορικές, ή διαπλεκόμενες με την εξουσία προσπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδα τυχαια τα σχολια στην αναρτηση σας. Αυτο το οποιο κανετε, να δημιουργειτε εντυπωσεις χωρις στοιχεια και χωρις να κατονομαζετε, κρυβομενος πισω απο την ανωνυμια σας, δεν σας τιμα καθολου. Εξαλλου κι εσεις κερδιζετε καποια χρηματα απο αυτη σας την σελιδα χωρις να εχετε το παραμικρο εξοδο, ενω φαινεται να εχετε ξεκαθαρη πολιτικη κατευθυνση. Το να εκφραζετε παραπονα με τροπο αναλογο ενος νεαρου παιδιου σας υποβαθμιζει σαν διαδικτυακη παρουσια και πληττει την εγκυροτητα του ιστολογιου σας.

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε που κρύβεσαι κι εσύ πίσω από την ανωνυμία σου και θέλεις να πλήξεις την εγκυρότητα του ιστολογίου μας αισθάνομαι ότι έχεις την μύγα γι αυτό μυγιάζεσαι.

    Αν ξέρεις έστω και ελάχιστα πράγματα για τις ιστοσελίδες θα ξέρεις ότι δεν βγάζουμε χρήματα από αυτήν, αλλά δίνουμε και από την τσέπη μας για να λειτουργεί.
    Δεν έχουμε πληρωμένες καταχωρήσεις από τους δήμους, την Νομαρχία, τις υπηρεσίες, τα υπουργεία και τα κόμματα.
    Δεν κάνουμε ούτε ιδιωτικές διαφημίσεις.
    Τα διαφημιστικά μπάνερ της google δεν δίνουν ούτε το ένα πέμπτο της σύνδεσης που πληρώνουμε για το ίντερνετ τον μήνα, χωρίς να υπολογίσουμε τα υπόλοιπα έξοδα.

    Όσο για την ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση μας, γι αυτήν είμαστε περήφανοι, δεν είμαστε Νεοδημοκράτες ή Πασόκοι μεταμφιεσμένοι σε δήθεν ανεξάρτητους.

    Από αυτούς που προσπαθούν να κοροϊδέψουν κινδυνεύει ο αναγνώστης όχι από αυτούς που του φανερώνουν τις απόψεις τους.

    Δεν έχουμε διαπλοκή με την οικονομική εξουσία ώστε να μαλακώνουμε την κριτική μας.

    Δεν κάναμε ιστοσελίδα για να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε χρήματα από τον Νομάρχη, ή τον δήμαρχο ή την εταιρεία.

    Αυτή ήταν και η επιτυχία της ιστοσελίδας μας, ότι φανερώνουμε αυτά που προσπαθούν να κρύψουν οι άλλοι.
    Όσο για τα στοιχεία μην ανησυχείς έχουμε άφθονα για τις αντιγραφές των εφημερίδων από εμάς, για ορισμένες μάλιστα έχουμε κάνει και αναρτήσεις , στο παρελθόν
    για πολύ περισσότερες που έχουν γίνει δεν έχουμε κάνει ανάρτηση, αλλά κρατάμε τις εφημερίδες σαν αποδεικτικά.
    Δεν έχουμε λόγο όμως να κοντράρουμε τις εφημερίδες που έτσι κι αλλιώς έχουν κι αυτές τα προβλήματά τους με την είσοδο του ίντερνετ.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας.
    Ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας και έχουμε επιλέξει να παίζουμε τον ρόλο του μικρού παιδιού, που από αυτό μαθαίνεις την αλήθεια.
    Υπάρχει ένας στόχος που είναι η ενημέρωση, υπάρχει ο στόχος να βρεθούμε οι πολίτες της περιοχής πιο κοντά και αυτό προσπαθούμε αθεράπευτα ρομαντικά, αλλά ελπίζουμε πολύ αποτελεσματικά από ότι βλέπουμε από την αποδοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομολογω οτι μενω αναυδος με την επιθετικοτητα σας.
    Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω σχεση με τον πρωτο σχολιαστη.
    Θα ηθελα ομως να τονισω οτι στον τροπο που θετετε το οικονομικο ειστε λαθος. Σε ποια χρηματα αναφερεστε, τα οποια βαζετε απο την τσεπη σας; Διοτι αν αναφερεστε στην συνδρομη προς τον παροχο συνδεσης με το διαδικτυο, αυτο δεν μπορει να θεωρηθει εξοδο του ιστολογιου, δεν πληρωνετε το ποσο αυτο για το ιστολογιο, αλλα κανετε κι αλλη χρηση του διαδικτυου. Γνωριζω πολυ καλα πως αυτη η υπηρεσια ιστολογιων ειναι εντελως δωρεαν, αρα οι διαφημισεις ειναι κερδος, πολυ μικρο ειναι η αληθεια, αν αληθευουν οσα εχω ακουσει σχετικα με λεπτα του ευρω.
    Δεν αμφισβητω την χρηση διαφημισεων, απλα θετω το θεμα οπως το αντιμετωπιζω εγω.
    Για το θεμα της κλοπης αυτουσιων αρθρων, δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σας. Εξαλλου ειναι γνωστο πως οι εντυπες εφημεριδες της ευρυτερης περιοχης μας στερουνται επαγγελματιων δημοσιογραφων, αρα σε επαγγελματικο επιπεδο, η ενημερωση ειναι ανηθικη κι ερασιτεχνικη, κατευθυνομενη αρκετες φορες και με κομματικα η οικονομικα κριτηρια.
    Τελος θα ηθελα να αναφερω οτι τα υπολοιπα ιστολογια αλλα κι οι ιστοσελιδες της περιοχης δρουν εντελως τυχαια, δεν προσφερουν τιποτα και ανανεωνονται σπανια. Εξαιρεση αποτελει μια νεα ιστοσελιδα, που υποθετω οτι γνωριζετε και διατηρωντας την σταση σας, δεν ονοματιζω. Δεν ειμαι σιγουρος για το μελλον της, αλλα τουλαχιστον εχει καθημερινη ενημερωση σε θεματα και πολλες φορες προηγειται ακομη κι απο εσας.
    Εν κατακλειδι, το ζητουμενο ειναι να μην υπαρχει ανταγωνισμος εντος του διαδικτυου, αλλα να αφυπνησθουν οι πολιτες της περιοχης μας που δεν ασχολουνται με το διαδικτυο και να μην ειναι κοινωνικα αβουλοι, υπο την εντυπη ενημερωση που διαθετουμε, στα προτυπα των αθηναικων τηλεοπτικων σταθμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατ αρχάς είναι θετικό ότι διαλέξατε την ιστοσελίδα μας για να συζητήσουμε.
    Το ξέρουμε οτι επιλέγοντας να είναι το Iteanet αμφίδρομο μέσο ενημέρωσης, θα υπάρχουν κατά καιρούς και αντιπαραθέσεις.
    Όμως έτσι πρέπει να είναι το διαδίκτυο και όχι ένας ακόμα μηχανισμός επιβολής από τα πάνω.

    Στο θέμα μας τώρα, αν διαβάσετε την πρώτη σας παρέμβαση θα δείτε οτι είναι γεμάτη προκλήσεις.
    Ξεκινάτε λέγοντας ότι δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς στοιχεία, συνεχίζετε λέγοντας ότι κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας και στην συνέχεια αμφισβητείτε την τιμή και την υπολειψή μας, λέγοντας ότι δεν μας τιμάν αυτά που γράφουμε. Στην συνέχεια μας παρουσιάζετε σαν μικρά παιδιά που παραπονιούνται κλπ.
    Αυτό είναι επιθετικότητα και την χρησιμοποιήσατε εσείς, αν το παραδεχθείτε αυτό, τότε θα καταλάβετε οτι αν αποδίδετε χαρακτηρισμούς αυτοί μπορούν να επιστραφούν.

    Στο διαδίκτυο η προσπάθεια του Ιτεανετ στην περιοχή είχε σαν αποτέλεσμα να λειτουργήσει σαν ένα επιπλέον κοντινό παράδειγμα για να γίνουν και άλλες ιστοσελίδες στον τόπο μας. Πολλές από αυτές τις σελίδες τις προβάλουμε επώνυμα στην στήλη αριστερά.

    Το διαδίκτυο είναι θετικό όμως όσο χρησιμοποιείται θετικά. Τα οικονομικά συμφέροντα υπάρχουν και εδώ, η ΝΔ θέλει κι αυτή να εκφραστεί, τα μεταλλεία το ίδιο, οι Νομάρχες οι δήμαρχοι και αυτοί το ίδιο.
    Όλα θέλουν να τα μετατρέψουν σε ελεγχόμενα εργαλεία όπως συμβαίνει με τον έντυπο τύπο.
    Το ιτεανετ λειτούργησε σαν παράδειγμα και γι αυτούς που θα προσπαθήσουν να το αντιγράψουν όχι για να φέρουν περισσότερες ειδήσεις στους αναγνώστες αλλά απλά να τους κοιμίσουν και να τους φέρουν σύμφωνα με τα μέτρα τους και τα συμφέροντά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή