Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Χρειάζεται και η Κίρρα την προσοχή μας, παρέμβαση αναγνώστριας

Το πιο όμορφο πράγμα σε ενα χωριό, ειναι η εισοδος σε αυτο και η πρεπουσα προσοχη σε οτι εχει να δειξει . Δυστυχως ομως λογω άλλων συμφερόντων εδω και πολλά χρόνια το χωριό της ΚΙΡΡΑΣ, κανείς δεν το προσέχει και δεν του δίνει την πρέπουσα σημασια. Ενα χωριό που έχει τόση ιστορία αλλα και τόσο όμορφα σημεία να παρατηρήσει κανεις σε αυτό μιας και ειναι δίπλα στη θάλασσα.


Παρατηρειται εδω και χρόνια επι δημαρχείας Ιτέας (λόγω συνενωσης, σχεδιο Καποδίστρια) να δίνεται μεγαλη βαρυτητα στην καλυτερη διαμορφωση της Ιτεας και για την Κίρρα ουτε λόγος. Δυστυχως ακόμα και τωρα σαν δήμος Δελφών...

Θέσεις εργασίας στο Δήμο Δωρίδας, με 2μηνες συμβάσεις

Δήμος Δωρίδας
Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου


Ο Δήμος Δωρίδος ύστερα από τις αριθμ. 46 και 135/2011 αποφάσεις του Δ.Σ. ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού επτά (7) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και χρονική περίοδο:...

Μην περιμένετε τίποτα στο Λαρνάκι έχουμε πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO και την συμφωνία της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας. Αυτά λέει με λίγα λόγια ο εκπρόσωπος της S&B

Σε συνέντευξη του στην Ώρα της Φωκίδας ο Γιάννης Σανούδος, υψηλόβαθμο στέλεχος της S&B που ζει πλουσιοπάροχα απο τους βωξίτες του τόπου μας, λέει οτι η εταιρεία ακολουθεί εθελοντικά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρησης και δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν εξηγεί βέβαια πως εκπληρεί τα πρότυπα όταν έχει κενά στην αδειοδότηση της επιχείρησής του και δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους και το περιββάλον της περιοχής. Όσο για το αν θα αλλάξει τίποτα στο Λαρνάκι αυτό που κατάλαβε απο την πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας είναι οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ουσιαστικά πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις παρεμβάσεις των πολιτών , των παρατάξεων και των κομμάτων που αναφέρθηκαν στην προστασία των κατοίκων και του περιβάλοντος και θεώρησε το θέμα λήξαν, είναι άραγε λήξαν;
Διαβάστε την συνέντευξη:...

Αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης και των εκλογών ΔΣ του Προοδευτικού Συλλόγου `Τα Καστέλλια`


Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γενική συνέλευση καθώς και οι εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου του Προοδευτικού Συλλόγου "Τα Καστέλλια" στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη γενική συνέλευση υπήρξε ο απολογισμός έργου της προηγούμενης Διοίκησης του Συλλόγου, όπου παρουσιάστηκε το ιδιαίτερα πλούσιο έργο το οποίο, κόντρα στους καιρούς μας και στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας, είχε να επιδείξει, συμβάλλοντας τα πλείστα στην εξωστρέφεια και προβολή του χωριού μας, καθώς επίσης και στη διαρκή, ανεξάρτητη, ανοικτή και απερίσπαστη ενημέρωση των συγχωριανών μας μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του Συλλόγου, δηλαδή τα Καστελλιώτικα Νέα, τον επίσημο ...

2,5 χιλιάδες τόνοι αδιάθετες ελιές στην Πελασγία

alt
2,5 χιλιάδες τόνοι βρώσιμης ελιάς παραμένουν αδιάθετοι στις αποθήκες των ελαιοπαραγωγών της Πελασγίας.

Η μεγάλη παραγωγή που είχαν φέτος σε συνδυασμό με την μειωμένη ζήτηση και την πολύ χαμηλή τιμή, έχει φέρει ένα από τα πιο βασικά προϊόντα της μεσογειακής διατροφής την ελιά και το λάδι να μένει απούλητο και...

Τα optimist τον Ιούνιο στην Ιτέα Το 11ο πρωτάθλημα και κύπελλο OptimistΤο 11ο Πανελλήνιο Κύπελλο  και πρωτάθλημα Optimist  θα φιλοξενήσει η Ιτέα από 15-18/6/2011  και από 20-25/6/2011 αντίστοιχα.
Οι αγώνες φιλοξενούνται από το δήμο Δελφών στο πλαίσιο του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου και της προσπάθειας προώθησης του αθλητισμού στους νέους γενικότερα και ειδικότερα του ναυταθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας.
Τέλος να σημειώσουμε ότι στο δελτίο τύπου ...

Αγανακτισμένοι με τον... ρατσισμό στην ΝαύπακτοΜε το σύνθημα “κανείς δεν είναι μόνος ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις” ομάδα φοιτητών πραγματοποιούν συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα στη Ναύπακτο, στις 6 το απόγευμα, ύστερα απ’ το περιστατικό βίας που καταγγέλλουν

Ένα περίεργο, αλλά και ασυνήθιστο περιστατικό βίας για την Ναύπακτο καταγγέλλουν ότι συνέβη φοιτητές του παραρτήματος του ΤΕΙ στην πόλη πριν από μερικές ημέρες, με θύμα ένα σπουδαστή και θήτες μία παρέα ατόμων που έκαναν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα.
Η λεκτική αντίδραση του φοιτητή στο άκουσμά τους δεν άργησε να φέρει τα χειρότερα από την απέναντι πλευρά με αποτέλεσμα οι “νταήδες υπερπατριώτες” να επιτεθούν και να τραυματίσουν το σπουδαστή.
Συμφοιτητές του μετά το περιστατικό κινητοποιήθηκαν άμεσα και αποφάσισαν μία σειρά από δράσεις προκειμένου από τη μία να γίνει γνωστό το συμβάν, και από την άλλη να επικοινωνήσουν την αντίθεσή τους σε κάθε είδους μισαλλόδοξες φωνές που όλο και περισσότερο κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ελληνική κοινωνία.
Στο κείμενο που μοιράστηκε στην πόλη αναφέρεται αναλυτικά: ...

Ένα παλιό ελαιοτριβείο στο κέντρο της Αράχωβας και η ιστορία του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού "Η ΑΝΑΛHΨΙΣ""
Η αφορμή για το θέμα που θα διαβάσετε ξεκίνησε από αυτή την "καμινάδα"

Βρίσκεται στην περιοχή του Καραΐσκάκη κρυμμένο μέσα στα στενά σοκάκια. Είναι ένα παλιό ελαιοτριβείο. Ο Ελαιώνας του Δήμου Αράχωβας υπολογίζεται σε 13.000 στρέμματα. Ο πληθυσμός των ελαιοδέντρων είναι περίπου 150.000 από τα οποία τα 120.000 είναι ποτιστικά και τα υπόλοιπα άνυδρα. 

Ο τρόπος έκθλιψις Ελαιοκάρπου 
Σε πρώτο στάδιο ο καρπός πλενόταν με κρύο νερό στο πλυντήριο ελαιοκάρπου. Στην...

Από ήττα σε ήττα μέχρι την τελική νίκη


Πολλά dislike για την αριστερά
Μετά από πολύμηνη σιγή ασυρμάτου, οι «αναμνήσεις από τον Σύριζα» δεν μπορούν να μην ασχοληθούν με τη νέα περίλαμπρη επιτυχία της καθ’ ημάς αριστεράς. Το μαοϊκό απόφθεγμα του τίτλου συνοψίζει άψογα την αριστερή ταχτική ου μην και στρατηγική  απέναντι στους Αγανακτισμένους του Συντάγματος.
Γιατί δεν γίνεται ρε φίλε κοτζάμ αριστερά, ρεφορμιστική, επαναστατική ή ερμαφρόδιτη να κωλοχτυπιέται μήνες και να μην μπορεί να φτιάξει μια τέτοια κατάσταση ούτε στο υποδεκαπλάσιό της. Κι έρχεται και το κάνει ποιος; Το facebook!
Ε όχι.
Όπως υπογράμμισε γνωστό στέλεχος της επανάστασης «δεν μπορώ να το πιστέψω. Κάτι άλλο ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ της Ν.Δ.

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από μια εβδομάδα καλλιεργούμενης στρατηγικής φόβου προς τους πολίτες, (και ενώ είχαν προηγηθεί προ ολίγων ημερών κατ' ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς), πραγματοποιήθηκε η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, μετά από πρόταση του κ. Παπανδρέου, χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο.

Αποδείχτηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση...

Η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα που είχε κάτι από... τι;

Οι «αγανακτισμένοι» και η Αριστερά. Toυ Χρίστου Κατσούλα.

Την Τετάρτη το απόγευμα ένιωθες μια περίεργη συγκίνηση. Αλλά και μια εκρηκτική αντιφατικότητα. Έκπληξη και χαρά, που τόσος κόσμος, έξω από το κύκλωμα του συνδικαλισμού, της πολιτικής και της Aριστεράς, πλημμύρισε την πλατεία Συντάγματος. Ένιωθες και θυμό ή απογοήτευση από την κάθε απόχρωσης Aριστερά που δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο γεγονός. Κι ο θυμός μεγάλωνε, βλέποντας το σνομπάρισμα, την αφ' υψηλού κριτική, τη συνειδητή απουσία ή και το χλευασμό: Από τη Δημοκρατική Αριστερά, μέχρι την Αναρχία.
Ίσως είναι δείγμα της ρευστότητας των καιρών μας ότι το γεγονός της 25ης Μάη έστειλε τόσο αδιάβαστη την Aριστερά. Είχαμε γκρίνια, απαξίωση, ειρωνεία και στην καλύτερη περίπτωση αμηχανία. Είχαμε και φωτογραφικά ντοκουμέντα – καταπέλτη με ...