Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η ελπίδα «πάγωσε» στα Ιμαλάια Η ορειβατική αποστολή εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια εύρεσης του Χάρη Κυριακάκη

Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο 44χρονος έλληνας ορειβάτης- χειρουργός και μέλος του ΕΟΣ Άμφισσας, ο οποίος συμμετείχε σε διεθνή αποστολή για την ανάβαση στην κορυφή των Ιμαλαΐων, Μακαλού και αγνοείται από τις 25 Μαΐου.
(φωτογραφία από βράβευση του από τον Νομάρχη)
«Χάσαμε ένα μέλος της αποστολής, έναν φίλο. Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν έχουμε φτιαχτεί για να μένουμε στις κορυφές των οροσειρών, είμαστε μόνο προσωρινοί επισκέπτες...», έγραψε στη διεθνή ιστοσελίδα www. everestnews. com, στις 30 Μαΐου, ο Ολλανδός Αρνολντ Κόστερ, αρχηγός της διεθνούς ορειβατικής ... αποστολής, μέλος της οποίας ήταν ο άτυχος έλληνας ορειβάτης. Ενημέρωσε μάλιστα διαδικτυακά πως αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια εύρεσης του Χάρη (Ζαχαρία) Κυριακάκη. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρχηγός, «ο Χάρης είναι εκεί πάνω περισσότερο από πέντε ημέρες, χωρίς φαγητό, οξυγόνο και καταφύγιο, και πιστεύω ότι η πιθανότητα να τον βρούμε ζωντανό είναι μηδενική...». Το χρονικό
Στις 21 Μαΐου η ομάδα, η οποία αποτελούνταν από επτά μέλη και ισάριθμους οδηγούς βουνού, άρχισε τη σταδιακή ανάβαση προς την κορυφή, χωρισμένη σε δύο ομάδες. Τέσσερις μέρες αργότερα, η διεθνής αποστολή ανέβηκε στην κορυφή. Κατά την κατάβαση, ωστόσο, όταν τα μέλη της συναντήθηκαν στις χαμηλότερες κατασκηνώσεις δεν είχαν κανένα σημάδι του Χάρη. «Αργότερα με κάλεσε στον ασύρματο, μου είπε ότι χάθηκε και δεν ήξερε πού βρισκόταν. Ο οδηγός βουνού δεν μπορούσε να τον εντοπίσει. Τον αναζήτησε εκ νέου την επόμενη μέρα...», γράφει ο κ. Κόστερ. Η επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με τον έλληνα ορειβάτη- γιατρό στο νοσοκομείο της Ρόδου- κράτησε μέχρι και τις 28 Μαΐου... Την ίδια ώρα, για τραγική ειρωνεία μιλά ο οικογενειακός και φιλικός κύκλος του άτυχου έμπειρου ορειβάτη, που είχε βραβευτεί, φέτος, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας- Αναρρίχησης για τις σπουδαίες επιδόσεις του.

«Ο Χάρης μόλις είχε καταφέρει να ανεβεί σε μια ακόμα μεγάλη κορυφή, λίγο πριν τον βρει το κακό κατά την κατάβασή του. Πρόλαβε, έτσι, να γίνει ο πρώτος Ελληνας που σκαρφαλώνει στο Μακαλού (8.463 μ.), ταυτόχρονα κι ο πρώτος Ελληνας που έχει κατακτήσει συνολικά τέσσερις διαφορετικές “οκτάρες” κορυφές- άνω των 8.000 μ. Πάντα έλεγε πως είχε πολύ φιλόδοξους στόχους στην ορειβασία, ήθελε να ανεβεί και στο Εβερεστ, αλλά δεν έβρισκε, λόγω κρίσης, χορηγό...», λέει ο ορειβάτης και φίλος του κ. Γιώργος Εξαρχος.

Ο κ. Κώστας Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αμφισσας όπου ανήκε ο έλληνας ορειβάτης, είχε μιλήσει μαζί του την παραμονή της αναχώρησής του για το Νεπάλ. «Τον άκουσα τότε ευδιάθετο, αισιόδοξο πως κι αυτό το ταξίδι του θα είχε αίσιο αποτέλεσμα», σημειώνει.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 28 ΜΑΪΟΥ...

κράτησε η επικοινωνία μέσω ασυρμάτου, του ολλανδού αρχηγού της διεθνούς ορειβατικής αποστολής με τον έλληνα ορειβάτη


«Πώς σώθηκα στα ψηλά...»

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ τα αποθέματα λογικής σκέψης που του απέμειναν υπό άκρως αντίξοες συνθήκες στο βουνό, χρειάστηκε ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, σήμερα εκπαιδευτής ορειβασίας- αναρρίχησης και οδηγός βουνού, όταν το ρολόι τον προειδοποίησε, το 1998, στο Νταουλαγκίρι των Ιμαλαΐων. «Οταν είδα πως δεν προλαβαίνω την κορυφή, τα παράτησα κι έκανα επιτόπου μεταβολή. Ο Μπάμπης Τσουπράς, ωστόσο, που ήταν μαζί μου συνέχισε προς τα πάνω, ώς τα 8.167

μέτρα. Εφτασε τελικά εκεί με καθυστέρηση, στις έξι το απόγευμα, αλλά δυστυχώς δεν γύρισε ποτέ πίσω, αν και τον περίμενα τρεις μέρες», θυμάται.

«Για να ανεβείς πάνω από τα 8.000 μ., αναγκαστικά μπαίνεις στη λεγόμενη ορειβατική “ζώνη θανάτου”. Οφείλεις υποχρεωτικά να ακολουθήσεις πιστά κατά την πορεία σου το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: η εμπειρία ετών δείχνει πως θα χρειαστούν συνήθως δώδεκα με δεκατέσσερις ώρες για την τελική αναρρίχησή σου από την τελευταία κατασκήνωση ώς την κορυφή, άλλες πέντε- έξι ώρες το πολύ για την κατάβασή σου από ΄κει, μέγιστος συνολικός χρόνος δηλαδή ένα εικοσάωρο. Από ΄κει και πέρα, τα πράγματα αγριεύουν περισσότερο, δεν μπορείς να αντέξεις παραπάνω από δυόμισι μέρες: η ομίχλη καλύπτει τα πάντα, επικρατεί αφόρητη υγρασία, η θερμοκρασία πέφτει, στα χαμηλά έχει καταιγίδες και στα ψηλά χιονοθύελλες. Είναι το φαινόμενο των μουσώνων. Εκεί έπεσε ο Χάρης...», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Παναγιώτης Κοτρωνάρος, διευθυντής της πρώτης επιτυχημένης, το 2004, ελληνικής ορειβατικής αποστολής στο Εβερεστ κι εκπαιδευτής του Χάρη Κυριακάκη.

«Οταν έχεις διαπιστώσει πως δεν μπορείς να ακολουθήσεις άλλο τον ρυθμό, αλλά ξεπερνάς αυτούς τους χρόνους ασφαλείας, ειδικά όταν ξέρεις ότι σε λίγο και ο καιρός χαλάει, τότε ο κανόνας λέει “γύρνα αμέσως πίσω!”. Ούτως ή άλλως, εκεί πάνω έχεις 70% λιγότερο οξυγόνο. Το μυαλό σου δεν λειτουργεί κανονικά, είσαι σε κατάσταση λήθαργου, αλλά και υποχρεωμένος να σκεφτείς για το επόμενο βήμα σου...», λέει.


«Η ορειβασία είναι μια διαρκής κόντρα με τον εαυτό σου»

ΣΤΙΣ 4 Φεβρουαρίου 2006, ο χειρουργός Χάρης Κυριακάκης είχε μιλήσει στα «ΝΕΑ» για τη μεγάλη του αγάπη, την ορειβασία. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις στο νοσοκομείο, εκείνος έβρισκε χρόνο να συμμετέχει σε ορειβατικές αποστολές. «Εχω ασχοληθεί κατά καιρούς με αθλήματα που έχουν άμεση σχέση με τη φύση, αλλά η ορειβασία με κέρδισε. Είναι άθλημα των ορίων, μια διαρκής κόντρα με τον εαυτό σου, το βουνό, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει...», έλεγε.
Από tanea.gr

Επιδοτήσεις για σεισμόπληκτους της περιοχής Ευπαλίου


Ξεκινούν οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση επισκευής ή ανακατασκευής των σεισμοπλήκτων κτιρίων για τη Ναύπακτο και το Ευπάλιο.

Όσοι έχουν ζημιές πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο ΤΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) Αχαΐας για να γνωμοδοτήσει για τις ζημιές και να εγκριθεί η αποζημίωση.


Σημαντικό είναι ότι δικαιούχοι είναι... όσοι έχουν υποστεί ζημιές και το κτίριο είναι εντός ορίων του Δήμου Ναυπάκτου του ΤΔ Κοκκινοχωρίου του Δήμου Αποδοτίας και του Δήμου Ευπαλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες ΤΑΣ ΑΧΑΙΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) : Καλαβρύτων 52-56, 26226 ΠΑΤΡΑ, τηλ. 2610-390010, 089, FAX : 2610-390020

Από nafpaktia.com

Η επισκεψιμότητα του Ιteanet τον Μάιο του 2010 και οι νέες προοπτικές

Με μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας έκλεισε ο μήνας Μάιος για την Ιστοσελίδα μας με αποτέλεσμα να κατεβούμε σε πρωτοφανή επίπεδα στην Παγκόσμια κατάταξη alexa.
Έτσι η ιστοσελίδα μας βρίσκεται πλέον στην Παγκόσμια κατάσταση ιστοσελίδων στην θέση ... 197.747 από την θέση 248.856 που βρισκόμασταν τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην Ελλάδα έχει πλέον την θέση 1107 από την θέση 1416 που είχε τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του μήνα φτάσαμε στην θέση 1012, όταν η αναγνωσιμότητα ήταν τόσο μεγάλη που περάσαμε το όριο της θέσης 100,000 στον κόσμο με αποτέλεσμα από τότε πλέον να δίνει το alexa στατιστικά για την σελίδα μας με γραφήματα.
Ως προς τους αναγνώστες είχαμε κι εκεί μια πολύ μεγάλη αύξηση μιας και είχαμε 22.104 επισκέψεις αυτόν τον μήνα από 16.151 που είχαμε τον προηγούμενο , αύξηση δηλαδή 40%.
Οι σελίδες που αναγνώσθηκαν έφτασαν στις 56.819 τον Μάιο από 38.445 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας και εκεί μια τεράστια αύξηση 40%.
Οι θέσεις και τα αποτελέσματα αυτά είναι εντυπωσιακά για μια μικρή πόλη των 6000 κατοίκων και έναν νομό των 30.000 κατοίκων. Είμαστε μπροστά πλέον από ιστοσελίδες πολύ μεγαλύτερων πόλεων, πολύ πιο μπροστά από γνωστές ιστοσελίδες εμπορικές και μη, ενώ δημιουργείται πλέον η δυνατότητα να κάνουμε και κάτι παραπάνω βασιζόμενοι σε αυτό.
Σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την αναγνωσιμότητα για να διαφημίσουμε δωρεάν τοπικά προϊόντα στους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που μπαίνουν στην σελίδα μας.
Εκτός από τα ξενοδοχεία και τις εκδηλώσεις που διαφημίζουμε δωρεάν, μπορούμε να συνεχίσουμε με ελιές, λάδια, κρασιά, τσίπουρα, τυριά και οποιαδήποτε άλλα προϊόντα πιστεύετε ότι μπορούν να διαφημιστούν από τις σελίδες μας. Με χαρά περιμένουμε να μας το προτείνετε για να το κάνουμε.

Η ιστοσελίδα μας δεν εισπράττει, ούτε απο δημάρχους ούτε από Νομάρχες ούτε από κόμματα, είμαστε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης τοποθετώντας και την άποψή μας. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο γιατί νομίζουμε ότι ο τόπος δεν έχει ανάγκη από άλλα λιβανιστήρια, χρειάζεται και η κριτική και η αντιπρόταση και η προβολή των σωστών ενεργειών.

Τελειώνοντας σαν υστερόγραφο θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι ορισμένοι γνωστοί αναγνώστες μας, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν πλέον να αποσκιρτούν, μιας και τους είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια στις καφετέριες, τα τσιπουράδικα και τα μπαράκια της περιοχής.
Συμφωνούμε μαζί τους, το καλοκαίρι καλό είναι να μας κρατά λιγότερες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και περισσότερες έξω με τους φίλους τις παρέες, ή το ταίρι μας.
Γεια σας, καλό καλοκαίρι να έχουμε
και να δούμε πότε θα αποσκιρτήσουμε κι εμείς για καμιά θάλασσα .


Αν θέλετε κι εσείς να βλέπετε την κατάταξη alexa της κάθε ιστοσελίδας μπορείτε να εγκαταστήσετε το παρακάτω λογισμικό.

Σαλώνων δρώμενα 4,5,6 Ιούνη 2010 Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στην Άμφισσα

Ο Δήμος Άμφισσας, και το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Άμφισσας, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, τους φωτορεπόρτερ του Phasma news ,το ... Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Φωκίδας, τον Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Φωκίδας, τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Άμφισσας, το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άμφισσας, το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Φωκίδας, το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Άμφισσας και το ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Νομού Φωκίδας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2010 και στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας διοργανώνει 3/ήμερο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Έκθεση φωτογραφίας & εργαστήρι στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας με θέμα :
«ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ …..&….. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ»

Θεματολογία φωτοέκθεσης

Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον-περιβαλλοντικά προβλήματα-ανθρώπινες επιδράσεις προβλήματα φτώχειας, υγείας, εξασφάλισης τροφής, δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και παγκόσμιας ειρήνης.

Παράλληλα θα γίνουν δραστηριότητες όπως : live rock, προβολή ταινιών, θεατρικό δρώμενο, αστροπαρατήρηση, εικαστική προσέγγιση ανακυκλώσιμων υλικών & πηλού, παροχή υλικού ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε κιόσκι του Δήμου Άμφισσας στη πλατεία Ησαία.



Πρόγραμμα
Παρασκευή 4 Ιούνη 2010
• 20.30' - 22.45' "KARRO" live rock - Πλατεία Ησαία

Σάββατο 5 Ιούνη 2010
Πρωί: Πνευματικό κέντρο Άμφισσας
• 10.30- 10.45 Άνοιγμα της έκθεσης – Χαιρετισμοί
• 10.45- 11.00 Θεατρικό δρώμενο από μαθητές: του 2ου Δημοτικού σχολείου Άμφισσας « Ο μύθος του Ερυσίχθονα και η αειφόρος ανάπτυξη»
• 11.00- 11.15 Οι ρεπόρτερ περιγράφουν το περιβάλλον πίσω από το φακό
• 11.15- 11.45 Οι ρεπόρτερ απαντούν στις ερωτήσεις των παιδιών και του κοινού.
• 11.45-12.30 Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά- πηλό με συμμετοχή των μαθητών από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Άμφισσας
Απόγευμα: Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
• Η έκθεση φωτογραφίας παραμείνει ανοιχτή από 18.00- 21.15
• 19.00-20.00 Προβολή ταινίας με τίτλο « Πεθαίνοντας στην αφθονία »
• 20.00-21.00 Προβολή ταινίας με τίτλο « Πωλείται ζωή »
Οι ταινίες είναι του ΕΞΑΝΤΑ, βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ
Βράδυ: 21.30 Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας
• Αστροπαρατήρηση από το σύλλογο ερασιτεχνικής αστρονομίας Φωκίδας
α) Εισαγωγή στην παρατηρησιακή αστρονομία
β) Εκπαίδευση στησίματος φορητού τηλεσκοπίου για παρατήρηση
γ) Παρατήρηση πλανητών- ΚΡΟΝΟΣ

Κυριακή 6 Ιούνη 2010 Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
Η έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνει ανοικτή από 10.30- 13.30
• 11.00-12.00 Προβολή ταινίας με τίτλο « Πωλείται ζωή »
• 12.00-13.00 Προβολή ταινίας με τίτλο « Πεθαίνοντας στην αφθονία »

Ο Δήμαρχος Άμφισσας Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Άμφισσας


Ασημάκης Ασημακόπουλος Μιχάλης Θεοχαρόπουλος

Αυτοπυρπολήθηκε άνδρας μέσα στην τράπεζα Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη

Άρχισαν οι ηττημένοι του καθημερινού πολέμου να πέφτουν μπροστά στα σκαλοπάτια των Τραπεζών

Ένας άνδρας, περίπου 50 ετών, αυτοπυρπολήθηκε το μεσημέρι μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας, ... σύμφωνα με τον Σκάι, αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο κατάσχεσης του σπιτιού του και πήγε εκεί για να διαμαρτυρηθεί. Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Από tvxs.gr

Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας στην περιοχή μας : Απόλυτη επιτυχία!

Αν, κατά γενική ομολογία, αυτό που χρειάζεται στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι οι γενναίες αποφάσεις, οι τολμηρές συνεργασίες και η πίστη σ’ αυτό που κάνουμε και αγαπάμε, τότε η ΦΙΛΠΑ και ο Σ.Ι.Σ.Α. έδωσαν ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό μάθημα σε όλους: Συνδιοργάνωσαν ένα διήμερο rally regularity, το ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, το οποίο τίμησαν 90 συμμετοχές και 82 εκκινήσαντες, υπήρξε δε μία μεγάλη και απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας βέβαια από αυτό της ασφάλειας.

Τα 75 πληρώματα που έφτασαν απόλυτα ικανοποιημένα στον τερματισμό του Μαραθώνα, είχαν μόνο επαίνους για την οργάνωση, τα ωράρια, τις μαγευτικές διαδρομές, τους κριτές και ...χρονομέτρες, την πολυτελή διαμονή (στα Καμμένα Βούρλα) και τέλος για το εξαιρετικό gala της απονομής σε γνωστό κτήμα στο Κορωπί.

Και μόνο η αναφορά των περιοχών που κάλυπτε η διαδρομή, δημιουργεί ευφορία και λαχτάρα σε κάθε φίλο του αυτοκινήτου: Το Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας, μετά την επίσημη τελετή της Παρασκευής από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, “πήρε εκκίνηση” το Σάββατο το πρωΐ από τις εγκαταστάσεις της χορηγού εταιρείας Value Technic στην Μεταμόρφωση, και μέσω Αγίου Μερκουρίου κατευθύνθηκε στα Σκούρτα, Πύλη, Δάφνη, Θήβα, Λειβαδιά, Τζιμέϊκα, Χαιρώνεια και Τιθορέα, καταλήγοντας στην πανέμορφη Αμφίκλεια για ανασυγκρότηση. Στην συνέχεια, τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς Παρνασσό, Δελφούς, Ιτέα, Μαλανδρίνο, Λιδωρίκι, Καλοσκοπή και Χάνι Ζαγκανά, για να φτάσουν αργά το απόγευμα στα Καμμένα Βούρλα.
Την Κυριακή, η διαδρομή περνούσε από Καλλίδρομο, Ελάτεια, Αταλάντη, Κυρτώνη, Θεολόγο, και στη συνέχεια από Μαλεσίνα, Λάρυμνα, Ακραίφνιο, Αλίαρτο, Θήβα, Ασωπία, Αυλώνα και Μαλακάσα, για να τερματίσει μέσω Γραμματικού στον Μαραθώνα. Μιά εξαιρετική σχεδίαση 800 περίπου χιλιομέτρων, με 18 ειδικές δοκιμασίες, και με δύο κατηγορίες, την “πράσινη” και την “κόκκινη”, αμφότερες με ταχύτητες κάτω των 50 χ.α.ω.

Στην Πράσινη κατηγορία, άξια νικητές ήταν οι Λεωνίδας Νασόπουλος και Στέφανος Πανάρετος με Peugeot 504 του 1971, και ακολούθησαν οι Ι. Καρούμπας-Β. Μάρκου με Triumph TR6 (1971)και οι Κ. Φίλης-Φ. Δημητρόπουλος με Mercedes 220 (1973).

Στην Κόκκινη κατηγορία, νικητές ήταν οι Κώστας Μητρόπουλος και Νεοκλής Νικολάου με Lancia Fulvia Coupé 1300 του 1974 και 4 β.π., ενώ ακολούθησαν οι Κάρολος Λάμπρου-Σ. Λιγνός με Alpine Renault A 110 (επίσης 1300 c.c.)του 1969 και Γιάννης Κατσαούνης-Μαθιός Μάνσολας με Porsche 911 S του 1973.

Η συνεργασία της ΦΙΛΠΑ και του Σ.Ι.Σ.Α., σε έναν αγώνα που επιμελήθηκε το δυναμικό και των δύο Λεσχών και έλεγξαν άριστα οι δύο Αλυτάρχες, ο κ. Κώστας Αποστολίδης από την ΦΙΛΠΑ και ο κ. Μιχάλης Μουζούκης από τον Σ.Ι.Σ.Α., πέραν της μεγάλης διοργανωτικής επιτυχίας ανοίγει νέους δρόμους στις εκδηλώσεις κλασσικών αυτοκινήτων, που έτσι μπορεί να είναι μεγαλύτερες, καλύτερες, ασφαλέστερες αλλά και πιό οικονομικές (μιά και πρέπει να αναφερθεί ότι το παράβολο συμμετοχής ήταν ιδιαίτερα χαμηλό για όσα προσέφερε ο διήμερος αγώνας). Αυτό που χρειάζεται, είναι τόλμη, φαντασία, γνώση του αντικειμένου και αγάπη για το κλασσικό αυτοκίνητο και τις εκδηλώσεις του. Η ΦΙΛΠΑ και ο Σ.Ι.Σ.Α. που διαθέτουν όλα τα παραπάνω, έκαναν την “υπέρβαση” (στο θέμα της συνεργασίας των Λεσχών) και πέτυχαν απόλυτα, δείχνοντας –κυριολεκτικά– τον δρόμο!_(Δελτίο Τύπου)

Συνημμένα Αρχεία
περιγραφή όνομα τύπος αρχείου μέγεθος (ΜΒ)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) GENERAL CLASSIFICATION RED PDF 0,05
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) GENERAL CLASSIFICATION GREEN PDF 0,04

Από rally.gr,

Χάσαμε τη σύνταξη πατριώτ...!!!!

Η κυβέρνηση, υπό την πίεση της τρόικας, προχωρεί σε άνευ προηγουμένου ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα. Στη χθεσινή δραματική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι από το 2011 έως το 2015:

1Ολοι θα παίρνουν την πλήρη σύνταξη με διπλή προϋπόθεση: 60 χρόνια ηλικίας και 40 χρόνια ασφαλιστικής κάλυψης. Για τις μειωμένες συντάξεις, προϋπόθεση είναι η ηλικία των 65 ετών- αλλιώς θα επιβάλλονται ποινές.

2Καταργούνται η 35ετία και η 37ετία. Εως το 2015, τα 37 έτη αυξάνονται σταδιακά στα 40.

3Θα επιβάλλεται η ποινή της μείωσης της σύνταξης (6% τον χρόνο) σε όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών με λιγότερα από 40 χρόνια ασφάλισης.

4Στα 40 έτη ασφάλισης θα περιλαμβάνονται η στρατιωτική θητεία, ο χρόνος σπουδών, η ανατροφή παιδιών και ο χρόνος ασφάλισης που διανύθηκε σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία. (σ.σ.: με εξαγορά ο χρόνος σπουδών και η στρατιωτική θητεία, ενώ η ........ανατροφή παιδιών θα λογίζεται ως κοινωνική παροχή).

48% το ποσοστό αναπλήρωσης
5Σε εκκρεμότητα παραμένει η ερμηνεία για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η τρόικα επιμένει ότι πρέπει από το 2015 να αλλάξει για όλους τους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, θέτοντας ως όρο για τον υπολογισμό της σύνταξης στο νέο σύστημα το ποσοστό αναπλήρωσης- συμπεριλαμβανομένης και της βασικής σύνταξης- να μην υπερβαίνει το 45%-48%. Αυτό οδηγεί σε μισή σύνταξη! Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί ότι στο μνημόνιο το 1,2 της ετήσιας αναπλήρωσης αφορά τον μέσο όρο και η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια τέτοια δραματική ανατροπή των συντάξεων.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν γνώση του Ασφαλιστικού, κατά μέσο όρο ένας εργαζόμενος με μισθό 2.000 ευρώ παίρνει σήμερα σύνταξη περίπου 1.600 ευρώ. Με την ισχύ του νόμου Ρέππα θα κατέβει γύρω στα 1.400 ευρώ. Αν μάλιστα υιοθετηθεί η απαίτηση της τρόικας, η σύνταξη θα πέσει στα 950 ευρώ- ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να την ανεβάσει ώς τα 1.300 ευρώ.

6Δεν θίγονται όσοι θεμελιώνουν ασφαλιστικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010.

Για τους πριν από το 1983
Απομένει να διευκρινιστεί από το υπουργείο Εργασίας τι θα γίνει με όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1983, την κλιμάκωση των αυξήσεων στα όρια ηλικίας και στα συντάξιμα έτη, τα θεμελιωμένα δικαιώματα και τον νόμο Πετραλιά. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το όλο θέμα αφορά όλους τους ασφαλισμένους πλην αυτών του Δημοσίου. Το τελικό νομοσχέδιο- μετά και την τελική διαβούλευση με την τρόικα- αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του Ιουνίου.

Οι γυναίκες του Δημοσίου
Τονίζεται ότι στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπονται και τα παρακάτω:

1Από το 2011 έως το 2013 αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο (εξίσωση με τους άνδρες). 2«Πέναλτι» στις μειωμένες συντάξεις- και για τη διαδοχική ασφάλιση- από το 4,5% στο 6%.

Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία Τα ποσά για τον ΛΑΦΚΑ
3Νέος ΛΑΦΚΑ: Για σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ τον μήνα. Από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται ειδική εισφορά, η οποία διαμορφώνεται:

Στο 3% για συντάξεις από 1.401 έως # 1.700. Στο 5% για συντάξεις από 1.701 έως # 2.300. Στο 7% για συντάξεις από 2.301 έως # 2.900. Στο 9% για συντάξεις από # 2.901 και πάνω. Για την πρώτη κατηγορία το ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση της εισφοράς δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.400 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση το τελικό ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση δεν μπορεί να υπολείπεται του ανωτέρω ποσού της σύνταξης, που προκύπτει μετά την παρακράτηση της εισφοράς για την αμέσως προηγούμενη κατηγορία.

4Από την οικονομική βιωσιμότητα του κάθε Ταμείου θα εξαρτάται το ύψος της επικουρικής σύνταξης. Μέχρι το τέλος του 2011 η Εθνική Αναλογιστική Αρχή πρέπει να εκπονήσει μελέτες βιωσιμότητας όλων των επικουρικών ταμείων. Τα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών φορέων πρέπει εντός δύο μηνών από τη διαβίβαση της μελέτης να καθορίσουν το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, σύμφωνα με τις προτάσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Σε όσα Ταμεία δεν ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, τα ποσοστά αναπλήρωσης θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Η ασφάλιση των συνταξιούχων
5Αν δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος θα αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης ή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

6Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, υποχρεούνται να καταβάλλουν προσαυξημένες κατά 50% εισφορές, ενώ η σύνταξη θα περικόπτεται κατά το ποσό που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (περί τα 2.000 ευρώ).
Από kafeneio-gr

6ο Ποδηλατικό Διήμερο Δελφών σε Δελφούς, Ιτέα , Γαλαξίδι, Ερατεινή.

Έναρξη: Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010 στις 3:00 μ.μ.
Λήξη: Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010 στις 4:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Δελφοί

Περιγραφή.Ο δήμος Δελφών με την τεχνική συνεργασία της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών διοργανώνουν το Ποδηλατικό Διήμερο στο Δήμο Δελφών στις κατηγορίες Μάστερς Α’, Β’, Γ’, Δ’ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Κ OPEN’.

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ:
1.1 Ημερομηνία: 19/06/2010 – 20/06/2010
1.2 Τόπος: Δήμος Δελφών
1.3 Αγωνίσματα:...
MASTER A’ MASTER B’ MASTER Γ’ MASTER Δ’ ΓΥΝΑΙΚΕΣ OPEN
Aγων. Αντοχής Aγων. Αντοχής Aγων. Αντοχής Aγων. Αντοχής Aγων. Αντοχής -
Αγων. Χρον/σης Αγων. Χρον/σης Αγων. Χρον/σης Αγων. Χρον/σης Αγων. Χρον/σης Αγων. Χρον/σης
1.3.1 Ο Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου 2010 στις 18.30 Η διαδρομή της ατομικής χρονομέτρησης του Σαββάτου είναι συνολικής απόστασης 11km περίπου Ιτέα - Δελφοί.
1.3.2 Ο Αγώνας αντοχής θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στις 8.30Η διαδρομή του αγώνα αντοχής της Κυριακής είναι συνολικής απόστασης 115km
Δελφοί
Ιτέα
Γαλαξίδι
Πεντεόρια
Διασταύρωση Λιδορικίου
Ερατεινή
Αγ. Πάντες
Γαλαξίδι
Ιτέα
Δελφοί.
Υ.Γ : Το ελεύθερο θα δοθεί 30 περίπου χλμ από την εκκίνηση στην διασταύρωση Γαλαξιδίου προς Πεντεόρια.
1.4 Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και τους ειδικούς της ΠΕΠΑ.
1.5 Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνων :
1.5.1 Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και τους ειδικούς της ΠΕΠΑ, και ειδικότερα αυτούς για την Ποδηλασία Δρόμου. Στον αγώνα, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σας ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή. Σε περίπτωση που βρεθούν αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.
1.5.2 Απαγορεύεται η συνοδεία από οποιοδήποτε όχημα στον αγώνα χρονομέτρου.

2 1.6 Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί στο ΚΕΠ του Δ.Δελφών το Σάββατο 19/06/2010, από τις 15:00 – 17:30. Οι εγγραφές θα είναι και για τις δύο μέρες. Για τους αθλητές που θα έρθουν μόνο για τον αγώνα της Κυριακής και δεν μπορούν να εγγραφούν στα γραφεία ή με κάποιο άλλο τρόπο, η γραμματεία θα ανοίξει από τις 07:45-08:00. Καλό θα είναι να φροντίσουν οι περισσότεροι να είναι τακτοποιημένοι για τον αγώνα της Κυριακής από τις προηγούμενες μέρες, έτσι ώστε να εκκινήσουν το ταχύτερο δυνατό. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα, για όσους δεν έχουν λάβει τα νούμερα τους για την φετινή χρονιά.


3 Δηλώσεις Συμμετοχής:

3.5 Δηλώσεις συμμετοχής την Δευτέρα 14/06/2010 στα γραφεία της ΠΕΠΑ, και στο ΚΕΠ Δελφών, το Σάββατο 19/06/2010, από τις 15:00 – 17:30.
4 Τεχνικό Συνέδριο: Σάββατο 19/06/2010 στις 21:00 στο φουαγιέ του ξενοδοχείου.

5 Έπαθλα:
5.5 Για τον αγώνα Αντοχής:Κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας.
5.6 Για τον αγώνα Χρονομέτρου: Κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας, μετάλλιο στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας και δίπλωμα στους έξι πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.
5.7 Στον Πρωτοπόρο θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωτοπόρου της κατηγορίας του.
6 Απονομές Επάθλων: Στο ΚΕΠ Δελφών την Κυριακή 20 /06/2010 μετά την λήξη του αγώνα αντοχής. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
7 Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. αναβολή αγωνισμάτων, σύμπτυξη κατηγοριών κλπ.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
8 Χορηγός-Αθλοθέτης: Δήμος Δελφών
9 Παροχές Αθλητών: Ο δήμος θα παραχωρήσει για τους αθλητές που έτρεξαν το Σάββατο 19/06/2010 κουπόνι γεύματος για το βράδυ του Σαββάτου 19/06/2010. Στο ΚΕΠ Δελφών την Κυριακή 20 /06/2010 μετά την λήξη του αγώνα αντοχής. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
10 Κόστος Συμμετοχής: Για το Σάββατο 19/06/2010 το κόστος για τα μέλη της ΠΕΠΑ είναι € 5, ενώ για τα μη μέλη € 10. Για την Κυριακή 20/06/2010 το κόστος για τα μέλη της ΠΕΠΑ είναι €10, ενώ για τα μη μέλη € 15
Η Tεχνική Eπιτροπή της ΠΕΠΑ
Από cycling-gr

Παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στην έκθεση "ΦΩΚΙΔΑ 2010"

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τα μέλη του ότι η 7η Γενική Έκθεση «ΦΩΚΙΔΑ 2010» θα διεξαχθεί στην Μαρίνα Ιτέας από 16 έως 20 Ιουνίου 2010 και σε αυτήν θα παρουσιαστούν είδη για κατοικία, έπιπλα, τρόφιμα-ποτά, αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα, υπηρεσίες κ.λ.π. [...]


Το Επιμελητήριο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του για την συμμετοχή μελών του σε εκθέσεις όμορων νομών, επιδοτεί το ενοίκιο των περιπτέρων στην έκθεση «ΦΩΚΙΔΑ 2010» με ανώτατο ποσό επιδότησης 200 Ε συν Φ.Π.Α. ανά επιχείρηση και ανώτατο όριο συμμετοχών δέκα επιχειρήσεις.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων για την επιδότηση του ενοικίου στην έκθεση «ΦΩΚΙΔΑ 2010» ξεπεράσει τις δέκα αιτήσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση αριθμού πρωτοκόλλου.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κατά τις εργάσιμες ώρες καθημερινά από την Τρίτη 01-06-2010 έως και την Δευτέρα 07-06-2010, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα τηλέφωνα: 2231022112 και 2231021395.
Από lamianews

Άρχισε η διαδικασία εγγραφών μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους


Η διαδικασία εγγραφής των Ελλήνων ομογενών και των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές ξεκίνησε ...σήμερα 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Για την εγγραφή και την κατάρτιση των ειδικών εκλογικών καταλόγων προβλέπεται μια εύκολη και απλή διαδικασία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει αν και πού ψηφίζει είτε μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (www.ypes.gr) είτε απευθυνόμενος στο Δήμο της κατοικίας του, όπου και θα υποβάλλει αίτηση εγγραφής.
Από e-aftodioikisi.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Υ/Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2010

Πραγματοποιήθηκε χθες ο αγώνας Υ/Β σκοποβολής που είχε προγραμματισθεί να γίνει στο κολυμβητήριο Ιτέας στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον αγώνα μας σημειώθηκε πανελλήνιο ρεκόρ από τον αθλητή του ομίλου Τριχωνίδας
ΠΑΣΧΟ Σπυρίδωνα, καθώς επίσης και πολύ μεγάλες επιδόσεις από την πλειοψηφία των αθλητών που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα 20 από τους 32 αθλητές πήραν ...βαθμολογία άνω των 2099 μεταξύ αυτών και μια κυρία, η ΣΚΟΤΙΔΑ Φοίβη. Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε την επιτυχία των μελών του Συλλόγου μας, ΣΩΤΗΡΙΟΥ Σωτήριο που κατέλαβε την 12η θέση καθώς επίσης και του πρωτοεμφανιζόμενου αθλητή μας και νεότερου σε ηλικία (16 ετών) ΔΕΤΣΙΚΑ Δημητρίου ο οποίος κατέλαβε την 21η θέση στο ατομικό και την 9η στο ομαδικό με τον συναθλητή του, ΣΦΕΤΣΟ Σπυρίδωνα ανάμεσα σε γνωστά ονόματα του χώρου.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έχουν ως κάτωθι:
ΑTOMIKO: Πρώτος ΠΑΣΧΟΣ Σπυρίδων (2792) Ν.Ο. ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Πανελλήνιο ρεκόρ
Δεύτερος ΔΟΥΝΑΒΗΣ Γεώργιος (2751) Ν.Ο ΣΥΡΟΥ
Τρίτος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Κων/νος (2709) Ν.Ο. ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

ΟΜΑΔΙΚΟ: Πρώτοι ΚΛΕΙΤΣΙΚΑΣ Αναστάσιος - ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Κων/νος Ν.Ο. ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ
Δεύτεροι ΜΠΕΛΛΟΣ Απόστολος - ΠΑΣΧΟΣ Σπυρίδων Ν.Ο. ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ
Τρίτοι ΔΟΥΝΑΒΗΣ Γεώργιος - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Κων/νος Ν.Ο ΣΥΡΟΥ

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του αγώνα, τα μέλη μας Κοντογεώργο Βαγγέλη και την σύζυγό του Μαρία, την Μολέ Φανή και τον γιό της Βασίλη που επιτέλεσαν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους ως γραμματεία αγώνα, τους χορηγούς για την βοήθεια τους στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι Σύλλογοι μαζί να προβάλουμε την ιδιαιτερότητα του αθλήματος, καθώς επίσης και το ενδιαφέρον που κατακτά χρόνο με το χρόνο στους νέους ανθρώπους.
Γαλαξίδι 31 Μαΐου 2010
Το Δ.Σ

Υ.Γ Με νεότερη ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα καθώς και ονόματα χορηγών και δώρα λαχειοφόρου.,
Από krissaiosdive

H Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν. Φωκίδας στην πυρασφάλεια


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν. Φωκίδας από 7 Ιουνίου 2010 θα οργανώσει ομάδα πυρασφάλειας με 2ωρες περιπολίες παρατήρησης κατά τις απογευματινές ώρες του καλοκαιριού και καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους φίλους του εθελοντισμού και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Φωκίδας, που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Σάββατο για να ... γίνει ο προγραμματισμός των περιπολιών.

Άμφισσα 31/05/10

Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Τσάρκος
6947891614