Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Μερικές φωτογραφίες απο την 68η Πανελλήνια Συνάντηση Ορειβατών στην Οίτη το 2008

Μας στείλανε κάποιες φωτογραφίες απο την 68η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση που είχε γίνει το 2008 στην Οίτη.
Μπορείτε να δείτε την κατασκήνωση με τις σκηνές την ανάβαση στην κορυφή και τέλος την ίδια την κορυφή.
Ελπίζουμε φέτος να είναι ακόμη περισσότεροι στην συνάντηση και να βάζουμε ακόμα πιο ψηλές κορυφές σαν στόχο.
Δείτε τις φωτογραφίες...


Το ΤΕΙ Άμφισσας εξετάζεται στο Κ.Α.Σ

Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) εισάγεται προς έγκριση την Τετάρτη, 15 Ιουλίου, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγα, η μελέτη για το κτήριο του ΤΕΙ Άμφισσας, η οποία ολοκληρώθηκε από τη Ν.Α. Φωκίδας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Φωκίδας κ. Ι. Μπούγας δήλωσε ότι θα παραστεί ενώπιον του Κ.Α.Σ. κατά τη συνεδρίαση μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Α. Φωκίδας κ. Ι. Τζαβάρα, προκειμένου να ... δώσουν στα μέλη του Κ.Α.Σ. κάθε απαραίτητη διευκρίνιση για το έργο και τη μελέτη.

Εφόσον το Κ.Α.Σ. εγκρίνει το έργο και δεδομένης ήδη της ένταξής του στο ΕΣΠΑ, αναμένεται να προχωρήσει η κατασκευή του και να λήξει οριστικά το μείζον ζήτημα της στέγασης του ΤΕΙ Άμφισσας, που σχετίζεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματική λειτουργία του Ιδρύματος.

Υπό παρακολούθηση το αιολικό πάρκο στο Τρίκορφο

Από www.nafpaktia.com
Στο μικροσκόπιο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ευπαλίου να βάλει το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στο Τρίκορφο Δωρίδας. Η περιβαλλοντική αποκατάσταση, η υπογειοποίηση των καλωδίων, ο υποσταθμός και τα ανταποδοτικά οφέλη, τα κύρια ζητήματα.

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από επερώτηση του Θανάση Μελίστα, ο οποίος κατά την εισήγησή του στάθηκε σε τρία βασικά σημεία. Πρώτον στα τεχνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα του έργου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα τόσο ως προς την ασφάλεια του δρόμου πρόσβασης, όσο και στην ... περιβαλλοντική αποκατάσταση.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ο τρόπος μεταφοράς της ενέργειας από το αιολικό πάρκο στον υποσταθμό που θα είναι χωροθετημένος στα όρια του οικισμού Μαραθιά. Σύμφωνα με την αρχική μελέτη έχει εγκριθεί η λύση της υπογειοποίησης των καλωδίων και οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο μεταφοράς, για οικονομικούς λόγους, βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους. Όσον αφορά δε το υποσταθμό, παρότι έχουν δοθεί διευκρινίσεις σε πρόσφατη σχετική ημερίδα, η ανησυχία των κατοίκων του Μαραθιά παραμένει, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού να ζητά την “βύθισή” του κατά 3 με 4 μέτρα ώστε να μειωθεί η οπτική ρύπανση.

Τέλος ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι η δίκαια κατανομή των ανταποδοτικών τελών, καθώς το αιολικό πάρκο “πατάει” δύο τοπικά διαμερίσματα, αυτό του Μαραθιά και της Σεργούλας.
Με ένα κείμενο 8 σημείων απάντησε ο Γιώργος Καλαντζής εκ μέρους της δημοτικής αρχής, που εκτός τον τυπικών (σ.σ. ότι συμφωνούν με τα αιολικά πάρκα γενικότερα και ειδικότερα με το συγκεκριμένο) αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εναέρια μεταφοράς του ρεύματος (σ.σ. να εξετασθούν τα συν και τα πλήν ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος), ζητά την διερεύνηση εναλλακτικής θέσης για τον υποσταθμό ο οποίος να πάρει έγκριση και από την πολεοδομία, να τηρηθούν οι υποχρεώσεις της κατασκευάστριας εταιρίας ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ και η μελέτη αποκατάστασης να περάσει πρώτα από το δημοτικό συμβούλιο.
Όσον αφορά τα ανταποδοτικά, ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει την αύξησή τους απ’ το 3% των εσόδων της εμπορικής λειτουργίας του πάρκου που λέει ο νόμος, σε 5%, να ζητηθεί η παροχή εργασιών με τη διάθεση των μηχανημάτων της εταιρίας για βελτιώσει δρόμων των οικισμών Πύργου , Σεργούλας και Μαραθιά, ενώ, τέλος, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν να καλυφθούν από ντόπιους.

Για την παρακολούθηση του έργου συστήθηκε και μια τριμελής επιτροπή απαρτιζόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Καλαντζη και Μελίστα και τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Μαραθιά Αριστείδη Σταμάτη.
Αντιπαράθεση για τα stage

Έντονη αντιπαράθεση για τους εργαζόμενους με το πρόγραμμα stage προέκυψε κατά τη συνεδρίαση, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για εμπόριο ελπίδας και παιδιά για θελήματα και στην συμπολίτευση να μιλά για χρήσιμο αλλά υπό βελτίωση θεσμό.

Βαρύτατες ευθύνες για την πρόσληψη και τον τρόπο απασχόλησης των εργαζόμενων με stage στο Δήμο Ευπαλίου απέδωσε στη δημοτική αρχή ο Θαν. Κατσούδας, υποστηρίζοντας ότι συνεργεί στον εκφυλισμό ενός θεσμού που έχει μετατραπεί σε “εμπόριο ελπίδας”.
“Ως καλά και υπάκουα παιδιά που είστε” είπε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, “δέχεστε αδιάκριτα τη ροή ανέργων , μετατρέποντας το Δήμο σε αποθήκη ανέργων με καθαρά ρουσφετολογικά κριτήρια”.

Παράλληλα ο κ. Κατσούδας υποστήριξε ότι καμία κατάρτιση δεν γίνεται στους απασχολούμενος και πως ούτε λίγο ούτε πολύ, εξυπηρετούν τους μόνιμους υπαλλήλους κάνοντας θελήματα!
Για ένα πρόβλημα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έκανε λόγο ο Κων/νος Κάρμας, ενώ και ο Γιώργος Καραχασάνης χαρακτήρισε τα stage ως την κατάντια του σημερινού συστήματος με την ανασφάλιστη εργασία σημειώνοντας ότι υπάρχει συνολική ευθύνη. “Η ευθύνη η δικιά μας”, είπε , “είναι ότι δεν αντιδρούμε”.
Για υποβίβαση της προσωπικότητας των απασχολούμενων με την ανοχή και καθοδήγηση των δημοτικών αρχών μίλησε ο Κων/νος Κουτσόπουλος ζητώντας παράλληλα να μάθει τι είδους κατάρτιση λαμβάνουν. Τέλος, απ’ την μεριά της αντιπολίτευσης, ο Θαν. Μελίστας, ζήτησε “περισσότερη ειλικρίνεια” απέναντι στους απασχολούμενους.

Υπέρμαχος των προγραμμάτων stage εμφανίστηκε ο Γιώργος Καλαντζής, ενώ και ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης τόνισε την αναγκαιότητά τους σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ο θεσμός της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας πρέπει να βελτιωθεί.
Δημόσιο απολογισμό υποσχέθηκε ο δήμαρχος

Στις ευρωεκλογές απέδωσε ο Τάσος Παγώνης την μη τήρηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και συγκεκριμένα του άρθρου που προβλέπει τον δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής μέχρι τέλους Ιούνη, δεσμευόμενος ότι αυτός θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση ύστερα από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, που είχε το δικαίωμα μέχρι και να συγκαλέσει μόνη της τον απολογισμό, ενώ σημείο τριβής αποτέλεσε ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθεί. Η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνει στην πλατεία του Ευπαλίου, πρόταση που απέρριψε η πλειοψηφία ορίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του νέου δημαρχείου ως τόπο του απολογισμού.

Δείτε τα Βαρδούσια τον Ιούλιο του 2009 πρίν την 69 Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση

Μια εκδρομή δύο φίλων στα Βαρδούσια στις αρχές Ιουλίου με πολύ ωραίες φωτογραφίες απο το Βουνό και απο τον χώρο κατασκήνωσης της Πανελλήνιας Συνάντησης που θα γίνει γύρω απο το καταφύγιο.

Ανάβαση Βαρδούσια (Κόρακας) 3/7/09

Το όνειρο για μια ανάβαση με διανυκτέρευση στη Γκιώνα παρέμεινε όνειρο. Φτάνουμε με τον Κώστα το απόγευμα στη Συκιά, το βουνό όμως από πάνω συνεχίζει να είναι ανταριασμένο και οι μπόρες που πέφτουν κατά διαστήματα δε μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε την πεζοπορία. Αργά το απόγευμα ο καιρός
ηρεμεί, είναι όμως αργά για να ξεκινήσει κανείς να ανεβαίνει στο βουνό. Μια ιδέα όμως έχει ανθίσει! Μιας και τα βαρδούσια είναι απέναντι δεν πεταγόμαστε απέναντι να ... διανυκτερεύσουμε στο καταφύγιο και να ανέβουμε την επόμενη μέχρι τον Κόρακα;

Έτσι λοιπόν η εκδρομή άλλαξε και σας έχουμε φωτορεπορτάζ από τα Βαρδούσια το οποίο ελπίζουμε να απολαύσετε!

Ανεβαίνουμε την απότομη πλαγιά του Πιτιμάλικου για να φτάσουμε στη λάκα του Μέγα Κάμπου.
Δείτε Φωτογραφίες απο τα Βαρδούσια και την ανάβαση ΕΔΩ, παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα μικρό βίντεο

Ο Γιάννης Καντάς στην Ιτέα

Ο Γιάννης Καντάς είναι ο νέος προπονητής του Αστέρα Ιτέας αφού χθες οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές, το "φλέρτ" των οποίων είχε ξεκινήσει εδώ κι αρκετό καιρό και φυσικά κατέληξε σε "γάμο". Ο Λειβαδίτης τεχνικός, που πριν από λίγες μέρες πήρε και το πτυχίο προπονητικής UEFA A' στη Ρόδο, θα έχει ως συνεργάτη του στην ομάδα της Ιτέας τον Γιάννη Λύτρα.

Ο Γιάννης Καντάς διακρίνεται για τη σκληρή δουλειά, την οργάνωση και την πειθαρχία στοιχεία που συνηγορούν οτι μπορεί να έχει ένα πετυχημένα πέρασμα ενώ για τον νεαρό τεχνικό οι φιλοδοξίες του και φυσικά δεν τελειώνουν στη Δ' Εθνική...
Μιλώντας στο stereasports ως τεχνικός πλέον του Αστέρα δήλωσε: "
Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες αλλά ο τρόπος προσέγγισης από το ΔΣ του Αστέρα ήταν ο κύριος λόγος που πήρα την απόφαση να ηγηθώ από το πόστο του προπονητή. Έχοντας δίπλα μου ως συνεργάτη τον Γιάννη Λύτρα θα κοιτάξουμε με βάση τα νέα παιδιά με φιλοδοξίες να δημιουργήσουμε την ομάδα του αύριο κι όχι ομάδα μιας χρονιάς. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα φέρει το κόσμο στο γήπεδο. Από δω και πέρα τα λόγια είναι περιτά και θα αρχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Λύτρας δήλωσε:
Ο Γιάννης Καντάς είναι ένας νέος προπονητής με φιλοδοξίες και με καλές αντιλήψεις για το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο ντόπιο στοιχείο και να στηριχθούμε σε αυτό γιατί έτσι μπορούμε να επιβιώσουμε και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Πιστεύω με την βοήθεια του νέου μας προπονητή να τα καταφέρουμε

Η προετοιμασία του Αστέρα θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου αλλά ήδη Καντάς και Λύτρας έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό...
Από http://www.stereasports2.blogspot.com/

Θαλάσσια παιχνίδια στον δρόμο Ιτέας Γαλαξιδίου

Στον δρόμο απο Ιτέα προς Γαλαξίδι κοντά στο Γαλαξίδι, μπορείτε να βρείτε φέτος ακόμα μια δυνατότητα διασκέδασης με θαλάσσια παιχνίδια. Υπάρχουν φουσκωτά μέσα στην θάλασσα που δίνουν την δυνατότητα αναρρίχησης και φουσκωτά για βουτιές και ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού.
Υπάρχουν δυνατότητες παιχνιδιού και στην ξηρά όπου μπορείτε να παίξετε BeachVolley.
Αν δεν είστε τόσο αθλητικοί τύποι μπορείτε ... απλώς να απολαύσετε τον καφέ σας και το κολύμπι στην θάλασσα.

Χρηματοδοτεί επενδύσεις η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eπενδύσεις ύψους 31,6 εκατ. Ευρώ εγκρίθηκαν
από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας
37 Επενδύσεις υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο προς χρηματοδότηση

Η υπαγωγή 37 επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 31.645.439,00 Ευρώ στις διατάξεις του νόμου Ν.3299/04 (Αναπτυξιακός Νόμος) εγκρίθηκε κατά την 2η συνεδρίαση στο έτος 2009, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για τις επενδύσεις του Αναπτυξιακού Νόμου.
Η Γνωμοδοτική Επιτροπή προέβη σε αποφάσεις για την υπαγωγή επενδύσεων στις διατάξεις του νόμου Ν.3299/04 (Αναπτυξιακός Νόμος), αλλά και ενέκρινε τροποποιήσεις, παρατάσεις και ολοκληρώσεις επενδύσεων που ήδη έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του. Με αυτή την απόφαση οι 37 εγκεκριμένες επενδύσεις θα επιχορηγηθούν με ποσό ύψους 14.489.744,92 Ευρώ
Συνολικά, το ύψος των έως σήμερα εγκεκριμένων επενδύσεων για ... υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φθάνει τα 113,3 εκατ. Ευρώ, αφορά 120 επιχειρήσεις, οι οποίες ενισχύονται με 48,7 εκατ. Ευρώ.

Τώρα τι ακριβώς ενισχύουν δεν καταλάβαμε, κάπου φαίνεται δίνουν λεφτά και βγάζουν ανακοίνωση.