Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Βιντεο για την κινητοποίηση στην Καλοσκοπή απο το ΤVSX

Τα αθλητικά της Κυριακής

"Εκτέλεσε" από τα έντεκα μέτρα η Καρδίτσα
Με σκορ 1-0 κατάφερε και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης ο ΑΟ Καρδίτσας απέναντι στον Αστέρα Ιτέας. Το γκολ σημειώθηκε με εκτέλεση πέναλτι στο 52' από τον Κουκούλη. Ο σκόρερ στο 67' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Νταμουλιάκος, Τζιλός (78' Κατσέλος), Κατσίκας, Παππάς, Κρανιώτης, Γκόλιας, Θυμιόπουλος (89' Κορομπίλιας), Αγγέλης, Τσιρογιάννης (64' Τσιτώνας), Παλάτζας, Κουκούλης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Καρανάσιος, Ιωάννου, Αραμπατζής, Καρτσακλής, Γουβαλάρης, Βαλτογιάνης (67' Ξαγοράρης), Ζούρκος, Πιπινίκας, Νταλαπέρας, Καρδαράς, Σαχινίδης.

Αστέρας Ιτέας: Αισιοδοξία για την ένσταση των Τρικάλων
Δεν ανησυχούν οι ιθύνοντες του Αστέρα Ιτέας αναφορικά με ... την ένσταση που έχει καταθέσει ο ΑΟ Τρικάλων για τη μεταξύ τους αναμέτρηση (0-0). Αυτό που υποστιρίζεται από πλευράς Αστέρα είναι ότι δεν υπάρχει καμία παρατυπία καθώς ο σύλλογος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τέσσερις παίκτες κάτω των 20 ετών. Αφού από λάθος του διαιτητή αλλά και του φροντιστή γράφτηκε ότι Γιαννακόπουλος αντικατέστησε τον Βαλτογιάννη ενώ ο Βάσσος ήταν αυτός που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. (periferiako. com)
Έναν πολύτιμο βαθμό απέσπασε ο Φωκικός στην έδρα του Θερμαϊκού στην αναμέτρηση που έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα.
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ: Χατζημηνάς, Κοσμίδης, Κουρδάκης, Κινγκ (84΄ Φοινικόπουλος), Τσιλιγκερίδης, Μοσχάκης, Γεραγώτης (67΄Λευκαρίτης), Στεργίδης (77΄ Πιτσόκος) Μαυροματίδης, Κράβαρης, Μπούκας.
ΦΩΚΙΚΟΣ: Τακίδης, Ζυρογιάννης, Τριανταφύλου, Σπυριδάκης, Τερζής, Κουτελιέρης, Σκαρίμπας, Καραγκούνης (88΄ Μουχτούρης), Δημουλιάς (85΄ Πάντεφ), Μπρης (67΄ Χιντζίδης), Νουκόφσκι.


Χωρίς νικητή το ματς Κεχαγιάς - Απόλλων ΛάρισαςΔεν βγήκε νικητής από το ματς του Κεχαγιά Προσηλίου με τον Απόλλωνα Λάρισας, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Ο Καλέργης μόλις στο 6' άνοιξε το σκορ για να έρθει να ισοφαρίσει στο 76' ο Μπέης.
ΚΕΧΑΓΙΑΣ: Τσίμας, Παπακωνσταντίνου, Ελμακλής, Σνικούρ, Μπούρδης, Καλύβας Η., Ταλάντης (62' Μπουργιαννάκης), Καλύβας Β., Καλύβας Α. (64' Ηλιόπουλος), Καλύβας Εμ. (80' Γκίνης), Ιωάννου.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Μπακαρός, Φατούρος, Βαλσάμης, Κολοβός (56' Σκάκος), Πολύζος, Τσέλικας (64' Γιαννακόπουλος), Βίβα, Μπέης, Τάνιας, Νάστας, Μαυρούδης (56' Καραθάνος).

Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας ο Πελεκάνος

Αιμοδοσία

οργανώνει ο Συλλόγος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας

ο Πελεκάνος .

Η αιμοδοσία θα γίνει την
Κυριακή 12 Απριλίου απο 9:00 ώς 14:00
στα γραφεία του Συλλόγου στην παραλία
(Λεωφόρος 28ης Σεπτεμβρίου 23)

Η Αιμοδοσία θα επαναληφθεί
την Τετάρτη 15-4-2009
το απόγευμα απο 18:00 έως 21;30


Σχόλια για την απόφαση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ

Ο εμπρησμός του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια είχε και κάποια... παράπλευρα αποτελέσματα: Ξύπνησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ! Χρειάστηκαν μόλις... τριάντα χρόνια!
Αν θυμόμαστε καλά κάποτε αυτό το κόμμα ήταν στην κυβέρνηση.... Στην εικοσαετία που κυβερνούσε, η καταστροφή της Γκιώνας συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς. Παραχωρήθηκαν χιλιάδες στρέματα στα "αρπακτικά" του βουνού...
Η απίστευτη κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου (εκκλησάκι της τουρκοκρατίας) στο Οινοχώρι, έγινε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Κώστα Λαλιώτη υπουργό περιβάλλοντος και υπουργό βιομηχανιάς, μαντέψτε ποιόν: Τον Κώστα Σημίτη!
Όσοι τότε αντιδράσαμε βρήκαμε κλειστές πόρτες, ενώ το τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν θεώρησε σκόπιμο να ......διαμαρτυρηθεί -έστω και για τα μάτια του κόσμου...

Φωτογραφίες από τα ελάχιστα δημοσιεύματα της εποχής, που κατάφεραν να περάσουν από το εμπάργκο πληροφόρησης. Σημίτης και Λαλιώτης, μεταξύ άλλων υπήρξαν συνένοχοι του εγκλήματος...




Ακόμη και η τωρινή ανακοίνωση (τη βρήκαμε στο kastellia.gr), πέρα από την -αυτονόητη-καταδίκη του εμπρησμού, παραμένει θολή και διφορούμενη ως προς το σκέλος της καταστροφής της Γκιώνας, πιπιλώντας την καραμέλα των "θέσεων εργασίας". Γνωρίζετε κύριοι του ΠΑΣΟΚ πόσες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από την καταστροφή του βουνού. Γνωρίζετε ποιοί έχουν πλουτίσει από τη ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου; Και αν ναι γιατί δεν τους καταγγέλετε;
Γνωρίζετε με ποιόν τρόπο είχαν παλιότερα σταματήσει οι εργασίες στα μεταλλεία και πόσοι βρέθηκαν τότε στο δρόμο;
Όλα για εκείνους που φοβόσαστε να κατονομάσετε, είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης...
Αν ξυπνήσατε από τον βαθύ σας ύπνο για να θολώσετε και πάλι τα νερά και να αλιεύσετε ψήφους, γυρίστε πλευρό και ξανασηκωθείτε το 2039...
Μέχρι τότε, χωρίς τη "βοήθεια" και τις νουθεσίες σας, ελπίζουμε να έχουμε γλιτώσει το βουνό...

Αποσπάσματα της "θολής" ανακοίνωσης
"...Όλοι εμείς οι πολίτες της Φωκίδας, δεν θα επιστρέψουμε ούτε στο φόβο ούτε στο διχασμό να γίνουν οι σύμβουλοι μας στο αύριο...
...Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε με φόβο, με κατηγορίες, με υπόνοιες, δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε με διχασμό..."
(Τι υπαινίσσονται με τον "διχασμό" που αναφέρουν δυο φορές;)

"... Εμείς, οι πολίτες της Φωκίδας, θα επιλέξουμε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που διασφαλίζει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και θα δημιουργεί νέες, θα σέβεται όμως το περιβάλλον και το δικαίωμα των επόμενων γενεών σε αυτό. Θα τολμήσουμε, με διαδικασίες κοινωνικής συναίνεσης, να θωρακίσουμε αυτές τις πολιτικές ανάπτυξης που δίνουν μακροχρόνιες λύσεις προστασίας των θέσεων εργασίας και των παραγωγικών δραστηριοτήτων του νομού..."
(Το περιβάλλον ως υποσημείωση... Το επιχείρημα περί θέσεων εργασίας, συμπίπτει με τις θέσεις των εταιριών εκμετάλλευσης του βωξίτη. Ούτε λόγος για το γεγονός ότι αυτές οι δραστηριότητες αντιβαίνουν στο Σύνταγμα και στους νόμους. Ούτε λόγους για την χρόνια και χρόνια ληστρική εκμετάλλευση... Θύτες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι...)

--
Ανάρτηση Από τον/την kostasst στο Ημερολόγιο ενός πατέρα τη 4/06/2009 02:20:00 πμ

Υπάρχει παλιότερο σχετικό δημοσίευμα του Iteanet

Μαθητικό φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας στη Φωκίδα

Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Φωκίδας διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ΤΕΔΚ Φωκίδας το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7, Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 και ώρα 6-8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.

Το πρόγραμμα είναι το εξής: ...

ΤΡΙΤΗ 7-4-2009
18.00 Έναρξη - Χαιρετισμοί
18.15 Δημοτικό Σχολείο Κίρρας (Ολοήμερο)
Τα διαστήματα (Μουσικοκινητικό)
Υπεύθυνη: Ξηρού Αικατερίνη ΠΕ16
18.30 Δημοτικό Σχολείο Κίρρας
Γέφυρες χτίζουμε φράγματα γκρεμίζουμε
(Μουσικό)
Υπεύθυνες: Ξηρού Αικατερίνη ΠΕ16 –
Κυτέα Ιωάννα ΠΕ16
18.45 1ο Γυμνάσιο Άμφισσας (Α΄& Β΄ Γυμνασίου)
Όλα είν΄αγάπη…….. (Μουσικό)
Υπεύθυνη: Καρύδη Έλλη – Ειρήνη ΠΕ16
19.00 ΕΠΑΛ Άμφισσας
Τα τραγούδια μας (Μουσικό)
Υπεύθυνη: Καρύδη Έλλη – Ειρήνη ΠΕ16
19.15 2ο Γυμνάσιο Άμφισσας (Β’ τάξη)
Χειροκρότημα (Μουσικό)
Υπεύθυνη: Καρύδη Έλλη – Ειρήνη ΠΕ16
19.30 Διάλειμμα
19.40 ΓΕ.Λ. Άμφισσας (Τμήμα Αισθητικής Αγωγής)
"Υδατάνθρακες και Λίπη" Θεατρικό
Υπεύθυνη: Καρύδη Έλλη – Ειρήνη ΠΕ16

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-4-2009
18.00 Ειδικό Σχολείο Άμφισσας
Χορεύοντας και τραγουδώντας την Παράδοση
(Χορός – τραγούδι)
Υπεύθυνη: Τζέλλα Χριστίνα ΠΕ11
18.15 Γυμνάσιο Ερατεινής με Λυκιακές Τάξεις
Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα
(Μουσικό)
Υπεύθυνη: Πλούμη Κωνσταντίνα ΠΕ06
18.30 Γυμνάσιο Ερατεινής με Λυκιακές Τάξεις
Ίσοι ή Ανταγωνιστές ; (Χορός)
Υπεύθυνη: Πλούμη Κωνσταντίνα ΠΕ06
19.00 2ο Γυμνάσιο Άμφισσας
Χορός που συναρπάζει, χορός που μας
αλλάζει. (Χορός)
Υπεύθυνη: Τζέλλα Χριστίνα ΠΕ11 –
Ανδρικάκη Νικολέτα ΠΕ05
19.30 Γυμνάσιο Ευπαλίου - ΓΕ.Λ. Ευπαλίου
" Ρήγας Βελεστινλής – Φεραίος" του Τάκη
Χρυσούλη (Θεατρικό)
Υπεύθυνος: Κωσταράς Γιάννης ΠΕ02 –
Κατσάρη Μαρία ΠΕ02

ΠΕΜΠΤΗ 9-4-2009
18.00 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας
Αφιέρωμα σε νεότερους Έλληνες Δημιουργούς
(Μουσικό)
Υπεύθυνος: Χατζής Ιωάννης ΠΕ16
18.15 Γυμνάσιο Γαλαξιδίου
"Ίππος Δούρειος" του Βασίλη Αναστασιάδη
(Θεατρικό)
Υπεύθυνη: Γιαμούζη Μαγδαληνή ΠΕ06
18.30 1ο Γυμνάσιο Άμφισσας (Γ’ τάξη)
California Dreaming (Μουσικό)
18.45 Γυμνάσιο Ιτέας
Αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο
(Μουσικό)
Υπεύθυνος: Παπαδόπουλος Γεώργιος ΠΕ16
19.00 Διάλειμμα
19.30 2ο Γυμνάσιο Άμφισσας
Στην εποχή των Βίκιγκς (Παιδική όπερα)
Υπεύθυνη: Καρύδη Έλλη ΠΕ16
Σκηνικά: Σκορλέτος Ιωάννης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Οφείλουμε όλοι, Πολιτεία και Πολίτες, να καταδικάσουμε τον εμπρησμό του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή.

Η ενέργεια αυτή είναι ηθικά και κοινωνικά απαράδεκτη, είναι ενέργεια που πηγάζει από την στοιχειώδη έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ελευθερία του λόγου, απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία.
Όλοι εμείς οι πολίτες της Φωκίδας, δεν θα επιστρέψουμε ούτε στο φόβο ούτε στο διχασμό να γίνουν οι σύμβουλοι μας στο αύριο.

Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να βρει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη, όχι μόνο για λόγους αρχής, αλλά και για όλους αυτούς λόγους που αφορούν το μέλλον που εμείς επιλέγουμε για τον τόπο μας και το είδος των ......σχέσεων μας ως πρόσωπα και ως οργανισμοί.
Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε με φόβο, με κατηγορίες, με υπόνοιες, δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε με διχασμό.
Έχουμε μπροστά μας τα σταυροδρόμια που αφορούν το είδος της ανάπτυξης, το μοντέλο της κοινωνίας και τις κοινωνικές συμμαχίες που θέλουμε να χτίσουμε. Εμείς, οι πολίτες της Φωκίδας, θα επιλέξουμε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που διασφαλίζει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και θα δημιουργεί νέες, θα σέβεται όμως το περιβάλλον και το δικαίωμα των επόμενων γενεών σε αυτό. Θα τολμήσουμε, με διαδικασίες κοινωνικής συναίνεσης, να θωρακίσουμε αυτές τις πολιτικές ανάπτυξης που δίνουν μακροχρόνιες λύσεις προστασίας των θέσεων εργασίας και των παραγωγικών δραστηριοτήτων του νομού. Θα επιλέξουμε τη συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων, των εργαζομένων, των οικολογικών και πολιτιστικών οργανώσεων, των νέων στη ψυχή ανθρώπων, γιατί θέλουμε η κοινωνία μας να πάει μπροστά, γιατί θέλουμε σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες.

Για την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Φωκίδας
Ο Γραμματέας
Νίκος Πέτρου
Από http://kastellia.gr/loc_ks/news_content.asp?ID=95

Το ψήφισμα της Συγκέντρωσης της Καλοσκοπής και οι συμμετοχές

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ 05.04.09

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Στέφανου Κόλλια, μέλους της Κίνησης για την Σωτηρία της Γκιώνας, στην Καλοσκοπή Φωκίδας, ξημερώματα Δευτέρας 30 Μαρτίου.
Η επίθεση αυτή δεύτερη μέσα σε διάστημα τριών μηνών, προκάλεσε την ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού, ξυπνώντας μνήμες του ολοκαυτώματος του χωριού από τους φασίστες κατακτητές.
Δεν είναι τυχαίο που οι τρομοκράτες θρασύδειλοι εμπρηστές «χτύπησαν»

• Την πρώτη φορά στις 26/12/08, λίγες μέρες μετά από συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κίνηση στον Αποστολιά στις 14/12, με μαζική συμμετοχή κατοίκων των χωριών, στην οποία εμφανίστηκαν «αυθόρμητα» εργαζόμενοι της εταιρίας S & B με πρόθεση να την διαλύσουν
• Τη δεύτερη φορά στις 30/3, λίγες μέρες μετά ......την κατάθεση ένστασης κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας ΕΛΜΙΝ από την Κίνηση και άλλους φορείς της περιοχής

Είναι φανερό ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη δημιουργία της Κίνησης γιατί αυτή συσπείρωσε τους κατοίκους της περιοχής και εξέφρασε την οργή και αγανάκτηση για την καταστροφή που συντελείται εδώ και χρόνια στην περιοχή από την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των μεταλλευτικών εταιριών. Μια δραστηριότητα που προκαλεί εξάντληση των υδάτινων πόρων, ρύπανση νερών και εδαφών, καταστροφή των δασών, της χλωρίδας και πανίδας (εξορύξεις πραγματοποιούνται και μέσα σε περιοχές NATURA) και κατά συνέπεια υποβάθμιση της ζωής, καταστροφή παραδοσιακών δραστηριοτήτων (γεωργία, κτηνοτροφία, υλοτομία), εμπόδια σε κάθε προσπάθεια διαφορετικού τύπου ανάπτυξης.
Όλα αυτά βέβαια με τη συναίνεση των αρμοδίων αρχών (υπουργείων και τοπικών αρχών) και κάτω από την ομπρέλα μιας απαρχαιωμένης νομοθεσίας χουντικής έμπνευσης (Μεταλλευτικός Κώδικας) η οποία ταυτίζει το δημόσιο συμφέρον με τα συμφέροντα των εταιριών. Έτσι χρόνια τώρα στην περιοχή έχει επιβληθεί ένα μονοδιάστατο μοντέλο «ανάπτυξης» που απαξιώνει κάθε άλλη παραγωγική δραστηριότητα που θα μπορούσε να δώσει ζωή στα χωριά, με σοβαρό ενδεχόμενο αν κάποια στιγμή οι οικονομικές συγκυρίες το επιβάλλουν (π.χ. πτώση τιμών βωξίτη) να μετατραπεί η περιοχή σε ένα νέο Μαντούδι.

Δυστυχώς οι τρομοκράτες εμπρηστές δεν κρύβονται μόνο στο σκοτάδι της νύχτας, αλλά καλύπτονται και από το σκοτάδι της απουσίας ερευνών από την πλευρά των αρμοδίων αρχών και κυρίως από το σκοτάδι του γενικότερου κλίματος εκφασισμού της κοινωνικοπολιτικής ζωής που έχει στόχο την κατάπνιξη κάθε φωνής που αντιστέκεται και διεκδικεί

Απευθυνόμενοι στους εμπνευστές και δράστες της αποτρόπαιας αυτής πράξης δηλώνουμε απερίφραστα πως αυτή τη φορά κατάφεραν να πετύχουν πολύ περισσότερα από την καταστροφή ενός σπιτιού
• Να μας πεισμώσουν και να μας συσπειρώσουν περισσότερο
• Να διευρυνθεί το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης
• Να μαζικοποιηθεί ο αγώνας μας

Καλούμε θεσμικούς φορείς και συλλογικότητες να καταδικάσουν αποφασιστικά τέτοιες ενέργειες

Απαιτούμε
• Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού
• Να υπάρξει πλήρης αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών
• Να ασχοληθούν επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς με το πρόβλημα της καταστροφής της Γκιώνας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ,
ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ
ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ & ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
05.04.09

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ραδιοφωνικός σταθμός «το κόκκινο»
Περιοδικό «Γαλέρα»
Τσούκαλης – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ
Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ
Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ»
Συμπαράταξη Βοιωτών
Πρωτοβουλία Ν. Κορινθίας για τη σωτηρία του Κορινθιακού
Οικολογική κίνηση Αντίκυρας «η Άρτεμις»
Δίκτυο για τη σωτηρία Ασωπού – Ευβοϊκού
Οικολόγοι Πράσινοι
Όμιλος φίλων του δάσους Ν. Φθιώτιδας
Εφημερίδα «Δρυάς»
Παναττικό δίκτυο κινημάτων πόλης
Δημοτική κίνηση «Ανοιχτή πόλη»
Επιτροπή για τη διάσωση του Ελαιώνα
Θεματική περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ
Παρμενόπουλος Βαγγέλης, ΤΕΕ Αν. Στερεάς
Πολιτιστικός σύλλογος Αποστολιά
Πολιτιστικός σύλλογος Καστελλίων
Σύλλογος εργαζομένων Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας
Δίκτυο για τη διάσωση του Κορινθιακού
Ελληνικό κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων – τμήμα Πελοποννήσου
Παναιτωλοακαρνανικό μέτωπο για το περιβάλλον
Πολιτική κίνηση «η αξιοπρέπεια»
Παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων – Χαλκιδική
Αθηναϊκός ορειβατικός σύλλογος
ΒΙΟΖΩ
Ορειβατικός σύλλογος Άμφισσας
Πολίτες Φωκίδας
Περιοδικό «οικολογείν»
Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων
Σύλλογος γυναικών Πανόρμου