Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Αβέβαιο μέλλον

Την δυσαρεσκειά τους εκφράζουν οι ελαιοπαραγωγοί στην Ανατολική Φθιώτιδα για το γεγονός οτι είναι τελευταίοι στη λίστα του Υπουργείου για την οικονομική στήριξη αφού η επιτροπή των επιστημόνων που έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκτιμήσεων δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία των εκτιμήσεων .
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι οτι η τιμη της βρώσιμης ελιάς έχει πέσεις εως και 40% απο πέρυσι κάνοντας αβέβαιο το μέλλον της συγκεκριμένης καλλιέργειας .
Από Agroschannel

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/3/2009 6.30μμ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Πριν ενάμιση χρόνο, δημιουργήσαμε την «Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Κορινθιακού», με αφορμή την ενεργειακή εμποροπανήγυρη που στηνόταν στη Βοιωτία. Μέσα από μια σειρά συνελεύσεων και εκδηλώσεων, προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Κορινθίας για τα σχέδια πολυεθνικών εταιρειών, που θέλουν τον Κορινθιακό κόλπο, χαβούζα για τα απόβλητα του πλουτισμού τους.
Ενώσαμε τη φωνή μας με τις συλλογικότητες όλων των νομών του Κορινθιακού και ενταχθήκαμε στο πανελλήνιο δίκτυο «Πολίτες κατά του λιθάνθρακα», οργανώνοντας από κοινού δράσεις όπως η ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στη γέφυρα του Ρίου, η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ, η ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στην Αντίκυρα, το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ στην ΑΣΟΕΕ κ.α.
Στο θέμα του λιθάνθρακα, οι προσπάθειες όλων μας είχαν αποτέλεσμα. Αυτό το μεγάλο μέτωπο πολιτών, κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ματαιώσει τις μονάδες των ΔΕΗ – RWE, σε Καβάλα και Αλμυρό και να παρεμποδίσει την αδειοδότηση των μονάδων στην Αντίκυρα, το Μαντούδι, το Αλιβέρι, τον Αστακό και τη Λάρυμνα. Για να φτάσουμε, σήμερα, να ακούμε, από επίσημα κυβερνητικά χείλη, τη ... διαβεβαίωση ότι ο λιθάνθρακας αποτελεί παρελθόν, για τα επόμενα, τουλάχιστον, χρόνια. Πρόκειται για μια νίκη των πολιτών, που δεν ακυρώνει, απλά, μια πλευρά της ενεργειακής πολιτικής, αλλά σηματοδοτεί, κυρίως, το δικαίωμα των πολιτών να έχουν αποφασιστικό λόγο σε όσα τους αφορούν και την ικανότητα να το επιβάλλουν.
Η θετική εξέλιξη του αγώνα κατά του λιθάνθρακα, μάς κάνει δυνατότερους για τους μεγάλους αγώνες που πρέπει να δώσουμε για να σώσουμε τη θάλασσα και το νομό μας. Μπορεί να γλιτώσαμε (οριστικά ή προσωρινά) το κάρβουνο, αλλά πολλά προβλήματα του Κορινθιακού, παραμένουν άλυτα και χειροτερεύουν. Η επί δεκαετίες απόρριψη της κόκκινης λάσπης, η υπεραλίευση, η έλλειψη βιολογικών καθαρισμών και η ανεξέλεγκτη απόρριψη αστικών και βιομηχανικών λυμάτων, η υπερσυγκέντρωση εργοστασίων φυσικού αερίου στη Βοιωτία είναι ζητήματα που αν δεν λυθούν άμεσα, θα επιφέρουν ανεπανόρθωτες καταστροφές μέσα και γύρω από τον Κορινθιακό.
Αν προσθέσουμε σε αυτά, το εργοστάσιο φυσικού αερίου που κατασκευάζεται στους Αγίους Θεοδώρους, τους χωροταξικούς σχεδιασμούς που θέλουν την επέκταση του λιμανιού της Κορίνθου για να εξυπηρετεί το λεκανοπέδιο, τα Βιοτεχνικά πάρκα που σχεδιάζονται στον άξονα Κορίνθου-Πατρών για την αποσυμφόρηση του Θριασίου, την επέκταση της τσιμεντοποίησης της βόρειας Πελοποννήσου που προβλέπουν τα ΓΠΣ που εκπονούν οι δήμοι, καταλαβαίνουμε ότι η Κορινθία προορίζεται να γίνει η δεύτερη πίσω αυλή της Αττικής, μετά τη Βοιωτία.
Με διαπιστωμένη πια, την αδράνεια των βουλευτών του νομού, της Νομαρχίας και της ΤΕΔΚ, καλούμε όλους τους πολίτες της Κορινθίας σε μια λαϊκή συνέλευση το Σάββατο 14/3/2009 στις 6.30μμ, στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου, για να συζητήσουμε για την ενέργεια, τη χωροταξία, τους σχεδιασμούς και τις αδράνειες που απειλούν το μέλλον μας και να συναποφασίσουμε τρόπους αντίδρασης.

Εισηγήσεις θα κάνουν οι:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ, τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
ΡΑΝΙΑ ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗ, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος / Χωροτάκτης
ΤΑΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, εκπρόσωπος του δικτύου «Πολίτες κατά του λιθάνθρακα»

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ. ΣΕ …ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ!!!

Την Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Κορινθιακού αποτελούν σήμερα οι:
Α’ & Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, Αδέσμευτοι & Ενεργοί Πολίτες ν. Κορινθίας, Αρμονική Ανάπτυξη Ξυλοκάστρου, Δήμος Ευρωστίνης, Ελευθεριακή Κίνηση Κορινθίας, Κίνηση Πολιτών δήμου Κορινθίων, ΚΟΕ Κορινθίας, Λύκειο Ελληνίδων (παράρτημα Κιάτου), Οικολόγοι Πράσινοι Κορινθίας, ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ, ΟΙΚΟΖΩΗ, Ομάδα COPYLEFT, Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας & Σικυώνας - Ξυλοκάστρου, Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας ν. Κορινθίας, Σύλλογος Σικυώνιων Πολιτών, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας και ανεξάρτητοι πολίτες.

blog: politeskorinthias.blogspot.com, mail: politeskorinthias@gmail.com

5 Θέσεις εργασίας στη Φωκίδα απο το Υπουργείο Πολιτισμού

ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣΕΠ)
Κατηγορία ΔΕ
Κλάδος /Ειδικότητα ΦΥΛΑΞΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Θέσεις 2
Φορέας Ι ΕΠΚΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΛΦΩΝ
Έδρα/ Νομαρχία ΦΩΚΙΔΑΣ

Κλάδος /Ειδικότητα ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Θέσεις 2
Φορέας − Ι΄ ΕΠΚΑ −ΜΟΥΣΕΙΟ &ΧΩΡΟΙ ΔΕΛΦΩΝ
Έδρα/ Νομαρχία ΦΩΚΙΔΑΣ

Κατηγορία ΔΕ
Κλάδος /Ειδικότητα ...ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Θέσεις 1
Φορέας − Ι΄ ΕΠΚΑ −ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ & ΧΩΡΟΙ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ
Έδρα/ Νομαρχία ΦΩΚΙΔΑΣ

ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 62
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2Κ/2009
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (έως) έως 10/04/2009
Δείτε το ΦΕΚ της προκήρυξης

Διημερίδα στην Λαμία για Βιολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Σας γνωρίζουμε, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας θα
πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 και ώρα 09.00, στο
Εργατικό Κέντρο Λαμίας, διημερίδα με θέμα την καλλιέργεια
αρωματικών φυτών.
Επειδή, η καλλιέργεια των αρωματικών φυτών αποτελεί ένα
ζωτικό κλάδο, για την αγροτική μας οικονομία, θεωρούμε σκόπιμο να
ενημερωθεί ο φθιωτικός λαός, στο πλαίσιο των εναλλακτικών
καλλιεργειών, ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη και η βελτίωση της
ποιότητας ζωής των αγροτών μας.
Στη διημερίδα θα καταθέσουν σκέψεις και προτάσεις καταξιωμένοι
και εξειδικευμένοι στο αντικείμενο επιστήμονες και θ’ αναπτύξουν
σημαντικά θέματα, σχετικά με τη βιολογική καλλιέργεια αρωματικών
φυτών, διάθεση και εμπορία αυτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
καθώς και στην παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού των αρωματικών
φυτών.

Μύρισε η Άνοιξη




Τα χιόνια υποχωρούν μπροστά στην Άνοιξη που έρχεται. Ήδη στην καταπράσινη φύση κάνανε την εμφάνισή τους τα ανοιξιάτικα λουλούδια.
Η σημερινή ημέρα μας θύμισε πως ο χειμώνας μας αποχαιρετά σιγά σιγά.