Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού

Πριν από λίγες μέρες στέλναμε ανοιχτή επιστολή για την κατάσταση στις φυλακές. Σήμερα δημοσιοποιήθηκε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων &  Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας (ΕΙΝΚΥΦ) η καταγραφή  κρουσμάτων φυματίωσης και η μόλυνση σε πολύ υψηλά ποσοστά των κρατουμένων                                                                                                  Λαμία, 6/3/12,  Δελτίο Τύπου
 Θέμα: Κρούσματα  Φυματίωσης στις Φυλακές Δομοκού!
 Από την πρώτη στιγμή της υπαγωγής της χώρας μας στο ΔΝΤ προ 2ετιας είχαμε δημόσια επισημάνει αυτό που η εμπειρία και οι μελέτες σε όλες τις χώρες που μπήκαν στο ΔΝΤ είχε καταδείξει: τη δραματική αύξηση των δεικτών φυματίωσης και άλλων δεικτών υγείας (αύξηση βρεφικής θνησιμότητας, νοσημάτων φθοράς, επιδείνωση ψυχικής υγείας, αυτοκτονίες, μείωση προσδόκιμου επιβίωσης).
 Σήμερα, έχουμε δυστυχώς την πρώτη, στην περιοχή μας τουλάχιστον, τραγική ...

Συντονιστικό Φορεων και Πολιτων Δ.Ε. Λιβαδειας

To Συντονιστικό Φορέων και Πολιτών της ευρύτερης περιοχής Λιβαδειάς, στη συνάντηση της Τρίτης 6 Μαρτίου, αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης και συσπείρωσης των πολιτών, απέναντι στη βαρβαρότητα των μέτρων που επιτάσσει η τρόικα.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΣτΕ που δεν θεωρεί νόμιμη την διακοπή της ηλεκτροδότησης για απλήρωτο χαράτσι, ως νίκη του πανελλαδικού κινήματος, μέρος του οποίου ήταν και οι κινητοποιήσεις στην Λιβαδειά.

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες ακόμη και σήμερα να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, εφευρίσκοντας τρόπους για να παρακάμψουν την απόφαση. Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε καμιά διακοπή στην πόλη μας για απλήρωτο χαράτσι.

Προγραμματίζουμε τη διοργάνωση εκδήλωσης επικοινωνίας, αντίστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης την Κυριακή 8 Απριλίου με δράσεις ανταλλακτικού παζαριού, συναυλίας, συζητήσεων και προβολών.

Σκοπός μας είναι να βγούμε από τα σπίτια μας, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν και να συνδιοργανώσουν την εκδήλωση. Καλούμε όλες και όλους στις συναντήσεις μας κάθε Τρίτη απόγευμα στις 7.00 στο π. Δημαρχείο.

Για ενημέρωση, το ιστολόγιο του Συντονιστικού είναι http://viotialiv.blogspot.com


και το email viotialiv@gmail.com

Διημερίδα Αεροδιάσωσης στην 111 Π.Μ στο Βόλο με τη συμμετοχή μελών της ΕΟΔ Φωκίδας.




Πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα Αεροδιάσωσης στις 2 &  3 Μαρτίου στην 111 Πτέρυγα Μάχης στο Βόλο με τη συμμετοχή μελών του παραρτήματος της ΕΟΔ Ν. Φωκίδας.
Το θεωρητικό μέρος έγινε την Παρασκευή  ενώ το πρακτικό το Σάββατο σε χειμερινό πεδίο με τη χρήση ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι διαδικασίες πρακτικής...

Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Μαριολάτας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Μαριολάτας»

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς ...

Σώμα Εθελοντών για την Υγεία.

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
«…όταν η ατομική ολοκλήρωση συναντιέται
με την συλλογική ευημερία»
Τα τελευταία χρόνια στο Νομό Φωκίδας έχουν γίνει προσπάθειες για να αναπτυχθεί ο
εθελοντισμός σε διάφορους τομείς, όπως αυτός της περιβαλλοντικής ανάπτυξης και
της αιμοδοσίας. Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας
τον Ιανουάριο του 2011 πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα Σώμα Εθελοντών
για την Υγεία.
Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας,...

Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ

Στέκει μονάχο του, παράταιρο, σ’ ένα ελάτινο δάσος στα Βαρδούσια. Ένα παλιό, εγκαταλειμμένο λεωφορείο κάποιου ΚΤΕΛ. Λίγοι γνωρίζουν την ιστορία που κουβαλάει. Ότι χρησιμοποιήθηκε δηλαδή από έναν άνθρωπο της πόλης για να πλησιάσει τη Φύση και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής…

e-book: Τάκη Λάππα, “Στα ψηλώματα του Παρνασσού”.

“Η ανηφοριά της Δοκανίστριας θέλει προσοχή, δε χορατεύει. Πρέπει προσεκτικά να κοιτάς τη στράτα σου. Είναι μια από τις πιο μεγάλες ανηφοριές που συντυχαίνουμε, κεντημένη με μια παράξενη κορδελλιαστή στράτα που μια σε πάει από δω και άλλοτε από κει. Ξαργού φτιαγμένα έτσι για να γλυκαίνει την ανηφόρα. Και το χειρότερο απ΄ όλα η ψηλή θράμη που βρίσκεται σκορπισμένη σ΄ όλο αυτό το μέρος. Σου κάνει το δρόμο δυο φορές κουραστικό απ΄ ότι είναι. Μ’ όλο που δρασκελίζεις τα πόδια σου γλιστρώντας πάνω στο θραμότοπο, βρίσκεσαι πάλι στα ίδια. Να παραστρατήσεις δεξιότερα θα ήταν πιο καλά, μα έλα που μια αμμουδιαστή σάρα σε φοβίζει. Μεγάλη αποκοτιά να ξεθαρεψει κανεις να αφήσει το μονοπάτι…

Ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» σας προσκαλεί τη Δευτέρα του Πάσχα 16 Απριλίου 2012 στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο

Ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» σας προσκαλεί τη Δευτέρα του Πάσχα 16 Απριλίου 2012 στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Δημήτρης Χαλατσάς θα αφηγηθεί -σαν παραμύθι- την ιστορία των Καστελλίων ενώ ο Κώστας Στοφόρος μαζί με τα παιδιά και τη μαγική τράπουλα θα φτιάξουν και θα ζωγραφίσουν το παραμύθι του χωριού μας!
http://www.kastellia.gr/loc_ks/news_content.asp?ID=253