Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΑΚΟΠΙΟΥ

Αγαπητοί Συγχωριανοί, φίλες και φίλοι.
Οι Σύλλογοι του Διακοπίου, έχουν την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουν στην ετήσια χοροεσπερίδα, που διοργανώνουν από κοινού, το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2010 στο κέντρο «CINE ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ» {Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, (παράλληλη της οδού Πειραιώς), τηλέφωνο 210.5222222}, σε ένα κεφάτο λαϊκό πρόγραμμα με τους: Δημήτρη Μπάση και Γεράσιμο ... Ανδρεάτο.
Ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί μία όμορφη και χαρούμενη βραδιά, γεμάτη γνήσια λαϊκή μουσική, καλό τραγούδι και χορό.
Τιμή πρόσκλησης: 30 ευρώ
Το Κέντρο διαθέτει χώρο στάθμευσης.
Ώρα Έναρξης Προγράμματος: 10.30 μ.μ
Για πληροφορίες:
Ξηρομάμος Γεώργιος τηλ.: 6972002796
Τρίγκας Ιωάννης τηλ.: 6977330430

Εισαγγελέας που εμπλέκεται στο παραδικαστικό στην δίκη για την δολοφονία του Αλέξη!

Αμφισβητεί την σύνθεση του δικαστηρίου η μητέρα του δολοφονημένου Αλέξη με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Προστασίας Πολίτη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Προιστάμενο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και Λαμίας, και τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.
Τα νέα δεδομένα όπως λέει την έχουν συγκλονίσει. Πρόκειται όπως λέει στην επιστολή για στοιχεία που οδηγούν «…στην αμφισβήτηση, την αξιοπιστία αλλά και την διαφάνεια της διαδικασίας της πολύκροτης δίκης».

Τα στοιχεία που επισυνάπτει και στέλνει μαζί με την σκληρή επιστολή της στους παραπάνω φορείς αφορούν:

- Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, Βασιλική Βλάχου, σύμφωνα με τα οποία έχει τιμωρηθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με προσωρινή... αργία, διότι δεν υπέβαλε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το 2000 εως το 2004, ενώ για την ίδια υπόθεση, η εν λόγω δικαστικός έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης!

Αναφέρει χαρακτηριστικά : «Πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην σύνθεση του δικαστηρίου φέρονται να έχουν εμπλακεί στο ούτως καλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, έχουν μνημονευτεί σε πειθαρχικές διώξεις, ή έχουν δικαστικές εκκρεμότητες».

Όπως καταλήγει στην επιστολή της η Τζίνα Τσαλικιάν έχει υποχρέωση απέναντι στην μνήμη του παιδιού να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση από τον Άρειο Πάγο.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μιλώντας αποκλειστικά στο NewsIt.gr αναφέρει «θεωρώ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα, διαλευκάνοντας και ερευνώντας τα δημοσιεύματα που αφορούν την σύνθεση του δικαστηρίου και κάθε εμπλοκή προσώπων που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα».

Από newsit.gr

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

1. ΑΓΓΛΙΚΗ, ΓΑΛΛΙΚΗ , ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ, ΙΤΑΛΙΚΗ, στα ΕΠΙΠΕΔΑ:

· Α (ΕΠΙΠΕΔΑ Α1 «ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΓΝΩΣΗ» Α2 «ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΣΗ» ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ... TEST)

· Β1 «ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ»

· Β2 «ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ»

· Γ1 « ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ».2. ΙΣΠΑΝΙΚΗ γλώσσα Για το επίπεδο Β2 « ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ » και Γ1 «πολύ

καλή γνώση»3. ΤΟΥΡΚΙΚΗ γλώσσα το επίπεδο Β1 «ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ»ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΟΥ 31, ΆΜΦΙΣΣΑ).ΩΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 – 13:30 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ: 14:00-18:00ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ:1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή άλλο νόμιμο αποδεικτικό

2. ΠΑΡΑΒΟΛΟ:

40 € ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Α1 ΚΑΙ Α2

50 € ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Β1

60 € ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Β2

70 € ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1Υπέρ Δημοσίου, ΚΑΕ 37413. Αίτηση που χορηγείται από την Δ/νση Δ.Ε

4. Μια (1) πρόσφατη φωτογραφία

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την

Ιστοσελίδα www.kpg.ypepth.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2265028524ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝΟι εξετάσεις θα διεξαχθούν για όλες τις γλώσσες και τα επίπεδα το Σάββατο και Κυριακή 08 και 09 Μαΐου 2010.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υ/Β σκοποβολής 2010, θα γίνουν τον Μάιο αγώνες και στην Ιτέα απο τον Σ.Ε.Α.Δ. ΚΡΙΣΣΑΙΟ

Ανακοινώνεται η έναρξη του πρώτου πανελληνίου πρωταθλήματος υποβρύχιας σκοποβολής συμβατικών όπλων για το 2010.
Το πρωτάθλημα θα αποτελείται από 6 αγώνες οι οποίοι θα γίνουν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Οι αγώνες θα είναι ανοιχτοί σε συμμετοχές για αθλητές από όλη την Ελλάδα.Οι όμιλοι-σύλλογοι που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή του είναι οι κάτωθι:
Σ.Φ.Υ.Δ.Β. ΙΑΣΩΝ στο Βόλο για το μήνα Φεβρουάριο.
ΓΛΑΥΚΟΣ στην Αθήνα για το μήνα Μάιο....
Σ.Φ.Υ.Κ. ΑΛΙΩΤΙΣ στον Πύργο Ηλείας για το μήνα Μάιο.
Σ.Ε.Α.Δ. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ στην Ιτέα για το μήνα Μάιο.
Ν.Ο.ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ στο Αγρίνιο για το μήνα Οκτώβριο.
Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ στην Ερμούπολη Σύρου για το μήνα Νοέμβριο.

Ο πρωταθλητής θα ανακηρύσσεται σε ξεχωριστή εκδήλωση στο τέλος της χρονιάς και παράλληλα θα βραβεύεται και ο πρωταθλητής σύλλογος.
Το άθροισμα των βαθμολογιών των 5 από τους 6 αγώνες, που θα επιλέξει ο αθλητής θα δίνουν το τελικό σύνολο. Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής, καθώς και λεπτομέρειες για το πρωτάθλημα, θα ανακοινωθούν μέσω του ειδικού τύπου ή από τους αρμόδιους ομίλους. Ταυτόχρονα έχει συσταθεί και μία επιτροπή με δύο μέλη από κάθε σύλλογο, που σκοπό έχει την άψογη και αντικειμενική τήρηση των κανονισμών και των προδιαγραφών των αγώνων.
Από krissaiosdive

Γελοιότητες της Αστυνομίας στην Δίκη Δημητράκη

Σήμερα έγινε η δίκη του Δημητράκη για τον ξυλοδαρμό του, από φύλακες της Φυλακής Μαλανδρίνου που είχε προκαλέσει εξεγέρσεις σε φυλακές.
Η δίκη έγινε αφορμή για ένα σωρό γελοιότητες από την πλευρά της αστυνομίας και από όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη.
Δεκάδες αστυνομικοί, δεκάδες περιπολικά και ασφαλίτες παρατάχθηκαν και γέμισαν όλον τον δρόμο μπροστά στα Δικαστήρια της Άμφισσας.
Τι γίνεται ρε παιδιά πόλεμο έχουμε και θα αντιμετωπίσουμε στρατό;
Το μόνο σίγουρο είναι οτι όλη αυτή η δύναμη δεν διατέθηκε για να φυλάξει τον Δημητράκη.
Στόχο είχαν να δώσουν μια παράσταση για εμάς, να μας εντυπωσιάσουν, να μας κάνουν να το ... συζητήσουμε, να μας φοβίσουν με τους ...αναρχικούς.
Κινήσεις περιπολικών δημιουργία κλίματος, να ψάχνει όλη η πόλη μπας και βρει κανέναν αναρχικό για δείγμα και στο τέλος τίποτα.

Εκτός πάντως από την αστυνομία που παίζει τα δικά της παιχνίδια, οι Δεξιοί και οι ακροδεξιοί στην Άμφισσα χτίζουν ήδη την συμμαχία τους για τις επόμενες εκλογές. Ο Σαμαράς εξάλλου ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να κάνει ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα αλλά απέτυχε.
Αυτοί παρακαλάνε περισσότερο από όλους να γίνουν επεισόδια και αν δεν γίνουν τόσο το καλύτερο θα κάνουν περιγραφές με φανταστικούς αναρχικούς και φανταστικές κινήσεις της αστυνομίας που τους απέτρεψαν.

ΕΚΟΥΣΙΟΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ


Ενημερώνουμε τους κτηματίες του Δ.Δ. Μαριολάτας του Δήμου Γραβιάς, ότι την Πέμπτη 14/01/2010 και ώρα 6.30 μμ στον χώρο του "ΣΕΝΤΕΡ ΚΑΦΕ" ίδιοκτησίας Αρ. Τσούνη στη Μαριολάτα θα γίνει η 1η Ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων στα πλαίσια της διενέργειας του Εκούσιου Αναδασμού Μαριολατάς.

Καλούνται να παρευρεθούν όλοι οι ... κτηματίες της περιοχής του Αναδασμού.

Στην συγκέντρωση θα παρευρεθεί και θα ενημερώσει τους κτηματίες, εκτός από τους Υπηρεσιακόυς παράγοντες και ο κ. Νομάρχης Φωκίδας

ΕΚ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
του Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Ο Δ/ντης Αγροτικής Ανάπτυξης
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΪΛΗΣ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση για το Ασφαλιστικό και την Απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ
ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Εδώ και 20 χρόνια σι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με κοινωνικούς διαλόγους και με 8 εργασιακούς νόμους ακύρωσαν ασφαλιστικά δικαιώματα, μείωσαν τις συντάξεις, αύξησαν τα όρια ηλικίας, αποδυνάμωσαν τα αποθεματικά των ταμείων, ανέτρεψαν τις σταθερές εργασιακές σχέσεις και θεσμοθέτησαν απίθανες μορφές ελαστικής εργασίας, που στερούν πόρους από το ασφαλιστικό σύστημα.
Λειτούργησαν στην ίδια γραμμή αποδιάρθρωσης του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης.
Σήμερα κυβέρνηση και εργοδότες δημιουργούν κλίμα πανικού και επικαλούνται την χρεοκοπία των ταμείων - αφού τα καταλήστευσαν - για να προωθήσουν νέα βάρη στις πλάτες μας.

Μύθοι και πραγματικότητες για τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία
ΜΥΘΟΣ Το ασφαλιστικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τα ταμεία έχουν πόρους αν: ...
- Επιστραφούν σταδιακά τα κλεμμένα αποθεματικά μέσω ειδικής φορολογίας που υπολογίζονται πάνω από 50 δις €
- Δοθούν τα χρέη του δημοσίου 12δις€
- Δοθούν τα χρέη των εργοδοτών 10 δις €
- Χορηγηθεί ολόκληρη η κρατική επιχορήγηση
- Καταπολεμηθεί η ανασφάλιστη εργασία από την οποία το ΙΚΑ χάνει ετησίως 2,5 δις €
- Καταπολεμηθεί η υπεξαίρεση παρακρατημένων εισφορών από τους εργοδότες (εισφοροϋπεξαίρεση)
- Χτυπηθεί η παραοικονομία στον Τομέα της υγείας και εισπραχθούν τα χρέη των φαρμακοβιομηχάνων που φτάνουν τα 400 εκατ €

ΜΥΘΟΣ:
Το ασφαλιστικό είναι νάρκη οτα θεμέλια της εθνικής Οικονομίας

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :
- Η Κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα, όχι οικονομικό βάρος
- Τα ελλείμματα του προϋπολογισμού μπορούν να καλυφθούν από τη φορολογία των πλουσίων και της πάταξης της φοροδιαφυγής

ΜΥΘΟΣ:
Είναι αναγκαίες δομικές αλλαγές

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :
- Οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει Πάνω από 8 Νόμους που αντί να δώσουν λύσεις πριόνισαν την Κοινωνική ασφάλιση
- Οι δομικές αλλαγές οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης, στον περιορισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ενώ το κράτος πλέον δεν Θα εγγυάται τις συντάξεις

ΜΥΘΟΣ:
Απαραίτητος ο Κοινωνικός διάλογος

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :
- Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ τον έχουν χρησιμοποιήσει για να περάσουν αντιασφαλιστικά μέτρα, και έτσι έχουν καταρρακώσει κάθε έννοια διαλόγου
- Η κυβέρνηση ήδη έχει καταθέσει Προτάσεις που οδηγούν στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

Αυτόνομη Παρέμβαση

Όλοι στην Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου
Περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Ναί η κυβέρνηση έχει σχέδιο

Από mitsobonos

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Η …ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ; Του Πάνου Σκουρολιάκου

Από το τέλος του 2007 που δεν ζώ πιά στη Φθιώτιδα, και μιας και δεν φθάνουν ως εδώ εφημερίδες και κανάλια να μαθαίνω νέα, το διαδίκτυο μου δίνει την ευκαιρία να ζώ τον παλμό της ιδιαίτερης πατρίδας μου.
Διαβάζω και μαθαίνω λοιπόν. Και για τον ισχυρό άνδρα του Νοσοκομείου κ. Μπριάνη. Εγώ βέβαια δεν χρειάζεται να πω τίποτα, γιατί οι Λαμιώτες και οι Φθιώτες, γνωρίζουν κάλλιον εμού τις ημέρες και τα πεπραγμένα του ανδρός για τον τόπο.
Επιτρέψτε μου όμως να αναρωτηθώ. Τόσους μήνες μετά από τις εκλογές , το κόμμα που τις κέρδισε δεν βρήκε κανέναν άλλο που να μπορεί να υλοποιήσει στον συγκεκριμένο χώρο τις προεκλογικές του υποσχέσεις; Κάποιον με τον οποίο να μπορεί να συνομιλεί σε πολιτικό και πρακτικό επίπεδο; Προφανώς όχι.
Και δεν είναι μόνον το Νοσοκομείο της Λαμίας (ή της Φωκίδας). Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυβερνά, στηριζόμενη στα στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Στην ΕΡΤ για παράδειγμα. Στα Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, και αλλού, και αλλού…
Δεν πιστεύω ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει ανθρώπους να συνεργασθεί και οι οποίοι θα ...επιχειρούσαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά του. Εδώ βέβαια, δεν πρόκειται για την διατήρηση στη θέση τους κάποιων τεχνοκρατών, κάποιων επαγγελματιών με ιστορία και αναμφισβήτητο κύρος, -πράγμα που όλοι θα επιθυμούσαμε-, αλλά για κάποια καραμπινάτα κομματικά στελέχη, που στελεχώνουν πάντα τον κρατικό μηχανισμό μόλις το κόμμα τους έρθει στην εξουσία.
Μήπως όμως κάτι άλλο συμβαίνει; Μήπως επιχειρείται να δοθεί ένα σήμα διαφορετικό αλλά σαφές; Μήπως δηλαδή θέλουμε να αρχίσουμε να εμπεδώνουμε την πεποίθηση πως…» εντάξει ρε παιδιά… δε μας χωρίζει και άβυσσος….και μαζί, μπορούμε….». Και αν μπορούμε να συνυπάρχουμε σε επίπεδο «ανθρώπων», στελεχών δηλαδή, μήπως -αν χρειαστεί λέμε- θα μπορούσαμε αύριο μεθαύριο να συνυπάρξουμε και σε επίπεδο κυβερνητικό;
Τα δείγματα γραφής, πάνε πολύ πιο πίσω. Ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Είδε κανείς, εισέπραξε στοιχειώδη αντιπολίτευση ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ στον Νομάρχη της Νέας Δημοκρατίας ή απέναντι στον Νεοδημοκράτη Δήμαρχο Λαμιέων;
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως, φοβούμαι ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Χωρίς την οργανωμένη, αλλά και εκλογική βάση τους. Εκτός και αν μπαίνουν σε εφαρμογή τα γνωστά σενάρια περί των τεσσάρων κομμάτων που θα προκύψουν από τα επίμαχα δύο. Τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Με τέσσερεις νέους παίκτες λοιπόν, αλλά και άλλους τέσσερεις - πέντε από τα δεξιά και τα αριστερά, άριστα στήνονται κυβερνήσεις συνεργασίας που κάποιοι ελπίζουν ότι θα μπορούν να ελέγξουν .... Ίσως φαντάζονται πως θα επιτύχουν έτσι, να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους αγώνες γιά συντάξεις, ωράρια, δικαιώματα, και άλλα τέτοια όνειρα θερινής νυκτός.
Ας καλωσορίσουμε την νέα κατάσταση λοιπόν, και τους ανθρώπους της που επιχειρούν να είναι πάντα στα πράγματα, όχι με βάση την ιστορία και την επάρκειά τους, αλλά τους σχεδιασμούς που κάποιοι άλλοι προωθούν για μας, χωρίς εμάς….
Και εδώ στη Φθιώτιδα όλοι συζητούν πως και πίσω από ποιες κλειστές πόρτες παραδόθηκαν θώκοι και αξιώματα από τους μεν, στους δε… μέσω εκλογών βεβαίως βεβαίως…
Όπως συνέβαινε άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του νεότερου Ελληνικού κράτους. Όπως συμβαίνει πάντα, όπως συμβαίνει κάθε μέρα. Και τώρα που μιλάμε δηλαδή….
Παρ΄ όλα αυτά όμως, δεν μπορεί να μας επιβάλλει κανείς, κανένα μέλλον που εμείς δεν επιθυμούμε. Εκτός πιά, και εάν εμείς θέλουμε να τους αφήνουμε να αλωνίζουν … και να μας αλωνίζουν.
Και πάλι καλή χρονιά!
Από altpressfthiotida

Στοιχεία φωτιά στα χέρια της μητέρας του Αλέξη

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μιλάει αποκλειστικά στο NewsIt και αποκαλύπτει τα επόμενα βήματά της
για την διεξαγωγή της δίκης του ανθρώπου που σκότωσε το παιδί της.

"Στη μνήμη του γιού μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θεωρώ οτι η δίκη πρέπει να γίνει οπωσδήποτε στην Αθήνα, διότι μόνο έτσι θα δικαιωθεί. Θα εξαντλήσω κάθε πληροφορία που θα φτάσει σ' εμένα και αφορά στην σύνθεση του δικαστηρίου, προκειμένου να γίνει ορθά η διεξαγωγή της δίκης."

Με αυτή την δήλωση η κα Τζίνα ...... Τσαλικιάν ξεκαθαρίζει οτι έχει στα χέρια της στοιχεία φωτιά τα οποία ίσως οδηγήσουν στη μεταφορά της δίκης Κορκονέα από την Άμφισσα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt.gr, η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, έχει στα χέρια της δημοσιεύματα που αφορούν ανώτατο δικαστικό στέλεχος που θα μετάσχει στην δίκη της Άμφισσας, και φέρεται στο παρελθόν να έχει εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα!

Η κα Τσαλικιάν μιλώντας στο NewsIt.gr δήλωσε επίσης πως μόλις συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα προβεί άμεσα σε καινούργια αίτηση εξαίρεσης μέσω του Αρείου Πάγου με νέα της επιστολή.

Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, η κ.Τσαλικιάν «δείχνει» γυναίκα εισαγγελέα, που συνθέτει το δικαστηρίου της πολύκροτης δίκης Κορκονέα, η οποία φέρεται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης να έχει τεθεί σε αργία, για τη μη δήλωση του «πόθεν έσχες» από το 2000 ως το 2004!

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ενδεχομένως να υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες ενόρκων που θα πάρουν μέρος στη δίκη!
Από newsit.gr

Συνεχίζεται η τρομολαγνεία για την δίκη Κορκονέα με φόντο τις επόμενες Δημοτικές εκλογές

Ο Δήμαρχος Άμφισσας για τον νέο χρόνο

Η αλλαγή κάθε χρόνου δίνει πάντοτε μια καλή αφορμή για αισιοδοξία, εγκάρδιες ευχές και ανανέωση της ελπίδας, όπως σε ατομικό και στο συλλογικό επίπεδο, για έργα προόδου, δημιουργίας και εξυπηρέτησης του συνόλου.
Φέτος η κατάσταση διαμορφώνεται σε πολύ χειρότερα επίπεδα απ’ ότι οι πλέον απαισιόδοξοι περίμεναν. Όμως και σε αυτή τη βάση θα πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά με την συμμόρφωση σε κανόνες που κάποιοι είχαν ξεχάσει να εφαρμόσουν.
Στην δύσκολη συγκυρία, που βιώνουμε μερικοί, κοντά μας και μακριά μας, προσπαθούν αν όχι να την εκμεταλλευτούν, πάντως να μην την αντιμετωπίσουν εκτονωτικά, εμείς θα συνεχίσουμε με όραμα και ελπίδα. Αγώνας σύμφωνα με τις προσδοκίες όλων των συμπολιτών μας, διεκδίκηση των δικαίων μας, συμπαράσταση σε εκείνους που την χρειάζονται, βελτίωση των υποδομών μας σε πόλη και δημοτικά διαμερίσματα, πολιτιστική ανάπτυξη ουσίας.
Προσπάθεια και δείγμα ελπίδας έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που ......σαν Δήμος αντιμετωπίζουμε ομόφωνα ψήφισε για το 2010 μηδενικές αυξήσεις Δημοτικών Τελών και προσωπικά όπως και σεις πρέπει να το χειροκροτήσουμε. Είναι γεγονός ότι όλα τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν καθημερινά με μέτρα που παίζουν με το εισόδημά μας και την ποιότητα ζωής μας.
Είναι γεγονός ότι πολλά αλλάζουν με τις μεταρρυθμίσεις του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2.
Αλλά είναι πασιφανές ότι ο Δήμος μας έχει βελτιώσει την έξωθεν καλή μαρτυρία του και κυρίως σε πιστωτές, έτσι βρίσκει τώρα εύκολα ανοιχτές πόρτες.
Δεν οφείλουμε ληξιπρόθεσμα ούτε σε προμηθευτές ούτε σε υπαλλήλους και πάντα προσπαθούμε για το καλλίτερο, όμως είναι γεγονός ότι στο τέλος της τετραετίας και θα έχουμε πραγματοποιήσει σχεδόν το σύνολο του προγράμματός μας, όπως και έργα που ενδιάμεσα έπρεπε να γίνουν και γίνανε.
Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την στρατηγική μας στα οικονομικά του Δήμου καθόσον καταφέραμε να μειώσουμε κατά 40% το διαφαινόμενο έλλειμμα που παραλάβαμε στο τέλος της δικής μας τετραετίας.
Στην συμβολική αυτή τελετή κοπής της πίτας ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους συνδημότες μας Υγεία, προκοπή και Δύναμη ξεπεράσματος όλων των δυσκολιών που έχουν ενσκήψει στον κόσμο, τη χώρα και το Δήμο μας. Καλή χρονιά, πίστη στον αγώνα, ατομικό και συλλογικό, συσπείρωση πάνω από ιδιοτελή, προσωπικά μικροσυμφέροντα για αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων μας.
Και πάλι χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος.

ΓΑΖΑ: Λαθρεμπόριο Ελπίδας

Του Γιάννη Μπογιόπουλου (ΕΝΕΤ Διάλογοι)

Μπαίνουμε στο αεροπλάνο επιστροφής, Κάιρο – Αθήνα φορτωμένοι με αιγυπτιακές λιχουδιές για τους φίλους. Θα προτιμούσα να έφερνα λίγο από εκείνο το πεντανόστιμο γλυκό που οι εγκλωβισμένοι της Γάζας ονομάζουν “αραμπίγια” (αραβικό) αλλά θα ήταν σουρεαλιστικό να εξάγεις από τη φυλακή τους χρήσιμα πράγματα που με κόπο και κίνδυνο εκείνοι έβαλαν!
Ομολογώ την αμαρτία μου! Πήρα μερικά μαντήλια και δύο ζευγάρια κάλτσες! Αφήσαμε πίσω δύο σλίπινγκ μπαγκ, δεκάδες στυλό και λίγα δολάρια. Η φιλοξενία μέσα στη Γάζα ήταν απίστευτη, δεν ήταν εύκολο να ξοδέψουμε, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να προσφέρουν. Από ένα τσάι στο καφενείο έως γεύμα ακόμη και μέσα σε ... πάμφτωχες σκηνές.
Βρήκαμε εθελοντές μεταφραστές, οδηγούς που προσφέρονταν να μας πάνε όπου θέλαμε... Υπήρχαν όμως κάποιοι που δεν ήθελαν να μπούμε (επί τρεις μέρες προσπαθούσαμε) και κάποιοι που με την ένοπλη εξουσία τους μας απαγόρευαν να φύγουμε επί δύο μέρες. Ποιοί ήταν; Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αρχικά που είχε αποφασίσει “κανένας ξένος δεν μπαίνει” και κάποιοι αξιωματούχοι της Χαμάς που είχαν αποφασίσει ότι “αυτοί οι δύο ξένοι δεν βγαίνουν”! Τελικά, ευτυχώς, δεν τους πέρασε...

Γράφω στα 30.000 πόδια. Τα σύνορα από εδώ πάνω είναι αόρατα. Μόνο ξηρά, θάλασσα και κάποιες πόλεις φαίνονται. Η Λωρίδα της Γάζας, αν επιτρέπονταν οι υπερπτήσεις πολιτικών αεροπλάνων, θα φαινόταν μάλλον σαν μια ελληνική παραθαλάσσια πόλη, απλωμένη κατά μήκος της θάλασσας, ενωμένη με γειτονικές πόλεις και χωριά με έναν ιστό τσιμέντου. Κάτι σαν το Ηράκλειο της Κρήτης, δηλαδή.

Ομως, αντίθετα από όσα είχα δει μέχρι τώρα, η πυκνότητα του πληθυσμού τρομάζει. 6.000 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, τα 2/3 από αυτούς πρόσφυγες από τους πολέμους και τις μετατοπίσεις πληθυσμών από το 1948 και μετά. Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι στριμωγμένοι σε μια έκταση όσο περίπου το νησί Ανδρος ή το 1/10 της Εύβοιας!

Μπορείς να φυτέψεις στην άμμο; Οι Γαζίτες το προσπαθούν. Και βγάζουν κάτι καχεκτικά φυτά με μικρούς καρπούς. Δεν έχουν παρά ελάχιστη αγροτική γη, η οποία μειώθηκε σημαντικά μετά την περσινή ισραηλινή επίθεση. Αξίζει να δει κανείς τη Γάζα από το Google Earth για να καταλάβει.

Το νερό της βρύσης τρέχει συχνά... χώμα. Πολλοί υποψιάζονται ότι εκτός από την υπεράντληση που φέρνει πλέον θάλασσα στον υδροφόρο ορίζοντα, υπάρχει και εκτεταμένη ρύπανση από τοξικά εξαιτίας των βομβαρδισμών. Το Ισραήλ ελέγχει χειμάρρους και ποτάμια και δίνει προτεραιότητα (το λιγότερο) στις αγροτικές του καλλιέργειες.

Αν δεν λυθεί η πολιορκία, που ήδη είναι αιτία να πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα και θεραπείες, που είναι αιτία να υποσιτίζονται παιδιά, που στερεί το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας σε αθώους πολίτες, που δεν επιτρέπει καν να χτιστούν σπίτια και σχολεία που βομβαρδίστηκαν, τότε η Γάζα θα μετατραπεί σε έναν εφιάλτη.

Διεθνείς οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και ο ΟΗΕ προειδοποιούν για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή. “Δεν είναι ήδη εφιάλτης;” θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος. Οχι ακόμη γιατί οι Γαζίτες αντέχουν. Οχι ακόμη γιατί οι πολίτες της κρατούν την αξιοπρέπειά τους. Οχι όσο δεν υπάρχουν ζητιάνοι στο δρόμο, γιατί ένα διευρυμένο σύστημα αλληλεγγύης επιτρέπει μια στοιχειώδη διατροφή. Οχι, όσο το νερό ακόμη πίνεται, παρά την κατακόρυφη αύξηση των ιατρικών περιστατικών. Οχι όσο είναι όρθιοι ακόμη αυτοί οι ήρωες γιατροί στα νοσοκομεία, παρά την έλλειψη υλικών και φαρμάκων. Οσο τα φώτα ανάβουν για αρκετές ώρες...

Τρεις τουλάχιστον πολίτες νεκροί σήμερα από τέσσερις αεροπορικές επιθέσεις. Ανάμεσά τους ένα παιδί 14 ετών. Μπορεί να ήταν κάποιος από τους πολλούς πιτσιρικάδες που μας περιεργάζονταν με απορία. Μπορεί να είναι κάποιος που δεν πρόλαβε να δει ποτέ του ξένο. Τα σύνορα έχουν κλείσει πάλι ερμητικά.

Στέλνω αυτό το ποστ, ίσως το τελευταίο αυτού του φακέλου στους “Διαλόγους”, από το σπίτι. Εχουμε ήδη αρχίσει να τακτοποιούμε το υλικό, σημειώσεις και φωτογραφίες για τις έντυπες εκδόσεις. Είμαι στην Αθήνα και δεν φοβάμαι ότι μια βόμβα μπορεί να πέσει από τον ουρανό, δεν ανησυχώ για τα παιδιά της γειτονιάς που πάνε στο σχολείο. Θα βρω ανοιχτά και υπερπλήρη τα σουπερμάρκετ. Μπορώ ακόμη, αν έτσι επιθυμώ, να πάω μέχρι τη Βούλα ή τη Βάρκιζα. ¨Η να πάρω μια βάρκα κι ένα μπουκάλι τσίπουρο και να ανοιχτώ στο πέλαγος...
Από foreignpress-gr

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας για το Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών

Συνεχίζονται οι επιτυχίες στο χώρο της Υδατοσφαίρισης για το Ναυτικό Όμιλο ΙΤΕΑΣ. Στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών (γεννηθέντες έως το 1992) που διεξήχθη στην Πάτρα (8-10/01/2010), οι αθλητές του Κώστα Σακκαλή κατέκτησαν αήττητοι την α’ θέση και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα επλήγη από ιώσεις και τραυματισμούς, κατόρθωσε να νικήσει διαδοχικά τις ομάδες του ΟΠΑΘΑ (19-2), της ΝΕΠ(6-5), του ΝΟΠ (10-7) και του ...Ναυπλίου (9-8).
Συγχαρητήρια στους νεαρούς αθλητές Βούλγαρη Βαγγέλη (αρχηγό), Βατικιώτη Βαγγέλη, Καρύμπαλη Νίκο, Μασουρίδη Γιώργο, Μήττα Ιωάννη, Οικονόμου Δημήτρη , Πλακίδα Ιωάννη, Στέλλιο Κων/νο, Φανό Στάθη και στον προπονητή Κώστα Σακκαλή. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και στην επόμενη φάση.
Η κλήρωση της επόμενης φάσης θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26-28 Φεβρουαρίου.


Το ΔΣ του Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή στη Στυλίδα. Πανό διαμαρτυρίας και αντιδράσεις από την ΠΑΣΥ

"O λαός στις 4 του Οκτώβρη, μας έδωσε την εντολή με τον τσαμπουκά μας, να σπάσουμε το σάπιο παρελθόν και να πάμε μπροστά". Με τον τρόπο αυτό αντέδρασε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κατερίνα Μπατζελή στη Στυλίδα το μεσημέρι της Κυριακής όταν στελέχη του ΠΑΣΥ σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας και φώναζαν συνθήματα κατά της ακολουθούμενης αγροτικής πολιτικής και της Ε.Ε.. Όλα αυτά εξελίχθηκαν μέσα στο δημαρχείο της Στυλίδας όπου διεξαγόταν ανοιχτή εκδήλωση που είχε οργανώσει η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης [...]

Τα στελέχη του ΠΑΣΥ ζήτησαν να ... παρέμβουν για να καταγγείλουν παρόμοιες εκδηλώσεις τις οποίες χαρακτήρισαν «φιέστα» τονίζοντας ότι θα πρέπει να διευρυνθεί ο διάλογος για την στήριξη του εισοδήματος. Παράλληλα χαρακτήρισαν ως «κοροϊδία» την αποζημίωση στις ελιές με 2 € το δέντρο μιας και όπως είπαν «δεν καλύπτει σε καμιά περίπτωση τις πραγματικές ζημιές που υπήρξαν».
Ένταση επικράτησε προς στιγμή, ανέβηκαν αρκετές φορές οι τόνοι μεταξύ των συγκεντρωμένων, ενώ λίγο αργότερα τα στελέχη του ΠΑΣΥ κάλεσαν τους αγρότες στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν με τρακτέρ στα διόδια της Πελασγίας, επέδωσαν το ψήφισμα τους στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αποχώρησαν.
Η αντίδραση «Αν δεν τολμήσουμε μεθοδικά, με δομές και πολιτικές, αυτός ο τόπος δεν θα πάει μπροστά και ούτε θα απομακρύνει τις πολιτικές δυνάμεις, που κάθε φορά που μια κυβέρνηση όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται σε ανοιχτό διάλογο με τον κόσμο, να λοιδορείται και να διασπάται αυτή η επαφή με τον κόσμο. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι λαός, κόμμα δυναμικό και δεν θα στερήσει κανένας αυτήν τη σχέση κοινωνίας- ΠΑ.ΣΟ.Κ.» ήταν το σχόλιο από την πλευρά της κ. Μπατζελή λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του ΠΑΣΥ από την αίθουσα.
Η υπουργός επιχείρησε μια ιστορική αναδρομή στις πρωτοβουλίες από το παρελθόν υπογραμμίζοντας ότι «παραλάβαμε και τις άλλες φορές καμένη γη» και συνέχισε τονίζοντας ότι «με την τόλμη μας κάνουμε ρήξεις. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Μπατζελή υποστήριξε πως «μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης, είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε απ’ την αρχή» και σημείωσε ως κομβικά σημεία της αλλαγές στο κράτος, την αναθέρμανση της οικονομίας, την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων και την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους.

«Το πρώτο στοίχημα είναι να ξανακερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία των πολιτών προς το κράτος. Είναι εύκολο να νομοθετούμε και να αποφασίζουμε, το δύσκολο είναι να πείσουμε τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά η κα Μπατζελή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θέματα που έχουν σχέση με τις προτεραιότητές σημειώνοντας αρκετές φορές με έμφαση ότι «πάντα πρέπει να λειτουργούμε με τις οικονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού».
Επανέλαβε την ανάγκη για ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ψηφιοποίηση, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση όλα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και επανέλαβε τις πρωτοβουλίες σε οικονομικό επίπεδο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με την καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης, στις ρυθμίσεις για τα χρέη όπως επίσης την αναθεώρηση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με σαφή προσανατολισμό τους νέους αγρότες και τις υποδομές ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος. Μεγάλη έμφαση, στην ανάλυση την οποία κατέθεσε η Υπουργός, έχουν τα προγράμματα που έχουν σχέση με τους νέους αγρότες.

Τα μπλόκα
Την ίδια ώρα που οι αγροσυνδικαλιστές περιοδεύουν στα χωριά της Φθιώτιδας για να συγκεντρώσουν τρακτέρ για τις 15 το μήνα η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την Κυριακή το μεσημέρι επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα τονίζοντας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αγροτών στη Στυλίδα ότι «ορισμένοι συνδικαλιστές και απλοί άνθρωποι σε πολλές περιφέρειες, περιφέρονται αυτήν την στιγμή και θέλουν να επαναληφθούν οι πολιτικές οι περυσινές με το πακέτο. Το κράτος κινδυνεύει να πληρώσει εις διπλούν αυτό το πακέτο». Μάλιστα η ίδια υπογράμμισε πως το 40% από το πράσινο πακέτο πήγε σε 5 νομούς και το 40% από τα χρήματα που διατέθηκαν, σε ένα προϊόν.

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλους τους τόνους επανέλαβε ότι «αν δεν τελειώσει το ΟΣΔΕ θα έχουμε κυρώσεις», ενώ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. τονίζοντας πως «τις λάθος πολιτικές της Ν.Δ., θα πρέπει να τις πληρώσει όλη η κοινωνία». Συγχρόνως έστειλε μήνυμα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα που προβάλλονται σε αυτή τη φάση, τονίζοντας πως «στον σχεδιασμό του αύριο δεν πρέπει να ξεχνάμε πού βρισκόμαστε» και έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση.

Πηγή ΑΠΕ
την είδηση την βρήκαμε στο lamianews.