Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Έγκλημα Δημοκρατίας και απαξίωση της Φωκίδας

gionaΑπαξιώνοντας πλήρως την Φωκίδα και καταστρατηγώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας, το Σύνταγμα ακόμα κι αυτόν τον Καλλικράτιο νέο νόμο, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Φωκίδας προχωράει σε συζήτηση για έγκριση όρων περιβαλλοντικών μέτρων 14 ενεργειών μεταλλευτικών και άλλων εταιρειών στα βουνά, κυρίως σε Παρνασσό και Γκιώνα,10 μέρες πριν λήξει η θητεία του και 40 μέρες μετά τις εκλογές, που στην θέση αυτή εξέλεξαν άλλο συμβούλιο!

Την στιγμή, που ακόμα και τις υπόγειες εξορύξεις, οι μεταλλευτικές εταιρείες τις μετατρέπουν σε επιφανειακές καταστρέφοντας το περιβάλλον, με την εναπόθεση των στείρων στην περιοχή γύρω από την είσοδο της εκμετάλλευσης, αντί να τα τοποθετήσουν σε παλιές άχρηστες πιά σήραγγες. 
Αντί με τα στείρα αυτά υλικά να φτιάξουν δρόμους, προτείνεται να εγκριθεί άλλη περιβαλλοντική μελέτη για άνοιγμα λατομείου για στείρα υλικά κατασκευής δρόμων!!!
Το παράλογο της καταστροφής του περιβάλλοντος σε όλο του το μεγαλείο!
Το απερχόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο, που κρίθηκε στις εκλογές του περασμένου ...

Αλπινιστές σώζουν την Πυθία

Πάνω σε δύο διασταυρούμενα ρήγματα στεκόταν ο τρίποδας της Πυθίας, όπως και ολόκληρος ο ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς. Απόδειξη, η μετατόπιση των τοίχων του ναού κατά 0,50 μ., σύμφωνα με τον ομ. καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο, ο οποίος προέτρεψε τους μελετητές του μνημείου να ασχοληθούν με το θέμα.
  Ο ίδιος, πάντως, αποδίδει σε θρησκευτικούς λόγους τη χωροθέτηση του ναού σε εκείνο το σημείο. «Αλλιώς θα μπορούσε να βρισκόταν στην Αράχωβα ή οπουδήποτε αλλού και όχι σε μια τόσο απόκρημνη βραχώδη περιοχή», είπε την περασμένη Τρίτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπου παρουσιαζόταν μια μελέτη για τη βελτίωση της διαδρομής επίσκεψης και ενημέρωσης των 300.000 ανθρώπων, που προσέρχονται ετησίως στον εκτεταμένο αυτό αρχαιολογικό χώρο.
Οι Δελφοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, με πρώτο και κύριο τους βράχους που ...

Η παρέμβαση του Αυτοδιοικητικού κινήματος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στην Φωκίδα

Το Αυτοδιοικητικό κίνημα συμμετείχε στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας. Η εκλεγμένη Περιφερειακή μας σύμβουλος  Δέσποινα Σπανούδη εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ψηφιστούν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας τα θέματα που έχουν σχέση με τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων τόσο πολλών θεμάτων την στιγμή που  ήδη υπάρχουν νέες εκλεγμένες αρχές που θα πρέπει να ασχοληθούν δαπανώντας  τον χρόνο που απαιτείται για να μελετηθούν διεξοδικά αυτά τα θέματα.
Ολόκληρο το βίντεο παρακάτω :...