Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Το ρέμα Σκίτσα

Τις φωτογραφίες και το κείμενο μας έστειλαν κάτοικοι της Ιτέας.
Όχι, μην απατάστε, δε βρέθηκε πετρέλαιο στην Ιτέα!
Είναι εικόνες από τη ...Σκίτσα, το ρέμα που χωρίζει Ιτέα και Κίρρα, δίπλα στο πρώην Ξενία.
Το ρέμα, συνήθως ξερό, κάπου κάπου σε περίοδο βροχοπτώσεων κατεβάζει νερό στον κόλπο, αλλά όχι μόνο.
Τις τελευταίες μέρες, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν, κατεβαίνουν από το λόγγο και βιομηχανικά λύματα επεξεργασίας ελιάς (από πού άραγε;).
Τις προηγούμενες μέρες λόγω της βροχής κατέληξαν στη θάλασσα (όπου κάνουμε μπάνιο το καλοκαίρι), ωστόσο τα τελευταία λύματα παρέμειναν στάσιμα, καθότι, όπως φαίνεται και από τις φώτο, η εκβολή του ρέματος προς τη θάλασσα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος φραγμένη!
Το αποτέλεσμα είναι ένας ... βάλτος δυσώδης και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, για τον οποίο οι αρχές δεν κάνουν τίποτα, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και καταγγελίες που έχουν γίνει από τους πολίτες.
Ούτε ποιος μολύνει το περιβάλλον βρέθηκε για να τιμωρηθεί (και συνεχίζει ανενόχλητος τη ‘δουλειά’ του), ούτε το ρέμα καθαρίστηκε, ούτε η εκβολή ανοίχτηκε για υπάρχει φυσιολογική ροή των υδάτων και να μη βαλτώνουν.
Μόνη μας ελπίδα πλέον είναι η βροχή…

Εργομετρικό πρόγραμμα "Έλα στον Αθλητισμό"

Η Άμφισσα περιλαμβάνεται στο πρωτοποριακό Εργομετρικό Πρόγραμμα «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» για το 2009. Το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται με την πρωτοβουλία της COSMOTE, έχει ως στόχο να παροτρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να ανακαλύψουν το άθλημα που τους ταιριάζει και κυρίως να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής.

Επιστημονικά τεκμηριωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αθλητικού προσανατολισμού για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών που εφαρμόζεται με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη διοργάνωση της ΕΥ ΖΗΝ. Σε μια ειδική κινητή μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους και ειδικούς επιστήμονες), πραγματοποιούνται αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας και σωματομετρήσεις.

Μέσω των μετρήσεων, αξιολογείται η ... φυσική κατάσταση των παιδιών, αναγνωρίζονται οι διατροφικές τους συνήθειες και τελικά σχηματίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα των αθλητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των νέων, σύμφωνα με τα μοναδικά ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε συμμετέχοντα.

Οφέλη
Το Εργομετρικό Πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της COSMOTE, η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης της εταιρίας, στον τομέα της Κοινωνίας, στις δράσεις που αφορούν στην Παιδεία. Το Πρόγραμμα «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2006 και από τότε έως και σήμερα έχει επισκεφθεί 34 Δήμους της Αττικής, ενώ έχουν εργομετρηθεί 7976 παιδιά.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα της εργομετρικής αξιολόγησής τους μέσω ενός προσωπικού δελτίου, που τους παρείχε ενημέρωση για το επίπεδο των φυσικών τους ικανοτήτων με βάση ελληνικά και διεθνή πρότυπα για τις συγκεκριμένες ηλικίες και τους κατευθύνει να επιλέξουν τα αθλήματα που τους ταιριάζουν. Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τις διατροφικές τους συνήθειες και παροτρύνονται να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Τα αποτελέσματα που λαμβάνει κάθε συμμετέχοντας μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο για την έγκυρη ενημέρωση των γονέων σχετικά με τις φυσικές ικανότητες και ιδιαιτερότητες των παιδιών τους αλλά και τη σημασία της καθημερινής σωστής άσκησης και διατροφής προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Είναι η πρώτη φορά που συλλέγονται στην Ελλάδα δεδομένα για τη φυσική κατάσταση των νέων των ηλικιών αυτών (9-16 ετών) με όργανα υψηλής τεχνολογίας και αυστηρές επιστημονικές μεθόδους. Η επέκταση του προγράμματος στην περιφέρεια και η μέτρηση ενός μεγάλου και αντιπροσωπευτικού δείγματος ατόμων, θα έχει ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί για πρώτη φορά μια έγκυρη και αξιόπιστη εικόνα για τη φυσική κατάσταση των Ελληνοπαίδων.

Επιστημονικά αποτελέσματα
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια από τα επιστημονικά ευρήματα που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις του προγράμματος για το 2008:
Τα πιο δημοφιλή αθλήματα στα αγόρια είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αφού ασχολούνται με αυτά περίπου το 60% των συμμετεχόντων αγοριών, ενώ το 10% ασχολείται με την κολύμβηση.
Στα κορίτσια, τα ποσοστά ενασχόλησης με αθλήματα μοιράζονται το βόλεϊ (~20%), η κολύμβηση (~12%), το μπάσκετ (~12%), ο στίβος (~11%), οι χοροί (~10%) και η ρυθμική/ενόργανη γυμναστική (~13%).
Ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών (30%) ασχολούνται με αθλήματα για τα οποία απαιτείται διαφορετικό επίπεδο φυσικών ικανοτήτων από αυτές που διαθέτουν.
Ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών (20%) γευματίζει 2-3 φορές την εβδομάδα εκτός σπιτιού.
Ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών δεν τρώει πρωινό (~21%) και καταναλώνει καθημερινά γλυκά και αναψυκτικά(~30%).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, στο Βόλο θα βρεθεί και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρεσβευτής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE, Πύρρος Δήμας, ο οποίος στέκεται στο πλευρό της COSMOTE στην επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία μεταφέροντας το δικό του μήνυμα στους νέους.

Η κινητή μονάδα θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο (Χριστολιάς Καμπεράκης), το Σάββατο 28 και ώρα 17:00-20:00 και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009 τις ώρες 11:00-14:00 .


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2009

2
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
21/3/2009
22/3/2009
21/3
(17:00-20:00)
22/3
(11:00-14:00
και
(17:00-20:00

Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς

3
ΑΜΦΙΣΣΑ
28/3/2009

29/3/2009
28/3
(17:00-20:00)
29/3
(11:00-14:00)

Δημοτικό
Κλειστό Γυμναστήριο (Χριστολιάς Καμπεράκης)

4
ΛΑΜΙΑ
4,5/4/2009
4/4
(11:00-14:00)
και
(17:00-20:00)
5/4
(11:00-14:00)
και
(17:00-20:00)
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας

5
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

11,12/4/2009

11/4
(17:00-20:00)
12/4
(11:00-14:00)
Κλειστό Γυμναστήριο Προπονητικού Κέντρου Καρπενησίου

Όλοι στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 2 Απρίλη.

Τα φάγανε τα λεφτά και θέλουν κι άλλα.
Δεν έχει αυξήσεις φέτος, πάρα μόνο στους φόρους.
Η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι αυτά που φάγανε οι κουμπάροι , οι χρηματιστηριακές από τα συνταξιοδοτικά ταμεία μας, τα χιλιάδες στελέχη (γαλάζια πλέον, όχι πράσινα) πρόεδροι , σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς κλπ, και οι ευνοούμενοι τους Τραπεζίτες και μεγαλοκομπιναδόροι, ήταν τόσα που είχαν σαν συνέπεια να τελειώσουν τα χρήματα και να χρειάζονται πλέον να τους δώσουμε κι άλλα χρήματα για να ...διαχειριστούν.

Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα. Συμμετέχουμε στις Απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

19/03/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19.3.2009
Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι ... συνταξιούχοι είναι τα μόνιμα θύματα της εισοδηματικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Δέχονται την επίθεση και καλούνται να πληρώσουν την κρίση τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα όταν οι «έξυπνοι» φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έχουν φθάσει τα 20 δις ευρώ και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα εισπράξει, όταν η Κυβέρνηση χαρίζει ουσιαστικά 28 δις στις Τράπεζες.


Είναι επίσης υπολογισμένο ότι και αυτό το «εφάπαξ έκτακτο επίδομα» που δίνεται σαν μια μορφή ελεημοσύνης έχει κόστος περί τα 90 εκ. ευρώ όταν από τα μεσαία εισοδηματικά κλιμάκια των Δημοσίων Υπαλλήλων αφαιρούνται 100 εκ. ευρώ, επειδή παγώνουν οι μισθοί, δηλαδή γίνεται ανακατανομή της φτώχειας και επιχειρείται μέσα από διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού και εικονικής πραγματικότητας να στραφεί η μία εισοδηματική τάξη απέναντι στην άλλη.Τρία είναι τα χαρακτηριστικά των μέτρων της Κυβέρνησης:

1.- Το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και η καθήλωσή τους στο μέλλον.

2.- Η επανάληψη και στο Δημόσιο των ρυθμίσεων που έγιναν στις ΔΕΚΟ με την προώθηση νέου μισθολογίου μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους με βασικό στόχο το διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζομένων.

3.- Η μείωση του μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση του προσωπικού που εργάζεται με ελαστική μορφή εργασίας και έχει προσληφθεί με πελατειακά κριτήρια με συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και με μεγαλύτερα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτή η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που μειώνει την αγοραστική δύναμη, θα έχει σε μία περίοδο ύφεσης σοβαρή επίπτωση στη συνολική ζήτηση, στη συνολική κατανάλωση, στη συνολική παραγωγή άρα και στο σύνολο της πραγματικής οικονομίας.

Όταν σε όλο τον κόσμο αναζητούνται πολιτικές ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης, ενίσχυσης του Δημόσιου Τομέα, άρα και της ζήτησης, στην Ελλάδα δρομολογούνται πολιτικές συνολικής κατάρρευσης της οικονομίας.

Η πολιτική αυτή είναι ομολογία χρεοκοπίας και αδυναμίας άσκησης σοβαρού και υπεύθυνου κυβερνητικού έργου, είναι ισοπέδωση του συστήματος του μισθολόγιου των Δ.Υ., είναι η ταφόπλακα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και σε ότι έχει απομείνει όρθιο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν θα πληρώσουν την κρίση για την οποία ευθύνονται οι πραγματικοί έχοντες και το Τραπεζικό σύστημα.

Η απεργία στις 2 του Απρίλη θα είναι η αφετηρία νέων δυναμικών αποφασιστικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.


Όλοι στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις.
Στην Αθήνα 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δείτε τα υλικά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Απεργία.

Περισσότερα για την Κατερίνα Γκουλιώνη


Επειδή τοποθετήθηκαν κάποια σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση αντί άλλης απάντησης, τοποθετώ περισσότερες πληροφορίες. Όσοι δεν είναι μισθοφόροι και έχουν καθαρό μυαλό, θα καταλάβουν το νόημα της πρώτης ανάρτησης. Όσους αγωνίζονται ακόμα και μέσα στα κελιά για τα ανθρώπινα δικαιώματά το Iteanet τους υποστηρίζει.

Η Κατερίνα ενοχλούσε...

Καταγγελία προς τον συνήγορο του πολίτη

της κρατούμενης Γκουλιώνη Αικατερίνης

Ελεώνας Θηβών (20-02-09),
Είμαι 41 ετών σήμερα, εξαρτημένη από την ηρωίνη από τα 17 μου. Τόσα χρόνια αρρώστια και εξάρτηση από μία ουσία που αν δεν την είχα δε θα μπορούσα να είμαι όρθια για να δύναμαι να εργαστών, για να μπορέσω να ζήσω.

Τον χειρότερο εφιάλτη, όμως, που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα τον ζήσω έτσι όπως τον ζω και όπως καθημερινώς απειλούμαι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστώ.

Αυτό το «αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης», λοιπόν, είναι η φυλάκιση η οποία, ουσιαστικά σημαίνει ... την αιχμαλωσία και την ομηρία μου από τους δεσμοφύλακες που ελέγχουν κι επεμβαίνουν ακόμη και στα γεννητικά μου όργανα και στ’ απόκρυφα σημεία του σώματός μου.

Όποτε μπαίνω στην φυλακή είτε γιατί εισάγομαι πρώτη φορά είτε γιατί επιστρέφω από δικαστήριο είτε γιατί πήγα νοσοκομείο δέχομαι την εξής επίθεση, η οποία ονομάζεται «έρευνα»:

Η δεσμοφύλακας με υποχρεώνει να βγάλω όλα μου τα ρούχα, με βάζει να σκύψω, ν’ ανοίξω τους γλουτούς, να βήξω και παρατηρεί τον πρωκτό μου. Πολλές φορές βρίσκει ευκαιρία να παρατηρήσει γυμνό σώμα και με κοιτάει καλά καλά, μου φέρεται προσβλητικά, ειρωνικά, θρασύτατα, σα να’ μαι το τελευταίο σκουπίδι.

Μετά μου δίνουν άλλα ρούχα, από την αποθήκη τους, παράτερα και εξευτελιστικά, μου παίρνουν το σουτιέν γιατί, λέει, «απαγορεύεται» να το φοράω στην απομόνωση γιατί λέει, δήθεν μπορεί να…αυτοκτονήσω μ’ αυτό, μου δίνουν παπούτσια μεγαλύτερο μέγεθος απ’ το δικό μου και περπατάω σαν παλιάτσος και με οδηγούν στο φαρμακείο. Εκεί, με βάζουν να καθίσω σε γυναικολογική καρέκλα και η δεσμοφύλακας βάζει το δάχτυλό της στο αιδοίο μου μέσα στον κόλπο. Στην συνέχεια υποχρεούμαι να ουρήσω μπροστά στην δεσμοφύλακα για να κάνουν το ναρκωτέστ.

Μια φορά, στο χαρτί που ήταν τοποθετημένο στην γυναικολογική καρέκλα όπου μ’ έβαλαν να κάτσω είδα μία τρίχα από προηγούμενη ερευνηθείσα. Η αποστείρωση στα εργαλεία τους είναι κάτι που ενίοτε θυμούνται. Σε άλλες βάζουν διαστολείς και σκουριασμένους, πολλές φορές, τους βάζουν το δάχτυλό τους και συγχρόνως πιέζουν προς τον ορθό ή και από επάνω στη βουβωνική χώρα σε σημείο που η κρατούμενη να πονάει. Τα ειρωνικά σχόλια και τα σόκιν «αστειάκια» των δεσμοφυλάκων δεν λείπουν από το «ρεπερτόριό» τους…

Προσφάτως που αρνήθηκα την κολπική έρευνα και από τον γυναικολόγο, διότι ανεξαρτήτου μορφώσεως, ειδικεύσεως και μορφωτικού επιπέδου το να σου χώνει ο καθείς τα δάχτυλά του είναι τουλάχιστον «απρεπές», θα έλεγα, και ζητούσα υπερηχογράφημα, με απείλησαν ότι θα με δέσουν όλη νύχτα με τη χειροπέδα στο κάγκελο και αυτή την απειλή συγκεκριμένα την ξεστόμισε η δεσμοφύλακας που τελεί χρέη…νοσοκόμας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών (Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.) Γκαβάνα Στέλα παρουσία της υπαρχιφύλακα Σαμπάνη Σωτηρίας, μου είπε πως αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να δεχτώ την κολπική κι αυτή που δεν είναι, είναι «άλλο πράμα». Εν ολίγοις αυτό που μου είπαν και λένε είναι ότι αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να μου κάνουν ότι θέλουν και να μην αντιδράω.

Με οδήγησαν στην υποδιευθύντρια Καφρίτσα Αγλαϊα, η οποία μου είπε πως αφού αρνούμαι την κολπική έρευνα ότι βρεθεί από ναρκωτικά στην φυλακή θα το χρεώσει σ’ εμένα και πως θα με κρατήσει πολλές ημέρες στην απομόνωση. Όταν της ζήτησα να μου κάνει υπερηχογράφημα διότι δεν αντέχω άλλο αυτόν τον βιασμό της κολπικής μου είπε πως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Της απάντησα ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω εγώ τη δική τους ανεπάρκεια και με οδήγησαν στην απομόνωση όπου ούτως ή άλλως θα με οδηγούσαν, κάνοντας κολπική ή μη.

Στην απομόνωση με έκλεισαν σ’ εάν κελί όπου έπρεπε να χτυπάω το κουδούνι για να’ ρθει η δεσμοφύλακας να μου ανοίξει να πάω στην μία τουαλέτα που είναι κοινή για όλες τις κρατούμενες στον χώρο αυτόν και παρακολουθούμενη από κάμερα.

Την ώρα της αφόδευσης σε παρακολουθεί η δεσμοφύλακας από την κάμερα κι όταν δει τα περιττώματά σου τότε της ζητάς την άδεια να τραβήξεις καζανάκι.

Εκτός του ότι είμαι αναγκασμένη να κάνω την ανάγκη μου μπροστά σε δεσμοφύλακα είμαι υποχρεωμένη να κάνω 8 αφοδεύσεις για να με βγάλουν από την απομόνωση αλλά κι αυτό, πάλι, εξαρτάται από τις διαθέσεις τους.

Οι περισσότερες κρατούμενες αναγκάζονται να παίρνουν καθαρτικό για να επιτύχουν αυτές τις κενώσεις και αρκετές φορές είτε δεν έρχεται η δεσμοφύλακας να τους ανοίξει την πόρτα είτε είναι άλλη κρατούμενη στην τουαλέτα και στην κυριολεξία ενεργούνται επάνω τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες δεσμοφύλακες τις εξευτελίζουν γιατί ενεργήθηκαν επάνω τους ή τους λένε απειλητικά ότι «εδώ είναι Θήβα και το κουδούνι για να πας τουαλέτα θα το χτυπάς όταν έχεις μεγάλη ανάγκη», την οποιά «μεγάλη ανάγκη» την κρίνει η δεσμοφύλακας ή της λένε με δυσφορία «πάλι τουαλέτα θέλεις;» και άλαλ τέτοια με ανείπωτη απανθρωπιά και σαδισμό.

Μου έχει συμβεί να μη μου ανοίγει η δεσμοφύλακας την πόρτα του κελιού για να πάω στην τουαλέτα και ανγκαζόμουν να ουρώ σε πλαστικό μπουκάλι νερού και αργότερα να έχω πρόβλημα με το έντερό μου από την συγκράτηση των κοπράνων. Στο τέλος, έφτασα στο σημείο να κλωτσάω την πόρτα του κελιού για να μου ανοίξει, να μου φέρεται προκλητικά και υποτιμητικά και επειδή την αποκάλεσα «κότα» έγραψε μία ψευδή αναφορά (η κα Δανιηλίδου Χαρίκλεια ει΄ναι η εν λόγω δεσμοφύλακας) σε συνεργασία με τον αρχιφύλακα Γαλάνη Ιωάννη που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα και σε αυτόν αναφερόταν η κα Δανιηλίδου, με πέρασα πειθαρχικό κι ο υποτελής σε αυτούς, εισαγγελέας Πρασσάς Γεώργιος με τιμώρησε με πειθαρχική ποινή εγκλεισμού σε κελί της απομόνωσης για πέντε μέρες με, επιπροσθέτως παράνομη, στέρηση καφέ, τσιγάρου και τηλεφώνου.

Πειθαρχικό το οποίο παραγράφεται σε δυο χρόνια πράγμα που σημαίνει πως εκτός του μαρτυρίου που υπέστην δεν θα αποφυλακισθώ με υφ’ όρων απόλυση, δεν θα πάρω άδεια και οι άρρωστοι γονείς μου και η 21χρονη κόρη μου θα περιμένουν πολύ για να με δουν και να τους στηρίξω.

Όλα αυτά συνέβησαν στη γυναικεία φυλακή Κορυδαλλού, αλλά αυτοί οι κύριοι υπηρετούν σήμερα στη Θήβα όπως και ο αρχιφυλακεύων Κοράκης Παναγιώτης, ο οποίος στην εδώ απομόνωση της Θήβας μου είπε πως παρ’ όλες τις 8 κενώσεις κλπ δικαιούται «βάσει του εσωτερικού κανονισμού» να με κρατήσει έξι ημέρες στην απομόνωση. Ο εσωτερικός κανονισμός δεν γράφει κάτι τέτοιο, αντίθετα λέει πως η τριήμερη κράτηση στην απομόνωση γίνεται μ’ εντολή εισαγγελέα και παρατείνεται εφόσον έχουν βρεθεί απαγορευμένες ουσίες στο σώμα του κρατούμενου και δεν μπορούν να αφαιρεθούν…

Μπάνιο δεν μπορείς να κάνεις στην απομόνωση –ειδικό χώρο κράτησης τον ονομάζουν λες και αλλάζοντας όνομα σε κάτι παύει και η φρίκη- γιατί όταν τύχει να έχει ζεστό νερό δεν είναι εκεί η δεσμοφύλακας και όταν είναι εκεί μπορεί να σε βγάλει από το κελί για να κάνεις μπάνιο, το νερό να είναι κρύο και να επιμένει πως είναι ζεστό βγάζοντάς σε τρελή.

Όταν και αν κάνεις μπάνιο σε παρατηρεί. Έτσι, μένουμε χωρίς μπάνιο για 7 μέρες και άνω. Καφέ, νερό υποχρεούσαι να παραγγείλεις μόνο από το καφενείο της φυλακής το οποίο λειτουργεί για τους δεσμοφύλακες και δουλεύουν σε αυτό κρατούμενες. Την τελευταία φορά που κρατήθηκα στην απομόνωση πλήρωσα 20 ευρώ στο καφενείο. Με αυτά τα χρήματα μπορούσα να περάσω περίπου είκοσι μέρες αγοράζοντας καφέ, ζάχαρη κλπ ενώ τα πλήρωσα μέσα σε πέντε μέρες. Αλλά εδώ η διαχείριση των χρημάτων μας εξαρτάται από τις ορέξεις της υπηρεσίας του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.

Όταν λοιπόν, αποφασίσουν οι ασύδοτοι βασανιστές μας να μας βγάλουν από την απομόνωση πρέπει να περάσουμε το ίδιο μαρτύριο της σωματικής έρευνας και της κολπικής εισβολής. Αυτό το ίδιο μαρτύριοι της έρευνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να μου το κάνουν και στο θάλαμο, όπου μένω, όταν υπάρχει υπόνοια για ύπαρξη απαγορευμένων ουσιών. Μπαίνουν μέσα στο θάλαμο, μας ξυπνάνε, μας κάνουν σωματική και κολπική έρευνα, μας βγάζουν έξω από τον θάλαμο και ανακατεύουν όλα μας τα πράγματα πετώντας τα κάτω. Μετά χάνουμε πράγματα μας γιατί τα πετάνε ή τα παίρνουν και πρέπει να τακτοποιήσουμε ολόκληρο το θάλαμο για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε…

Κάποτε ήμουν άνθρωπος με όνειρα, με όρεξη για μάθηση, με κερδοφόρα επιχείρηση, με όρεξη για δημιουργία.

Σήμερα, όλος αυτός ο πόνος, η κακοποίηση, ο βιασμό του σώματος και της ψυχής που έχω υποστεί με κάνουν να ονειρεύομαι πως τους σκοτώνω όλους αυτούς που πληρώνονται για να βασανίζουν αδύναμους ανθρώπους.

Σφίγγοντας τα δόντια σιγοψιθυρίζω «και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω» ελπίζοντας να έρθει κάποια μέρα που θα σταμτήσουν να απλώνουν τα βρώμικα, διεστραμμένα χέρια τοςυ επάνω σε αδύναμους ανθρώπους. Το ξέρω πως ο κόσμος δεν αλλάζει, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ, όμως, φτάνει να μην αδιαφορούμε.

Ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσω τα όσα υπέστην και υπόκειμαι μεσα στη φυλακή.Γκουλιώνη Κατερίνα