Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ 2-4/7/10

Η Αερολέσχη Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ συνδιοργανώνει με την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αλλά και την βοήθεια του Δήμου Άμφισσας και φέτος το 4ο φεστιβάλ που τείνει πια να γίνει θεσμός για την πόλη της Άμφισσας και την Φωκίδα.

Το φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή 2/7/10 με ελεύθερη πτήση στις 11.00 πμ από την χαρισματική περιοχή τής Αγ.Τριάδας 7 χλμ από την Αγ. Ευθυμία.
Το ίδιο βράδυ στις 10.00μμ θα γίνει ρεμπέτικη βραδιά στο χωριό της Αγ. Ευθυμίας με 6μελές συγκρότημα από την Πάτρα.
Την επόμενη μέρα 3/7 στις 9.00 πμ οι ...

Ποιό αύριο διαλέγουμε ;


Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Aκούσαμε μόλις τον εργατολόγο κ.Αλ.Μητρόπουλο (ιδρυτικό στέλεχος του Πασοκ) σε μια συνένευξη στο 98.9fm.
Mε όσο λιγώτερα λόγια μπορώ θυμίζω όσα σοκαριστικά είπε.
-Πρώτη φορα στην ιστορία συμβαίνει τέτοια κατεδάφιση κοινωνικών δικαιωμάτων σε τόσο συντομο χρόνο !
-Υπήρχαν σαφώς περιθώρια διαπραγμάτευσης αλλα αποτύχαμε να διαπραγματευτούμε.
Πως είναι δυνατόν είπε, να μην μπορούμε να δανειστούμε με όρους φύλαρχου της Μποτσουάνα;
Με όρους οποιουδήποτε κράτους του ΟΗΕ που να μην είναι καν μέλος της ΕΕ!
ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ, ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!
-Πρώτη φορά είδε τόσους ανθρώπους με άγνοια για τα ...

Οι μαγαζάτορες πάνε στις Εμποροπανηγύρεις

Με τις καλύτερες εντυπώσεις κλείνει αυτή τη στιγμή το παζάρι στην πόλη του Μαρμαρίου και οι συνάδελφοι αναχωρούν για άλλες πολιτείες. Οι πιο πολλοί θα προσγειωθούν στην Άμφισσα(29/06-05/07), λιγότεροι στα Αρφαρά Μεσσηνίας(03-11 ΙΟΥΛΙΟΥ) και κάποιοι ελάχιστοι εναπομείναντες στα Οινόφυτα(29/06-05/07).
Όλοι αναμένουν η συμπαράσταση των καταναλωτών να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό μιας και για άλλη μια φορά αποδείχτηκε(όπως γράφει και ο τοπικός τύπος στην Εύβοια), πως ο καταναλωτής συνεχίζει να ενισχύει τα παζάρια και πολύ περισσότερο τώρα στην εποχή της κρίσης.
Τα γεγονότα, δείχνουν πως πολλοί μαγαζάτορες κάνουν μεταβολή στη αρμοδία Δ.Ο.Υ.όπου και ανήκουν με σκοπό την επέκταση των εργασιών...

Η μίζα…της μίζας…και στο Νοσοκομείο Άμφισσας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (21/06), στο κύκλωμα με τα ορθοπεδικά υλικά, εμπλέκονται 11 εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί των οποίων χρηματίζονται για να προωθούν τα συγκεκριμένα υλικά.
Στην πρώτη μαύρη λίστα, καταγράφονται ενδεικτικά τα ονόματα 50 γιατρών, αλλά ο κατάλογος εκτιμάται πως θα διευρυνθεί σημαντικά ...

Συγκροτείται η «Δημοκρατική Αριστερά» στο Αthens imperial hotel

Την Τετάρτη η πρώτη πολιτική εκδήλωση της «Δημοκρατικής Αριστεράς»



Την Τετάρτη στις 8 μ.μ. θα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο ξενοδοχείο Athens ...

S&B: Η κρίση του βωξίτη και οι επαφές με τον Μυτιληναίο .

 Εμφανίζονται και επίσημα πλέον τα σενάρια που προβλέπουν εξαγορά της S&B από τον Όμιλο Μυτιληναίου.
Με αυτήν την είδηση ολοκληρώνεται η εικόνα ότι έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό ανακατατάξεις στην εκμετάλλευση του βωξίτη στην περιοχή μας.
Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί μια τόσο σημαντική εταιρεία με χρόνια στην περιοχή μας είχε ...αμελήσει την διενέργεια ερευνών και δεν είχε προετοιμάσει φακέλους για έγκριση για νέα κοιτάσματα.
Η απάντηση είναι ότι σκεπτόμενοι την παραχώρηση δεν θέλησαν να εμπλακούν σε έξοδα για νέες αδειοδοτήσεις.
Αρκέστηκαν να εκμεταλλεύονται όσο δυνατόν περισσότερο τα υπάρχοντα κοιτάσματα και να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιφανειακές εξορύξεις μπορούν για να έχουν μειωμένα έξοδα μέχρι να φύγουν.
Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί δεν θέλησαν να υλοποιήσουν τις συμβάσεις με τους εργολάβους που είχαν υπογράψει για τις υπόγειες στοές και να τρέχουν τώρα στα δικαστήρια.
Αυτή είναι η πραγματικότητα γιατί οι άδειες που επικαλείται η εταιρεία και τα δημοσιεύματα δεν ...

"Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του..." στην Άμφισσα

H κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και από ένα πολύ όμορφο μπουλβαρ του ’80, το "It Had to Be You" ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.
Μία κωμωδία που διερωτάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο καθένας μας με τη θέλησή του. Ποια είναι τα όρια της θέλησης, του πείσματος, του αναπάντεχου, του αλλοπρόσαλλου. Πόσο απέχει το ταλέντο από την τρέλα; Πόσο κοντά ...

Κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τα ξημερώματα της Δευτέρας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Παράλληλα, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται πως η ΓΕΝΟΠ θα συμμετάσχει και ...

Χάνονται κατακτήσεις 100 χρόνων

Κατακτήσεις 100 χρόνων, που αντανακλούν τους αγώνες των εργαζομένων από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα, αναιρούνται μέσα σε λίγες μέρες υπό την πίεση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  Προβλέψεις του μνημονίου γυρίζουν το χάρτη των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έναν αιώνα πίσω. Μια ιστορική διαδρομή στις κοινωνικές κατακτήσεις αρκεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές:
1 Τα πρώτα δείγματα εργατικής νομοθεσίας δίνονται αμέσως μετά την οικονομική και ...