Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το 'πε, το 'πε ο Γερουλάνος!

Πολλά χρήματα ήταν σε λάθος χέρια - Γερουλάνος στην "Ελευθεροτυπία"

"...Πάρτε για παράδειγμα τη Λυρική Σκηνή . Η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε οικτρά. Μέσα σ' ένα περιβάλλον κακοδιαχείρισης και ελιτίστικης αυταρέσκειας, κατασπατάλησε τα χρήματα του έλληνα φορολογουμένου και άφησε τον οργανισμό υπερχρεωμένο και σε κίνδυνο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι από ανικανότητα και όχι από κάτι πιο επιλήψιμο..."
(από συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου στον Φώτη Απέργη για το «7» της «Ελευθεροτυπίας»)

Μαντέψτε όμως ποιός ήταν ο πρόεδρος της Λυρικής που κατασπατάλησε τα χρήματα του Έλληνα ... φορολογούμενου: Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και καταστροφέας της Γκιώνας. Ο άνθρωπος στον οποίο υποκλίνονται οι φορείς της Φωκίδας...
Όπως συμπεριφέρθηκε στην Λυρική, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και προς το περιβάλλον. Το κακό είναι πως η καταστροφή σε αυτη τη δεύτερη περίπτωση, είναι μη αναστρέψιμη...

ΥΓ. Αλήθεια αποδέχεται τις κατηγορίες ο κ.Κυριακόπουλος ή θα κάνει μήνυση στον υπουργό;
Δείτε παλιότερη δημοσίευση για το θέμα
Από Ημερολόγιο ενός πατέρα

Αράχωβα - Έκθεση καλλιτεχνών Στερεάς Ελλάδας

Θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης στον Δήμο ιτέας


ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 2
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4...
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265032860
ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν.3250/2004
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 1/2/2010
ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ
Τηλέφωνα: 2265351120, 22650-32345

Κοπή πίτας προοδευτικού συλλόγου 'Τα Καστέλλια'

Κοπή πίτας προοδευτικού συλλόγου 'Τα Καστέλλια" και βράβευση των φετινών νέων Καστελλιωτών επιτυχόντων σε σχολές

Ο Προοδευτικός Σύλλογος "Τα Καστέλλια" σας προσκαλεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα "Κωστής Παλαμάς" του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη 1Α στην Αθήνα) στην ετήσια καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και τη βράβευση των νέων Καστελλιωτών επιτυχόντων σε σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!
Από kastellia.gr

Μετατροπή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από Ημερήσιο , σε Περιφερειακό

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την μετατροπή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ- πρώην κλινική Καρανάσου) από Ημερήσιο (απλή επίσκεψη ημέρας), σε Περιφερειακό (Ξενοδοχειακή κάλυψη- ύπνος, φαγητό).
Αυτό σημαίνει, ότι από την Κυριακή 31/1/2010, το κτίριο του ΚΠΕ μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες παιδιών και συνοδών από όλα τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Έτσι όλοι αυτοί οι φιλοξενούμενοι, θα βρίσκονται επί ημέρες στην πόλη μας, προκειμένου να ξεναγηθούν και να στήσουν βήμα- βήμα την περιβαλλοντική τους συνείδηση.
Ήδη, το ΚΠΕ Άμφισσας, με επικεφαλής τον κ. ... Θεοχαρόπουλο Μιχάλη ο οποίος πλαισιώνεται από έμπειρους καθηγητές και δασκάλους, με ειδικότητα στο αντικείμενο, φιλοξένησε επί τρεις ημέρες το Γυμνάσιο Βούλας Αττικής, το οποίο επισκέφθηκε το Μουσείο, την Πινακοθήκη Παπαλουκά, την Χάρμαινα, το Μεγάλο Καφενείο όπου ο Δήμαρχος δεξιώθηκε τους μαθητές.
Η ξενοδοχειακή υποδομή του ΚΠΕ μπορεί να εξυπηρετήσει 49 φιλοξενούμενους οι οποίοι θα επισκέπτονται τις γύρω περιοχές περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας σε ειδικές διαδρομές στην Γκιόνα, τον Παρνασσό και βεβαίως στην Άμφισσα.
Εκτιμούμε, ότι θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα, (να μην αναφερόμαστε μόνο στα άσχημα), στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για την αγορά του κτιρίου, την σύλληψη γενικά της ιδέας και την οικονομική βοήθεια που προσέφερε από το 2007 έως σήμερα η σημερινή Ν.Α. Φωκίδας για την προμήθεια του εξοπλισμού του ΚΠΕ.
Ως Δήμος θεωρούμε ότι το έργο αυτό θα προσφέρει περισσότερα από τα αιτηθέντα και για αυτό ως Δημοτική Αρχή το στηρίξαμε από την αρχή και προσπαθήσαμε για την συνέχιση της προσπάθειας, την εύρυθμη λειτουργία του και την μετεξέλιξή του σε Περιφερειακό.
Ως Κέντρο ημερησίων επισκέψεων ξεκίνησε το 2004 από τα παλιά γραφεία που υπήρχαν και συνεχίσθη με την εγκαινίαση του ημερησίου προγράμματος από το 2007 με γραφεία στο σημερινό ΚΠΕ. Συνεχίσαμε να το στηρίζουμε με την βεβαιότητα ότι θα μετατραπεί ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εκτός από Ημερήσιο και σε Περιφερειακό που σημαίνει πολυήμερο. Αυτό που ουσιαστικά ξεκίνησε από 31/1/2010. Η λειτουργία του Περιφερειακού τύπου κατά την εκτίμησή μας θα προσφέρει πολύ περισσότερα οφέλη στην εν γένει ανάπτυξη της περιοχής.
Τέλος, μετά την ανάδειξη του ΚΠΕ ως Περιφερειακού, αναμένονται πολλές κρατήσεις από σχολεία. Οι μαθητές των σχολείων αυτών θα σιτίζονται σε εστιατόρια και ταβέρνες της πόλης και θα επισκέπτονται γενικά καταστήματα της πόλης μας

ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Την έντονή αντίδρασή τους για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων εξέφρασαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση δεν αρκείται μόνο στη διαγραφή των δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία οι μεγαλοεργοδότες και το κράτος, επιχειρεί να τους απαλλάξει και από τις υπάρχουσες εισφορές".
"Η άρνηση της κυβέρνησης να καλύψει τα ελλείμματα, δίνοντας μέρος από όσα χρωστάει, αλλά και η προτροπή της να ... καλυφθούν αυτά με το ξεπούλημα της περιουσίας τους και με νέα βάρη στους εργαζόμενους, αποτελεί μια ακόμα πρόκληση, αποκαλυπτική των προθέσεων και των αντιδραστικών της επιδιώξεων για σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα σε βάρος των εργαζομένων.", σημειώνει ο Περισσός.

Από την πλευρά του, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε την ανάγκη θέσπισης νέων πόρων για το ασφαλιστικό, επικαλούμενη τις δεσμεύσεις της από το Πρόγραμμα Σταθερότητας, δίνοντας έτσι προτεραιότητα στις απαιτήσεις των αγορών και της νεοφιλελεύθερης ελίτ της Ε.Ε. και όχι στις ανάγκες των συνταξιούχων και της κοινωνικής ασφάλισης.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με μέτρα πολιτικής που θα εξασφαλίζουν την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων της από τους ιδιώτες και από το κράτος και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας καθώς και με την θέσπιση νέων πόρων χρηματοδότησής της από εκείνους που κέρδισαν από τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών της.", επισήμανε ο κ. Στρατούλης.
Από enet.gr

Κλείνουν τις διασταυρώσεις του Μπράλου και της Δαμάστας οι αγρότες


Μπλακ-άουτ σημειώθηκε το μεσημέρι στην Εθνική οδό Λαμίας -Αθηνών στη διασταύρωση του Μπράλλου όταν αγρότες ,που βρίσκονται στο μπλόκο της Αλαμάνας εδώ και 19 ημέρες, πήραν μεγάλη δύναμη τρακτερ και κατευθύνθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο.
Οι αγρότες με τα μηχανήματα τους έκλεισαν το δρόμο δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων ενώ σημειώθηκαν και πολλά φραστικά επεισόδια μεταξύ αγροτών και οδηγών αλλά έγκαιρη ... ήταν η επέμβαση της αστυνομίας που απέτρεψε τα χειρότερα.
Οι παραγωγοί είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση του και ζητούν άμεση ικανοποίηση των θεσμικών και οικονομικών τους αιτημάτων...

Κλείνουν και τη διασταύρωση της Δαμάστας!

Mπλακ-άουτ στην Αλαμάνα. Πριν από λίγο στη Γενική Συνέλευση των αγροτών που έγινε στο Μπλόκο της Λαμίας αποφασίσθηκε τα τρακτερ να ..μετακινηθούν για τη διασταύρωση της Δαμάστας με την Εθνική οδό προκειμένου να κλείσει και εκεί ο δρόμος, η μόνη διέξοδος δηλαδή για τη Βόρεια Ελλάδα!
Οι παραγωγοί κλιμακώνουν την κινητοποίηση τους αφού αυτή ήταν και η απόφαση του Πανελλαδικού τους στη Βέροια...
Από 4Εποχές

Ευπάλιο Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος

"Μπλόκο" του δασαρχείου Λιβαδειάς στην επέκταση των αιολικών πάρκων

Σημαντική εξέλιξη, στην υπόθεση της επέκτασης των αιολικών πάρκων στο Περδικοβούνι και στην Τούμπα, αποτελεί η γνωμοδότηση του δασαρχείου Λιβαδειάς.

Να θυμίσουμε τη διαδικασία:
Για να δοθεί άδεια εγκατάστασης ενός αιολικού πάρκου χρειάζεται να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και να δοθεί έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση. Αυτό γίνεται με μια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων περιβάλλοντος (κλπ.) και αγροτικής ανάπτυξης (κλπ.), για τις μεγάλες εγκαταστάσεις. Στις μικρότερες εγκαταστάσεις γίνεται με ...απόφαση του Γ.Γ. της περιφέρειας.
Για τους περιβαλλοντικούς όρους γνωμοδοτούν διάφορες υπηρεσίες και τα νομαρχιακά και δημοτικά συμβούλια(είναι η γνωστή διαδικασία με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων). Για την έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση γνωμοδοτούν τα αντίστοιχα δασαρχεία, χωρίς να ενημερώνονται τα δημοτικά και τα νομαρχιακά συμβούλια. Παρόλο που η γνωμοδότηση των δασαρχείων έχει καθαρά περιβαλλοντικό περιεχόμενο και παρόλο που η τελική απόφαση είναι κοινή. Να σημειώσουμε ακόμη, πως ο τρόπος σύνδεσης των αιολικών πάρκων (οι υποσταθμοί και οι γραμμές μεταφοράς) υποδεικνύεται από το ΔΕΣΜΗΕ, με μια ανεξάρτητη διαδικασία, που, επίσης, δεν μπαίνει στη διαδικασία της γνωμοδότησης των περιβαλλοντικών όρων. Με άλλα λόγια, υπάρχει πολυδιάσπαση της διαδικασίας περιβαλλοντικής έγκρισης ενός έργου ΑΠΕ και, μάλιστα, κάποια σοβαρά τμήματα αυτής της διαδικασίας υλοποιούνται χωρίς καν την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Στο σχέδιο νόμου για τη μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ, που προωθεί το ΥΠΕΚΑ, διατηρείται το καθεστώς πολυδιάσπασης και χειροτερεύει περισσότερο, αφού καταργείται η κοινή απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και έγκρισης επέμβασης σε δασική έκταση (βγαίνουν ξεχωριστές αποφάσεις).
Στην προκειμένη περίπτωση:
Το δασαρχείο Θήβας γνωμοδοτεί για την επέκταση στο Περδικοβούνι (για το τμήμα που ανήκει στο δήμο Θίσβης) και δίνει θετική γνωμοδότηση. Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης:

Το δασαρχείο Λιβαδειάς δίνει θετική γνωμοδότηση για την επέκταση στο Περδικοβούνι (για το τμήμα που ανήκει στο δήμο Κορώνειας) και αρνητική γνωμοδότηση για την επέκταση στην Τούμπα (Παλιοβούνα). Το γεγονός έχει τεράστια σημασία, επειδή η μελέτη είναι ενιαία για το Περδικοβούνι και για την Τούμπα και ενδέχεται να σημαίνει απόρριψη ολόκληρου του έργου. Με την προϋπόθεση ότι οι προϊστάμενες υπηρεσίες του δασαρχείου Λιβαδειάς δεν θα παρακάμψουν τη γνωμοδότησή του. Αποδεικνύεται, επίσης, πόσο σψστή είναι η απαίτησή μας να ενιοποιηθεί η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ (περιβαλλοντικοί όροι αιολικού πάρκου, εγκαταστάσεις διασύνδεσης και έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση). Ακολουθεί η γνωμοδότηση του δασαρχείου Λιβαδειάς:

2009_12_28_δασαρχείο Λιβαδειάς
Από "Στην σκιά του Ελικώνα"

Χιόνια στα ορεινά βροχές στα πεδινά

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το Οινοχώρι όπου έπεσαν λίγα χρόνια το πρωί, η δεύτερη είναι απο την Γκιώνα όπως φαίνεται απο την Ιτέα και η τρίτη απο τον Παναγιώτη Μητσημπόνο που δίνει την εικόνα της βροχής στην πόλη

Αποκριάτικο Πάρτυ Μασκέ Α.Ο.Κ "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΜΟΣ"

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το καθιερωμένο πάρτυ μασκέ του Α.Ο.Κ Άγγελος Σίμος είναι γεγονός...Σας περιμένουμε όλους τους Καλοσκοπίτες μαζί με τις παρέες σας, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 22:30 στο Μαγαζί "LA DI DA" Οδός: Περσεφώνης 63 στο Γκάζι (Πλησίον Στ. Μετρο Κερμεικός)

Τιμή Εισόδου : 8 ευρώ με ποτό.
Τιμή 2ου Ποτού 6 ευρώ
Τιμή Φιάλης : 60 ευρώ

Παριστάνει τον τρελό ο Κορκονέας;

Με συμπτώματα έντονης επιθετικής συμπεριφοράς αλλά και ακατανόητες εκρήξεις θυμού, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τις Δικαστικές Φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδος, όπου κρατείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες από πηγές μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα, ο πρώην ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ......νοσοκομείο, αφού κρίθηκε από τον διευθυντή αλλά και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι έπρεπε να εξεταστεί από γιατρό του ΕΣΥ για κάθε ενδεχόμενο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες δυο-τρεις ημέρες ο 37χρονος είχε αρχίσει να επιτίθεται φραστικά, να τσακώνεται αλλά και να ερίζει με δεσμοφύλακες.

Επίσης, κατά κάποιες άλλες πληροφορίες, δημιουργούσε τις τελευταίες μέρες συνεχώς περίεργες εντάσεις μέσα στο κελί του, φθάνοντας σε ακραίες διαθέσεις που σχετίζονταν με εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της σωματικής του ανάγκης. Οι αλλοπρόσαλλες διαθέσεις του είχαν παραξενέψει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Έτσι, μετά από μια ακόμα στιγμή έντασης, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε ψυχιατρικό κατάστημα στην Αθήνα.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας στο εδώλιο του κατηγορουμένου
Τα συμβάντα αυτά από κάποιους νομικούς κύκλους κρίνονται ως πολύ περίεργα, αφού, ως γνωστόν, την Τετάρτη το πρωί συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και πλησιάζει η ώρα της ετυμηγορίας. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι δεν αποκλείουν ο Κορκονέας να έχει επιστρατεύσει ένα νέο σχέδιο μέσα στις φυλακές. Να το «παίξει τρελός», για να αποφύγει τον καταλογισμό και κατ’ επέκταση την παραδειγματική τιμωρία για τον μοιραίο πυροβολισμό τη «σκοτεινή» βραδιά της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξη Κούγια, ο οποίος δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να σχολιάσει το συμβάν. Δήλωση, όμως, έκανε στη zougla.gr ο ένας από τους δύο δικηγόρους της οικογένειας Τσαλικιάν (της μητέρας του αδικοχαμένου Αλέξη), Αλέξανδρος Κατσαντώνης. «Είναι τόσο ψευδολόγος ο κατηγορούμενος και έχει τέτοια ψευδολόγο διάθεση, κάτι που διεφάνη στο ακροατήριο και σε όλα όσα έχει πει μέχρι τώρα για εκείνη τη νύχτα, ώστε να υποπτεύεται κανείς ευλόγως ότι και αυτή του η ενέργεια περιλαμβάνεται σε ανάλογες πρακτικές».
Από Ζούγκλα
Πριν απο λιγη ωρα ωρα ο Κορκονεας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικη μοναδα οπου και θα παραμεινει μεχρι να παρει...τρελοχαρτο...ωστε να το χρησιμοποιησει στη δικη η οποια ειναι υπο εξέλιξη,προσπαθώντας ετσι να ελεφρινει την θεση του...πραγμα το οποιο το βλεπουμε εξαιρετικά δυσκολο...καθώς ο φονος ειναι φονος...και τοσο καιρο δεν ειχε δειξει συμπτωματα "τρελας"...