Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Θάλασσα του πρωϊού Κωσταντίνος Καβάφης



Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Εκτέλεση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Εδώ ας σταθώ.Κι ας δω κ΄εγώ τη φύσι λίγο.
Θάλασσα του πρωϊού και ενέφελου ουρανού
λαμπρά μαβιά και κίτρινη όχθη όλα
ωραία και μεγάλα φωτισμένα.

Εδώ ας σταθώ.Κι ας γελασθώ που βλέπω αυτά
(τα ΄δα αλήθεια μια στιγμή σα πρωτοστάθηκα)
και όχι κ΄ εδώ τες φαντασιές μου,
τες αναμνήσεις μου, τα ινδάλματα της ηδονής .

(Άλλη εκτέλεση έχει κάνει ο Χρήστος Λεττονός σε μουσική του Δήμου Μούτση)

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πέτρινης στάσης στην Αγία Ευθυμία

Τον Σεπτέμβριο του 2008, ο Σύλλογός μας ζήτησε την άδεια από τον Δήμο Άμφισσας, μέσω του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Ευθυμίας, προκειμένου να κατασκευάσει, με δαπάνες του, πετρόκτιστη στάση στη θέση “Πάνω Αλώνια” σε αντικατάσταση άλλης μεταλλικής.
Δυστυχώς, έπρεπε να περάσει ενάμιση χρόνος για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα προσκόμματα. Ο Δήμος Άμφισσας ... καθυστέρησε πολύ να μας απαντήσει (μόλις τον Φεβρουάριο του 2009!!!) κι όταν απάντησε δεν ενέκρινε το αίτημά μας διότι…”δεν υπάρχει έγκριση από Αρχαιολογική Υπηρεσία”, την οποία εύκολα θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο Δήμος με τις οργανωμένες υπηρεσίες που διαθέτει. Ο Σύλλογός μας προχώρησε στις σχετικές ενέργειες και κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Μετά από αυτό ο Δήμος Άμφισσας “συμφώνησε” με την προϋπόθεση ότι θα ασχοληθούμε “και με αδειοδοτήσεις πολεοδομίας”, κάτι που και πάλι, φυσικά, δεν “μπορούσε” να κάνει ο Δήμος. Μετά την ολοκλήρωση κι αυτής της διαδικασίας, από τον Σύλλογό μας, όλα ήταν έτοιμα για την κατασκευή της στάσης.

Την Μεγάλη Εβδομάδα άρχισαν τα έργα και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το Πάσχα. Η πετρόκτιστη στάση, με την τετράριχτη κεραμοσκεπή της, δένει αρμονικά με το περιβάλλον του χωριού μας και αποτελεί πλέον ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας. Το δάπεδό της επενδύθηκε με πέτρα Άρτας ενώ κατασκευάσθηκε και πέτρινο παγκάκι στο εσωτερικό της. Τα ξύλα που τοποθετήθηκαν στο πέτρινο παγκάκι αποτελούν προσφορά του ξυλουργείου του Ηλία Κατσακούλα, από την Βουνιχώρα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Επίσης θερμές ευχαριστίες στα παιδιά Μάκη Καπετανάκη και Στάθη Κυριάκη που, αφιλοκερδώς, “πέρασαν” με λούστρο όλα τα ξύλα της κεραμοσκεπής και στον τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Ανδρέα Σολτάτο που είχε τον γενικό συντονισμό του έργου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Δήμο Άμφισσας αλλά η όλη συμπεριφορά του δεν μας το επιτρέπει. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν μας βοήθησε στο παραμικρό με τις υπηρεσίες του αλλά και με την παρελκυστική του πολιτική καθυστέρησε για πολύ καιρό την πραγματοποίηση του έργου. Ο Δήμος Άμφισσας- και ο κάθε Δήμος- θα πρέπει να καταλάβει ότι οι Σύλλογοι δρουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά και ότι το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικό και χωρίς ιδιοτέλεια. Η συνεργασία όλων των φορέων μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τον τόπο μας. Ας ελπίσουμε ότι στην επόμενη πρωτοβουλία μας αυτό θα έχει γίνει αντιληπτό.


Από blog.agiathimia.com

Πύραυλος η τιμή της βενζίνης και στην Φωκίδα

Με 9,5 λεπτά πάνω από το πλαφόν, η Φωκίδα κατέλαβε την πρώτη θέση ανύψωσης της τιμής μετά την άρση του πλαφόν στις τιμές.

Πλαφόν τέλος, πύραυλος οι τιμές

Πύραυλος έγινε η τιμή της αμόλυβδης, μία μέρα μετά την κατάργηση του πλαφόν, σε κάποιους από τους 8 νομούς, όπου ίσχυε αυτό μέχρι την Κυριακή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστοχώρου Fuelprice, χθες η υψηλότερη τιμή στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν 1,636 ευρώ για την αμόλυβδη 95, όταν μία μέρα πριν ήταν 1,526 ευρώ.

Στη Φωκίδα, το ακριβότερο πρατήριο πουλούσε 9,5 λεπτά ακριβότερα από το «πλαφόν» της προηγούμενης μέρας. Πρόκειται ...για ακραίες περιπτώσεις δύο ή τριών νομών, όπως φαίνεται στον πίνακα, καθώς σε άλλους νομούς, οι αυξήσεις είναι πιο συγκρατημένες.

Ωστόσο οι ακραίες περιπτώσεις επιβεβαιώνουν το φαινόμενο, που παρατηρείται κάθε φορά που επιβάλλεται ανώτατη τιμή. Οτι δηλαδή, μετά την άρση του μέτρου, οι πρατηριούχοι που κρίνουν ότι ζημιώθηκαν στη διάρκεια της ισχύος του επιδιώκουν να «βγάλουν τα σπασμένα» ανεβάζοντας τις τιμές και προκαλώντας γενικά ανατιμητικές τάσεις στην περιοχή τους.

Πέρα από αυτό, είναι δεδομένο ότι υπάρχει πάντα αριθμός πρατηριούχων που δεν εφαρμόζει το πλαφόν, ενώ οι όποιες παραπομπές στη Δικαιοσύνη εκδικάζονται και τελεσιδικούν έπειτα από πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ σε ευρεία σύσκεψη με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, αποφασίστηκε να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές στους βενζινοπώλες που δεν ενημερώνουν το παρατηρητήριο, οι ευθύνες του οποίου μεταφέρονται στο υπ. Οικονομίας.

Από την πλευρά τους οι βενζινοπώλες, με επιστολή τους στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτύρονται για ελέγχους που δέχονται, όχι βέβαια για τις τιμές τους, αλλά για το αν εκδίδουν αποδείξεις. Ως γνωστόν, με βάση υπουργική απόφαση, η έκδοση των αποδείξεων είναι υποχρεωτική για τα πρατήρια από την 1η Απριλίου, ενώ από την 1η Μαΐου η δραστηριότητα αυτή μετατάσσεται στην κατηγορία ΚΒΣ που υποχρεώνεται να τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων.

Οι ενστάσεις των βενζινοπωλών εστιάζονται στο ότι η μετάταξη αποφασίστηκε πριν λυθούν φοροτεχνικές εκκρεμότητες που προκύπτουν από τον τρόπο που εφαρμόζεται το μέτρο.
Μ.Κα.

Από enet.gr

Εκδήλωση με θέμα: «Ο Κορινθιακός που πληγώνουμε Χρόνια ρύπανση και νέες απειλές από τις ακτές της Βοιωτίας» στην Λιβαδειά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος
η Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας Άρτεμις
η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου "Η Αλκυών"
η Πρωτοβουλία για τη Σωτήρια του Κορινθιακού
οι Πολίτες Φωκίδας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό
η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον
η Επιτροπή Αγώνα Θίσβης και η Κίνηση Πολιτών Δήμου Θίσβης

σας προσκαλούν σε Εκδήλωση με θέμα:...

«Ο Κορινθιακός που πληγώνουμε: Χρόνια ρύπανση και νέες απειλές από τις ακτές της Βοιωτίας»

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ώρα 10.00 - 15.00

Αίθουσα Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας

κεντρική πλατεία Λιβαδειάς



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ



Οργανικοί και ανόργανοι ρύποι στον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της ευρύτερης περιοχής του εργοστασίου «Αλουμίνιον της Ελλάδος» - Αντίκυρα Βοιωτίας

Χατζηανέστης Ιωάννης

Χημικός Ωκεανογράφος, Ερευνητής Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών



Πηγές Ρύπανσης του Κορινθιακού Κόλπου: Ερυθρά Ιλύς και στερεά απορρίμματα

Παπαθεοδώρου Γεώργιος

Επ. Καθηγητής τμήματος Γεωλογίας Παν/μίου Πατρών



Ποιότητα Περιβάλλοντος Όρμου Αντίκυρας: Αποτίμηση Περιβαλλοντικών Μελετών

Διονύσιος Π. Μάργαρης

Αν. Καθηγητής, Τομέας Ενέργειας, Αεροναυτικής & Περιβάλλοντος, Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών



Ρύποι και Ρυπαντές από την Παραγωγή Ενέργειας, Υπόθεση: Βοιωτία – Επίκεντρο: Αντίκυρα

Δημήτρης Γ. Παπανίκας

τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστημονικός Σύμβουλος Συνδέσμου Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου, ΣΠΟΑΚ.



Βιώσιμη διαχείριση Κορινθιακού Κόλπου

Δεκλερής Μιχαήλ

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ε.τ.



Η δημοσιογραφική προσέγγιση στα προβλήματα του Κορινθιακού και η συνεργασία με τις κινήσεις πολιτών

Βασιλειάδου Νάντια

δημοσιογράφος Ελευθεροτυπίας



Τηλέφωνα επικοινωνίας

Πόπη Μαυρίκη, τηλ. 22670-42.688 | Λουκάς Σαμουήλ, τηλ. 6940-775.549

Δέσποινα Σπανούδη, τηλ. 6972-850.659 | Επιμελητήριο Περιβάλλοντος, Δ.Ερρίκου, τηλ.210-3823.850

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010

Με στόχο την εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2010, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει: Προκειμένου οι δικαιούχοι κοινοτικής ενίσχυσης να λάβουν ενίσχυση για το 2010 οφείλουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εμπρόθεσμα μέχρι 15.5.2010.
Εφόσον απαιτείται η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με μεταβολή στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων. Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστο ύψος δικαιωμάτων για την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 για την χώρα μας αποτελούν τα 200 € και άνω. Για τη διευκόλυνση της έγκαιρης ... καταβολής των ενισχύσεων προχωρήσαμε στην:

● Βελτίωση του συστήματος υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης

● Ανάληψη, σύμφωνα με την πολιτική μας δέσμευση, του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους δικαιούχους που :

1. η γεωργία αποτελεί κύρια δραστηριότητα τους για δικαιώματα μέχρι 10.000 €
2. για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μέχρι 5.000 €.

Τα ποσά του κόστους ενεργοποίησης θα κατατεθούν προκαταβολικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα αποδεσμεύονται αμέσως μετά την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης. Το ποσό του κόστους ενεργοποίησης που θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των παραπάνω δικαιούχων ανέρχεται συνολικά σε 70 € ανά αίτηση (57€+ΦΠΑ). Για τους υπόλοιπους δικαιούχους, με τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας, το κόστος ενεργοποίησης θα βαρύνει τους ίδιους. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 22112/26-3-2010 Υπουργική Απόφαση, όλοι οι δικαιούχοι Ενιαίας Ενίσχυσης, για την υποβοήθησή τους στη συμπλήρωση και καταχώριση των στοιχείων των αιτήσεών τους θα απευθύνονται στις πύλες εισαγωγής (ΕΑΣ) του φορέα που πιστοποιήθηκε (ΠΑΣΕΓΕΣ), καλύπτοντας εξ’ιδίων το κόστος παροχής των σχετικών υπηρεσιών (λαμβανομένου υπόψη ότι στις προαναφερόμενες κατηγορίες 1. και 2. το κόστος θα έχει προκαταβληθεί από το κράτος).
Από naftemporiki.gr

Για τον Λοβέρδο για τον πρόεδρο του Νοσοκομείου και για τους ασθενείς

Πρός τόν Κο Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, loverdos@hol.gr
Kοινοποίηση Κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργό Υ. & Κ. Α., minister@yyka.gov.gr
KοινοποίησηΚο Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργό, gpapandreou@parliament.gr
Κο Αντ. Σαμαρά, Πρόεδρο Ν.Δ., asamaras@parliament.gr
Κα Αλ. Παπαρήγα, Γ. Γ. Κ.Κ.Ε., mailbox@kke.gr
Κο Αλ. Τσίπρα, Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, a.tsipras@parliament.gr
Κο Χ. Παπουτσή, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΠΑΣΟΚ, papoutsi@otenet.gr

Κο Π. Παναγιωτόπουλο, Κοινοβ. Εκπρόσωπο Ν.Δ., ppanagiotopoulos@parliament.gr
Κο Κ. Μαρκόπουλο, Αναπλ. Κοινοβ. Εκπρόσωπο Ν.Δ., k.markopoulos@parliament.gr
Κο Σ. Χαλβατζή, Κοινοβ. Εκπρόσωπο Κ.Κ.Ε., mailbox@kke.gr
Κο Π. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, lafazanis@syn.gr
Κο Φ. Κουβέλη, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, kouvelis@activenet.gr

Κύριε Yπουργέ

Παρακαλώ επιτρέψτε μου αφού σάς εκφράσω τήν συμπάθειά μου γιά τήν περιπέτεια Υγείας πού είχατε, νά σάς αναφέρω μερικές σκέψεις :

1. Είναι περίεργο γιατί έπρεπε πρώτα νά διαπιστωθεί τό τέλος ζωής τής λυχνίας καί μετά νά παραγγελθεί άλλη.

2. Λογικά θά έπρεπε τό Εργαστήριο τού Νοσοκομείου ή / καί η Τεχνική Υπηρεσία του (εάν...... υπάρχει καί εάν βεβαίως είναι επαρκής...) νά παρακολουθούν τήν διάρκεια ζωής τής λυχνίας (αλλά καί κάθε συσκευής) συναρτήσει τής χρήσεώς της.

3. ΄Αρα, νά παραγγέλνεται εγκαίρως καί νά παραλαμβάνεται τό ανταλλακτικό πρίν εκπνεύσει η ζωή τού χρησιμοποιούμενου.

Φαίνεται ότι κάποιοι υπολειτούργησαν (ίσως συστηματικά) στήν περίπτωση αυτή.

4. ΄Αραγε, υπάρχει κάποια σύμβαση μεταξύ τού Νοσοκομείου καί τού αντιπροσώπου τού μηχανήματος? Τί προβλέπει? Τηρήθηκε? Αρκούσε γιά νά είναι οι Επαγγελματίες Υγείας τού Νοσοκομείου ήσυχοι ?

5. Εκτιμάται ότι στό Ε.Σ.Υ. υπάρχουν περί τούς 100 αξονικοί τομογράφοι.

Από αυτούς, τουλάχιστον 40 υπολειτουργούν. Κατά σύμπτωσιν, είναι ~ 40 καί οι άνω τών 10 ετών ηλικίας.

Η πλειοψηφία τους δέν χρησιμοποιείται μετά τίς 2 μ.μ., ελλείψει προσωπικού.

Τά σημερινά κόστη πού πληρώνουν οι ασθενείς κυμαίνονται από 75 ευρώ / πεδίο, έως ~ 300 ευρώ η ολόσωμη.

Ενώ στήν μαγνητική τομογραφία τό κόστος είναι ~ 280 ευρώ / πεδίο.

Αυτές οι εισπράξεις λείπουν από τίς χειμαζόμενες οικονομίες τών Δημ. Νοσοκομείων...

Είναι πραγματικό τό ενδιαφέρον νά τίς εξυγιάνουμε ? Απόδειξη !

6. Τώρα, γιά τά Δημόσια Νοσοκομεία πού έχουν συσκευές πού δέν λειτουργούν ελλείψει προσωπικού, ακούγεται τό επιχείρημα ότι δέν υπάρχουν χρήματα γιά τήν πληρωμή μισθών καί δαπανών λειτουργίας. Τελείως λανθασμένα γιατί,

- Η ύπαρξη προσωπικού θά σήμαινε επιτέλεση εξετάσεων σέ ασφαλισμένους, γιά τίς οποίες τό Νοσοκομείο θά πραγματοποιούσε συνεχείς εισπράξεις, από τά δημόσια ή καί τά ιδιωτικά Ασφ. Ταμεία τους,

- Σέ ποσά μεγαλύτερα τών όποιων Νοσοκομειακών δαπανών.

Αυτό πού απαραδέκτως συμβαίνει είναι,

Α. Καί οι εξετάσεις δέν πραγματοποιούνται σέ αυτά τά Δημόσια Νοσοκομεία,

Β. Καί πληρώνονται από τά ασφ. Ταμεία εκεί όπου γίνονται ! Πολλές δέ φορές ακριβότερα από τούς ασθενείς!!!...

Γ. Καί η παρεχόμενη περίθαλψη είναι επισφαλής γιά τούς πολίτες (καί τούς ιατρούς !) όπου δέν λειτουργούν υπάρχουσες συσκευές !

Οι σχολάζουσες συσκευές

1. δέν αποσβέννυνται ενώ έχουν πληρωθεί / εξοφληθεί, σέ πολλαπλάσιο κόστος από αυτό πού θά έπρεπε...,

2. απαξιώνονται καί η χρήση τους θά είναι σύντομα μόνον γιά τό αρχαιολογικό μουσείο,

3. αποτελούν απούλωτη πληγή γιά ένα κατ’ ευφημισμόν Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πληρώνουμε μέ αυξημένη θνησιμότητα αυτό τό ...καθεστώς ! Καί ακριβά εις χρήμα !

Παραλογισμός δαιμονικός, πού σέ άλλο Ευρωπαϊκό Κράτος, πραγματικά ευνομούμενο

καί μέ έμπρακτο ενδιαφέρον γιά τούς πολίτες του, δέν θά τόν συναντούσαμε...

Αλλά καί εάν εξετάσουμε τούς τομογράφους πού λειτουργούν, από τήν σκοπιά τού

πόσο σύγχρονοι / αποτελεσματικοί ήταν ήδη από τήν στιγμή τής παραλαβής τους, θά δούμε μία τραγική εικόνα (αφορά τήν περίοδο 1995 – 2003) :

- σέ πολλούς αξονικούς ο αριθμός τών τομών ήταν μικρός ή πολύ μικρός,

- πού σημαίνει λίγες δυνατότητες εφαρμογής τού τομογράφου,

- δηλαδή μεγάλος αριθμός περιστατικών έμεναν χωρίς κατάλληλα / αξιόπιστα / πλήρη αποτελέσματα.

Γιατί συνέβαινε αυτό?

- Ο μικρός αριθμός τομών ήταν στίς προδιαγραφές τού πρός αγοράν (μετά από «διαγωνισμό») μηχανήματος,

- ΄Ομως μέ παράλογο – υψηλό προϋπολογισμένο κόστος κτήσεως,

- ΄Οσοι παραγωγοί είχαν από καιρό εκσυγχρονίσει τά προϊόντα τους καί είχαν πάψει νά παράγουν συσκευές λίγων τομών (π.χ. 2) δέν μπορούσαν νά συμμετάσχουν στόν «διαγωνισμό» καί άς είχαν δυνατότητα προσφοράς καλυτέρων – ασφαλεστέρων – πολυτιμοτέρων συσκευών,

- ΄Ετσι κάποιος, ανενόχλητος, πουλούσε -καί μάλιστα ακριβά- ένα παμπάλαιο μηχάνημα, πού ούτε στά Τριτοκοσμικά κράτη ήταν επιθυμητό !

- Πού σύντομα γινόταν άχρηστο, όνομα καί πράγμα, γιά τήν πλειοψηφία τών περιπτώσεων ! Μέ τεράστιο περιθώριο κέρδους ένα παμπάλαιο μηχάνημα ! Πόσα βραβεία Νοbel πρέπει νά δοθούν στόν πολυμήχανο Νεοέλληνα ?

Βλέπετε, στά χρόνια εκείνα ο τότε Πρωθυπουργός αγωνιζόταν νά βάλει τήν Ελλάδα στήν Ο.Ν.Ε., αλλά η διαπλοκή θέριευε ανεμπόδιστη καί στόν Νοσοκομειακό χώρο...

΄Ας τολμήσει η κα Υπουργός νά ζητήσει έρευνα γιά κάθε τομογράφο εκείνης τής εποχής, ποιοί έκαναν τίς προδιαγραφές, πόσες τομές προδιέγραψαν, πόσων τομών συσκευές υπήρχαν τεχνολογικά τήν στιγμή τής προδιαγραφής, καί ποιό ήταν τό κόστος αγοράς. ΄Ας συγκρίνει όλους αυτούς τούς αριθμούς μέ τά σημερινά δεδομένα τής Αγοράς, καί θά καταλάβει ότι ένα μέρος τού τεραστίου Εθνικού (Δημοσίου) Χρέους είναι εντοπισμένο ! Αλλά, απομένει καί νά πληρωθεί στούς αλλοεθνείς πιστωτές μας, μειώνοντας τό κράτος Πρόνοιας (καί μεγαλώνοντας τό Ανάλγητο Ελληνικό Κράτος τής αποσυντεθείσης πιά Μεταπολιτεύσεως) ! Θέτοντας σέ κίνδυνο τήν (υπαρκτή ?) Εθνική μας Ανεξαρτησία !!!

Στήν Θήβα, μέ τήν ενθάρρυνση / βοήθεια τού πάντοτε πρόθυμου Διοικητού τής Υγειον. Περιφερείας μας κ. Βλάχου αλλάξαμε τόν αριθμό τομών, από 2 σέ τουλάχιστον 8, καί ξαναπροκηρύχθηκε εξ αρχής ο διαγωνισμός ! Πού μπορεί νά αποδώσει καί αξονικό 16 τομών, σίγουρα μέ λιγότερα χρήματα σήμερα (2010) από τά προύπολογισθέντα τό 2002 γιά 2 τομών μηχάνημα !

Γιά όσους είμαστε ταγμένοι,

· αφενός στήν ολόπλευρη υποστήριξη τού Δημοσίου Χαρακτήρα τού Ε. Σ. Υ.,

καί,

· στήν υγιή λειτουργία του μέ Τεχνοκρατικά Κριτήρια αφετέρου,

Δέν υπάρχουν,

- ούτε ερωτηματικά,

- ούτε αμφιταλαντεύσεις,

γιά τό τί πρέπει νά γίνεται στήν αέναη προσπάθεια βελτιώσεως τού Ε.Σ.Υ.

Σάς εύχομαι η περιπέτειά σας νά είναι ανωδύνως περαστική καί νά αποφύγετε στό μέλλον παρόμοια περιστατικά στόν μέγιστο δυνατό βαθμό. Πάντως, κάθε εμπειρία ενός Πολιτικού από αυτό πού βιώνει ο δύσμοιρος ΄Ελληνας Πολίτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη,

γιά όλους !

Μέ τιμή

Ξενοφών Καραγεωργίου, Χρυσ. Σμύρνης 184, Βύρωνας, 16232,

Τέως Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Θηβών

Τσάκισαν και τους Πορτογάλους, το ίδιο σχέδιο παντού για να μεταφερθεί η κρίση στους εργαζόμενους ενώ τα κέρδη στις τράπεζες.

Μια ακόμη ευρωπαϊκή κυβέρνηση, που είχε διακηρύξει την πρόθεσή της να ακολουθήσει σοσιαλδημοκρατική πολιτική, η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες στην Πορτογαλία, υπέκυψε άνευ όρων στις συνδυασμένες πιέσεις των συντηρητικών ηγετικών κύκλων της ΕΕ και των κερδοσκόπων. Εκανε στροφή 180 μοιρών και κατάρτισε πρόγραμμα εξουθενωτικής λιτότητας εναντίον των Πορτογάλων εργαζομένων, το οποίο πέρασε από το κοινοβούλιο προ δεκαημέρου με την ανοχή της δεξιάς αντιπολίτευσης και την οργή της Αριστεράς, που μέχρι τώρα στήριζε την κυβέρνηση.
Το πρόγραμμα σταθερότητας της πορτογαλικής κυβέρνησης προβλέπει πάγωμα των μισθών των ... δημοσίων υπαλλήλων για τέσσερα (!) ολόκληρα χρόνια, τον δραστικό περιορισμό των κοινωνικών παροχών, την κατάργηση ορισμένων προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας των νέων και εργασιακής επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων, την πρόσληψη ενός δημοσίου υπαλλήλου για κάθε δύο που συνταξιοδοτούνται.

Επιπροσθέτως, ματαίωση όλων των σημαντικών δημόσιων έργων (όπως την κατασκευή της γραμμής τρένου υψηλής ταχύτητας που να συνδέει την πρωτεύουσα της χώρας Λισαβόνα με τη δεύτερη πόλη, το Πόρτο, και στη συνέχεια με το Βίγο της Ισπανίας) και μαζικό ξεπούλημα δεκαοκτώ δημόσιων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των υπηρεσιών.

Προάγγελο «κοινωνικής τραγωδίας» χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό η πορτογαλική Αριστερά, που είναι ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς οι κομμουνιστές και το Μπλοκ της Αριστεράς έχουν περίπου το 18% των ψήφων έναντι 36,5% των σοσιαλιστών. Δεν έχουν άδικο στην κριτική τους.

Η κυβέρνηση Σόκρατες έλιωσε ήδη τους Πορτογάλους στη λιτότητα από το 2005 ως το 2009 για να ρίξει το έλλειμμα από το 6,1% του ΑΕΠ στο 2,7% στο τέλος του 2008. Μάταιος κόπος όμως και θυσίες του πορτογαλικού λαού χωρίς κανένα αντίκρισμα, αφού με την κρίση το έλλειμμα απογειώθηκε και πάλι μέσα στο 2009 λόγω των χρημάτων που διατέθηκαν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και έφτασε στο 9,3%!

Παράλληλα τα μέτρα λιτότητας της προηγούμενης κυβερνητικής τετραετίας των σοσιαλιστών βύθισαν τη χώρα βαθιά στην ύφεση παγιώνοντας την Πορτογαλία στην τελευταία θέση της παλιάς ΕΕ των «15» της Δυτικής Ευρώπης, με το ελληνικό ΑΕΠ να είναι πάνω από 50% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο πορτογαλικό.

Η κατάσταση αυτή στοίχισε ακριβά στους σοσιαλιστές. Το κόμμα τους έχασε περίπου 8 εκατοστιαίες μονάδες στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και μαζί έχασε και την αυτοδυναμία της κυβέρνησής του - τώρα έχει μόνο 97 από τις 230 έδρες της πορτογαλικής Βουλής.

Διασώθηκε μόνο επειδή το σκληρό δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης (το οποίο κατά παραπλανητικό τρόπο ονομάζεται Σοσιαλδημοκρατικό ενώ είναι διάδοχο κόμμα του φασίστα δικτάτορα Σαλαζάρ και στο οποίο αρχηγός ήταν ο Μπαρόζο πριν γίνει πρόεδρος της Κομισιόν) πρόβαλε προεκλογικά ένα πρόγραμμα ακόμη σκληρότερης λιτότητας.

Για να εξασφαλίσει πολιτικούς συνενόχους, η κυβέρνηση προκάλεσε ψηφοφορία εμπιστοσύνης στη Βουλή, ζητώντας «υποστήριξη άνευ όρων» στο πρόγραμμα λιτότητας. Τελικά το μόνο που πήρε ήταν ψήφος ανοχής μέσω της αποχής της δεξιάς αντιπολίτευσης, η οποία δήλωσε ότι όλες οι βασικές της θέσεις είχαν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση Σόκρατες, οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος καταψήφισης του σοσιαλιστικού προγράμματος λιτότητας - πόσω μάλλον που οι σοσιαλιστές θα υποστούν τις πολιτικές συνέπειες αυτού του αντιλαϊκού προγράμματος και θα χάσουν σίγουρα τις επόμενες εκλογές!

Στο μεταξύ είναι εντυπωσιακός ο υπονομευτικός ρόλος των διαβόητων οίκων αξιολόγησης. Στα μέσα του παρελθόντος Δεκεμβρίου, όταν ο Σόκρατες προωθούσε ακόμη σοσιαδημοκρατική πολιτική, βγήκε ο οίκος Στάνταρντ εντ Πουρ’ς και απείλησε την Πορτογαλία με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της.

Στα μέσα Ιανουαρίου, λίγο πριν από την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ακολούθησε ο οίκος Μούντι’ς, ο οποίος προειδοποίησε περί δήθεν επερχόμενου «αργού θανάτου» της πορτογαλικής οικονομίας και υποστήριξε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί ένας πολιτικά δύσκολος προϋπολογισμός λιτότητας, αν οι Πορτογάλοι θέλουν να αποφύγουν μια ραγδαία επιδείνωση των επιπέδων δανεισμού τους».

Στις 24 Μαρτίου, παραμονή της συζήτησης στη Βουλή και αφού ο Σόκρατες είχε υποκύψει ολοκληρωτικά και είχε καταρτίσει έναν ακραία νεοφιλελεύθερο προϋπολογισμό λιτότητας, ήταν η σειρά του οίκου Φιτς να προχωρήσει στη σκληρότερη κίνηση: υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, έτσι ώστε να τρομάξουν οι βουλευτές και να εγκρίνουν οπωσδήποτε το πρόγραμμα λιτότητας!

Κατάθλιψη
Ο λαός πνίγεται σε ανήμπορη οργή

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και κατήφεια επικρατεί την Πορτογαλία. «Η διάθεση είναι άθλια, ο κόσμος τρέχει στους δρόμους με τις γροθιές σφιγμένες μέσα στις τσέπες», γράφει χαρακτηριστικά ακόμη και η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Εχει δίκιο. Σύμφωνα με το «Ευρωβαρόμετρο», το 95% των ερωτηθέντων Πορτογάλων βλέπουν ζοφερές τις προσωπικές οικονομικές τους προοπτικές και το 92% κρίνει ως κακή τη συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης. «Οι Πορτογάλοι είναι βασικά ειρηνικός λαός. Τα προγράμματα λιτότητας όμως του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, τα οποία ενέκρινε το κοινοβούλιο, τους οδηγούν στα οδοφράγματα!», ομολογεί η συντηρητική «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Από ethnos.gr

Πώς είδαν την Ιτέα επισκέπτες της πόλης την ημέρα που ο Δήμος Ιτέας έκανε επίτημο δημότη τον Πάγκαλο

Τα γράφουμε κι εμείς αλλά δεν πιάνονται, εμείς μπορεί να μην βλέπουμε καλά , μπορεί να θέλουμε να κατηγορήσουμε τον Δήμαρχο ή τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.
Διαβάστε τα από μια άλλη ιστοσελίδα, ξένων άγνωστων σε μας επισκεπτών, μπας και καταλάβετε τι βλέπουν οι ξένοι σε αυτήν την πόλη.


Ευτυχώς που .....έχουν επίτιμο δημότη τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Θα αναρωτηθεί κανείς τις σχέση έχουν οι φωτογραφίες των σκουπιδιών σε μια σελίδα που ασχολείται με αγροτικά θέματα .
Ο λόγος που δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες είναι απλός. Όταν λέμε ανάπτυξη της υπαίθρου αυτή δεν μπορεί να εννοηθεί όταν το πρόσωπο μιας επαρχιακής -παραλιακής πόλης παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε.
Το φωτορεπορτάζ του Agroschannel αποκαλυπτικό . Ώρα 13.00 . Η...... ... βόλτα στον μικρό πεζόδρομο προκαλεί όσο και εάν ο επισκέπτης θέλει να δει την ´Όμορφη´´ πλευρά της περιοχής .
Προχωράμε και φτάνουμε μέχρι την μαρίνα που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ. Σκουπίδια , βαρέλια, σπασμένα παγκάκια. Και το χειρότερο αντι να λειτουργεί έχει γίνει χώρος στάθμευσης, σκουπιδότοπος . Οι εικόνες δεν άλλαξαν μέχρι αργά το απόγευμα .
Ένα μικρό γκρουπ Ιαπώνων έβλεπαν τα σκουπίδια με την θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους δείχνοντας με τα χέρια τους την αποκαρδιωτική εικόνα .
Και όλες αυτές οι εικόνες στις αυλές των καταστημάτων – εστιατορίων – καφετεριών . Και όμως ένα φαράσι δεν βρέθηκε. Εάν μάλιστα οι Ιάπωνες μάθαιναν ότι πριν από 48 ώρες ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης έγινε και επίτιμος δημότης αυτής της πόλης με την κοινή λογική σίγουρα θα ένιωθαν περισσότερο άσχημα .
Κύριε Πάγκαλε δεν ξέρουμε τι είπατε και τι συζητήσατε με τους πολίτες του Νομού και της Πόλης. Τώρα σαν επίτιμος δημότης Ιτέας , μήπως κάποιος από το γραφείο σας θα πρέπει να μιλήσει με τον ή τους υπεύθυνους ;



Από agroschannel.com

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υ/Β Σκοποβολής 2010 με αγώνες και στην Ιτέα

Στα πλαίσια του προγράμματος αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υ/β Σκοποβολής 2010 ο σύλλογός μας ανακοινώνει, τον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο Ιτέας Φωκίδας την Κυριακή 30 Μαΐου 2010.
Ο αγώνας θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί.
Η επιτροπή αγώνα κάνοντας χρήση του άρθρου 20 του κανονισμού αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος , αποφάσισε σχετικά με τις συμμετοχές τα εξής:
α) Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές τηλεφωνικά ή με e-mail και θα δίνεται ο αριθμός συμμετοχής, ο οποίος θα είναι τελικός και θα ... αφορά την σειρά που θα αγωνιστεί ο κάθε αθλητής.
β) Οι δηλώσεις συμμετοχής στο χώρο του αγώνα θα γίνονται δεκτές έως τις 9:30 το πρωί της 30ης Μαΐου. Κανένας δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με κάποιο άλλο τρόπο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:
Νίκος ΣΤΑΝΤΖΟΥΡΗΣ: 6947 777 535 και 22650 42188
Παναγιώτης ΔΕΤΣΙΚΑΣ: 6977 626 063
Τάσος ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ: 6947 522 099
και e-mail: krissaiosa@gmail.comO αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος την Κυριακή είναι, open, δηλαδή θα μπορεί να αγωνιστεί οποιοσδήποτε το επιθυμεί, με μόνο περιορισμό την ηλικία (πάνω από 18 ετών ή πάνω από 16 με υπογραφή και επίβλεψη κηδεμόνα).
Στον αγώνα θα υπάρχει ατομική και ομαδική κατηγορία.
Το παράβολο συμμετοχής είναι € 25 και περιλαμβάνει: Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, νερό, καφέ ή αναψυκτικό, γεύμα από catering για τους αθλητές και τους συνοδούς τους καθώς και ένα γλυκό στο πανέμορφο Γαλαξίδι.
Εκ του Δ.Σ.
Από krissaiosdive.blogspot.com