Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

2.500 χρόνια μετά την μάχη του Μαραθώνα, ο φετινός Κλασσικός Μαραθώνιος

2.500 χρόνια μετά την μάχη του Μαραθώνα, ο φετινός Κλασσικός Μαραθώνιος φαίνεται ότι πέρα από επετιακό χαρακτήρα θα έχει και μια κοινωνική-πολιτική χροιά.
Οι μέχρι τώρα εγγραφές για όλες τις διαδρομές του φαίνεται να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πλήθος τουριστών έχει συρρεύσει για αυτό το αθλητικό γεγονός. Πέρα από τους μεμονωμένους δρομείς υπάρχουν και πολλές εγγραφές ομάδων όπως σχολεία, το σωματείο των ξεναγών αλλά και ελληνικές και ξένες «διασημότητες».

Το μήνυμα του φετινού Μαραθωνίου, που το 490π.χ ήταν "νενικήκαμεν" από το Φειδιππίδη, είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ.
Για τους ιστορικούς η νίκη στον Μαραθώνα ήταν στρατηγικής σημασίας γιατί μπλόκαρε την είσοδο των Περσών στην Ελλάδα που θα είχε σαν αποτέλεσμα ...

Υποψηφιότητα της Ευθυμίας (Έφης) Χλεμπογιάννη-Ρέτσα με τον Απόστολο Καραχάλιο

Θέλω να σας ενημερώσω ότι κατεβαίνω στις τρέχουσες Αυτοδιοικητικές Εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Προοπτική" του κ. Απόστολου Καραχάλιου, στην Εκλογική Περιφέρεια Ιτέας. Κίνητρο για την κίνησή μου αυτή είναι η επιθυμία μου για προσφορά στον τόπο-Νομό που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω με την οικογένειά μου και πρόσφερα με την επαγγελματική μου ιδιότητα για 32 χρόνια στους ευαίσθητους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας.
            Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το έτος 1977 έως το 1992 εργάστηκα ως προϊσταμένη στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ν. Φωκίδας. Στην συνέχεια, από το 1992 μέχρι τη συνταξιοδότησή μου το έτος 2009 υπηρέτησα ως διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας Ν. Φωκίδας.

Live Μουσική Βραδιά στην Αγόριανη


Live Μουσική Βραδιά σήμερα 

στην Αγόριανη

στο Καφέ - Μπαρ Κατώι 

τις 10:30 μ.μ.

Skaribas και… Γιάννης Σκαρίμπας

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2010 υπήρξε αφιέρωμα στο συγκρότημα Skaribas με τίτλο “Για όσους κοιτούν το μέλλον τους περήφανα”. Οι Skaribas είναι συγκρότημα της ανεξάρτητης ροκ σκηνής και, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, έχουν πάρει το όνομά τους από τον συγχωριανό μας γνωστό λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα.
Για το συγκρότημα και για το πώς πήρε το όνομά του μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ  http://wwk.kathimerini.gr/kath/edition/2010/24-10-2010.pdf και ...