Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνημα ελεύθερου kamping Γκιώνα Αγία Τριάδα το Σαββατοκύριακο

Mε μεγάλη χαρά, το Κίνημα για την Ελεύθερη Κατασκήνωση, συνεχίζει και ολοκληρώνει για φέτος το καλοκαίρι την πολύ επιτυχημένη καμπάνια και περιοδεία στην Ελλάδα με μια υπέροχη ταξιδευτική περιπέτεια στο βουνό της Γκιόνας, στην τοποθεσία Αγ.Τριάδα το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010.
Σε αυτή την εκδήλωση, οι σκοποί και ο προσπάθειες του κινήματος για την Ελεύθερη Κατασκήνωση συναντούν τους αγώνες των ακτιβιστών για την σωτηρία της Γκιώνας από την κερδοσκοπία και τα ...

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιάΜε αφορμή την πρώτη μέρα στο σχολείο, ένα άρθρο για την εκπαίδευση των τσιγγάνων στην χώρα μας.

του Παναγιώτη Δημητρά
«Η σχολική φοίτηση των παιδιών Ρομά, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζεται από απουσία ή περιορισμένη παρακολούθηση στην προσχολική εκπαίδευση, μικρό ποσοστό εγγραφής στο δημοτικό σχολείο, καθυστερημένη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία σε προχωρημένη ηλικία, πρόωρη διακοπή πριν την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλή επίδοση σε σχέση με τον υπόλοιπο μαθητικό πληθυσμό.» Με σπάνια ειλικρίνεια, η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των παιδιών Ρομά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δημοσιοποιήθηκεστις 24 Αυγούστου 2010 ομολογεί την αποτυχία των πανάκριβων ...

Ελλάς , πάμε λουκέτο- Κριτική της παράστασης ( μη μας πιστεύετε!)


Την ώρα που μας σερβίρουν αμφίβολα θεάματα, υπάρχει ένας άλλος πολιτισμός που χρειάζεται.
Διαβάστε για το Στείρι
απο http://pamelouketo.blogspot.com/
Ναι, σκίσαμε! Και συγγνώμη που αργήσαμε την τελευταία μας ...

Νέα απάντηση του Δρακάκη για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου από το ΠΑΣΟΚ στον νέο Δήμο Δελφών

Συνεχίζεται η «κόντρα» του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρακάκη με το γραμματέα Νίκο Πέτρου, με αφορμή την απουσία του ονόματος του πρώτου από το γκάλοπ που διενεργήθηκε για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου. Με σημερινή του απάντηση ο κ. Δρακάκης υπενθυμίζει την διαδικασία που προηγήθηκε της δημοσκόπησης και επαναλαμβάνει την απόφαση του διευρυμένου  οργάνου να μη δοθεί χρίσμα, αλλά και τη μετέπειτα αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του ως η καλύτερη, όπως συμπέρανε η ΝΕ.
Ειδικότερα, ο κ. Δρακάκης υποστηρίζει ότι ο κ. Πέτρου χθες ...

Συλλήψεις λαθροκυνηγών στην Φωκίδα

Κυνηγετικός Σύλλογος

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΩΝ

Συλλήψεις λαθροθηρών ανακοίνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άμφισσας, οι οποίες έγιναν κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Η μάστιγα της λαθροθηρίας είναι παρούσα παρά τις επίμονες και συνεχείς προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων, παρά τις προσπάθειες των θηροφυλάκων μας, οι οποίοι, με κίνδυνο της ζωής των, προσπαθούν να καταπολεμήσουν την λαθροθηρία, μερικοί ευτυχώς ολίγοι, εκ πεποιθήσεως αδίστακτοι δολοφόνοι, συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους και ...

Η διακήρυξη της Κίνησης "Πολίτες στο Προσκήνιο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Κίνησης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Μέσα από μια πρωτόγνωρη συμμετοχική διαδικασία όλοι εμείς οι πολίτες που αμφισβητούμε τις δοκιμασμένες επιλογές και πρακτικές που μέχρι τώρα ακολουθήθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, προχωρήσαμε στην συγκρότηση της κίνησης
«Πολίτες στο Προσκήνιο».
Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να απεγκλωβιστούμε. Να αναλάβουμε Εμείς οι Πολίτες την πρωτοβουλία, να παραμερίσουμε όλους αυτούς που απέτυχαν.
Οι δεκάδες υποψηφιότητες των πολιτών που απαιτεί ο «Καλλικράτης» για τη δημιουργία ψηφοδελτίου στον νέο Δήμο ΔΕΛΦΩΝ, ας γίνουν αφορμή για να συνεργαστούν περισσότεροι πολίτες που θα παλέψουν για βιώσιμη και δημοκρατική διέξοδο.
Προοπτική υπάρχει μόνο μέσα από την Κοινωνία.

Δευτέρα 13/9/2010
Δείτε την Διακήρυξη...