Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Όχι» στο νέο μνημόνιο και από τον Σπύρο Κουβέλη

Την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έθεσε στη διάθεση του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, ο βουλευτής της Α' Αθήνας, Σπύρος Κουβέλης.

Στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Κουβέλης αναφέρει: ...

ΦΩΤΟ: Γλέζος και Θεοδωράκης μέσα στη Βουλή

Από τα έδρανα των υψηλών προσκεκλημένων εντός της Ολομελείας παρακολουθούν τη συνεδρίαση αυτή την ώρα οι Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης, που ξεπέρασαν με την βοήθεια των γιατρών τα αναπνευστικά προβλήματα, που αντιμετώπισαν από τα δακρυγόνα.
«Ήθελα να τους βλέπω στα μάτια» είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης και ήδη το χέρι έχουν σπεύσει να τους σφίξουν οι Ντ. Βρεττός και Γρ. Νιωτης από το ΠΑΣΟΚ ....

Μ. Γλέζος: Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του λαού

Ο Μανώλης ΓλέζοςΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΕΚΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.000 ΚΟΣΜΟΥ

-ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΣ
-ΕΠΕΙΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΠΡΟΣ ΕΡΜΟΥ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
-ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΙΓΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ
-ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑ TV ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΕXOYN ΣΟΒΑΡΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
-ΠΟΔΟΠΑΤΉΘΗΚΕ ΚΟΣΜΟΣ
-ΑΛΌΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ

Με συμπτώματα δύσπνοιας, εξαιτίας της ρίψης χημικών στην πλατεία Συντάγματος διακομίστηκε στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος. «Τα μέτρα το μνημονίου είναι εναντίον του ελληνικού λαού και καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας» ανέφερε.

Ο Μ. Γλέζος διερωτήθηκε γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. "Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος ανεξαρτήτως κόμματος. Να ακούσουν το λαό πριν είναι αργά" δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΛΦΟΙ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.


Μετά την Ακρόπολη σειρά πήραν οι Δελφοί για διαμαρτυρία κατά του νέου Μνημονίου.
Στον Αρχαιολογικό χώρο και εμπρός από τον Ναό του Απόλλωνα, πολίτες του Δήμου Δελφών σήκωσαν πανό με συνθήματα κατά του Μνημονίου.
Εκτός την Ελληνική, διαβάστηκε κείμενο αντίστασης σε τρεις γλώσσες (Αγγλική Γαλλική Γερμανική) στη κυβέρνηση Παπαδήμου, (ο οποίος κατάγεται από γειτονικό χωριό την Δεσφίνα, του Δήμου Δελφών).
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε εμπρός στο Μουσείο και στον μώλο της Ιτέας Το κείμενο: ...

Συγκέντρωση στην Άμφισσα σήμερα στις 5:00

Στα πλαίσια των Πανελλήνιων εκδηλώσεων που γίνονται για να αποτραπεί η ψήφιση στην Βουλή του μνημονίου 2 που θα έχει σαν συνέπεια το σκλάβωμα και τον αφανισμό των εργαζόμενων , ομάδα πολιτών έκανε συμβολική παρέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στον μώλο της Ιτέας.
Το απόγευμα στις 5:00 θα γίνει συγκέντρωση στην Άμφισσα στην Πλατεία Λαού, την ίδια ώρα που θα γίνεται και η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Τα καλέσματα έγιναν μέσα από το Facebook και από τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Η Παπαθανάση δεν πρέπει να ψηφίσει το μνημόνιο 2.

Υ.Γ.
Ευχαριστούμε τον φίλο της σελίδας για την ενημέρωση και την φωτογραφία.

Η κατάργηση της Δημοκρατίας , η κατάργηση της ζωής μας

Αυτοί που τόσα χρόνια διέλυσαν το Ελληνικό κράτος  λένε ότι τώρα θέλουν να μας σώσουν.
 Το κάνουν επιβάλλοντάς μας έναν πρωθυπουργό που δεν εκλέξαμε.
Το κάνουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το Σύνταγμα και την Δημοκρατία μας.
Για ακόμα μία φορά δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό, αλλά τους τραπεζίτες, τους οικονομικά ισχυρούς και τους τοκογλύφους,
Το ξέρουν βλέπουν πως παραπατούν αλλά ακόμα συνεχίζουν , τα συμφέροντα που εκπροσωπούν είναι μεγάλα και σε καμία περίπτωση δεν είναι τα συμφέροντα αυτών που τους εξέλεγξαν.
Το ξέρουν ότι αυτά που θα ψηφίσουν θα αποτύχουν να σώσουν τον τόπο μας, όπως απέτυχαν και όλα τα ...

Σώπα όπου να’ ναι θα σημάνουν οι καμπάνες – Ακούστε, ακούστε…



Σώπα όπου να’ ναι θα σημάνουν οι καμπάνες – Ακούστε, ακούστε…
 
Ακούτε αυτή την υπόκωφη σιωπή; Ακούτε το καζάνι που βράζει, βράζει και κοχλάζει; Ακούτε τις κραυγές εκατομμυρίων ανθρώπων σ’ αυτή τη χώρα που με σφιγμένες τις γροθιές απαιτούν: ΦΥΓΕ ΤΕ ΌΛΟΙ!!! ΤΩΡΑ!!!... Δεν τις ακούτε; Για προσέχτε καλύτερα. Κάτι δεν ακούγεται; Τους νέους που τους έλεγαν αλήτες τους βλέπετε; Τα περήφανα γηρατειά που τους κόβουν το ψωμί και τα φάρμακα τα ακούτε; Τους άστεγους που παγώνουν μέσα στον άγριο χειμώνα μέσα σε χαρτόκουτες ή κάτω από τον σκοτεινιασμένο ουρανό τους ακούτε; Τους άνεργους που δεν έχουν να ταΐσουν τις οικογενειές τους, τους ακούτε; Τους εργάτες που χάσανε ότι με αίμα είχαν κερδίσει δεκαετίες τώρα, τους ακούτε; Τα ποντίκια που φεύγουν απ’ το καράβι του Παπαδήμιου που βουλιάζει τα βλέπετε; Όχι ακόμα; Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε όρθιοι! Να τα δούμε όλα αυτά και ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ! Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε γονατιστοί. Βγείτε ΣΗΜΕΡΑ στους δρόμους και τις πλατείες όλης της Ελλάδας. Η οργή μας να τους πνίξει. Μην φοβάστε πια. Είμαστε εκατομμύρια. Είναι μόνο μια χούφτα. Ψηλά το κεφάλι αδέλφια. Σωπάτε, όπου να’ ναι θα σημάνουν οι καμπάνες… Γιάννης Ρίτσος (Ρωμιοσύνη)
Ο Μ. ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο Μ. ΓΛΕΖΟΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ            
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
Βήχος Παναγιώτης 
 http://www.politikokafeneio.com
 
Η Μπάντα του Δήμου Πατρών στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η Κυριακή του Ασώτου Λαού και των πειθήνιων πολιτικών-διαπλεκομένων

Περίεργες συμπτώσεις συμπίπτουν την αυριανή «Κυριακή του Ασώτου» στο δυσοίωνο έτος 2012! Η Κυριακή [της επιστροφής] του Ασώτου συνάμα είναι και Κυριακή της [στενοκεφαλιάς] του ανέραστου δήθεν και συνάμα πειθήνιου αδελφού.
Δεν χρειάζεται και «πολύ μυαλό» να δούμε τις θεολογικές αναλογίες με τα συμβαίνοντα των ημερών και ειδικά της ιστορικής αυριανής ημέρας. Ας δούμε όμως προηγουμένως μερικά σημεία της 3ης κατά σειρά παραβολής για τα «χαμένα»...