Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δείτε πώς αξιοποιούν οι Πελοποννήσιοι τον Ηρακλή, εμείς φυσικά τον αγνοούμε

Δείτε http://www.aftodioikisi.gr/politistika/20167 πώς οι πόλεις της Πελοποννήσου αξιοποιούν το όνομα του ΗΡΑΚΛΗ. 
Η Λαμία, που είναι η πατρίδα του μυθικού ημίθεου, τον έχει ξεχάσει εντελώς. 
Ο λόγος είναι απλός: οι περιοχές του Ηρακλή, Τραχίνα, Ηράκλεια, Πυρά του Ηρακλή έχουν την ατυχία να είναι στις περιοχές της μεταλλευτικής δραστηριότητας και των εξορύξεων... Την ίδια τύχη έχουν και οι Λιχάδες Νήσοι, λόγω ... συγγένειας. 
Στέφανος Σταμέλλος

Κατασκευή του μονοπατιού Χάρμαινα - Βυζαντινός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Κάστρο.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ


Ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με μεγάλη ομάδα εθελοντών πολιτών της Άμφισσας (και ύστερα από αρκετό χρόνο κατάλληλης προετοιμασίας), αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την κατασκευή του μονοπατιού που θα ενώνει τα τρία σημαντικότερα μνημεία της Άμφισσας, δηλαδή τη Χάρμαινα, το Βυζαντινό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και το...

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Εικόνα

Για την τάρτα:
Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με την Εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες) που έχουμε ήδη

Για τη γέµιση:
Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και αφήνουµε το κρεµµύδι και τις πιπεριές να µαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να αλλάξουν χρώµα.
Στρώνουµε τη φέτα στη βάση της ψηµένης τάρτας. Προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες ηµιλιαστές ντοµάτες και τα σοταρισµένα λαχανικά. Πασπαλίζουµε µε το ...

Σε κίνδυνο το μέλλον του ευρώ, λέει η Ισπανίδα αντιπρόεδρος

Η Ευρώπη οφείλει να κινηθεί τάχιστα όσον αφορά τη λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν την Ισπανία να μην βυθισθεί στην κρίση χρέους, την ώρα που το μέλλον του ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.
Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς από την έδρα της κυβέρνησης, στο Μέγαρο της Μονκλόα στη Μαδρίτη, η 40χρονη πολιτικός τόνισε πως ...

Μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Για έγκριση στο Κ.Α.Σ.  η μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών»
Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» κατέθεσε σήμερα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού τη μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών και έτσι ανοίγει ο δρόμος ένταξης του στο ΕΣΠΑ.
            Η μελέτη θα εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην προσεχή του Συνεδρίαση. Ήδη έχει εγκριθεί από το Κ.Α.Σ. η προμελέτη του έργου, η οποία είχε βασιστεί στην επιστημονική έρευνα της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.
Το Αρχαίο Θέατρο Δελφών είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας, παγκοσμίου ...

ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Αγαπητοί αναγνώστες

ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Μια μοναδική κοινότητα συμβίωσης ατόμων με και χωρίς ειδικές ανάγκες στο Γαλαξίδι.

Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την «Εστία Άγιος Νικόλαος», μία πρωτοποριακή για την Ελλάδα κοινότητα συμβίωσης ενηλίκων ατόμων με και χωρίς ειδικές ανάγκες, που βρίσκετε στην περιοχή μας στο Γαλαξίδι.
Αν και πολλοί από σας ήδη μας γνωρίζετε και μας έχετε υποστηρίξει τόσα χρόνια, πιστεύουμε ότι με αυτό το γράμμα θα δώσουμε και σε εσάς μια πιο πλήρη εικόνα της μοναδικής μας κοινότητας.             
Η «Εστία Άγιος Νικόλαος» δημιουργήθηκε τo 1992 από την οικογένεια Eisenmeier. Η ίδια ...