Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κατασκευή του μονοπατιού Χάρμαινα - Βυζαντινός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Κάστρο.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ


Ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με μεγάλη ομάδα εθελοντών πολιτών της Άμφισσας (και ύστερα από αρκετό χρόνο κατάλληλης προετοιμασίας), αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την κατασκευή του μονοπατιού που θα ενώνει τα τρία σημαντικότερα μνημεία της Άμφισσας, δηλαδή τη Χάρμαινα, το Βυζαντινό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και το...
Κάστρο.
          Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ανάπλαση και ανάδειξη παλιών μονοπατιών που θα ενωθούν μεταξύ τους, θα σημανθούν κατάλληλα και θα καθαριστούν, ώστε να σχηματιστεί τελικά ένας ευχάριστος περίπατος, συνολικού μήκους 2.200 μέτρων, που θα περιλαμβάνει τα σπουδαία αυτά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης.
          Ταυτόχρονα οι εθελοντές μας θα καθαρίσουν τα τρία μνημεία (Χάρμαινα, Ι.Ν. Σωτήρος, Κάστρο), αλλά και το μονοπάτι σε όλο το μήκος του από κάθε είδους απορρίμματα.
          Καλούμε τους φίλους συνδημότες μας που έχουν τη διάθεση να συμμετάσχουν στην εθελοντική αυτή πρωτοβουλία, να συγκεντρωθούν την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 16.00 στη Χάρμαινα, όπου και θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση και κατανομή εργασίας.
          Πιστεύουμε ότι η ανάδειξη του μονοπατιού αυτού, μιας χαρακτηριστικής διαδρομής που ενώνει σημεία πολύ υψηλής ιστορικής, αρχαιολογικής, αλλά και περιβαλλοντικής αξίας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εκπληκτική θέα προς τον ελαιώνα και την πόλη της Άμφισσας, αποτελεί μόνο την αρχή για μια σειρά ανάλογων ενεργειών, που μπορούν να γίνουν σε όλο το εύρος του Δήμου μας, ο οποίος άλλωστε χαρακτηρίζεται από μοναδική πυκνότητα εξαιρετικών μνημείων και σπάνιων τοπίων. 
--------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 29.05.2012
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών
Αθανάσιος Η. Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου