Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Η Ιτέα χωρίς παιδική χαρά τον χειμώνα

Η μοναδική παιδική χαρά της πόλης μας για την οποία ερίζουν ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο για την κυριότητά της και τα έργα που γίνονται,(ή δεν γίνονται), όταν ανέβει λίγο το κύμα του Νοτιά, είναι απροσπέλαστη για τα παιδιά και τους γονείς.
Πριν την είσοδο, μια λίμνη με νερά από τα κύματα επάνω στο πεζοδρόμιο, και μέσα σε αυτήν, όπως βλέπετε στην δεύτερη φωτογραφία, υπάρχουν τα σημάδια των κυμάτων επάνω στα παγκάκια και το καινούργιο δάπεδο.
Είναι καιρός ο Δήμος να φτιάξει και αυτός μια ... παιδική χαρά για την πόλη μας, είμαστε η ντροπή όλης της Ελλάδας, η μοναδική πόλη με τόσους κατοίκους χωρίς δική της παιδική χαρά, τα παιδιά χρειάζονται παιδική χαρά και τον χειμώνα.


Αλλά θα μου πεις εδώ το κλειστό γυμναστήριο που είναι μακρυά από την θάλασσα και είναι και κλειστό και αυτό γεμάτο με νερά είναι όταν βρέχει, πιθανόν πρέπει να ανακηρύξουμε τον Δήμο μας και τον Δήμαρχο σαν καλοκαιρινούς, ο χειμώνας δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην πόλη μας.

Άλλο ένα ωραίο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Ιτέας

Στην Φωτογραφία το LE LEVANT ενώ αποβιβάζει επιβάτες σε δύο λεωφορεία.

Στοιχεία Πλοίου:

Τύπος Πλοίου: Passenger
Έτος ναυπήγησης: 1998
Μήκος x Πλάτος: 100 m X 14 m
Απόβαρο (DWT): 1380 t
Ταχύτητα πραγματική (Μέγιστη / Μέση): 14.4 / 9 knots
Σημαία: France [FR]

Η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με θέμα τον Κορινθιακό 29/10-1/11 στην Ιτέα

Δελτίο Τύπου

Εκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας

'' ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ: Η ομορφιά που χάνεται''


Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "ΤΗΘΥΣ",οι Πολίτες της Φωκίδας για τον Κορινθιακό και ο Φυσιολατρικός Ομιλος Παραλιακής Φωκίδας σας καλούν σε ένα μαγικό ταξίδι στο βυθό του Κορινθιακού κόλπου.
Στο Παλαιό Δημαρχείο της Ιτέας από την Παρασκευή 30 Οκτώβρη έως και την Κυριακή 1 Νοέμβρη.
Ωρες : Παρασκευή 5-8μμ, Σάββατο και Κυριακή 10-1μμ και 5-8μμ.

Πρόγραμμα:...
Παρ. 6μμ: Oμιλία του κ.Χρ.Κατσαρού (Καθηγητής Βιολογίας Παν. Αθηνών,
Πρόεδρος Φυκολογικής Εταιρείας)με θέμα: «Φύκη, άνθρωπος και περιβάλλον»
Σάβ. 11πμ: Ένα παραμύθι για τον Κορινθιακό. (Γράψτε κι εσείς ένα παραμύθι κι ελάτε να το μοιραστούμε).



Δυό λόγια...

O Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "ΤΗΘΥΣ", οι Πολίτες της Φωκίδας για τον Κορινθιακό και ο Φυσιολατρικός Ομιλος Παραλιακής Φωκίδας συνδιοργανώνουν σε διάφορα σημεία του Κορινθιακού κι όχι μόνο, έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας μελών του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ που με τη μοναδική ματιά τους αποτυπώνουν την ομορφιά και το φυσικό πλούτο της θάλασσάς μας.


Πρόκειται για φωτογραφίες τραβηγμένες τα δύο τελευταία χρόνια(2008-9), σε διάφορα σημεία του Κορινθιακού κόλπου σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 15-20μ..


Ο Κορινθιακός κόλπος «ενώνει» τη Ρούμελη με την Πελοπόννησο αποτελώντας πανάρχαιο δίαυλο επικοινωνίας, πολιτισμού και εμπορίου μεταξύ ανατολής και δύσης.Είναι μια κλειστή, ανεξερεύνητη, βαθιά θάλασσα (980μ.) με απόκρυμνες πλαγιές όπου εκδηλώνεται πλήθος γεωλογικών φαινόμενων. Παγκόσμια μοναδικός για τα μεικτά κοπάδια δελφινιών του, αποτελεί ερευνητικό πεδίο για τους επιστήμονες της κητολογίας και βρίσκεται στον κατάλογο των προτεινόμενων θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών(ΘΠΠ) για τα κητώδη, από τη διεθνή συμφωνία ACCOBAMS. Αποτελεί μια θάλασσα πλούτου που έθρεψε και χάρισε μέλλον σε γενιές ολόκληρες.


Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη μελέτης και προστασίας του σπουδαίου αυτού θαλάσσιου βιότοπου.Να παρουσιάσει μέρος της απρόσμενης ομορφιάς του ,να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τόσο τις τοπικές κοινωνίες, όσο και όλους τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν στη διατήρηση και την ορθή διαχείριση του πολύτιμου και σπάνιου αυτού οικοσυστήματος. Να προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.


Ετσι ώστε όλοι μαζί να δραστηριοποιηθούμε και να συνεργαστούμε για τη διατήρηση και μακροβιότητα της θάλασσάς μας. Είναι καιρός όλοι μας να διαισθανθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τους άμεσους κινδύνους (ατομικές καθημερινές, επιχειρηματικές δραστηριότητες) που απειλούν τον Κορινθιακό.Για να αποφύγουμε τα χειρότερα και τη διαφαινόμενη, οικολογική καταστροφή που θα έχει ανυπολόγιστο κόστος για όλους μας.


Ευχαριστούμε: όλους όσους προσέφεραν το χρόνο, τις γνώσεις και το μεράκι τους για να στηθεί και να"ταξιδεύει" η έκθεση αυτή. Για τη μέχρι τώρα φιλοξενία:Τον Σύλλογο Απανταχού Πανορμιτών Φωκίδας,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυφάδας Φωκίδας, το Δημ.σχολείο Ερατεινής Φωκίδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευ Ζην, Ροζενών Κορινθίας, το Δήμο Κέας και το Δήμο Ιτέας. Τον τύπο που πρόβαλε την προσπάθειά μας, με σεβασμό στη δεοντολογία που διέπει το διαδίκτυο. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και τα πολύτιμα σχόλια.


Πάνω από όλα ευχαριστούμε τους μεγάλους επίσημους επισκέπτες μας: τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!


Αν ενδιαφέρεστε να βάλετε κι εσείς ένα χεράκι ή να φιλοξενήσετε την έκθεση παρακαλούμε δηλώστε το στην ηλεκτρ. διεύθυνση: politesfokidas@gmail.com
Από politesfokidas.blogspot.com

Σαββατοκύριακο με Νοτιά