Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

«Κούλουμα χωρίς διόδια - Ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους»

Η κίνηση «AKRIBEIA - STOP» διοργάνωσε χθές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορους σταθμούς διοδιών, με το σύνθημα «Κούλουμα χωρίς διόδια - Ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους». Δείτε στιγμιότυπα από την κινητοποίηση στο σταθμό των Αφιδνών. Στην κάμερα μίλησαν ο Ε.Φινάλης, από την επιτροπή Περιστερίου, και η Β. Τουλούμη, από την επιτροπή Κορυδαλλού.
δείτε το Βίντεο

Ας οργανωνόμαστε σιγά σιγά και στην Φωκίδα γιατί εκτός των άλλων, οι αυξήσεις που πληρώνουμε ήδη στα διόδια, για να πάνε στους εργολάβους , αφορούν άλλες περιοχές για δρόμους που ....θα ...κατασκευαστούν αλλού.
Μόνο για να αποσβέσουμε τους μισθούς των προέδρων και των συμβούλων των εταιρειών, που επιβαρύνουν το κόστος κατασκευής των δρόμων, θα περάσουν χρόνια.

Ας ελπίσουμε να έχουν ετοιμάσει τίποτα και για τον γυρισμό από την έξοδο.

Νίκη του Αστέρα Ιτέας επί των Μεγάλων Καλυβίων, ήττα του Κεχαγιά απο τα Τρίκαλα

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε χθες η νεανική ομάδα των Καλυβίων κόντρα στην δυνατή Ιτέα, αλλά γνώρισε μια ακόμη ήττα με 1-0 μετά από γκολ του Νταλαπέρα με κεφαλιά στο 43΄.

Τα Καλύβια διαμαρτύρονται δίκαια για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στο 11΄ μετά από ανατροπή του Μπλέτσα από τον Ζούρκο και στο 22΄ μετά από χέρι του Νταλαπέρα.

Τα Καλύβια στάθηκαν πάρα πολύ καλά, είχαν ... αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν, στο 8΄ με τον Πουλιανίτη, στο 30΄ με τον ίδιο παίκτη, στο 34΄ με τον Μπλέτσα και στο 72΄ με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι σε φάουλ του Μπάμποβιτς.

Ευκαιρίες είχε και η Ιτέα σε ένα ανοιχτό ματς χωρίς σκοπιμότητες.


Καλύβια: Γιαννούλας, Μιχαήλ, Μπλέτσας ( 78΄Μπίχτας), Τσαφίτσας, Γκουγκουγιάννης, Κάβρας( 86΄ Βαρμπομπίτης), Θούας, Πουλιανίτης, Τέλλιος, Τεντολούρης, Μπάμποβιτς .


Ιτέα: Πάππος, Σκεπαρνιάς, Καρτσακλής, Πέττας, Γουβαλάρης, Ιωάννου, Ζούρκος, Πιπινίκας, Νταλαπέρας, Σαχινίδης, Γιαννακόπουλος.
Απο το Sporttrikala


Χωρίς να δυσκολευτούν τα Τρίκαλα νίκησαν με 3-0 στην Άμφισσα τον Κεχαγιά και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στην Δ' Εθνική....
Χωρίς να ιδρώσουν τα Τρίκαλα πέρασαν εύκολα από την Άμφισσα επικρατώντας του Κεχαγιά Προσηλίου με 0-3 και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Τα Τρίκαλα με απευθείας χτύπημα φάουλ του Σαββίδη άνοιξαν το σκορ στο 20' (0-1) ενώ ο ίδιος παίκτης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 45' σημείωσε το 0-2 και έβαλε τις βάσεις για την νίκη των Τρικάλων.
Πέντε λεπτά πριν από την λήξη ο Παπαστεριάδης πέρασε και τον τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κεχαγιάς Προσηλίου: Πιλάφας, Πέντσιος, Γκίνης, Σνιγκούρ (77’ Βλάχος), Μπρουγιαννάκης, Αλεξίου, Παπακωνσταντίνου, Καλύβας, Α. Καλλέργης (65’ Ζαχαρόπουλος), Καλλέργης Ε., Πιτώνης (56’ Φουστέρης)

Τρίκαλα: Νικολαϊδης, Αντωνιάδης (83’ Κοτσίνας), Μουρκάκης, Α. Τσιούκας, Τεντολούρης, Γεωργίου, Σαλταπίδας (70’ Παπαστεριάδης), Σαββίδης, Β. Τσιούκας (52’ Ντάμτσιος), Διαμάντης, Κακαζούκης

Μεγάλη υστέρηση στα έσοδα το 2008

Ρήμαξαν την χώρα οι κυβερνώντες. Με τα μέτρα που πήρε ο Αλογοσκούφης και η ΝΔ, γλίτωσαν την τελευταία τετραετία οι έχοντες και κατέχοντες φόρους ύψους 2,2 δισ. ευρώ , την ώρα που τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα επωμίστηκαν νέα φορολογικά βάρη.
Για χάρη των πλούσιων φίλων τους δηλαδή μας κατάκλεψαν, αλλά παρ όλα αυτά ο προϋπολογισμός πήγε περίπατο.

Εκτίναξη του ελλείμματος στα €13.911 εκατ.
Μεγάλη υστέρηση στα έσοδα το 2008

Μεγάλη υστέρηση παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2008, ενώ και οι δαπάνες αυξήθηκαν περισσότερο από το στόχο που είχε τεθεί, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του περασμένου έτους που έδωσε το απόγευμα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 5,1% έναντι του 2007, παρουσιάζοντας υστέρηση έναντι του εκτιμώμενου στόχου για ... αύξηση 10,1%.

Οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 9,3%, σε σχέση με το 2007 έναντι του εκτιμώμενου στόχου αύξησής τους που ήταν 8,5%. Οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν κατά 10,9%, ενώ οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 14,4%. Η υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών οφείλεται κυρίως στη διάθεση αυξημένων κονδυλίων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όπως οι συντάξεις, στη χρηματοδότηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και στα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. διαμορφώθηκαν στα 9.624 εκατ. €, αυξημένες κατά 9,2%, ενώ τα έσοδά του προγράμματος έφθασαν στα 4.978 εκατ. €, αυξημένα κατά 2,1% σε σχέση με το 2007.

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 13.911 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 5,6 δισ. ευρώ έναντι του αρχικού στόχου του προϋπολογισμού. Έξω έπεσαν και οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας το Νοέμβριο, για έλλειμμα ύψους 10,836 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στους παράγοντες που συνετέλεσαν στην υστέρηση των εσόδων περιλαμβάνονται: η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, η συγκρότηση του μηχανισμού για το φόρο ακίνητης περιουσίας που ήταν δυσκολότερη από ό,τι αναμενόταν αρχικά, αν και το σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει ομαλά από το τρέχον έτος, η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στο πρόγραμμα που προώθησε η κυβέρνηση για την περαίωση φορολογικών εκκρεμοτήτων δεν ήταν η αναμενόμενη, κυρίως λόγω της περιορισμένης ρευστότητας στην αγορά εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, όσο και λόγω των μικρών προθεσμιών για υποβολή των αιτήσεων (οι οποίες, πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι έχουν παραταθεί μέσα στο 2009). Τέλος, οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες του 2008 επηρέασαν αρνητικά την κίνηση στη Χριστουγεννιάτικη αγορά και οδήγησαν για πρώτη φορά σε αρνητικό ρυθμό αύξησης των εσόδων από ΦΠΑ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Επίσης, αύξηση παρατηρήθηκε στις επιστροφές φόρου κατά 453 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της επιτάχυνσης της επιστροφής ΦΠΑ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.
Απο την Ναυτεμπορική