Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η συγκέντρωση σήμερα στην Άμφισσα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άμφισσα απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00.
Οι φωτογραφίες είναι από φίλο της σελίδας που μας τις έστειλε με το παρακάτω μήνυμα.
Ενώ η στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχιζε στις 12:00 η συγκέντρωση και η πορεία που διοργανώθηκε στην Άμφισσα απο το Εργατικό κέντρο, τελείωσε πριν από αυτήν την ώρα.
Η ενότητα των εργαζόμενων είναι πολύ σημαντική για όσους θέλουν να ανατρέψουν αυτά τα μέτρα και ασήμαντη για όσους θέλουν απλώς να καταγγέλλουν.
Σήμερα δεν χρειάζονται οι καταγγελίες και τα επαναστατικά παράσημα χρειάζεται η μαζική ... ενωτική δράση με όλους όσους θέλουν να αντιδράσουν. Την επόμενη φορά καλύτερα θα είναι το Εργατικό κέντρο να περιμένει να αρχίσει η απεργία και να μην φοβάται ότι θα μολυνθεί από όσους απεργούν έτσι όπως έχουν αποφασίσει οι κλάδοι που τους καλύπτουν στην απεργία, δηλαδή η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

Τα ΜΑΤ ψεκάζουν τον Μανώλη Γλέζο

Οι πρώτες φωτογραφίες είναι από την πορεία των συνταξιούχων της Τετάρτη
Σήμερα χτύπησαν απρόκλητα και τον Γλέζο


Οι γέροντες και οι ήρωες στο μάτι των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ.
Μπράβο σας ρε "γενναίοι".
Τους τσακίσατε τους αδύναμους
Τους πατήσατε κάτω τους συνταξιούχους
Τους λιώσατε όσους είχαν μιά μικρή ηλίθια ελπίδα
Το γκρεμίζετε με συνέπεια και φροντίδα το αύριο
Τους χτυπάτε...γενναία πισώπλατα αυτούς που σας πιστέψανε επειδή ξέρετε πως είναι αθώοι, απλοί, απονήρευτοι, καλοπροαίρετοι που ψάχνουν αφορμή να εμπιστευτούν.
Τι θα κάνετε τώρα με τόση γενναιότητα;
Για πια γενναία έφοδο ετοιμάζετε τα σαΐνια σας;
Δίνετε λέτε τη μάχη για την Ελλάδα ΜΑΣ;
Ε, όχι και ΜΑΣ!Δεν είμαστε μαζί πια!.
Και τις μάχες εγώ ξέρω πως τις δίνουνε όρθιοι, οχι γονατιστοί η σερνάμενοι στο χώμα με χέρια ελεημοσύνης απλωμένα στους Ευρωπαίους αφέντες!
Να το καινούργιο που .....φέρνετε λοιπόν!
Τις νέες απόψεις σας για τη γενναιότητα και την ειλικρίνεια και τη μάχη!ΑΙΣΧΟΣ!
Σας χειροκροτούν για την "γενναιότητα" σας όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να μας πιουν το αίμα! Ευρωπαίοι ακροδεξιοί, το ΔΝΤ, και τα σκουλήκια των "οίκων"! Δόξα και τιμή!
Στήστε τους αδριάντες για τους ήρωες!
.....
"Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας, ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας"
Το κείμενο από kafeneio-gr
Ο Φασίστας αστυνομικός με την ελληνική σημαία στο κράνος χωρίς διακριτικά που πιάνει τον Γλέζο από τον λαιμό. Ο γνωστός διαπλεκόμενος Χρυσοχοίδης καλύπτει τους παράνομους αστυνομικούς και χαρακτήρισε το γεγονός τυχαίο, τουλάχιστον ο Γλέζος ήταν γνωστός ενώ οι γέροντες στις επάνω φωτογραφίες άγνωστοι και δεν χρειάστηκαν ούτε τα λουλούδια των αστυνομικών ούτε την κάλυψη του Χρυσοχοίδη

Πήραν με τα γιαούρτια τον Παναγόπουλο

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και μόλις ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει δέχθηκε επίθεση με γιαούρτι, μετά κάποιος άλλος του πέταξε μπουκάλι με νερό ενώ κάποιος άλλος τον καφέ του. Στην συνέχεις κάποιος άλλος τον έβρισε και κατόπιν πιάστηκε στα χέρια με ακόμη ένα.
Τα ΜΜΕ και τα κόμματα έσπευσαν αμέσως να καταδικάσουν και να διαφοροποιηθούν απο αυτό το επεισόδιο
Οργανωμένη επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ λένε απο ανθρώπους χωρίς κουκούλες.
Χωρίς να ξέρουμε αν είναι οργανωμένη επίθεση ή όχι , κάτι που δεν έχει και πολύ σημασία άλλωστε, κάτι μας λέει πως πολλοί εργαζόμενοι αν τον έβλεπαν έστω και τυχαία μπροστά του θα αισθανόντουσαν όπως και αυτοί που τον γιαούρτωσαν
Όταν αυτός που λέει ότι εκφράζει τους εργαζόμενους γιαουρτώνετε και στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ δεν μπορεί ... να βρει συμπαραστάτες και τρέχει να κρυφτεί πίσω από τα ΜΑΤ τότε ο ρόλος του μόλις έχει τελειώσει.
Η ΓΣΕΕ ενεργώντας περισσότερο σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης και λιγότερο σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων, αντί να καλέσει απεργία γενική, προσπαθεί να ξεθυμάνει την οργή του κόσμου με τρίωρες συμβολικές κινητοποιήσεις.
Τελείωσαν οι συμβολισμοί, η ώρα είναι για αγώνες.
Η σαπίλα του πολιτικού συστήματος έχει μεταφερθεί και στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων, μέσω των κομμάτων.
Είναι απαράδεκτη η εικόνα σίγουρα να λοιδορείται ο εκπρόσωπος των εργαζομένων απο τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά αυτό είναι επόμενο όταν αυτός αποφασίζει με βάση τα ιδιωτικά του συμφέροντα και όχι με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με καταλήψεις, στο Εθνικό Τυπογραφείο (εργαζόμενοι υπουργείου εσωτερικών) για να μην εκδοθεί το ΦΕΚ , στο Γενικό λογιστήριο του κράτους από απολυμένους της Ολυμπιακής και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νίκαιας το γραφείο της υφυπουργού υγείας.

Η Pasionaria της Ελλάδας... Τέτοιοι είμαστε, τέτοια μας αξίζουν...

Διαπίστωση πρώτη: Ό,τι και να τον βρει τον Έλληνα, σκέφτεται με το "κάτω κεφάλι"!!!
Την μέρα που, όπως είπε η Ελευθεροτυπία, θα μας μείνει "Αξέχαστη", ο αντρικός πληθυσμός της Ελλάδας ασχολείται με το ροζ video της Τζούλιας.
"Φράκαρε" το Internet από πεινασμένους για θέαμα...

Διαπίστωση δεύτερη: Κατά πάσα πιθανότητα, το video δόθηκε στην δημοσιότητα από την Κυβέρνηση, σαν αντιπερισπασμός στα μέτρα λιτότητας. Για να μην πω ότι αυτοί το πούλαγαν στα περίπτερα και τα 20ευρα έμπαιναν στο περίφημο Ταμείο Στήριξης του Πετσάλνικου!!!
Διαπίστωση τρίτη: Όλοι έπεσαν να το φάνε το... καημένο το κορίτσι, χωρίς να καταλαβαίνουν τα κρυφά μηνύματα που περνούσαν μέσα από το video. Δηλαδή:
α) Δείχνει να λέει ότι δεν πτοείται από τον φόρο πολυτελείας και απτόητη συνεχίζει με σαμπάνια και τζακούζι!!!

β) Το πέρασμα του μπουκαλιού της σαμπάνιας από "φλογισμένα" σημεία του κορμιού της, είναι το κωδικό σύνθημα για μαζική έξοδο του κόσμου στους δρόμους, για βίαιες κινητοποιήσεις, για φλογισμένα μπουκάλια μολότωφ!!!


Διαπίστωση τέταρτη (και τελευταία): Όσο κρίμα κι αν είναι τα κοριτσάκια της ψευτο-showbiz, που τυφλώνονται από τα λεφτά και τα φλας, άλλο τόσο κι άλλο τόσο και κομμάτι απ' άλλο τόσο, είναι κρίμα όλοι αυτοί που ενώ τους "πηδάνε", ασχολούνται με αυτούς που "πηδιούνται"!!!
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΓΑ!!!

ΥΓ: Χωρίς καμιά διάθεση υποτίμησης και με απεριόριστο σεβασμό στην
μνήμη της Ντολόρες Ιμπαρούρι, ένα όνομα που φαντάζομαι η Τζούλια δεν έχει ακούσει ποτέ...
Από aletri

Τα ίδια παραμύθια και στην Πορτογαλία για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση των τραπεζών

Παρέλυσε ο δημόσιος τομέας στην Πορτογαλία
Οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο πάγωμα μισθών και στον περιορισμό των προσλήψεων, την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση Σόκρατες πιέζεται από τις αγορές για μείωση δαπανών και ελλειμμάτων «E»

Παρέλυσε, χτες, ο δημόσιος τομέας στην Πορτογαλία, καθώς το 80% των δημοσίων ...υπαλλήλων (σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων, την ώρα που η πορτογαλική κυβέρνηση υπολογίζει το ποσοστό συμμετοχής σε 14%) ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες -ηπιότερα από αυτά που έλαβε η Ελλάδα- τα οποία περιλαμβάνουν πάγωμα μισθών και περιορισμό προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.

Οχι στους κλέφτες των συντάξεων και στο πάγωμα των μισθών, αναγράφεται στα τζάκετ των απεργών που παρέλυσαν χθες τον δημόσιο τομέα στην Πορτογαλία (σας θυμίζει τίποτα;)

Για ένα 24ωρο έβαλαν «λουκέτο» σχολεία, δικαστήρια και νοσοκομεία. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών στην Πορτογαλία, την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας δέχεται έντονες πιέσεις από τις αγορές για να μειώσει τις δαπάνες, μετά την κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας και έστρεψε το ενδιαφέρον στα μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία, η Πορτογαλία παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες (η δημοτικότητα του οποίου ολίσθησε από 40,4% που ήταν τον Ιανουάριο στο 29,4% τον Φεβρουάριο) βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 10%. «Δεν υπάρχει δυνατότητα για ελιγμούς. Πρέπει να διατηρήσουμε τα επίπεδα των μισθών και επιδομάτων στα επίπεδα του 2009» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γκοντσάλο Καστίλο ντος Σάντος.

Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται σε μία περίοδο κινητοποιήσεων και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και την ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει μακροπρόθεσμο σχέδιο προϋπολογισμού με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2013. «Η απεργία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα αλλά όλους τους υπαλλήλους», επισημαίνει ο επικεφαλής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της Πορτογαλίας, Μανουέλ Καρβάλιου ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο προϋπολογισμός αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα κόμματα της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ των μέτρων. Ο υπουργός Οικονομίας, Φερνάντο Ταχέιρα ντος Σάντος, έσπευσε να υπογραμμίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος κατά μία ποσοστιαία μονάδα χωρίς πρόσθετους φόρους.

Πιστοληπτική ικανότητα
Απειλούν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης

Διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έχουν απειλήσει να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας αν δεν παρουσιάσει δέσμη μέτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητά της. Τα σκληρά μέτρα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στον προϋπολογισμό του 2010 έχουν στόχο να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα φέτος από το 9,3% στο 8,3% του ΑΕΠ. Εκτός όμως από το πάγωμα μισθών, η πορτογαλική κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων (κατά 7,5% έως 10% μέσα στα επόμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό, ανακοίνωσε ότι θα γίνεται μόνο μία πρόσληψη για κάθε δύο αποχωρήσεις στο Δημόσιο. Σήμερα απασχολούνται περίπου 700 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Μίνα Αγγελίνη
Απο ethnos.gr.

Η Αφροδίτη Παπαθανάση στην επιτροπή Οικονομικών που κόβει τους μισθούς των εργαζόμενων

Μετά από μια σειρά επερωτήσεων που την εμφάνιζαν να ρωτά πως λειτουργεί η κυβέρνηση, η βουλευτής του Νομού μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόψιμο των μισθών χιλιάδων εργαζόμενων της χώρας μας και του Νομού Φωκίδας.

Τι να το κάνουμε κυρία βουλευτής το ενδιαφέρον σας, για διάφορα υπηρεσιακά θέματα των υπηρεσιών του Νομού μας, όταν αποφασίζετε να δώσετε μια μεγάλη μαχαιριά στους κατοίκους του.
Αυτός είναι ο Σοσιαλισμός;
Με τα μέτρα που παίρνετε ο Νομός θα υποστεί ένα τεράστιο σοκ.
Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα έχουν ένα πολύ δυσκολότερο μέλλον.
Καλείτε τους εργαζόμενους να πληρώσουν αυτά που κατασπατάλησαν οι κυβερνήσεις σας, με την SIEMENS, με το ασφαλιστικά ταμεία που βάλετε στο χρηματιστήριο, με τα τεράστια ποσά που χρηματοδοτεί το κράτος τις τράπεζες.

Ο κόσμος που καταψήφισε την Νέα Δημοκρατία και σας έβγαλε Βουλευτή, δεν σας είχε ...ακούσει να τα λέτε πριν τις εκλογές αυτά το οποία ψηφίζετε τώρα.

Αν νομίζετε οτι λογοδοτείτε στον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ κάνετε λάθος, λογοδοτείτε στον κόσμο που σας ψήφισε και ήλπιζε σε σας. Ο κόσμος αυτός θέλησε απο σας κάτι το διαφορετικό και όχι να τοποθετηθείτε μαζί με τα αρπακτικά που διαπλέκονται με την εξουσία για να μας καταληστεύουν.
Η δύναμη που νομίζετε οτι παίρνετε υπακούοντας στον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που πριονίζει την αποδοχή σας απο τον κόσμο της Φωκίδας.
Καταψηφίστε τις περικοπές των εισοδημάτων των εργαζόμενων, καταψηφίστε τις περικοπές που δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ να ζητήσουν απο τους οικονομικά ισχυρούς. Καταψηφίστε αυτούς που καταστρέφουν και ευτελίζουν την Δημοκρατία, κάνοντας τα αντίθετα απο αυτά που ψηφίστηκαν να κάνουν.
Αν βρήκατε διαφορετικά από αυτά που περιμένατε, κάνετε ξανά εκλογές και προτείνετε στην κοινωνία τα μέτρα που προτείνετε.
Το βλέπουμε με χίλιους τρόπους τα λαμόγια οι διεφθαρμένοι και οι διαπλεκόμενοι κάνουν κουμάντο στο τόπο, ενάντια στους κατοίκους του, τώρα είναι η ώρα να πάρετε θέση με ποιους θα πάτε.



Η Παπαθανάση είναι στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα μέτρα.

Από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής οικονομικών της βουλής, όπου και συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης».

Ποιο παρέστησαν, ποιοι μίλησαν, ποια τα μέλη της επιτροπής και τι στάση κράτησαν:
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λουκία-Ταρσίτσα (Λούκα) Κατσέλη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το λόγο έλαβαν ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας, κ. Ευστάθιος Κουτμερίδης,
Εισηγητής της Μειοψηφίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας,Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ο Ειδικός Αγορητής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Μαυρουδής(Μάκης) Βορίδης, ο Ειδικός Αγορητής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Γείτονας, Εμμανουήλ Στρατάκης, Αθανάσιος Αλευράς, Χρήστος Μαγκούφης, Θεόδωρος Καράογλου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Μαργαρίτης Τζίμας, Αφροδίτη Παπαθανάση , Παναγιώτης Λαφαζάνης, Χρήστος Αηδόνης και Μάριος Σαλμάς. Ο Εισηγητής της Πλειοψηφίας εισηγήθηκε την ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου νόμου, ο Εισηγητής της Μειοψηφίας, ο Ειδικός Αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και ο Ειδικός Αγορητής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς το καταψήφισαν.