Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τέλος οι τράτες από 1η Ιουνίου

Η απαγόρευση της χρήσης μηχανότρατων και βιτζότρατων στην αλιεία, θα ισχύσει απαρέγκλιτα από 1ης Ιουνίου, με βάση τις διατάξεις του κοινοτικού κανονισμού για την αλιεία στη Μεσόγειο, καθώς από ελληνικής πλευράς , δεν έχει υποβληθεί κανένα σχέδιο για οποιαδήποτε εξαίρεση των δύο αυτών αλιευτικών εργαλείων.
Αυτό υπογράμμισε η ... Επίτροπος Αλιείας, κ. Μαρία Δαμανάκη, στη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που είχε στην Αθήνα, με εκπροσώπους αλιευτικών φορέων και οργανώσεων.

Μετά την πάροδο των χρονικών παρεκκλίσεων, που είχαν δοθεί στον κοινοτικό κανονισμό για τη μεσογειακή αλιεία, οι διατάξεις του θα εφαρμοστούν απολύτως από 1/6/2010, επισήμανε η κ. Δαμανάκη, καθώς η υπεραλίευση , έχει οδηγήσει τα περισσότερα είδη ψαριών κάτω από τα όρια επιβίωσης, ενώ η Κομισιόν έχει δεσμευτεί ενώπιον του Συμβουλίου υπουργών Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι δεν υπάρχουν νομικά περιθώρια ελιγμών, πρόσθεσε.

«Οι αντιδράσεις, που μέχρι σήμερα επέτρεψαν τη δραστηριότητα των μηχανοτρατών, έχουν να κάνουν με άσκηση μικροπολιτικής, που σκοπεύει να εξυπηρετήσει κάποιους Έλληνες ψαράδες», δηλώνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος, Δημήτρης Κοτσόργιος, προσθέτοντας πως πρόκειται πραγματικά για ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, και μια πρακτική σε πλήρη αντίθεση , με την πολιτική που σχετίζεται με τη διασφάλιση των φυσικών οικοσυστημάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος»...»

«Τα σκάφη του ελληνικού αλιευτικού στόλου, διευκρινίζει ο κ. Κοτσόργιος, είναι περίπου 17.000, και από αυτά , οι μηχανότρατες είναι 330. Αυτές θα πρέπει να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους σε δίχτυα, παραγάδια κ.λπ., με τα οποία ήδη δουλεύουν. Δεν θα υπάρχει με λίγα λόγια θέμα ανεργίας ούτε και θα πλήττεται η αγορά από την έλλειψη αλιευμάτων, αφού τα αλιεύματα των μηχανοτρατών έχουν πρόβλημα διάθεσης στην αγορά και συχνά πετιούνται στις ιχθυόσκαλες.

Με το κοινοτικό πρόγραμμα Pesca το 2001 αποσύρθηκαν 200 μηχανότρατες, οι υπόλοιπες όμως συνεχίζουν και δρουν ανενόχλητες. Σκεφτείτε ότι ακόμη και η Τουρκία τις έχει καταργήσει το 2001 για να προστατέψει το θαλάσσιο περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Κοτσόργιος.
Από lepanto-rtv.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τ.Δ. ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ ΜΑΙΟΥ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τ.Δ.ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ ΜΑΙΟΥ 2010 Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού επειδή διαπιστώθηκε ότι πρέπει να σας είχαμε λίγο κουράσει με τις συνεχείς λεπτομερείς και αδιάλειπτες ενημερώσεις μας είπαμε να το καθυστερήσουμε λίγο αφ ενός μεν για να δούμε τις αντιδράσεις σας αφ ετέρου δε για να έχουν πάρει την οριστική μορφή τα αποτελέσματα των ενεργειών μας. Δυστυχώς όμως και η μη καθημερινή παρουσία μας στο χωριό έδωσε την ευκαιρία , ευτυχώς σε ελάχιστους , να αλωνίζουν δυσφημίζοντας μας . Εμείς σας γνωρίζουμε τα παρακάτω για να ... είσαστε ενήμεροι και να μας κρίνετε.
-Διαπλατύναμε το σοκάκι από την πλατεία προς τα σπίτια Γιανγκή - Σιδεράκου και τοποθετήθηκαν σιδεριές για να βαστάζονται οι γεροντότεροι στο σημείο αυτό καθώς και στα σκαλοπάτια προς το μαγαζί του Σουρουβέλα.
-Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος που είχε διαπλατυνθεί - από τα ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΑ
μέχρι τη διασταύρωση προς την ΠΑΝΑΓΙΑ - από την εταιρεία που θα φτιάξει τα αιολικά πάρκα. Με την κατασκευή του έργου αυτού – και την χωματουργική επιμήκυνσή του μέχρι την ΤΣΙΤΟΜΗ και την ΠΑΛΙΟΠΟΥΡΝΑΡΑ – δημιουργήθηκε α) αντιπυρική ζώνη για το χωριό β) νέα είσοδος η οποία εξυπηρετώντας τους διαμένοντας στο νότιο και νοτιοανατολικό μέρος του χωριού αποσυμφωρίζει τις υπάρχουσες εισόδους , επήλθε αναβάθμιση της περιοχής με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης των ιδιοκτητών στα κτήματά τους και δεν περνάνε πλέον μέσα από το χωριό – πρωί και απόγευμα – το τρακτέρ ή τα αυτοκίνητα του κ. Μαρδάκη ( Κοίνη ) από το Γαλαξίδι που πήγαιναν στο Ξεροτύρι.
-Στις 5/5/2010 είχαμε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας κατασκευής των αιολικών πάρκων και ορίσαμε νέα συνάντηση για να καθοριστεί το ποσό που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που παραχώρησαν γη για τη διαπλάτυνση του δρόμου από τα ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΑ μέχρι την ΠΑΝΑΓΙΑ γιατί τις δηλώσεις –υποσχέσεις μας τις κάνουμε πράξεις . Στο τέλος του μήνα δόθηκε ο κατάλογος των ονομάτων των ιδιοκτητών και η εταιρία θα τους καταβάλει ενδεικτικά ποσά σαν ηθική αμοιβή για τη συμβολή τους στη γρήγορη εκτέλεση του έργου. Σημειώνεται ότι ο δρόμος όπου χρειαζόταν διαπλατύνθηκε από την κάτω κυρίως πλευρά με κτίσιμο πέτρινου τοίχου και σε ελάχιστα με ξερολιθιά.
-Στις 6/5/2010 , σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με τον κ. Νομάρχη, μαζί με τον Αντινομάρχη κ. Ιντέρνο και τον προϊστάμενο κ. Κουτρολίκο διανύσαμε το δρόμο από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι το Γαλαξίδι και καταγράψαμε τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν (αφαίρεση αυτοφυών θάμνων εκατέρωθεν του δρόμου και κάλυψη των λακκουβών ) . Σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με τον κ. Αντινομάρχη μέχρι τις 31/5 μας έγινε γνωστό ότι λόγω του μεγάλου κόστους το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά.
-Στις 11/5/2010 άρχισε η διαμόρφωση του χώρου προ της εισόδου στο χωριό , με τον καθαρισμό του και τη μεταφορά χώματος ώστε μετά τη δενδροφύτευση να αλλάξει όψη το τοπίο ( προσφορά των ΜΠΑΡΤΣΩΤΑΙΩΝ από τη ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ ). Σημειώνεται ότι στο χώρο αυτό προ μηνός είχαμε πυρκαγιά και για το λόγο αυτό μας κάλεσε η πυροσβεστική για κατάθεση γνωρίζοντάς μας ότι αν δεν λάβουμε μέτρα θα μας υποβληθεί σε συνεννόηση με το Δασαρχείο μήνυση
-Στις 11/5/2010 είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία στην Αθήνα με το μηχανικό για τη σύνταξη της μελέτης για το δρόμο στο ΛΑΚΚΟ και ορίσαμε ημερομηνία συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την επόμενη εβδομάδα στο γραφείο του ( 7.30 π.μ. ) και μετά την επί χάρτου ανταλλαγή απόψεων θα στείλει στο Δήμο το νέο διαμορφωμένο σχέδιο .Στις 4/6/2010 , μετά από αίτημα του Δήμου προς την Αρχαιολογία Δελφών , μεταβήκαμε στο χώρο με κλιμάκιό της.
-Στις 12/5/2010 και μετά την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης μεταξύ του κ. Νομάρχη και του κ. Δημάρχου αξίας ευρώ 70.000 δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του ΠΑΡΚΙΝΓΚ - ΠΑΡΚΟΥ και του δεύτερου ΠΑΡΚΙΝΓΚ και την πρώτη Ιουνίου θα γίνει η δημοπρασία.
-Στις 15/5/2010 ο κ. Δήμαρχος μαζί με το μηχανικό της ΤΥΔΚ κ. Λουκά Καρμανιώλα , μετέβησαν στο Σχολείο του χωριού προκειμένου να συνταχθεί μελέτη διαμόρφωσης του προαύλιου χώρου κατάλληλου για την πραγμάτωση πολιτιστικών εκδηλώσεων – συμπεριλαμβανόμενου γηπέδου 5χ5 – ευρισκόμενοι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας ( βρισκόμουνα στην Αθήνα ) . Μέχρι τις 31/5 και λόγω της λήξεως της συμβάσεως του παραπάνω μηχανικού με την ΤΥΔΚ δεν είχαμε τίποτε νεότερο και την υπόθεση χειρίζεται ο κ. Δήμαρχος . -Στις 17 και 18/5/2010 μπαζώσαμε το χώρο για το μεγάλο ΠΑΡΚΟ-ΠΑΡΚΙΝΓΚ στη ΛΟΥΖΑ .
-Στις 26/5/2010 κατατέθηκε , μετά από αίτημά μας , από το Δήμο μήνυση για την αφαίρεση μιας προστατευτικής κολώνας από την πλατεία και στη θέση της τοποθετήθηκε άλλη , γιατί μερικοί αμετανόητοι βάζουν προκλητικά τα αυτοκίνητά τους μέσα στην πλατεία ,η οποία δυστυχώς στις 2/6 αφαιρέθηκε ξανά . Για το λόγο αυτό ζήτησα άμεσα τη σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου με ενημέρωση για το νέο γεγονός των κ.κ. Αντιδημάρχων του κ. Δημάρχου και της αστυνομίας Ιτέας .
– Έχουμε ζητήσει από το Δασαρχείο την έγκριση καθαρισμού όλων των παλιών αγροτικών δρόμων για αντιπυρικές ζώνες και έχουν αρχίσει εργασίες διαπλάτυνσης του αγροτικού δρόμου από την Αγία Τριάδα της Βουνιχώρας μέχρι το χωριό με την μπουλντόζα της Νομαρχίας.
Κλείνουμε την ενημέρωσή μας αυτή πιστεύοντας ότι δε σας κουράσαμε με τη μακροσκελή και λεπτομερή αναφορά των ενεργειών μας και των αποτελεσμάτων που έφεραν αυτές δίνοντας συγχρόνως μία δυνατή απάντηση στους ελάχιστους ευτυχώς αλλά μόνιμους αντιρρησίες των όποιων προσπαθειών μας . Aγαπητοί συγχωριανοί οι καιροί ήταν δύσκολοι με τον Καποδίστρια και δυσκολότεροι θα γίνουν με τον Καλλικράτη που οι απαιτήσεις θα είναι όχι απλώς μεγαλύτερες αλλά , για να χρησιμοποιήσω τη ντόπια ..διάλεκτο καταδεικνύοντας συγχρόνως την ορεσίβια καταγωγή μου , τρανές και τότε άντε να βρεις κάποιον ν ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων του χωριού.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΣΤΑΘ. ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ

Π. Λαφαζάνης: Θέμα χρόνου η γενική οικονομική καταστροφή

Για πλήρη και παταγώδη αποτυχία των κυβερνητικών οικονομικών επιλογών κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκτιμώντας πως η γενική οικονομική καταστροφή είναι πλέον θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «η χώρα, βδομάδα τη βδομάδα, σπρώχνεται ολοταχώς, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, στην οικονομική και κοινωνική άβυσσο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την κατάσταση της οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι «εξελίσσονται σε μοιραίο πρόσωπο και ... μοιραίο κυβερνητικό σχήμα για τη νεότερη ιστορία της χώρας, και κινδυνεύουν να καταγραφούν ως καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

«Ζούμε ένα μεγάλο μακροβούτι της οικονομίας στην ύφεση, την αδυναμία επίτευξης των τεθέντων δημοσιονομικών στόχων, ιδιαίτερα στα έσοδα, μια νέα άνοδο των spreads και την κατάρρευση του ΧΑΑ, εν μέσω κατακρήμνισης όλων των βασικών οικονομικών δεικτών», σημειώνει.

Ζητά επίσης την απεμπλοκή από το χρηματοδοτικό μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ και την ακύρωση των μέτρων που ελήφθησαν στο πλαίσιό του.

Εκτιμά δε πως χρειάζεται μια συνολικότερη προοδευτική κατεύθυνση με άμεσες επιλογές διεκδίκησης και αγώνα:

Πρώτον: Tην επαναδιαπραγμάτευση-ρύθμιση του δημοσίου χρέους, χωρίς όρους και δεσμεύσεις, με στόχο τη διαγραφή σημαντικού μέρους του, τη μείωση των επιτοκίων για το υπόλοιπο, τη διαμόρφωση ικανής περιόδου χάριτος και τη διεύρυνση των χρονικών οριζόντων αποπληρωμής του, χωρίς περαιτέρω επιτοκιακή επιβάρυνση.

Δεύτερον: Τη ρύθμιση του δυσβάστακτου ιδιωτικού χρέους και με χαρακτηριστικά ανάλογα της ρύθμισης του δημοσίου χρέους, η οποία πρέπει να αφορά τις πιο ευάλωτες και ασθενέστερες οικονομικές κατηγορίες μισθωτών, τον μικρομεσαίο αγροτικό κόσμο, τους μικρούς επαγγελματίες και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Tρίτον: Την άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των δύο πρώτων στόχων και ως απόλυτα αναγκαία συνθήκη για την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Οι τρείς αυτοί άξονες διεκδίκησης και αγώνα, επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης, «αποτελούν την αφετηρία για την ανασύνταξη ενός προϋπολογισμού που θα έχει στόχο την ανακοπή της ύφεσης για μια αναπτυξιακή τροχιά για τη χώρα και την ανασυγκρότηση του κράτους μαζί και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως θεμελιώδη εργαλεία για μια νέα παραγωγική προοπτική της χώρας».

Ανοικτή επιστολή του Βαγγέλη Μυταρά για το Επιμελητήριο Φωκίδας.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εδώ και πολύ καιρό ο Επαγγελματικός και Επιχειρηματικός κόσμος της Φωκίδας γίνεται μάρτυρας ως μη όφειλε σε ένα κακοπαιγμένο σήριαλ που εξελίσσεται στο Επιμελητήριο Φωκίδας.
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πόλεμο μεταξύ του αντιπροέδρου του φορέα και του γράφοντος, προέδρου του ΕΒΕ Φωκίδας.
Η κατάσταση αυτή κατά την εκτίμησή μου και αδόκιμη είναι σε σχέση με τα μέλη μας και ... απαξιωτική σε σχέση με τα πρόσωπα που απαρτίζουμε την Διοίκηση.
Βέβαια ο Επιμελητηριακός χώρος ήταν ανέκαθεν «επιρρεπής» στην εικόνα αυτή και οι συγκρούσεις είναι χρόνιες. Αλλά όλες έχουν μια κοινή συνισταμένη: τον νυν αντιπρόεδρο. Από παρόμοια θέση στο παρελθόν έβρισκε την προηγούμενη Διοίκηση «απαράδεκτη» - ίσως δίκαια – σε σημείο που να με έχει παρασύρει σε ένα χορό διώξεων τότε, πράγμα που σήμερα με βοηθά να κατανοήσω την στάση αρκετών συναδέλφων μου.
Το σημαντικό στην τωρινή κατάσταση του Επιμελητηρίου είναι ότι υπάρχουν κάποια αποκαλυπτικά στοιχεία, φωτογραφικά και καθοριστικά για την προγραμματισμένα έκρυθμη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατόπιν σχεδιασμού.
Υπάρχει ένα πρόγραμμα – έργο για το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ο αντιπρόεδρος με κατηγορεί ότι χρηματίστηκα και αυτό το υποστηρίζει με προσωπική διαβεβαίωση, ότι μεσολάβησε ο ίδιος παρουσία μου για το θέμα.
Με μια διαφορά: όταν λέει ότι συζήτησε με την Εταιρεία για το ζήτημα, πρώτα – πρώτα επιβεβαιώνει την εμπλοκή του, πράγμα μη αμφισβητήσιμο αφού ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής που είχε οριστεί από το ΕΒΕ για να διαχειριστεί το πρόγραμμα! για την οποία επικοινωνία του άλλωστε υπάρχει αποδεικτικό ηλεκτρονικό υλικό.
Δεύτερον, συνδέει κι εμένα αλλά και άλλο συνάδελφο με την διαδικασία πράγμα που αυταπόδεικτα διαψεύδεται αφού σε ό,τι με αφορά ήμουν ασθενής όλη εκείνη την περίοδο, επί διμήνου κλινήρης λόγω ατυχήματος, εξ αιτίας άλλωστε του οποίου ορίστηκε ο ίδιος πρόεδρος και διαχειριστής του θέματος και μάλιστα εν λευκώ.
Στην προσπάθειά του αυτή εμπλέκει και συναδέλφους μου, προσφιλής τακτική που είχε εφαρμόσει στο παρελθόν και με εμένα, με την συνεργασία των οποίων προσπάθησε παράνομα να με καθαιρέσει από την προεδρία, πράγμα που αποκαταστάθηκε από την Δικαιοσύνη και την Πολιτεία.
Αφού λοιπόν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως προγραμματίζει, χρησιμοποιεί τώρα μέσο ενημέρωσης του οποίου είναι εν μέρει ιδιοκτήτης προκειμένου να εντείνει την επιθετικότητά του με λαϊκίστικες σπασμωδικές κινήσεις ώστε να εκτεθεί ακόμη περισσότερο στην απόπειρά του να επιτύχει τον σκοπό του.
Ο οποίος σκοπός του είναι και ευδιάκριτος και ανέφικτος για τους γνωρίζοντες.
Και ο οποίος θα ανιχνευθεί ως κίνητρο από την Δικαιοσύνη. Άμεσα.


Βαγγέλης Μυταράς

Ασκήσεις για το αυχενικό



έχετε αυχενικό ????
δεν πειράζει



Από το http://oinoxori.gr/

Προκήρυξη θέσης Επιστημονικού Στελέχους στο Κ.Π. Νομού Φωκίδας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
_____________________________________________________________________
Κ.Π.Χ.Ε.Ο. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ Αλ. Ξηρού 16, 33100, Άμφισσα. Τηλ.: 22650.23590 & 22650.23837 Φαξ: 22650.72441
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ» και διακριτικό τίτλο «Κ.Π.Χ.Ε.Ο. Νομού Φωκίδας» προκηρύσσει μία (1) θέση ειδικού επιστημονικού στελέχους με σύμβαση ορισμένου... χρόνου, από το χώρο των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, προκειμένου να στελεχώσει το Κέντρο Πρόληψης.

Απαιτούμενα προσόντα:
· Πτυχίο Ανώτατης-Ανώτερης Εκπαίδευσης: 1). Κοινωνικός/ή Λειτουργός (Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος), 2)Κοινωνιολογίας, 3). Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, 4). Κοινωνικής Εργασίας και Διοίκησης (ΠΕ και ΤΕ).
· Καλή γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, κατά προτίμηση της αγγλικής.
· Γνώση χρήσης Η/Υ.
Επιθυμητά προσόντα:
1). Επαγγελματική εμπειρία / πρακτική σε σχετικούς χώρους εργασίας, στο Δημόσιο ή ευρύτερο Δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ ή σε πρόγραμμα σε προγράμματα των Δήμων ή στον ιδιωτικό τομέα.
2). Εκπαίδευση (ολοκληρωμένη ή σε εξέλιξη) σε κάποια ψυχοθεραπευτική μέθοδο από αναγνωρισμένους φορείς του εσωτερικού και/ή του εξωτερικού.
3). Εκπαιδεύσεις σεμιναριακού τύπου τουλάχιστον 100 ωρών σε θέματα σχετικά με την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή τη θεραπεία, από αναγνωρισμένους φορείς του εσωτερικού και ή του εξωτερικού.
4). Επιστημονικές δημοσιεύσεις.
5). Επιστημονικές παρουσιάσεις/τοποθετήσεις σε συνέδρια (να συνοδεύονται από σχετικές βεβαιώσεις).
6).Εθελοντισμός (να συνοδεύεται από σχετικές βεβαιώσεις).

Επισημάνσεις:
Για όλες τις ειδικότητες απαιτείται Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αντίστοιχης ισότιμης της αλλοδαπής και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για όποια ειδικότητα αυτό απαιτείται.
Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της αλλοδαπής, πράξη αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ για τη βεβαίωση της ισοτιμίας και αντιστοιχίας ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Προκειμένου για τίτλους σπουδών ΤΕΙ, πράξη αναγνώρισης από το ΙΤΕ για τη βεβαίωση της ισοτιμίας και αντιστοιχίας ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:
Οι υποψήφιοι, μαζί με την αίτησή τους, πρέπει να υποβάλουν:
1). Βιογραφικό σημείωμα.
2). Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
3). Επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών, στους οποίους θα αναγράφεται αριθμητικά και ο βαθμός επίδοσης.
4). Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλων ξένης γλώσσας ή αποδεικτικά γνώσης της.
5). Επικυρωμένο πιστοποιητικό ή υπεύθυνη δήλωση γνώσης χρήσης Η/Υ.
6). Επικυρωμένη άδεια άσκησης επαγγέλματος (ή βεβαίωση που την αποδεικνύει).
7). Επικυρωμένα αποδεικτικά της εργασιακής εμπειρίας ως εξής:
· Είτε με υπάρχουσα δικαστική απόφαση, από την οποία να προκύπτει το είδος της παρασχεθείσας εργασίας και η χρονική διάρκεια της παροχής της
· Είτε με ομοίου περιεχομένου βεβαίωση της ελληνικής ή αλλοδαπής δημόσιας αρχής
· Είτε με όμοια βεβαίωση του εργοδότη και υπεύθυνη δήλωση του/της υποψηφίου, σε συνδυασμό πάντοτε και με το κύριο βιβλιάριο ασφάλισης, αν από την προσκομιζόμενη βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα δεν προκύπτει το είδος της παρασχεθείσας εργασίας.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται αυτοπροσώπως στα γραφεία του Κ.Π.Χ.Ε.Ο. Νομού Φωκίδας, επί της οδού Αλέκου Ξηρού 16 (όπισθεν κτιρίου Νομαρχίας Φωκίδας) ή ταχυδρομικά προς την διεύθυνση «ΚΠΧΕΟ Ν. Φωκίδας, Αλέκου Ξηρού 16, 33100 Άμφισσα» και με την επισήμανση «Υπόψιν της επιτροπής αξιολόγησης για την προκήρυξη της κενής θέσης επιστημονικού στελέχους» από την τελευταία ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης και για διάστημα είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, καθημερινά, από 09.30 έως 14.30. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων ορίζεται η 23 Ιουνίου 2010.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Κ.Π.Χ.Ε.Ο. Νομού Φωκίδας: 22650.23590 και 22650.23837.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, θα δώσουν συνέντευξη σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους ίδιους τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από επιτροπή, που έχει οριστεί με την 17/2009 απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Π.Χ.Ε.Ο. Νομού Φωκίδας.


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Π.Χ.Ε.Ο.

Παναγιώτα Λαΐνη-Κολλιαλή
Από prolipsiworkers

ΜΕΣΟΥΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ-εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ


ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΛΑΡΑ (ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ)

ΜΕΣΟΥΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Μνήμης ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 65η επέτειο από τον τραγικό θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και καλούν σε συμμετοχή.
Συντονιστής της εκδήλωσης ο συναγωνιστής Απόστολος Αθανασιάδης Πρόεδρος του Περιφ. ... Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της Π.Ο.Α.Ε.Α. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το παρακάτω:
- Έναρξη εκδηλώσεων στις 11π.μ. με επιμνημόσυνη δέηση
- Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου
- Κεντρική ομιλία από τον γιατρό Δημήτρη Μαϊντά, σύζυγο της Αντιπροέδρου του Συλλόγου και ανιψιάς του Άρη Βελουχιώτη, Άριας.
-Τρίλεπτοι χαιρετισμοί από τους παρόντες που θα δηλώσουν και ανάγνωση χαιρετισμών
-Απαγγελία ποιημάτων που αφιερώνονται στον ΑΡΗ
-Κατάθεση στεφάνων- Πένθιμο εμβατήριο
Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσουν πούλμαν από Αθήνα το Σάββατο 19/06/10 με επιστροφή την Κυριακή το μεσημέρι μετά το πέρας της εκδήλωσης. Τιμή συμμετοχής 60 ευρώ το άτομο.( Περιλαμβάνεται διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο το Σάββατο το βράδυ και μεταφορικά).
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Πριόβολος- Ερμής Χαράλαμπος Ρούπας
Τηλ. 6979648670 τηλ.6973841152
Από altpressfthiotida

Απέκλεισαν την εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική και για τα διόδια


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των διοδίων της Θήβας, πραγματοποίησαν το Σάββατο εργαζόμενοι, συνδικαλιστές των εργατικών κέντρων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με κύριο αίτημα την απόσυρση του ... μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τρόικα, οι διαδηλωτές απέκλεισαν την εθνική οδό για 15 λεπτά, ενώ «άνοιξαν» τα διόδια για μισή ώρα, επιτρέποντας στους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» αγρότες, εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές αστυνομικοί.
Από zougla.gr

Το φακέλωμα του FACEBOOK για το Ισραήλ

Όλοι το γνωρίζουμε οτι το Facebook είναι ένας μη ασφαλής τρόπος επικοινωνίας , μιας και τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλή.
Ένας φίλος της σελίδας μας έστειλε ένα σύνδεσμο μέσα από τον οποίο είδαμε πως μας παρακολουθεί το Facebook σε ζωντανό χρόνο.
Αφορμή ήταν η αναφορά της ιστοσελίδας μας στα γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης του Ισραηλινού στρατού στην ειρηνευτική ... αποστολή στην Γάζα.
Μπείτε στην παρακάτω διεύθυνση και δείτε πως καταγράφονται όσοι πληκτρολογούν την λέξη Ισραήλ στο Facebook, μας βρήκαμε μέσα πρώτη μόστρα και για να μην χαθεί η εικόνα την έχουμε στην διπλανή φωτογραφία, αν θέλετε δείτε και εσείς.


http://www.facebook.com/pages/Israel/108099562543414?v=stream&ref=mf

Με συμβασιούχους στελεχώνεται και φέτος το ΤΕΙ Άμφισσας, προκυρήχθηκαν 42 θέσεις εργασίας

Σε «πάγο» οι προσλήψεις μονίμων
-42 θέσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και για το παράρτημα Άμφισσας.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση το ποσό των 126.000 ευρώ που υπολείπεται για την πράξη αναλογισμού για αν εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες ότι τουλάχιστον θα στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό το τμήμα της Άμφισσας του ΤΕΙ Λαμίας, καθώς προκηρύχθηκαν σαράντα δύο θέσεις συμβασιούχων, ενώ ο πρόεδρος του ιδρύματος Σταύρος Καρκάνης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας τόνισε ότι το πιθανότερο είναι να μην προκηρυχθούν φέτος ... μόνιμες θέσεις, καθώς προς το παρόν είναι παγωμένες οι προσλήψεις μονίμων.

Πέρα όμως από τη στελέχωση του τμήματος με μόνιμο προσωπικό το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τη λειτουργία του εξακολουθεί να είναι το κτιριακό του. Αν και ο φάκελος του έργου είναι κατατεθειμένος στην περιφέρεια και τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, αν και υπάρχουν πολιτικές εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση του έργου, δεν μπορεί να προκηρυχθεί, γιατί δεν έχει εξασφαλίσει την «πολυπόθητη» οικοδομική άδεια, από την πολεοδομία, η οποία θα αποτελέσει το «εισιτήριο» για την αποπεράτωσή του.
Ο κ. Καρκάνης δήλωσε χτες στην ΩτΦ ότι έχει καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ΤΕΙ Λαμίας το ποσό που του αναλογεί για να γίνει η πράξη αναλογισμού, στην οποία «κολλάει» η άδεια. Ο δήμαρχος Άμφισσας κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος έχει αναλάβει να καλύψει το ποσό που αναλογεί στους ιδιοκτήτες των όμορων εκτάσεων, ποσό που θα επιστραφεί από τους ιδιώτες στο δήμο. Μάλιστα, ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση πίστωση 126.000 ευρώ την οποία ο δήμος ευελπιστεί να λάβει ως έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο για την κάλυψη του ποσού που πρέπει να διατεθεί για την πράξη αναλογισμού.
Στην ερώτηση τι θα γίνει αν το υπουργείο δεν διαθέσει τελικά το απαιτούμενο ποσό, ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι θα βρεθεί ο τρόπος να καλυφθεί από το δήμο, γιατί το ΤΕΙ είναι ζωτικής σημασίας για την Άμφισσα.

Οι 42 θέσεις που προκηρύχθηκαν στο τμήμα Άμφισσας

Την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών, αποφάσισε το Τ.Ε.Ι. Λαμίας, που ήδη έχει δημοσιεύσει σχετική προκήρυξη.
Η πρόσληψη αφορά εκπαιδευτικούς για το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του Παραρτήματος Άμφισσας, αλλά και τα Τμήματα Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.), Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.), του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής, Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Παραρτήματος Καρπενησίου, ώστε να καλυφθούν ανάγκες για το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011.
Ειδικότερα, για το τμήμα της Άμφισσας, εκτός από εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών και συγκεκριμένα Αγγλικά (15 ώρες), Γαλλικά (9 ώρες), Γερμανικά (9 ώρες) και Ιταλικά (15 ώρες) προκηρύχθηκαν και άλλες 42 θέσεις.

Για την ακρίβεια ζητούνται για το τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων επιστημονικοί συνεργάτες στις εξής ειδικότητες:
Διοίκηση Επιχειρήσεων 2 θέσεις για να καλύψουν 15 ώρες
Νομικά 1 θέση για κάλυψη 7 ωρών
Κοινωνιολογία για κάλυψη 3 ωρών
Μάρκετιγκ και επικοινωνία 2 θέσεις για κάλυψη 16 ωρών.
Διαχείριση ξενοδοχείου μια θέση για κάλυψη 6 ωρών.
Διαχείριση τουριστικών γραφείων μια θέση για 6 ώρες.
Οικονομία τουρισμού μια θέση για 10 ώρες.
Λογιστικά μια θέση για 4 ώρες.
Ψυχαγωγία – άθληση μια θέση για 3 ώρες.
Γεωγραφία μια θέση για 4 ώρες.
Σεμινάριο μια θέση για 4 ώρες.
Οι εργαστηριακοί συνεργάτες που ζητά η διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας για το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι οι εξής:
Διαχείριση ξενοδοχείου 1 θέση για την κάλυψη 11 ωρών.
Διαχείριση τουριστικού γραφείου δυο θέσεις για 16 ώρες.
Το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων για το τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων είναι 17 συνολικά.
Στο τμήμα Εμπορίας προκηρύχθηκαν συνολικά 25 θέσεις και συγκεκριμένα οι εξής:
Διοίκηση Επιχειρήσεων 2 θέσεις για κάλυψη 19 ωρών.
Μαθηματικά – στατιστική 1 θέση και συνολικά 9 ωρών.
Νομικά 1 θέση για 6 ώρες.
Μάρκετιγκ και επικοινωνία 7 θέσεις για την κάλυψη συνολικά 75 ωρών.
Πληροφορική 1 θέση για την κάλυψη 7 ωρών.
Οικονομία – Τουρισμός 2 θέσεις για την κάλυψη 23 ώρων.
Λογιστικά 1 θέση για την κάλυψη 6 ωρών.
Οι εργαστηριακοί συνεργάτες που αναζητά το ΤΕΙ για το παράρτημα της Άμφισσας είναι των κάτωθι ειδικοτήτων:
Στατιστική 1 θέση για την κάλυψη 6 ωρών.
Πληροφορική 2 θέσεις για 22 ώρες.
Λογιστικά 2 θέσεις για 12 ώρες.
Διοίκηση 2 θέσεις για 20 ώρες.
Μάρκετιγκ – διαφήμιση 2 θέσεις για 32 ώρες.
Σεμινάριο 1 θέση για 5 ώρες.
Ως ελάχιστα προσόντα για την πρόσληψη των Επιστημονικών Συνεργατών, Εργαστηριακών Συνεργατών και Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων ορίζονται τα ίδια με αυτά των βαθμίδων Επίκουρου Καθηγητή, Καθηγητή Εφαρμογών και μελών Ε.Δ.Ι.Π. αντίστοιχα, ενώ σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν διαθέτουν τα προσόντα επιτρέπεται η ανάθεση, με ωριαία αντιμισθία, διδακτικού έργου σε υποψηφίους που κατέχουν τουλάχιστον τον αντίστοιχο βασικό τίτλο σπουδών και διδακτορικό δίπλωμα προκειμένου περί Επιστημονικών Συνεργατών.
Οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 22 Ιουνίου 2010, μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του αντίστοιχου Τμήματος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας ή των Παραρτημάτων του, από την οποία θα παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης υποψηφιότητας και την αναλυτική προκήρυξη, στην οποία αναφέρονται διευκρινιστικά στοιχεία για τα γνωστικά αντικείμενα ή τις ειδικότητες και τα μαθήματα, για τα προσόντα των υποψηφίων, την αποζημίωσή τους και γενικά κάθε στοιχεία που αφορά την πρόσληψή τους, καθώς και τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν
Από orafok.gr

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την έκθεση στην Ιτέα

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Μαρίνα της Ιτέας για την διαμόρφωση των χώρων που θα πραγματοποιηθεί η 7η εμπορική έκθεση Φωκίδας που θα γίνει απο 16 ώς 20 Ιουνίου.

Η μεγάλη μεταλλική κατασκευή που χρησιμεύει σαν σκελετός έχει ολοκληρωθεί ενώ άρχισε να τοποθετείται και η οροφή καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πάρκινγκ της μαρίνας της Ιτέας.
Ας ελπίσουμε η έκθεση να μην επηρεαστεί από την... κρίση και να προσφέρει αυτά που επιθυμούν οι διοργανωτές της.
Οι τομείς που θα παρουσιαστούν στην έκθεση θα έχουν σχέση με την κατοικία, τα έπιπλα, τα τρόφιμα και ποτά, τα αυτοκίνητα τα γεωργικά μηχανήματα και την ενέργεια.