Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τ.Δ. ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ ΜΑΙΟΥ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τ.Δ.ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ ΜΑΙΟΥ 2010 Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού επειδή διαπιστώθηκε ότι πρέπει να σας είχαμε λίγο κουράσει με τις συνεχείς λεπτομερείς και αδιάλειπτες ενημερώσεις μας είπαμε να το καθυστερήσουμε λίγο αφ ενός μεν για να δούμε τις αντιδράσεις σας αφ ετέρου δε για να έχουν πάρει την οριστική μορφή τα αποτελέσματα των ενεργειών μας. Δυστυχώς όμως και η μη καθημερινή παρουσία μας στο χωριό έδωσε την ευκαιρία , ευτυχώς σε ελάχιστους , να αλωνίζουν δυσφημίζοντας μας . Εμείς σας γνωρίζουμε τα παρακάτω για να ... είσαστε ενήμεροι και να μας κρίνετε.
-Διαπλατύναμε το σοκάκι από την πλατεία προς τα σπίτια Γιανγκή - Σιδεράκου και τοποθετήθηκαν σιδεριές για να βαστάζονται οι γεροντότεροι στο σημείο αυτό καθώς και στα σκαλοπάτια προς το μαγαζί του Σουρουβέλα.
-Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος που είχε διαπλατυνθεί - από τα ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΑ
μέχρι τη διασταύρωση προς την ΠΑΝΑΓΙΑ - από την εταιρεία που θα φτιάξει τα αιολικά πάρκα. Με την κατασκευή του έργου αυτού – και την χωματουργική επιμήκυνσή του μέχρι την ΤΣΙΤΟΜΗ και την ΠΑΛΙΟΠΟΥΡΝΑΡΑ – δημιουργήθηκε α) αντιπυρική ζώνη για το χωριό β) νέα είσοδος η οποία εξυπηρετώντας τους διαμένοντας στο νότιο και νοτιοανατολικό μέρος του χωριού αποσυμφωρίζει τις υπάρχουσες εισόδους , επήλθε αναβάθμιση της περιοχής με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης των ιδιοκτητών στα κτήματά τους και δεν περνάνε πλέον μέσα από το χωριό – πρωί και απόγευμα – το τρακτέρ ή τα αυτοκίνητα του κ. Μαρδάκη ( Κοίνη ) από το Γαλαξίδι που πήγαιναν στο Ξεροτύρι.
-Στις 5/5/2010 είχαμε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας κατασκευής των αιολικών πάρκων και ορίσαμε νέα συνάντηση για να καθοριστεί το ποσό που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που παραχώρησαν γη για τη διαπλάτυνση του δρόμου από τα ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΑ μέχρι την ΠΑΝΑΓΙΑ γιατί τις δηλώσεις –υποσχέσεις μας τις κάνουμε πράξεις . Στο τέλος του μήνα δόθηκε ο κατάλογος των ονομάτων των ιδιοκτητών και η εταιρία θα τους καταβάλει ενδεικτικά ποσά σαν ηθική αμοιβή για τη συμβολή τους στη γρήγορη εκτέλεση του έργου. Σημειώνεται ότι ο δρόμος όπου χρειαζόταν διαπλατύνθηκε από την κάτω κυρίως πλευρά με κτίσιμο πέτρινου τοίχου και σε ελάχιστα με ξερολιθιά.
-Στις 6/5/2010 , σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με τον κ. Νομάρχη, μαζί με τον Αντινομάρχη κ. Ιντέρνο και τον προϊστάμενο κ. Κουτρολίκο διανύσαμε το δρόμο από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι το Γαλαξίδι και καταγράψαμε τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν (αφαίρεση αυτοφυών θάμνων εκατέρωθεν του δρόμου και κάλυψη των λακκουβών ) . Σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με τον κ. Αντινομάρχη μέχρι τις 31/5 μας έγινε γνωστό ότι λόγω του μεγάλου κόστους το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά.
-Στις 11/5/2010 άρχισε η διαμόρφωση του χώρου προ της εισόδου στο χωριό , με τον καθαρισμό του και τη μεταφορά χώματος ώστε μετά τη δενδροφύτευση να αλλάξει όψη το τοπίο ( προσφορά των ΜΠΑΡΤΣΩΤΑΙΩΝ από τη ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ ). Σημειώνεται ότι στο χώρο αυτό προ μηνός είχαμε πυρκαγιά και για το λόγο αυτό μας κάλεσε η πυροσβεστική για κατάθεση γνωρίζοντάς μας ότι αν δεν λάβουμε μέτρα θα μας υποβληθεί σε συνεννόηση με το Δασαρχείο μήνυση
-Στις 11/5/2010 είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία στην Αθήνα με το μηχανικό για τη σύνταξη της μελέτης για το δρόμο στο ΛΑΚΚΟ και ορίσαμε ημερομηνία συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την επόμενη εβδομάδα στο γραφείο του ( 7.30 π.μ. ) και μετά την επί χάρτου ανταλλαγή απόψεων θα στείλει στο Δήμο το νέο διαμορφωμένο σχέδιο .Στις 4/6/2010 , μετά από αίτημα του Δήμου προς την Αρχαιολογία Δελφών , μεταβήκαμε στο χώρο με κλιμάκιό της.
-Στις 12/5/2010 και μετά την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης μεταξύ του κ. Νομάρχη και του κ. Δημάρχου αξίας ευρώ 70.000 δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του ΠΑΡΚΙΝΓΚ - ΠΑΡΚΟΥ και του δεύτερου ΠΑΡΚΙΝΓΚ και την πρώτη Ιουνίου θα γίνει η δημοπρασία.
-Στις 15/5/2010 ο κ. Δήμαρχος μαζί με το μηχανικό της ΤΥΔΚ κ. Λουκά Καρμανιώλα , μετέβησαν στο Σχολείο του χωριού προκειμένου να συνταχθεί μελέτη διαμόρφωσης του προαύλιου χώρου κατάλληλου για την πραγμάτωση πολιτιστικών εκδηλώσεων – συμπεριλαμβανόμενου γηπέδου 5χ5 – ευρισκόμενοι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας ( βρισκόμουνα στην Αθήνα ) . Μέχρι τις 31/5 και λόγω της λήξεως της συμβάσεως του παραπάνω μηχανικού με την ΤΥΔΚ δεν είχαμε τίποτε νεότερο και την υπόθεση χειρίζεται ο κ. Δήμαρχος . -Στις 17 και 18/5/2010 μπαζώσαμε το χώρο για το μεγάλο ΠΑΡΚΟ-ΠΑΡΚΙΝΓΚ στη ΛΟΥΖΑ .
-Στις 26/5/2010 κατατέθηκε , μετά από αίτημά μας , από το Δήμο μήνυση για την αφαίρεση μιας προστατευτικής κολώνας από την πλατεία και στη θέση της τοποθετήθηκε άλλη , γιατί μερικοί αμετανόητοι βάζουν προκλητικά τα αυτοκίνητά τους μέσα στην πλατεία ,η οποία δυστυχώς στις 2/6 αφαιρέθηκε ξανά . Για το λόγο αυτό ζήτησα άμεσα τη σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου με ενημέρωση για το νέο γεγονός των κ.κ. Αντιδημάρχων του κ. Δημάρχου και της αστυνομίας Ιτέας .
– Έχουμε ζητήσει από το Δασαρχείο την έγκριση καθαρισμού όλων των παλιών αγροτικών δρόμων για αντιπυρικές ζώνες και έχουν αρχίσει εργασίες διαπλάτυνσης του αγροτικού δρόμου από την Αγία Τριάδα της Βουνιχώρας μέχρι το χωριό με την μπουλντόζα της Νομαρχίας.
Κλείνουμε την ενημέρωσή μας αυτή πιστεύοντας ότι δε σας κουράσαμε με τη μακροσκελή και λεπτομερή αναφορά των ενεργειών μας και των αποτελεσμάτων που έφεραν αυτές δίνοντας συγχρόνως μία δυνατή απάντηση στους ελάχιστους ευτυχώς αλλά μόνιμους αντιρρησίες των όποιων προσπαθειών μας . Aγαπητοί συγχωριανοί οι καιροί ήταν δύσκολοι με τον Καποδίστρια και δυσκολότεροι θα γίνουν με τον Καλλικράτη που οι απαιτήσεις θα είναι όχι απλώς μεγαλύτερες αλλά , για να χρησιμοποιήσω τη ντόπια ..διάλεκτο καταδεικνύοντας συγχρόνως την ορεσίβια καταγωγή μου , τρανές και τότε άντε να βρεις κάποιον ν ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων του χωριού.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΣΤΑΘ. ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου