Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Με συμβασιούχους στελεχώνεται και φέτος το ΤΕΙ Άμφισσας, προκυρήχθηκαν 42 θέσεις εργασίας

Σε «πάγο» οι προσλήψεις μονίμων
-42 θέσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και για το παράρτημα Άμφισσας.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση το ποσό των 126.000 ευρώ που υπολείπεται για την πράξη αναλογισμού για αν εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες ότι τουλάχιστον θα στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό το τμήμα της Άμφισσας του ΤΕΙ Λαμίας, καθώς προκηρύχθηκαν σαράντα δύο θέσεις συμβασιούχων, ενώ ο πρόεδρος του ιδρύματος Σταύρος Καρκάνης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας τόνισε ότι το πιθανότερο είναι να μην προκηρυχθούν φέτος ... μόνιμες θέσεις, καθώς προς το παρόν είναι παγωμένες οι προσλήψεις μονίμων.

Πέρα όμως από τη στελέχωση του τμήματος με μόνιμο προσωπικό το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τη λειτουργία του εξακολουθεί να είναι το κτιριακό του. Αν και ο φάκελος του έργου είναι κατατεθειμένος στην περιφέρεια και τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, αν και υπάρχουν πολιτικές εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση του έργου, δεν μπορεί να προκηρυχθεί, γιατί δεν έχει εξασφαλίσει την «πολυπόθητη» οικοδομική άδεια, από την πολεοδομία, η οποία θα αποτελέσει το «εισιτήριο» για την αποπεράτωσή του.
Ο κ. Καρκάνης δήλωσε χτες στην ΩτΦ ότι έχει καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ΤΕΙ Λαμίας το ποσό που του αναλογεί για να γίνει η πράξη αναλογισμού, στην οποία «κολλάει» η άδεια. Ο δήμαρχος Άμφισσας κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος έχει αναλάβει να καλύψει το ποσό που αναλογεί στους ιδιοκτήτες των όμορων εκτάσεων, ποσό που θα επιστραφεί από τους ιδιώτες στο δήμο. Μάλιστα, ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση πίστωση 126.000 ευρώ την οποία ο δήμος ευελπιστεί να λάβει ως έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο για την κάλυψη του ποσού που πρέπει να διατεθεί για την πράξη αναλογισμού.
Στην ερώτηση τι θα γίνει αν το υπουργείο δεν διαθέσει τελικά το απαιτούμενο ποσό, ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι θα βρεθεί ο τρόπος να καλυφθεί από το δήμο, γιατί το ΤΕΙ είναι ζωτικής σημασίας για την Άμφισσα.

Οι 42 θέσεις που προκηρύχθηκαν στο τμήμα Άμφισσας

Την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστημονικών αναγκών, αποφάσισε το Τ.Ε.Ι. Λαμίας, που ήδη έχει δημοσιεύσει σχετική προκήρυξη.
Η πρόσληψη αφορά εκπαιδευτικούς για το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του Παραρτήματος Άμφισσας, αλλά και τα Τμήματα Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.), Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.), του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής, Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Παραρτήματος Καρπενησίου, ώστε να καλυφθούν ανάγκες για το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011.
Ειδικότερα, για το τμήμα της Άμφισσας, εκτός από εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών και συγκεκριμένα Αγγλικά (15 ώρες), Γαλλικά (9 ώρες), Γερμανικά (9 ώρες) και Ιταλικά (15 ώρες) προκηρύχθηκαν και άλλες 42 θέσεις.

Για την ακρίβεια ζητούνται για το τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων επιστημονικοί συνεργάτες στις εξής ειδικότητες:
Διοίκηση Επιχειρήσεων 2 θέσεις για να καλύψουν 15 ώρες
Νομικά 1 θέση για κάλυψη 7 ωρών
Κοινωνιολογία για κάλυψη 3 ωρών
Μάρκετιγκ και επικοινωνία 2 θέσεις για κάλυψη 16 ωρών.
Διαχείριση ξενοδοχείου μια θέση για κάλυψη 6 ωρών.
Διαχείριση τουριστικών γραφείων μια θέση για 6 ώρες.
Οικονομία τουρισμού μια θέση για 10 ώρες.
Λογιστικά μια θέση για 4 ώρες.
Ψυχαγωγία – άθληση μια θέση για 3 ώρες.
Γεωγραφία μια θέση για 4 ώρες.
Σεμινάριο μια θέση για 4 ώρες.
Οι εργαστηριακοί συνεργάτες που ζητά η διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας για το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι οι εξής:
Διαχείριση ξενοδοχείου 1 θέση για την κάλυψη 11 ωρών.
Διαχείριση τουριστικού γραφείου δυο θέσεις για 16 ώρες.
Το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων για το τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων είναι 17 συνολικά.
Στο τμήμα Εμπορίας προκηρύχθηκαν συνολικά 25 θέσεις και συγκεκριμένα οι εξής:
Διοίκηση Επιχειρήσεων 2 θέσεις για κάλυψη 19 ωρών.
Μαθηματικά – στατιστική 1 θέση και συνολικά 9 ωρών.
Νομικά 1 θέση για 6 ώρες.
Μάρκετιγκ και επικοινωνία 7 θέσεις για την κάλυψη συνολικά 75 ωρών.
Πληροφορική 1 θέση για την κάλυψη 7 ωρών.
Οικονομία – Τουρισμός 2 θέσεις για την κάλυψη 23 ώρων.
Λογιστικά 1 θέση για την κάλυψη 6 ωρών.
Οι εργαστηριακοί συνεργάτες που αναζητά το ΤΕΙ για το παράρτημα της Άμφισσας είναι των κάτωθι ειδικοτήτων:
Στατιστική 1 θέση για την κάλυψη 6 ωρών.
Πληροφορική 2 θέσεις για 22 ώρες.
Λογιστικά 2 θέσεις για 12 ώρες.
Διοίκηση 2 θέσεις για 20 ώρες.
Μάρκετιγκ – διαφήμιση 2 θέσεις για 32 ώρες.
Σεμινάριο 1 θέση για 5 ώρες.
Ως ελάχιστα προσόντα για την πρόσληψη των Επιστημονικών Συνεργατών, Εργαστηριακών Συνεργατών και Εκπαιδευτικών Ειδικών Μαθημάτων ορίζονται τα ίδια με αυτά των βαθμίδων Επίκουρου Καθηγητή, Καθηγητή Εφαρμογών και μελών Ε.Δ.Ι.Π. αντίστοιχα, ενώ σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν διαθέτουν τα προσόντα επιτρέπεται η ανάθεση, με ωριαία αντιμισθία, διδακτικού έργου σε υποψηφίους που κατέχουν τουλάχιστον τον αντίστοιχο βασικό τίτλο σπουδών και διδακτορικό δίπλωμα προκειμένου περί Επιστημονικών Συνεργατών.
Οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 22 Ιουνίου 2010, μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του αντίστοιχου Τμήματος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας ή των Παραρτημάτων του, από την οποία θα παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης υποψηφιότητας και την αναλυτική προκήρυξη, στην οποία αναφέρονται διευκρινιστικά στοιχεία για τα γνωστικά αντικείμενα ή τις ειδικότητες και τα μαθήματα, για τα προσόντα των υποψηφίων, την αποζημίωσή τους και γενικά κάθε στοιχεία που αφορά την πρόσληψή τους, καθώς και τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν
Από orafok.gr

1 σχόλιο: