Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Άνοδος στην πρώτη Εθνική για την Ένωση Σκακιστών Άμφισσας

Μια βραδιά γεμάτη ενθουσιασμό, αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα έζησαν οι μικροί και μεγάλοι σκακιστές της Άμφισσας αλλά και οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Άμφισσας, μια εκδήλωση για την απονομή του Κυπέλλου στην Πρωταθλήτρια ομάδα Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας , Ένωση Σκακιστών Άμφισσας, που διοργανώθηκε από το Δήμο Άμφισσας και την ΕΣΚΑ. Το όνειρο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος και της ανόδου στην Α΄ Εθνική, έγινε πραγματικότητα γεμίζοντας χαρά αλλά και ευθύνες τόσο τους αθλητές και τους προπονητές, όσο και το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην Ιστοσελίδα της Ε.ΣΚ.Α.

Το Iteanet σας ευχαριστεί για την αγάπη σας

Συνεχώς αυξάνεται η επισκεψιμότητα του Iteanet.
Μέσα σε λίγους μήνες γίναμε ίσως από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες της Φωκίδας.
Ένας γνωστός οικείος ανοικτός χώρος πλέον έχει δημιουργηθεί, χωρίς επιδοτήσεις από τον ΟΠΑΠ, χωρίς επιδοτήσεις απο εταιρείες, υπουργεία και Υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για τα μηνύματα που μας στέλνετε θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα άμεσο τρόπο ενημέρωσης και επικοινωνίας .
Προσδοκούμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο την παρέα μας και να βρεθούμε και ...εκτός Ιντερνετ.

Πρωτοβουλία σωτηρίας του Ελικώνα

Στην γειτονική Βοιωτία ο κόσμος ξεσηκώνεται για τα αιολικά πάρκα που θα καταστρέψουν την φύση για να αρπάξουν τις επιδοτήσεις οι διαπλεκόμενοι. Στην Φωκίδα παρά την αντίθεση που έχει εκφράσει ο Νομάρχης πολλές επενδύσεις ετοιμάζονται από Δημάρχους χωρίς να μαθαίνει κανείς εύκολα κάτι γι αυτές. Χρειάζεται να μπλοκαριστούν αυτές οι κινήσεις όπως έκαναν και άλλες Νομαρχίες

Διαβάζουμε από την Συμπαράταξη:
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!
Είναι ώρα για μια μεγάλη πρωτοβουλία σωτηρίας του Ελικώνα

Μέρος της ενεργειακής φρενίτιδας, που πλήττει το νομό Βοιωτίας τα τρία τελευταία χρόνια, αποτελεί η προσπάθεια μετατροπής του Ελικώνα σε ένα απέραντο πεδίο αιολικών πάρκων, που αλλοιώνει ολοκληρωτικά τη φυσιογνωμία της περιοχής και προκαλεί ανυπολόγιστη καταστροφή των δασικών οικοσυστημάτων. Με επίκεντρο το Δ.Δ. Αγίας Άννας του δήμου Κορώνειας και τον κεντρικό ορεινό όγκο του Ελικώνα, ένας απίστευτος αριθμός αιολικών εγκαταστάσεων έχει αδειοδοτηθεί, ενώ αντίστοιχος αριθμός νέων αιτήσεων βρίσκεται ...
στο θάλαμο αναμονής, για να προστεθεί στις πρώτες (η πλήρης εικόνα στον πίνακα που επισυνάπτεται).

Χωρίς καμία πρόβλεψη συγκροτημένου σχεδίου χωροθέτησης, που θα σέβεται και θα υπηρετεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, με επιθετικό τρόπο και χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εκτυλίσσεται ένα σενάριο άναρχης υπερσυγκέντρωσης ανεμογεννητριών. Σενάριο που δεν το δικαιολογούν, καν, τα δεδομένα του αιολικού δυναμικού της περιοχής, παρά μόνο τα ιδιοτελή κερδοσκοπικά συμφέροντα των νεόκοπων επενδυτών στο χώρο της ενέργειας.

Ήδη, οι πρώτες λίγες εγκαταστάσεις λειτουργούν σαν πόλος έλξης των επόμενων και, ειδικά, των γραμμών μεταφοράς τους, πολλές εκ των οποίων προβλέπεται να είναι υψηλής τάσης, όπως έχουν από καιρό επισημάνει και οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας τους σχετικούς κινδύνους. Ειδική μνεία χρειάζεται για τη γραμμή μεταφοράς υπερυψηλής τάσης του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της Θίσβης, που και αυτή έχει επιλεγεί να ακολουθήσει την ορεινή διαδρομή, παράλληλα με την υφιστάμενη γραμμή υψηλής τάσης, μέσα από το δρυόδασος της Στριγανιάς. Και όχι μόνο αυτά. Η διαφαινόμενη υποβάθμιση του Ελικώνα έχει ανοίξει το δρόμο για νέες μεταλλευτικές εγκαταστάσεις εξόρυξης βωξίτη, αλλά και για νέες λατομικές δραστηριότητες.

Η πλειοψηφία των τοπικών αυτοδιοικήσεων έχει βρεθεί στη μέγγενη απίστευτων πιέσεων και προσπαθειών εκμαυλισμού, με τις πιο απίθανες υποσχέσεις, από τις εταιρείες εκμετάλλευσης των αιολικών πάρκων. Κατά κανόνα, υποκύπτουν ή παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.(Λέτε να είναι διαφορετικά στην Φωκίδα;) Το βάρος της ανάσχεσης έχει πέσει, σχεδόν, αποκλειστικά στις πρωτοβουλίες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, από την πλευρά της, μετά από μια πρώτη περίοδο έκδοσης θετικών γνωμοδοτήσεων, έχει επιλέξει την άχαρη τακτική της απλής υιοθέτησης των θέσεων των δημοτικών συμβουλίων, δηλαδή, τακτική Πόντιου Πιλάτου. Με αποτέλεσμα να παραμένει θεατής μιας εξέλιξης με υπερτοπική σημασία, εξέλιξη την οποία, αυτή πρώτη, όφειλε να αναδείξει και να αντιμετωπίσει.

Ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη οπτική με την οποία μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει το γενικότερο πρόβλημα της ενέργειας ή το επιμέρους ζήτημα της αξιοποίησης των ΑΠΕ, θεωρούμε ότι κανείς δεν αμφισβητεί το μέγεθος και τις συνέπειες της υπερσυγκέντρωσης και του μεγέθους των αιολικών εγκαταστάσεων στον Ελικώνα. Όσο, το μεγαλύτερο μέρος τους δεν έχει εξασφαλίσει οριστικές άδειες εγκατάστασης, υπάρχει ακόμα καιρός.

Καλούμε τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να αναλάβει μια μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος, βάζοντας ουσιαστικούς όρους χωροθέτησης και απαιτώντας περιβαλλοντικές μελέτες που θα αποτυπώνουν τις αθροιστικές και συνεργιστικές επιπτώσεις του συνόλου των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων. Διεκδικώντας, ακόμη, και την εκπόνηση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οργανώνοντας και υποστηρίζοντας τις αντιδράσεις των ζωντανών τοπικών αυτοδιοικήσεων, αποθαρρύνοντας τις ενδοτικές τάσεις.

Το μήνυμα για μια τέτοια στροφή στη στάση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης μπορεί να το δώσει μια ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, για το σύνολο των περιβαλλοντικών προβλημάτων του νομού, όπως έχει προτείνει η Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, εισπράττοντας την αρνητική απάντηση του κ. νομάρχη και της κ. προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου. Είναι καιρός να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος, να υπάρξει ειλικρινής αυτοκριτική και ουσιαστική διάθεση μετουσίωσης των λόγων σε έργα.
4/3/2009
Επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας - Ομάδα πολιτών Κορώνειας
Πρωτοβουλία Πολιτών Λιβαδειάς – Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς
Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον
Ζητάμε άμεση σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Βοιωτίας

Για να δανείσει το κράτος 28 δισ. Ευρώ τις Τράπεζες, πρέπει να δανειστεί το ίδιο 35 δισ. Ευρώ! αποπληρωτέα με 78 δισ. Ευρώ

Τι έπαθαν οι καλοί συνάδελφοι στον «Κόσμο του Επενδυτή» και μας θύμισαν (το περασμένο Σάββατο 28.ΙΙ.2009) το κατόρθωμα του κυρ Σημίτη να πουλήσει 20 τόνους χρυσάφι από τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Αύγουστο του 2003 -νύχτα- έναντι 207 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα ο χρυσός αυτός θα άξιζε 476,6 εκατομμύρια ντόλαρς -μεγάλη επιτυχία, μία απ' τις πολλές εκείνης της εποχής, όπου οι φωστήρες καταύγαζαν το στερέωμα του εκσυγχρονισμού της χώρας με φαεινές ιδέες του τύπου: «ο χρυσός είναι πλέον μια ξοφλημένη υπόθεση».

Διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν ο κ. Γκαργκάνας, όστις διέπρεψε και επί Καραμανλή, όσον είχε διαπρέψει κι επί Σημίτη. (Σταθερές αξίες, χρυσές!)...

Όσο για τα λεφτά που προσπορίσθηκε τότε για το κράτος ο κυρ διοικητής πουλώντας το χρυσάφι μας, οπωσδήποτε, κάπου θα επενδύθηκαν, ώστε να επιτευχθούν οι ... καλύτερες κατά το δυνατόν αποδόσεις -σε «ευρωπαϊκά ομόλογα» πιθανόν (αν έλεγε αλήθεια η ανακοίνωση που έβγαλε τότε με το ζόρι η Τράπεζα) ήτοι με απόδοση 2% έως 5%.

Άρα στα έξι χρόνια από τότε το κεφάλαιο αυτό απέδωσε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ και ταυτοχρόνως... έχασε 239,6 εκατομμύρια από τα 476,6 που θα άξιζε σήμερα αν είχε μείνει ακίνητο στη θέση του.

Ο κ. Γκαργκάνας, ο κ. Προβόπουλος, ο κ. Βγενόπουλος, αυτοί είναι η Ελλάδα - ποιος θα ήταν; η θεία Φωτούλα ή ο Μήτσος που παράγει δέκα, του δίνουν τρία και του κρατάνε το ένα φόρο; Μπορεί η θεία η Φωτούλα ή ο Μήτσος ή εσείς να πουλήσετε 20 τόνους χρυσάφι, να ζημιώσετε 240 εκατομμύρια ευρώ το κράτος, και να μη σας πάνε μέσα μπαούλο στο ξύλο και μπαλαούρο για τα επόμενα είκοσι έτη; (ώσπου να περάσει και η κρίση)! Οχι! είναι θέμα ευνομίας.

Οπως και παρρησίας!

Οχι! ρωτήστε και τον κ. Γκαργκάνα που η γνώμη του είναι χρυσάφι. Οπερ έδει δείξαι

και καταλήγουμε εκεί απ' όπου αρχίσαμε! Η ζωή κάνει κύκλους και για να δανείσει το κράτος 28 δισ. Ευρώ τις Τράπεζες, πρέπει να δανειστεί το ίδιο απ' τους Γερμανούς (με την ευρεία έννοια του όρου) 35 δισ. Ευρώ! αποπληρωτέα με 78 δισ. Ευρώ στο εγγύς μέλλον - κακούργα κοινωνία

σκάσε και πλήρωνε...

Την κρίση.

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=8510852

Τα 28 δισ. φτάνουν και περισσεύουν για να αγοράσει το Δημόσιο τις τράπεζες!

Στο παρακάτω άρθρο υπολογίζει τα χρήματα για να αγοραστούν οι Ελληνικές τράπεζες, αγοράζοντας το Ελληνικό Δημόσιο το 100% των μετοχών, χωρίς να περιορίζεται απλά σε ένα πλειοψηφικό πακέτο, ή σε αυτά τα χρήματα να υπολογίζονται οι μετοχές που ήδη ελέγχονται από το Δημόσιο. Με λιγότερα από 10 δις δηλαδή το Δημόσιο θα είχε όλες τις τράπεζες δικές του τώρα δίνει 28 και παρακαλάει και από πάνω.
Αυτό συμβαίνει γιατί τα προσωπικά συμφέροντα των Κυβερνώντων τους επιβάλουν να τους ενδιαφέρει περισσότερο αν θα χρεοκοπήσουν οι Τράπεζες, παρά αν θα χρεοκοπήσει το Κράτος.

Απο reporter.gr
Πακέτο διάσωσης ελληνικών τραπεζών; Με τέτοια επίπεδα πάτου που βρίσκονται σήμερα οι κεφαλαιοποιήσεις τους, θα μπορούσε να γίνει εύκολα κρατικοποίηση και μάλιστα επί 2! Γιατί το λέμε αυτό; Ο γενικός δείκτης δεν απέχει και πολύ από τα επίπεδα του πάτου του, του Μάρτη του 2003 δηλαδή, οι μετοχές των τραπεζών όμως δεν...
φαίνεται να τον έχουν βρει ακόμη. Αν και η Εθνική έχει γυρίσει και αυτή στο 2003, όπως και η Πειραιώς, ας μην ξεχνάμε πως η Eurobank δεν σταματά να χτυπά νέα ιστορικά χαμηλά και η Alpha Βank ζει πλέον μέρες του 1996!

Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το ότι οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών έχουν κατακριμνιστεί, με αυτήν της Εθνικής να κινείται κάτω και από τα 5 δισ. ευρώ και αυτες των τριών άλλων μεγάλων τραπεζών να κινούνται μεταξύ του ενός και των δύο δισ!

Εάν βάλουμε κάτω τα νούμερα, αυτό που προκύπτει είναι ακόμα πιο εντυπωσικό. Προσθέτωντας όλες τις κεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, αγγίζουμε ένα νούμερο που φτάνει περίπου στο... μισό αυτού του πακέτου διάσωσης της ελληνικής κυβέρνησης. Δηλαδή, το σύνολο της κεφαλαιοποιήσης των 15 εισηγμένων τραπεζών μόλις που ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ, την στιγμή που το πακέτο διάσωσης της κυβέρνησης όπως γνωρίζουμε αγγίζει τα 28 δισ. Αυτή είναι η πραγματική αξία των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και θα μπορούσε κανείς να πει πως το... πορτοφόλι του κράτους αυτήν την στιγμή μπορέι να τις αγοράσει όσο πραγματικά αξίζουν.

Μήπως η κρατικοποίηση των τραπεζών που είναι το χιτ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφορά και την Ελλάδα και ακόμα δεν το εχουμε μάθει. Οπως θα δείτε στα παρακάτω στοιχεία, το ύψος του ποσού του πακέτου διάσωσης είναι τέτοιο που εάν � και το λέμε απλά για να τονίσουμε την εξαθλίωση της χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζών - κάποιος το χρησιμοποιούσε θα μπορούσε ΕΥΚΟΛΑ να αγοράσει όλες τις ελληνικές τράπεζες και να του μείνουν και 14 περίπου δισ. ευρώ ρέστα! Ιδού οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, όπως διαμορφώθηκαν στο χθεσινό κλείσμο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Κ.Ε.