Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Η παρέλαση στην Ιτέα

ΚΚΕ - ΚΝΕ Σήκωσαν τις μπάρες σε 13 σταθμούς διοδίων

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Σήκωσαν τις μπάρες σε 13 σταθμούς διοδίων

Κεντρικό αίτημα «Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια»

Με μια δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση χτες το απόγευμα, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν στο μπλοκάρισμα 13 σταθμών διοδίων που βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Και απαίτησαν να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις λαϊκής αφαίμαξης τύπου ΣΔΙΤ που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η ... ΝΔ και χαρατσώνουν πολλαπλά το λαό, και για την κατασκευή, και για τη χρήση των έργων.

Οι κομμουνιστές από τα μεγάφωνα καλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς: «Μη δέχεσαι να σε ληστεύουν μέσω και των διοδίων οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι. Είναι προκλητικές οι επιδοτήσεις που δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο. Στην ουσία, το Δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις με 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να το εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 - 35 έτη)!».

Αφίδνες
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, μπλοκάρουν τα διόδια των Αφιδνών και στα δύο ρεύματα της Αθηνών - Λαμίας. Ενα μεγάλο πανό ξεδιπλώνεται μπροστά από τα διόδια: «Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια - ΚΚΕ». Την ίδια στιγμή, από την ντουντούκα καλούνται οι οδηγοί να περάσουν ελεύθερα: «Εχεις το δικαίωμα σε δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, γιατί τους έχεις πληρώσει και συνεχίζεις να τους πληρώνεις με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, με τους μεγάλους φόρους στα καύσιμα». Μέχρι τις 9 το βράδυ, τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα. Το «παρών» έδωσε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ.


ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Για περίπου τρεις ώρες από τις 6 έως τις 9 το βράδυ, οι οδηγοί περνούσαν ελεύθερα από τα διόδια της Ελευσίνας. Με τα οχήματα να κορνάρουν ρυθμικά συνέχεια, επιβραβεύοντας έτσι την κινητοποίηση του ΚΚΕ, τα μέλη του Κόμματος, με κόκκινες σημαίες, δύο τεράστια πανό, ντουντούκες και μοιράζοντας ανακοινώσεις, κάλεσαν τους εργαζόμενους: Να μη δεχθούν τη νέα ληστεία σε βάρος τους με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος.

Μάλγαρα - Λεπτοκαρυά

Τα διόδια τα Μαλγάρων μπλόκαραν χθες από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα μέλη, φίλοι και στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση σε εκατοντάδες οδηγούς. Το ΚΚΕ - τόνιζαν - αγωνίζεται για να καταργηθούν τα διόδια, να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, αφού όλα αυτά τα έργα κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Αγγελος Τζέκης. Κινητοποίηση έγινε την ίδια ώρα και στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.
Θεσσαλία - Φθιώτιδα

Τις μπάρες των διοδίων στον Πυργετό, στο Μοσχοχώρι και την Πελασγία σήκωσαν χτες και οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από τις 5 το απόγευμα, διεκδικώντας να καταργηθούν τα χαράτσια και το δικαίωμα στις δημόσιες, φθηνές συγκοινωνίες για όλο το λαό. Στην κινητοποίηση στην Πελασγία συμμετείχαν και κομμουνιστές από τη Φθιώτιδα.

ΑΚΤΙΟ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, στον Πυργετό, ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, στην Πελασγία, ο Απ. Νάνος, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ και στο Μοσχοχώρι ο Αχ. Κανταρτζής, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Τα διόδια στον κόμβο της Τραγάνας στη Φθιώτιδα «άνοιξαν» χθες από τις 5 το απόγευμα έως τις 8, μέλη του ΚΚΕ μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Τραγάνας, με βασικό αίτημα να καταργηθούν τόσο τα μετωπικά διόδια, όσο και τα πλευρικά, τα οποία στήθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα στην είσοδο του χωριού.
Πελοπόννησος

Δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από κάθε νομό της Πελοποννήσου και την Αιτωλοακαρνανία «απελευθέρωσαν» για τρεις περίπου ώρες τα διόδια σε έξι σημεία των Εθνικών Οδών Κορίνθου - Τρίπολης, Τρίπολης - Κορίνθου, Κορίνθου - Αθήνας, Κορίνθου - Πατρών και Πατρών - Ιωαννίνων. Στις 5 το απόγευμα, με μια συντονισμένη κίνηση, μέλη και φίλοι του Κόμματος «άνοιξαν» τα διόδια στον Ισθμό, στο Κιάτο, στο Σπαθοβούνι, στη Νεστάνη, στο Ρίο και στη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου, καταργώντας το υπέρογκο χαράτσι.
Ακτιο

Τις μπάρες των διοδίων στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας σήκωσαν για δυο ώρες οι κομμουνιστές από Πρέβεζα, Λευκάδα και Βόνιτσα που προχώρησαν σε αποκλεισμό τους, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων χωρίς να πληρώνουν χαράτσι. Σημειώνουμε ότι στον παραπάνω σταθμό έγινε πρόσφατα αύξηση της μηνιαίας κάρτας από 60 σε 80 ευρώ, ενώ μειώθηκε ταυτόχρονα το χρονικό διάστημα των προβλεπόμενων μετακινήσεων από τους τέσσερις στον ένα μήνα!
Από Ριζοσπάστη

ΗΠΑ: 9 Τράπεζες χρεωκόπησαν μέσα σε μια μέρα

Οι περισσότερες χρεωκοπίες τραπεζών μέσα σε μια μέρα από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση. Αυτό ανακοίνωσαν οι αμερικάνικες αρχές την Παρασκευή. Έτσι ο αριθμός των χρεωκοπημένων τραπεζών μέσα στο 2009 έφτασε τις 115,ο μεγαλύτερος από το 1992.Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των τραπεζών που θα κατεβάσουν ρολά.Μεταξύ αυτών και η National Bank της Καλιφόρνιας,η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα που χρεωκοπεί αυτή τη χρονιά.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία ... οικονομικών ερευνών CreditSights, οι μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες που κατόρθωσαν να διασωθούν από την καταστροφή με τα λεφτά του αμερικανικού δημοσίου έχουν ανακάμψει και βαδίζουν ολοταχώς προς μια νέα φούσκα.Το ότι αυτές δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου σήμερα σαν σήμερα δεν αποτελεί είδηση. Σύμφωνα με την CreditSights μέχρι το 2011 θα χρεωκοπήσουν άλλες 1100 τράπεζες,το 13,4% του συνόλου των αμερικάνικων τραπεζών. Ο λόγος, οι τοξικοί τίτλοι κάθε είδους που κυκλοφορούν στην αγορά.Στο μεταξύ,δεν φτάνουν και σημάδια ανάκαμψης από την λεγόμενη πραγματική οικονομία, εκεί όπου παράγετε η υπεραξία.

http://news.yahoo.com/s/nm/20091031/ts_nm/us_usbancorp

http://www.marketwatch.com/story/9-more-us-banks-fail-2009-10-30

http://www.marketwatch.com/story/bank-failures-hit-100-for-year-2009-10-23

Από indy.gr