Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η απογραφή στην Αγία Ευθυμία

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, στο χωριό μας την Αγία Ευθυμία, απογράφηκαν, κατά την απογραφή που διεξήχθη από τις 10 έως τις 24 Μαΐου, 459 άτομα.

Αν και ο αριθμός των απογραφέντων, σε σχέση με το 2001, είναι αισθητά μειωμένος, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η σημερινή εικόνα της Αγίας Ευθυμίας είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη του 2001. Τότε, έγινε γενική κινητοποίηση των απανταχού Αγιοευθυμιωτών και απογράφηκε μεγάλος αριθμός ατόμων που δεν έμεναν μόνιμα στο χωριό. Ο σημερινός αριθμός είναι ...

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ της ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ της ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ ευχαριστεί τα μέλη της για την συμμετοχή τους στις εκλογές- 21/05/2011 που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του Δ.Σ της λέσχης. Η νέα σύνθεση διαμορφώνεται ως εξής :



Δ.Σ. : Πρόεδρος –Σιδηρόπουλος Δημήτριος .

Αντιπρόεδρος – Ξηρός Ευθύμιος ....

Ανακοίνωση- Καταγγελία της Κ.Ο Λιβαδειάς του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο της πόλης , αλήθεια με το νοσοκομείο Άμφισσας τι γίνεται;

Μεγάλη «φιέστα» έστησε ο Δήμος Λιβαδειάς, με αφορμή την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, για να «ξεπλύνει» τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, των βουλευτών του νομού και των στελεχών του. Κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας τον λόγο έπαιρναν συμπολίτες μας ως φυσικά πρόσωπα-βεβαίως και αυτοί έχουν λόγο, αλλά όχι μόνο αυτοί-ενώ με την τακτική της κωλυσιεργίας ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. , παρ΄όλο που έπρεπε να μιλήσει ως το τρίτο κόμμα της Βουλής αμέσως μετά τις παρεμβάσεις των βουλευτών ……

Γραμμικά Κάτοπτρα / Linear Mirrors

The Symptom Project, Amfissa / Άμφισσα Ταμπάκικα

Η καθεστηκυία ιερότητα της φαινομενικής ύπαρξης ερευνάται στο έργο της Βάσως Γκαβαϊσέ. 
Η ασύμπτωτη γραμμική υπόσταση της ύλης παραπέμπει στο στοιχείο που περιέγραψε ο Xέγκελ ως «πρώτη φύση», φύση πριν από τον άνθρωπο που βασίζεται στη μη-εννοιολογική τυχαιότητα. Η μνημειακή γεωμετρική σύνθεση εκδιπλώνεται στο εγκαταλελειμμένο, ερειπωμένο τοπίο ως μια ποιητική, μυθική ενόραση προς το χρόνο του μέλλοντος.
Μαργαρίτα Καταγά
Γραμμικά Κάτοπτρα / Linear Mirrors 
Ταμπάκικα Αμφίσσης 
 

ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ...ΟΠΩΣ ΖΩΗ!

Με μεγάλη χαρά , μα και ..έκπληξη , μάθαμε για το καινούργιο Λιδορικιώτικο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα το : " Καλυσίγελος ...όπως ..ζωή ", της Μαρίας Αποστολοπούλου , την οποία γνωρίζω από μικρό παιδάκι .

Επί τέλους !! Σπάει το..." φράγμα " της λογοτεχνικής σιωπής στο χωριό μας , και επιβεβαιώνεται περίτρανα το πιστεύω μας , πως ταλέντα υπάρχουν , αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα για να ...αναπτυχθούν και να φουντώσουν..

Η πρώτη ανάγνωση , μας άφησε μιά ..ευωδιά και γλυκιά γεύση πικρης..σοκολάτας , όπως είπαμε και στη συγγραφέα , βέβαια προς Θεού , δεν κάνουμε κριτική βιβλίου , όχι , απλά καταγράφουμε τις προσωπικές μας απόψεις .

Θα πρέπει να το διαβάσετε αυτό το βιβλίο , είναι μια απεικόνιση της πραγματικής..πραγματικότητας , που δυστυχώς , επιμελώς ..κρύβεται , πίσω απ' την ..εικονική , τουνπρέπει και του δήθεν ..

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠO ΕΜΑΣ ΟΙ ... ΕΦΟΡΙΕΣ ! Φεύγουν από Λιδωρίκι και Ναύπακτο


Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Οριστικά μέσα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, φεύγουν οι Εφορίες από το Λιδωρίκι και από τη Ναύπακτο, αφού μία Εφορία πλέον θα λειτουργεί στη πρωτεύουσα κάθε Νομού.

Έτσι οι αρμοδιότητες της Εφορίας Λιδωρικίου μεταφέρονται στην Άμφισσα και οι αρμοδιότητες της Εφορίας Ναυπάκτου μεταφέρονται στο Μεσολόγγι....

Πως αντιμετωπίζουν την κρίση στο Καϊμακτσαλάν

 Η κρίση χτύπησε και την "Αράχωβα του Βορρά"
 
Μηδενικές είναι φέτος οι πωλήσεις κατοικιών στο χειμερινό θέρετρο του Βορρά, το χωριό Άγιος Αθανάσιος (Καϊμακτσαλάν) του Νομού Πέλλας, ενώ η μείωση στην επισκεψιμότητά του κυμάνθηκε στο 30%. Ντόπιοι και επιχειρηματίες, κάνοντας τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου, αποδίδουν τα ποσοστά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει τη χώρα. Την απάντηση στην οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει και την Αράχωβα του Βορρά, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την περιοχή, δίνουν επιχειρηματίες και επενδυτές ρίχνοντας τις τιμές στις πωλήσεις κατοικιών στην περιοχή, κατασκευάζοντας νέες υποδομές και βελτιώνοντας τις υπάρχουσες. Την ίδια ώρα, «σωτήριο» εμφανίζεται το σενάριο το χιονοδρομικό κέντρο να ...

Το Μουσικό Εργαστήρι Άσπρων Σπιτιών της Παραλίας Διστόμου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ''Ένοχοι και λυτρωμένοι''

Το Μουσικό Εργαστήρι 'Ασπρων Σπιτιών της Παραλίας Διστόμου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ''Ένοχοι και λυτρωμένοι'', την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα ''Φίλιππος''
Το έργο το έχει γράψει ο συμπατριώτης μας Γιώργος Δημάκας και το σκηνοθετεί η επίσης συμπατριώτισσα μας Διστομίτισσα, Βίκυ Κελέρμενου.


ΥΓ:Προσεχώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 67 επέτειο της Σφαγής του Διστόμου

ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ” ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!


www.iskra.gr
ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Αυτήν την ώρα καλείται η Αριστερά να αναλάβει πρωτοβουλίες που να εκφράζουν την ευρύτερη λαϊκή αγανάκτηση και ιδιαίτερα τη διαμαρτυρία, την οργή και την αγανάκτηση της νεολαίας.


Οι δυνάμεις της Αριστεράς αυτήν την συγκυρία αντί να αλληλοκατηγορούνται και να ...