Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η απογραφή στην Αγία Ευθυμία

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, στο χωριό μας την Αγία Ευθυμία, απογράφηκαν, κατά την απογραφή που διεξήχθη από τις 10 έως τις 24 Μαΐου, 459 άτομα.

Αν και ο αριθμός των απογραφέντων, σε σχέση με το 2001, είναι αισθητά μειωμένος, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η σημερινή εικόνα της Αγίας Ευθυμίας είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη του 2001. Τότε, έγινε γενική κινητοποίηση των απανταχού Αγιοευθυμιωτών και απογράφηκε μεγάλος αριθμός ατόμων που δεν έμεναν μόνιμα στο χωριό. Ο σημερινός αριθμός είναι ...
αρκετά πιο κοντά στην πραγματικότητα αφού δεν ήταν πολλοί οι Αγιαθυμιώτες που απογράφηκαν στο χωριό αν και δεν μένουν σ’ αυτό. Μόνο οι Αγιαθυμιώτες που είναι στην Άμφισσα και στην Ιτέα να είχαν απογραφεί ο αριθμός θα ήταν διπλάσιος. Βέβαια, για τους δικούς τους λόγους, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αποφάσισε να μην απογραφεί στην Αγία Ευθυμία. Από την άλλη, υπήρξαν και λίγες ακραίες περιπτώσεις που μόνιμοι κάτοικοι απογράφηκαν αλλού.

Η σημερινή Αγία Ευθυμία με την συνεχή εγκατάσταση νέων οικογενειών, τα τελευταία χρόνια, δεν έχει ανάγκη από απογραφικά φτιασιδώματα για να φανεί η δυναμική της. Θα είναι άδικο, όμως, να επωφεληθούν περισσότερο άλλα χωριά, που δεν εμφανίζουν καμιά προοπτική ανάπτυξης, μόνο και μόνο επειδή απόγραψαν κάθε καταγόμενο απ’ αυτά, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του.
 http://blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου