Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ποιοί εκλέχθηκαν


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με κεντρικά θέματα:  Αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ & τροποποιήσεις προϋπολογισμού και προγραμμάτων για νέα έργα στη Βοιωτία, αποπληρωμή του «Βοήθεια στο σπίτι» στην Ευρυτανία και αύξηση του ορίου πιστώσεων έργων ΕΣΠΑ στην Εύβοια με στόχο την επίτευξη του «ν+3» για το 2011


Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 20 Σεπτεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, και συγκεκριμένα:

Ø      Την εκλογή εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών.
Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ), στην ...

Δολοφονία Σκύλου στην Άμφισσα

Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας
Έχουμε το δικαίωμα να μην είμαστε …άνθρωποι;
Μέσα στη δυτικού τύπου πολιτισμένη ελληνική μας κοινωνία, ελάχιστοι «εισπράττουν» την στοργή και την τρυφερότητα που τους αξίζει. Πόσο μάλλον τα αδέσποτα που δεν γεννήθηκαν αδέσποτα, αφού κάποιοι κάποτε τα χρειάσθηκαν, ίσως και να τ’ αγάπησαν, αλλά στο τέλος τα βαρέθηκαν και φυσικά κατέληξαν στους δρόμους. Αυτοί οι ίδιοι λοιπόν ενοχλούνται και …αηδιάζουν από τα πρώην δικά τους ζώα που εγκατέλειψαν.
 Από τις φιλοζωικές οργανώσεις και από αρκετούς ευσυνείδητους πολίτες...

Αντιδημοκρατική μεθόδευση οι εκλογές για την Ένωση Περιφερειών


Οι εκλογές στο περιφερειακό συμβούλιο για τη συγκρότηση της Ένωσης Περιφερειών δεν ήταν παρά μια στημένη διαδικασία που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση, προκειμένου οι αυριανοί συνομιλητές τους να ανήκουν στο κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει 17 εκπροσώπους. Από αυτούς οι 9, δηλαδή ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες, ορίζονται ex officio, στραγγαλίζοντας την αντιπολίτευση και περιορίζοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του «συνδικαλίζεσθαι». Από τους υπόλοιπους 8 η πλειοψηφία εξέλεξε τους 5, δηλαδή συνολικά πάνω από το 80% των εκπροσώπων.
Έτσι μετά από ένα εκβιαστικό εκλογικό σύστημα στην...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη στον Δήμο Δελφών

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΣ: 1) κ. Δήμαρχο Δελφών, 2) κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Δελφών

Παρακαλούμε όπως στις είκοσι μία (21) Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και στην (ισόγεια) αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Δελφών,....

Σε δίκη 39 ΟΥΚάδες για τα ρατσιστικά συνθήματα

Σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά παραπέμπονται οι 39 άνδρες των ΟΥΚ που κατηγορούνται για ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα (Vid)



Μετά από δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο ...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Το «ειδικό τέλος ακινήτων» έρχεται να προστεθεί στις «έκτακτες εισφορές» και στο «ειδικό τέλος επιτηδεύματος», ώστε η κοινωνία μας να καταλάβει καλά ότι τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα δεν εφαρμόζονται για να γλιτώσει η χώρα από την πτώχευση αλλά ακριβώς για να πτωχεύσoυμε όλοι εμείς...

ΠΥΣΔΕ Φωκίδας: Β΄ φάση τοποθετήσεων,αποσπάσεων και διαθέσεων εκπαιδευτικών, όλα τα ονόματα

ΠΥΣΔΕ Φωκίδας: Β΄ φάση τοποθετήσεων,αποσπάσεων και διαθέσεων εκπαιδευτικών


Με την υπ΄ αριθμ. 19/13-09-2011 Πράξη του ΠΥΣΔΕ Φωκίδας αποφασίσθηκαν, για τις ανάγκες της υπηρεσίας, αποσπάσεις, τοποθετήσεις (τροποποιήσεις) και διαθέσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), στα γραφεία της ΔΔΕ και στη Α/θμια εκπαίδευση (δημοτικά σχολεία) του νομού.

ΠΡΑΞΗ 19/13-09-2011...

O ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προκαταρκτική έρευνα σχετικά με δημοσιεύματα για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, του ομίλου Μυτιληναίου, η οποία παρουσιάζεται ευνοημένη σε σχέση με άλλους παραγωγούς ενέργειας, ξεκίνησε η ελληνική Δικαιοσύνη.
Ο εισαγγελέας Εφετών και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Γρ.Πεπόνης, διέταξε χθές τη διενέργεια έρευνας, την οποία και ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο εισαγγελικός λειτουργός, Σπ.Μουζακίτης.
Ανάμεσα σε άλλα αναμένεται να διερευνήσει τη βασιμότητα των όσων αποκαλύφθηκαν ...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

Ο Σύλλογος Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδας ¨ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ¨ 
σε συνεργασία με τη σχολή Ελεύθερης Κατάδυσης NJORD 
του πρωταθλητή Ελλάδος κ. Μανώλη Γιάνκου (FDI, CMAS, AIDA INTERNATIONAL, APNEA ACADEMY) 
ανακοινώνει την διεξαγωγή σεμιναρίου με θέμα  
"Η Ασφάλεια στην Ελεύθερη  Κατάδυση"  
με ομιλητές τους κ. Βασίλη Γκαρούτσο (CMAS, AIDA INTERNATIONAL, SSI FREEDIVING) , κ.Άρη Μούκα (Επαγγελματία Διασώστη, αρθρογράφο στο περιοδικό ψαροντούφεκο), κ. Μπάμπη Κακλαμάνη ( Επαγγελματία Διασώστη). 
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα...

ΣΤΕΙΡΙ: ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ !!! ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΜΕ ΆΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΊΑ


Από την συνάντηση στο υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η προγραμματισμένη συνάντηση με την υφυπουργό παιδείας κ.Χριστιφιλοπούλου ,των βουλευτών κ.Βασιλικής Τσόνογλου και κ.Βασίλη Τόγια, του δημάρχου του δήμου ΔΑΑ κ.Γιάννη Πατσαντάρα ,του προέδρου του δ.σ. κ.Στάθη Γιαννέλου ,των δ.σ. κ. Γιούλας Λουκά και Γιάννη Πάστρα, του προέδρου της τοπικής ενότητας Στειρίου κ.Γιώργου Χήνα, του εκπροσώπου του μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας,της κ.Δήμητρας Πρέντζα και του κ. Παναγιώτη Γ. Κατσούλη για την αναστολή της κατάργησης - συγχώνευσης του μοναδικού σχολείου στο Στείρι...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Καθαρισμένο το ρέμα της Σκίτσας στην Κακανού
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 15 ως 26 βαθμούς στη Βόρεια ...

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών ιτέας Κίρρας στο μονοπάτι του Εφιάλτη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ . ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 ορειβατικό περπάτημα στην .. ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ ..(μονοπάτι του εφιάλτη) Συνδυάζουμε την ορειβασία με ....