Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

O ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προκαταρκτική έρευνα σχετικά με δημοσιεύματα για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, του ομίλου Μυτιληναίου, η οποία παρουσιάζεται ευνοημένη σε σχέση με άλλους παραγωγούς ενέργειας, ξεκίνησε η ελληνική Δικαιοσύνη.
Ο εισαγγελέας Εφετών και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Γρ.Πεπόνης, διέταξε χθές τη διενέργεια έρευνας, την οποία και ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο εισαγγελικός λειτουργός, Σπ.Μουζακίτης.
Ανάμεσα σε άλλα αναμένεται να διερευνήσει τη βασιμότητα των όσων αποκαλύφθηκαν ...
στο φύλλο της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου στην εφημερίδα "το Βήμα", με τίτλο "Το colpo grosso με το ρεύμα - Πώς η ΔΕΗ επιτρέπει στην Αλουμίνιον να κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από το ρεύμα".



Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Αλουμίνιον της Ελλάδος, κατά μία εκδοχή, παράγει ρεύμα με κόστος 60 ευρώ τη μεγαβατώρα, το πουλά στη ΔΕΗ με 87 ευρώ τη μεγαβατώρα και στη συνέχεια το αγοράζει από τη ΔΕΗ για τις μονάδες με 51 ευρώ τη μεγαβατώρα. Το ετήσιο καθαρό κέρδος της συναλλαγής ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.


Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι "ευκολίες" αυτές ήρθαν στην Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη διακομματική μεσολάβηση του τέως υπουργού Ανάπτυξης, Χρ.Φώλια, της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, και του διαδόχου της και νυν υπουργού, Γ.Παπακωνσταντίνου. Με τις υπογραφές τους, η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου φέρεται να πέτυχε τριπλή και τετραπλή επιδότηση για την επένδυσή της, αφαιρώντας πόρους και δυνατότητες από άλλους μικρότερους παραγωγούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου