Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ο Τσελέντης για τον σεισμό

Διακοπή της Δίκης θα ζητήσει ο Κούγιας

Διακοπή της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πρόκειται να ζητήσει ο συνήγορος του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πρέπει να παραστεί σε άλλες υποθέσεις.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 20/01 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.


Στο μεταξύ, με ανακοίνωση της, η Νεολαία ΣΥΝ ζητά την άμεση μεταφορά της δίκης στην Αθήνα, «όπως ζητά εδώ και τόσους μήνες η οικογένεια του... Αλέξη. Για εμάς, η δολοφονία του 15χρονου μαθητή δεν συνιστά άλλο ένα «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά την κορύφωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, που με πρόσφατα συμβάντα συνεχίζεται ανεξέλεγκτα. Εκείνοι που επικαλούνται τυχόν πρόκληση επεισοδίων και μ’ αυτό ως πρόσχημα επιμένουν στην διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα, ας αναλογιστούν τις συνέπειες μιας δίκης που ενδεχομένως δεν θα αποδώσει δικαιοσύνη».

Ξεκίνησε στην Ιτέα με δεκαεπτά γίδια και σήμερα είναι αντιπρόεδρος στον Συνεταιρισμό Κτηνοτρόφων Βοιωτίας και μέλος στη διοίκηση του Πανελλήνιου.

Μία τσοπάνισσα με πτυχίο
Η Πολωνή κτηνοτρόφος και συνδικαλίστρια κέρδισε τον σεβασμό των υπολοίπων συναδέλφων
«Η ενασχόλησή μου με τα ζώα αποδεικνύει ότι τα κορίτσια από την πατρίδα μου μπορούν να
ζήσουν κάνοντας σκληρές δουλειές και να προοδεύουν. Είμαι γυναίκα κτηνοτρόφος, συνδικαλίζομαι και έχω τη συμπαράσταση και τον σεβασμό των υπολοίπων συναδέλφων μου».
Η Μαργαρίτα Αργυράκου είναι από την Πολωνία και τα τελευταία 18 χρόνια ζει με τον Έλληνα σύζυγό της στο Μαυρονέρι Βοιωτίας. Πριν από μερικά χρόνια, σε μια αίθουσα στην Αταλάντη όπου είχαν συνάντηση οι κτηνοτρόφοι της περιοχής με τοπικό βουλευτή, ορκίστηκε ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει τη χρήση της λέξης «τσοπάνης» ως βρισιά.

«Μας αντιμετώπισε λες και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι μας έλεγε. Εκείνη τη στιγμή είπα ότι πρέπει να τους κάνω να αλλάξουν άποψη για το επάγγελμα αυτό. Πρέπει να έχουν μεγαλύτερο σεβασμό για έναν από τους ελάχιστους παραγωγικούς τομείς στην Ελλάδα που ... ουσιαστικά πληρώνουν όλους αυτούς». Σήμερα είναι αντιπρόεδρος στον Συνεταιρισμό Κτηνοτρόφων Βοιωτίας και μέλος στη διοίκηση του Πανελλήνιου. Έτσι κατάφερε όσοι την συναντούν να αλλάζουν άποψη όχι μόνο για το επάγγελμα αλλά, όπως λέει συννεφιασμένη, και «για τα κορίτσια από τις ανατολικές χώρες».

Πώς γνωριστήκαμε
Η Μαργαρίτα ζούσε στην πατρίδα της μέχρι το 1989, οπότε βρισκόταν στο τέταρτο έτος του πανεπιστημίου όπου σπούδαζε τουριστικά. Τότε γνώρισε τον σύζυγό της, ο οποίος βρέθηκε στην Πολωνία για διακοπές. «Τώρα που το σκέφτομαι, είμαστε και οι δύο περίεργοι. Εγώ είμαι γυναίκα κτηνοτρόφος από την Πολωνία με πτυχίο και ο σύζυγός μου ήρθε στη χώρα μου για διακοπές- όπως και να το κάνεις, δεν είναι και ο πιο δημοφιλής προορισμός». Έτσι όμως συναντήθηκαν και η Μαργαρίτα ήρθε στην Ελλάδα.

«Έμεινα έναν χρόνο, αλλά αποφασίσαμε ότι έπρεπε να επιστρέψω για να πάρω το πτυχίο μου. Έτσι κι έγινε. Μια μέρα και λίγο πριν πάρω το πτυχίο μου, ο Θόδωρος ήρθε στην Πολωνία και αποφασίσαμε ότι θα είμαστε μαζί». Με το πτυχίο ανά χείρας, η Μαργαρίτα ακολούθησε τον σύζυγό της στην Ελλάδα κάνοντας όμως μια στάση στην Ολλανδία: «Πήγαμε για να εργαστούμε, να ζήσουμε κάτι διαφορετικό. Όμως δεν αντέξαμε πολύ, μείναμε έξι μήνες και γυρίσαμε στην Ελλάδα».

Γνώσεις από Ολλανδία
Είχαν όμως αποφασίσει το επόμενο επαγγελματικό βήμα τους: «Την κτηνοτροφία δεν την “κληρονομήσαμε”. Ο Θόδωρος ήταν γεωργός, αλλά στην Ολλανδία γνωρίσαμε ανθρώπους που μας μύησαν. Σε ένα ταξίδι μας στη Γαλλία αγοράσαμε δεκαεπτά γίδια, τα οποία ήταν τα πρώτα μας». Τώρα το κοπάδι τους ξεπερνάει τα 400 ζώα, τα οποία έχουν τη φροντίδα της Μαργαρίτας, του συζύγου της και του βοηθού της. «Τα πρώτα χρόνια και όταν το κοπάδι μας ήταν ακόμη μικρό ζούσαμε στην Ιτέα. Αυτό που μου άρεσε και το έκανα με απίστευτη ευχαρίστηση ήταν να πηγαίνω τα ζώα για βοσκή. Όσο βοσκούσαν τα ζώα, είχα άφθονη ώρα για να μπορώ να απολαμβάνω τα απίστευτα τοπία γύρω μου. Τώρα πια δεν μπορώ να το κάνω συχνά, αφού το κοπάδι είναι μεγάλο και τις περισσότερες φορές πάει ο βοηθός ή ο άντρας μου».

Ωστόσο, η σχέση της με τα ζώα έγινε ακόμη πιο στενή: «Έχω αναλάβει όλες τις δουλειές του στάβλου, που είναι πάρα πολλές. Βέβαια υπάρχει και το σπίτι, το οποίο θέλει και αυτό τη φροντίδα του. Να κάνω τις δουλειές, να μαγειρέψω. Γενικά είναι σκληρή η καθημερινότητα, αλλά γεμάτη». Όσο όμως σκληρή και απαιτητική μπορεί να είναι η ζωή για μια κτηνοτρόφο, και μάλιστα γυναίκα, υπάρχουν πράγματα που της προσφέρουν χαρά, συχνά σε καθημερινή βάση. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια πόλη. Από μικρή ήθελα να έχω ένα χωριό για να μπορώ να πηγαίνω. Δεν το είχα στην πατρίδα μου, το απέκτησα όμως στην Ελλάδα. Η ζωή στο χωριό μού πάει πολύ. Δεν μου αρέσουν οι μεγαλουπόλεις».

Η καθημερινότητα
Εκείνο που τη δυσκόλεψε όταν άρχισε να ασχολείται με τα ζώα ήταν το πρωινό ξύπνημα. «Στην αρχή, μου κακοφαινόταν να ξυπνάω στις 4 το πρωί για να πάω στα ζώα. Όταν όμως διαπίστωσα ότι εκείνη την ώρα βγαίνει το πρώτο φως της μέρας και μπορούσα να το δω άλλαξα γνώμη. Αυτή η πιο δύσκολη ώρα είναι και η πιο ωραία στιγμή για μένα. Σκέφτομαι συχνά ότι υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται μέχρι το μεσημέρι και δεν έχουν δει αυτή την εικόνα». Η μεγάλη αγάπη της όμως είναι τα ζώα. Η σχέση που έχει αποκτήσει μαζί τους είναι ιδιαίτερη, αφού όπως τονίζει η κ. Μαργαρίτα Αργυράκου «τα ζώα είναι τα πιο καλόψυχα πλάσματα, καθώς είναι τα μοναδικά που μπορούν να σου ανταποδώσουν την αγάπη και τη φροντίδα που τους δείχνεις, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στους ανθρώπους».

Βρίσκει πάντοτε χρόνο να διαβάζει και να ενημερώνεται για τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Επόμενος στόχος, όπως λέει, είναι «να μη μείνει έξω από το πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης η κτηνοτροφία. Είναι ντροπή το 2010 να υπάρχουν ακόμη στάβλοι που φωτίζονται με λυχνάρι. Πρέπει να αγωνιζόμαστε για την πρόοδο σε όποιο κλάδο και αν βρισκόμαστε. Δεν θέλω να γεράσω και να θυμάμαι ότι ήρθα στη ζωή μόνο για να τρώω ψωμί! Αυτά και άλλα σκέφτομαι όταν αρμέγω τα ζώα και φιλοσοφώ»!
Από Τα Νέα

Σεισμός στο Τρίκορφο Φωκίδας, διακοπή ηλεκτροδότησης , πτώση βράχων


Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.56 με επίκεντρο το Τρίκορφο Φωκίδας, στο δυτικό Ευπάλιο, 35 χλμ βορειοανατολικά της Πάτρας, 19 χλμ ανατολικά της Ναυπάκτου και 160 χλμ βορειοδυτικά των Αθηνών.

Η σεισμική δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, χαρακτηρίστηκε ισχυρή. Στο Τρίκορφο διεκόπη η ηλεκτροδότηση, ενώ υπήρξε και πτώση βράχων στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιτέας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΟΓΚΟΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Δελφών έχει τοποθετήσει στην είσοδο του παλαιού ΧΑΔΑ Δελφών στη θέση «ΑΝΕΜΟΣ», ειδικό μεγάλο κάδο απόθεσης ογκοδών αντικειμένων όπως: ... ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, στρώματα, έπιπλα, σιδερικά & αναλώσιμα πλην μπαζών.

Οι πολίτες παρακαλούνται όπως μεταφέρουν τα απορριπτόμενα υλικά τους στο νέο κάδο της παλαιάς χωματερής και να μην τα εναποθέτουν ελεύθερα στην γύρω περιοχή όπου υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον και φυσικά ποινικές ευθύνες για τους παραβάτες.
Θα θέλαμε επίσης να σας θυμίσουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμο Δελφών για την ανακύκλωση των μικρών ηλεκτρονικών συσκευών σας στους ειδικούς κάδους.
18.12.2010

Σεισμός στον Δυτικό Κορινθιακό "Συνεχής Ενημέρωση"

Αρκετά αισθητός σεισμός στην Ιτέα, θα σας μεταδώσουμε περισσότερα στοιχεία σε λίγο.

Ενώ για το μέγεθος τα δεδομένα μέχρι στιγμής ξεκαθαρίζουν και ο σεισμός που έγινε στις 5:56 είναι 4,8 με 4,9 βαθμών Ρίχτερ, η περιοχή δεν έχει ακόμη καθοριστεί μιας και στο ένα σεισμικό εργαστήριο την τοποθετούν λίγο βόρεια του Πύργου και στο άλλο κοντά στο Ρίο Αντίρριο.
Ο σεισμός τελικά έγινε στο Μοναστηράκι.
Εκτός από τον πρώτο σεισμό ακολούθησε και ... δεύτερος στις 6:08 ένα χιλιόμετρο απο τη Ποτιδάνεια μεγέθους 2,8 της κλίμακας Ρίχτερ.
Ακολούθησε τρίτος σεισμός στα Τριζόνια στις 6:16 μεγέθους 3,2 Ρίχτερ και κατόπιν στις 6:19 άλλος ένας στα Τριζόνια μεγέθους 2,7 Ρίχτερ.
Συνεχίζονται σεισμοί σε Μοναστηράκι, Χιλιαδού και Τριζόνια μεγέθους γύρω στους 3 βαθμούς Ρίχτερ. Υπάρχει δηλαδή ακολουθία μετασεισμών στην περιοχή που εκτονώνουν ενέργεια.
Και άλλοι μικροί σεισμοί σε Παραλία Σεργούλας και Ευπάλιο
Ακόμη δύο μετασεισμοί σε Τρίκορφο και Μαραθιά παρόμοιου μεγέθους.

Στις 6:59:στην Ναύπακτο μέγεθος 3.1 ML
στις 10: στον Μαραθιά 3,7

Ήρθαν τα τηλεοπτικά συνεργία στην Άμφισσα, οι τράπεζες φόρεσαν τις σιδεριές τους και έγινε τηλεφώνημα για βόμβα στην ΔΟΥ

Μια διαφορετική Δευτέρα σήμερα στην Άμφισσα, ποια είναι η διαφορά; μα φυσικά οι Τράπεζες. Σήμερα από το πρωί οι περισσότερες απο αυτές (ευτυχώς όχι όλες) ήταν μεταμφιεσμένες σε κονσερβοκούτια.
Οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι είχαν κλειστεί σαν σαρδέλες μέσα στα νέα καταστήματα κονσέρβες.
Η είσοδος και η έξοδος από την ...συσκευασία γινόταν από μικρές τρύπες που φυλάσσονταν από security.
Γιατί λειτουργούν μέσα σε σιδεριές τόσες ημέρες πριν από την δίκη; Φοβούνται πως δεν θα κάνουν απόσβεση ... στις σιδεριές και φροντίζουν να τις χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο; Μήπως επειδή ήρθαν τα τηλεοπτικά κανάλια στους δρόμους της πόλης και θέλανε να βάλουν τα καλά τους. Ή μήπως το ζήτημα είναι απλά ότι θέλουν να τρομάξουν τον κόσμο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΔΟΥ Άμφισσας που έδωσε την δυνατότητα σε όλους τους άνδρες της αστυνομίας φανερούς και ασφαλίτες να φροντίσουν για την ασφάλεια της πόλης και τα συνεργεία να αποθανατίσουν τις σκηνές.
Όπως με την γρίπη των χοίρων εμείς δεν επενδύουμε στον φόβο των πολιτών . Ο φοβισμένος πολίτης παίρνει λάθος αποφάσεις. Το ζήτημα σε αυτήν την δίκη που θα γίνει είναι να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και σε αυτό παίζει ρόλο και ο πολίτης και το κλίμα μέσα στο οποίο θα αποφασίσει ο ένορκος.
Πρέπει να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαιοσύνης του κόσμου που δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη σε κανένας θεσμό και αυτό οδηγεί σε εκρήξεις που καμία καταστολή δεν θα μπορέσει να αποτελέσει λύση.

Ο Αστέρας Ιτέας εκτός Δ ΄Εθνικής

Το δικό μας Avatar! στην Φωκίδα

Βλέποντας το Avatar πριν από λίγες μέρες, σκεφτόμουνα -ανάμεσα στα άλλα- ως που μπορούν να φτάσουν οι μεταλλευτικές εταιρίες για να πάρουν τους θησαυρούς που κρύβονται στο υπέδαφος ενός τόπου... Όσοι είδατε την ταινία καταλαβάινετε γιατί μιλάω... Κάθε ανθρωπισμός, κάθε αγάπη για τη φύση χάνεται και το μόνο που μένει είναι η απληστία!
Το μέλλον του τόπου που έχει την τύχη/ ατυχία να διαθέτει πλούσια κοιτάσματα, υποθηκεύεται για πάντα... Στην περίπτωση της Γκιώνας αυτό συμβαίνει χωρίς ......να υπάρχει το παραμικρό όφελος για τον τόπο! όσοι μιλούν για τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί, θα έπρεπε να σκεφτεί πόσες θέσεις έχουν χαθεί από τη ληστρική εκμετάλλευση του βουνού και από την παρεμπόδιση κάθε ανάπτυξης...
Όλα αυτά συμβαίνουν με τις ευλογίες κράτους και επιστημόνων, όπως έδιεξε ανάγλυφα η σχετική Ημερίδα που διοργανώθηκε από το ΤΕΕ...
Θυμήθηκα το Avatar: Μπορείς με τόξα και βέλη να τα βάλεις με εκείνους που διαθέτουν υπερόπλα; Η απάντηση είναι ναι. Αρκεί να είσαι αποφασισμένος.
Όσο για τους "επιστήμονες" καλό θα ήταν να πάρουν μερικά μαθήματα ηθικής από τοςυ πρωταγωνιστές της ταινίας...

Διαβάζω στην ιστοσελίδα του Παρατηρητήριου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων:
Hμερίδα του ΤΕΕ “Ορυκτός πλούτος και τοπικές κοινωνίες”, με απρόσκλητες τις τοπικές κοινωνίες
Η ημερίδα του ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε “με μεγάλη επιτυχία” στις 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Έγινε μια ωραιοποιημένη παρουσίαση του εξορυκτικού κλάδου, γεμάτη παχιά λόγια για “βιώσιμη ανάπτυξη”, “περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση”, “διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες”, ευχολόγια και υποσχέσεις. Έτσι η ημερίδα πέτυχε τουλάχιστον τον έναν από τους στόχους της, τον επικοινωνιακό, αφού οι εφημερίδες της επόμενης μέρας ήταν γεμάτες από ύμνους για τη μεταλλευτική βιομηχανία και τη συνεισφορά της στην εθνική οικονομία.

Στο δεύτερο σκέλος της όμως, αυτό της ακανθώδους “αλληλεπίδρασης με τις τοπικές κοινωνίες”, η ημερίδα απέτυχε παταγωδώς. Οι τοπικές κοινωνίες δεν κλήθηκαν στην ημερίδα (με εξαίρεση εμάς που προσκληθήκαμε προφορικά από τον κ. Ρουσσέτο Λειβαδάρο της Οργανωτικής Επιτροπής) και απουσίαζαν παντελώς από την δεκάδα (τουλάχιστον) των χαιρετισμών/εισηγήσεων και από τις εικοσιπέντε (25) παρουσιάσεις. Οι ανώνυμοι ενεργοί πολίτες που απρόσκλητοι πήγαν στην εκδήλωση, εκφράσθηκαν με τέσσερις (4) τρίλεπτες παρουσίες στο βήμα, στο τέλος της ημερίδας όταν η αίθουσα είχε περίπου αδειάσει. 12 λεπτά για τις τοπικές κοινωνίες στις 12 ώρες διάρκειας της ημερίδας.

Ο καμβάς πάνω στον οποίον ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) και ο “μεταλλευτικός” κλάδος του ΤΕΕ έπλεξαν την ημερίδα ήταν η περίφημη “Πρωτοβουλία Verheugen για τις πρώτες ύλες”. Ο Γερμανός Επίτροπος Βιομηχανίας στην ΕΕ ήταν ο αδιαμφισβήτητος “αστέρας” της ημερίδας αφού δέσποσε σε όλες σχεδόν τις εισηγήσεις, μαζί με τον εξ’ Ολλανδίας βοηθό του (που όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος του ΙΓΜΕ κ. Τσουτρέλης, έπαθε υπερκόπωση από την εξαντλητική προσπάθεια).

Ο κ. Verheugen λοιπόν, με την ανιδιοτελή συνδρομή του Ευρωπαϊκού μεταλλευτικού/βιομηχανικού λόμπυ, σκέφτηκε απλά: “Η Eυρώπη χρειάζεται φτηνά μέταλλα για τις βιομηχανίες της γιατί έχει βγει και η Κίνα στην αγορά και δυσκολεύει την κατάσταση. Από πού θα τα πάρουμε τα φτηνά μέταλλα; Από την Ελλάδα που μας χρωστάει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που δεν έχει να μας τα δώσει κι έτσι δεν θα μπορεί να φέρει αντιρρήσεις. Η Ελλάδα είναι κατάσπαρτη από κοιτάσματα μετάλλων και βιομηχανικών ορυκτών. Συγκεκριμένες περιοχές της είναι ολόκληρες “κοιτάσματα”. Θα τα πάρουμε όλα αυτά για τις βιομηχανίες μας, ακόμα και από βάθος 3.000 μέτρων αν υπάρχουν (πρόγραμμα PROMINE) και η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να το δεχτεί”.

Πράγματι, πολλοί ήταν οι ομιλητές που παρουσίασαν την εφαρμογή της “Πρωτοβουλίας Verheugen” ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση, αποσιωπώντας εσκεμμένα το γεγονός ότι τα έσοδα του Δημοσίου από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Αναφέρθηκαν εμφατικά στο “εθνικό όφελος” που προσφέρουν οι εξορυκτικές δραστηριότητες και οι ξένοι επενδυτές στο χώρο, υπερτονίζοντας τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν και αποσιωπώντας αυτές που χάνονται εξ’αιτίας τους.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα ο Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης υποσχέθηκε να γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα που, με περισσή βιασύνη, θα ενσωματώσει στην “πράσινη” πολιτική της την “Πρωτοβουλία Verheugen” - ένα κείμενο προβληματικό από πολλές απόψεις, το οποίο ούτε η ΕΕ δεν έχει υιοθετήσει ως επίσημη Οδηγία. Οδηγείται έτσι η Ελλάδα σε έναν δρόμο “εξόρυξης των πάντων”, προς αποκλειστικό όφελος των μεταλλευτικών εταιρειών και με τραγικά αποτελέσματα για το Ελληνικό περιβάλλον.

Διαβάστε εδώ, όλο το άρθρο.

Στη φωτογραφία, υπεύθυνος ασφάλειας μεταλλευτικής εταιρίας μας μαθαίνει πως "γίνεται η δουλειά":

Από το Ημερολόγιο ενός πατέρα

Ανακαίνιση-Βελτίωση του Νομαρχιακού κτηνιατρείου Λιδωρικίου, προϋπολογισμού 525.000 ευρώ.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας προχωρά στη δημοπράτηση του έργου «Ανακαίνιση-Βελτίωση του Νομαρχιακού κτηνιατρείου Λιδωρικίου».
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, προβλέπεται η κατεδάφιση του υπάρχοντος παλαιού ισόγειου κτιρίου και η ανέγερση νέου 183,46τ.μ., σε οικόπεδο 915τ.μ.
Στο νεοανεγερθέν κτίριο έχει προβλεφθεί να υπάρχει χώρος ιατρείου ζώων, γραφεία, χώρος...... αναμονής, χώροι υγιεινής, αποθήκη και λεβητοστάσιο.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 525.000 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από τους Κ.Α.Π. 2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας.
Ως ημερομηνία δημοπράτησης έχει καθοριστεί η 19η Ιανουαρίου 2010 ενώ το έργο έχει συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης 365 μέρες.

Έλεος!!!Και πάλι χωρίς Γιατρό το Χωριό μας το Κροκύλειο;;;

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα το χωριό μας θα μείνει χωρίς γιατρό έλεος !!!!
Από εχθές 13 Ιανουαρίου η γιατρός που είχε θέση στο χωριό μας αποσπάστηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας.
Δεν είναι κρίμα ένα χωριό και κατά επέκταση η έδρα του Δήμου Βαρδουσίων να μένει χωρίς γιατρό και μάλιστα στη μέση του χειμώνα που οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες για τους κατοίκους του χωριού μας;

Ξεχάσαμε το περιστατικό που συνέβη στο χωριό μας πριν ελάχιστους μήνες ;
Παρακαλώ τους αρμόδιους φορείς ας λάβουν θέση επί του θέματος, το χωριό μας είναι ορεινό και ... δεν μπορεί ο κάθε ανήμπορος γεράκος η γριούλα που τα παιδιά τους βρίσκονται μακριά από το χωριό αλλά και οι συντοπίτες μας να κατεβαίνουν στο Νοσοκομείο Άμφισσας ή στο κέντρο Υγείας Λιδωρικίου για τυχόν ιατρική περίθαλψη ή την συνταγογραφησή τους ,αλλά ούτε και μπορούν να περιμένουν κάθε Τρίτη που θα επισκέπτεται ο Γιατρός το χωριό μας απ ότι πληροφορηθήκαμε.
ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΑΘ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ