Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, σε μια συμβολική κίνηση, 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα.

Περισσότεροι από 180 Δήμοι και Κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση παγκοσμίως στη μεγάλη περιβαλλοντική πρωτοβουλία. Πρώτη στη συμμετοχή στην πρωτοβουλία είναι η Αυστραλία ενώ έπεται ο Καναδάς.

Συγκεκριμένα, (μέσω του site της "Ώρας της Γης") είναι εγγεγραμμένοι:

• Περισσότερες από 113 επιχειρήσεις (Δείτε τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις)

• Περισσότερα από ... 68 σχολεία (Δείτε τα εγγεγραμμένα σχολεία)

• Περισσότεροι από 180 Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού (Δείτε τους εγγεγραμμένους ΟΤΑ)

• Περισσότερα από 200 blogs, sites, portals

Η ενθουσιώδης ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στο κάλεσμα του WWF Ελλάς έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική παρουσία στην "Ώρα της Γης" να έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ώρα της Γης

Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην "Ώρα της Γης", οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις.

Όπως επισημαίνει η WWF Eλλάς, η Ελλάδα για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι όταν θέλει – μπορεί, και η πέμπτη θέση της χώρας μας σε μια άτυπη παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν με τις περισσότερες πόλεις στην "Ώρα της Γης" έρχεται να το επαληθεύσει.
Σημειώνεται ότι στην πρώτη θέση συμμετοχής στην "Ώρα της Γης" κατατάσσεται -η γενέτειρα της πρωτοβουλίας- Αυστραλία.

Όσοι ιδιώτες, φορείς ή επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παγκόσμια αυτή διαμαρτυρία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας εδώ.