Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ποιος φοβάται το άσυλο



Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ποιος φοβάται το άσυλο

Υπάρχει μια νέα κατηγορία "εισακτέων" στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μετά από συνεννόηση των υπουργών Παιδείας και Δημόσιας Τάξης προβλέπεται η εισαγωγή των φιλομαθών ΜΑΤ στα ΑΕΙ της προτίμησής τους χωρίς εξετάσεις και βάση "10". Αρκεί βέβαια να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.

Το πανεπιστημιακό άσυλο, η απαγόρευση δηλαδή της εισόδου αστυνομικών στο Πανεπιστήμιο χωρίς άδεια της Συγκλήτου, αποτελούσε ήδη από το 19ο αιώνα εθιμικό δίκαιο των ελληνικών ΑΕΙ. Την καταπάτησή του από χωροφύλακες επικαλέστηκαν μεταξύ άλλων και οι ένοπλοι φοιτητές που πραγματοποίησαν την πρώτη κατάληψη πανεπιστημιακού κτιρίου στην Αθήνα, τον Ιανουάριο του 1897 (Χρ. Λάζος, «Ελληνικό ...

Συντηρητικό μέτωπο εκποίησης της χώρας και πολιτικής ερήμωσης


Το τελευταίο διάστημα είχαμε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες (από αυτές που γίνανε γνωστές) ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά. Η πρώτη έγινε την 15η Ιουνίου, όταν ουσιαστικά είχε παραιτηθεί για μερικές ώρες ο πρωθυπουργός, αλλά το συνοικέσιο δεν προχώρησε. Πριν λίγες μέρες, τα πράγματα πήγαν καλύτερα, και ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων, μετά τη συμφωνία των δύο, υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Και τι δεν ειπώθηκε για αυτήν την υπερψήφιση. Πανηγυρισμοί, ύμνοι, ιαχές, χαρά. «Υπάρχουν και ευτυχισμένες στιγμές στο δημόσιο βίο μιας χώρας.», «Το στοίχημα της συναντίληψης και της συνεργασίας στα μεγάλα θέματα δεν χάθηκε», «Αλλά τώρα το ρόδι έσπασε. Υπάρχει ένα στοιχείο αναφοράς. Ένα υπόδειγμα που θα δείχνει το δρόμο για τα μείζονα και τα σπουδαία.»,....

Το παζάρι της Κίρρας


Ξεκίνησε το παζάρι της Κίρρας και σας θυμίζουμε την περσινή μας ανάρτηση , δεν νομίζουμε να άλλαξαν και πάρα πολλά.

Έχει ξεκινήαει από χτες το παραδοσιακό παζάρι της Κίρρας.
Στην φωτογραφία βλέπετε έναν πωλητή με την πραμάτεια του, στον τοίχο
Ξύλινες βέργες που χρησιμεύουν για το τίναγμα της ελιάς στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας, με τα πανύψηλα δένδρα και την μοναδικής ποιότητας καρπό.

Αυτή είναι η Ελλάδα, η παράδοση
μαζί με την πλαστική καρέκλα , τους ...

4η Γενική Συνέλευση του Διαζώματος στους Δελφούς



Το Σάββατο (10/9) το απόγευμα, στις 6:00 μ.μ ύστερα από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο θα καταλήξουμε στο αρχαίο θέατρο Δελφών, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της 4ης Γενικής Συνέλευσης.
Αυτή τη φορά και έχοντας αποκομίσει ήδη σημαντικές εμπειρίες, θα περιορίσουμε τους χαιρετισμούς και την ...

Ξεκίνησε ο Φωκικός



Εστω και καθυστερημένα ο Φωκικός έκανε πρεμιέρα για τη νέα αγωνιστική περίοδο το απόγευμα του Σαββάτου (27/8). Η ομάδα της Αμφισσας βρέθηκε στην αφετηρία με ρόστερ ανάγκης, καθώς υπάρχουν σε αυτό μόνο παίκτες που έχουν απομείνει από την περσινή περίοδο, αλλά και με αισιοδοξία για συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Football League.


Από την περσινή ομάδα στην «πρώτη» έδωσαν το παρών οι Λίβας, Πάππος,...

Με συμμετοχή funds από το Κατάρ Συγχωνεύονται Alpha Bank - Eurobank




Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 14.00
Συγχωνεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες Eurobank και Αlpha Bank. Στο σχήμα θα συμμετάσχουν και funds από το Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 14.00. Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα είναι η μεγαλύτερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη ...

Πεντεόρια Γαλαξίδι χρυσές πλαγιές στο φως του ήλιου


Κατεβαίνοντας απο τα Πεντεόρια στο Γαλαξίδι απέναντι χρύσιζαν οι καλαμιές από τα σιτηρά. Όχι δεν τα έσπειρε κανένας μιας και πάψανε οι άνθρωποι να σπέρνουν σε αυτά τα μέρη, ούτε και ζωντανά τα βόσκησαν γιατί οι τόποι ανήκουν σε ανθρώπους που ζητούν αντάλλαγμα. Έμειναν εκεί για να  εντυπωσιάζουν τον περαστικό με το χρυσό τους χρώμα όταν τα χτυπά ο ήλιος. Έμειναν να μας θυμίζουν τα μέρη που οι πρόγονοι μας βγάλανε τις πέτρες μέτρο μέτρο και που περιμένουν μόνο την φωτιά πλέον για να τους αγγίξει κάτι.
Οι φωτογραφικές μηχανές δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που βλέπει το μάτι, αλλά δίνουν την δυνατότητα ο νους να πάει λίγο πιο μακρυά.

Απεβίωσε το ηγετικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος

Απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 87 ετών, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Λεωνίδας Κύρκος γεννήθηκε το 1924 στο Ηράκλειο της Κρήτης, γιος του πολιτικού Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ.




Στο στρατοδικείο με τον Μανώλη Γλέζο
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του λόγω των επανειλημμένων πολιτικών διώξεων. Κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου φυλακίστηκε κατ' επανάληψη: το 1946 για 8 μήνες και το 1948 (φυλακίστηκε εκ νέου). Το 1949 καταδικάστηκε σε θάνατο. Η απόφαση του Εκτάκτου Στρατοδικείου δεν εκτελέστηκε λόγω της διεθνούς αντίδρασης διότι μεταξύ ...

Αλεξανδρούπολη: δημοτικό βιολογικό αγρόκτημα για άπορους



Σε λίγο καιρό η Αλεξανδρούπολη θα αποκτήσει το πρώτο δημοτικής ιδιοκτησίας βιολογικό αγρόκτημα για άπορους, σύμφωνα με δημοσίευμα στο vima.gr.

Ο δήμος της πόλης ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών, προσανατολίζεται στην δημιουργία του βιολογικού αγροκτήματος σε μια έκταση 27 στρεμμάτων, που απέχει περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης...

"Έφυγε" ο Λυκούργος Καλλέργης



Σε ηλικία 98 ετών, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς".

Ο Λυκούργος Καλλέργης έφυγε πλήρης ημερών έχοντας ζήσει έντονες καλλιτεχνικές και πολιτικές στιγμές.

Επί εξήντα χρόνια έπαιξε πάνω από 500 ρόλους, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο ραδιόφωνο. Πέρασε στη σκηνοθεσία, δίδαξε νέους ηθοποιούς σε δραματικές σχολές, μετέφρασε θεατρικά έργα, δραστηριοποιήθηκε στον συνδικαλισμό, διετέλεσε βουλευτής ...